Google ar PageRank iesper blogeriem pa pakaļu

Skatos, ka pasaules blogeri ir sašūmējušies par to, ka Google kārtējo reizi ir veikusi PageRank revīziju. Rezultātā ir būtiski pazemināti daudzu mājaslapu reitingi. Šādā veidā Google mēģina cīnīties ar tiem, kas tirgo saites.

Cietušo saraksts ir gana liels. Andy Beard savā blogā ir sataisījis sarakstu ar populāriem projektiem, kuriem ir samazināts PageRank. Vēlāk viņš ir turpinājis un apkopojis vēl lielāku sarakstu.

Es atļāvos aizņemties šo sarakstu.

Domain Starting PR First PR Update Second PR Update Today’s PR
www.autoblog.com 6 6 4 4 or 6
www.engadget.com 7 7 5 5 or 7
www.problogger.net 6 6 4 6
www.copyblogger.com 6 6 4 6 or 7
www.joystiq.com 6 6 4 4 or 6
www.tuaw.com 6 6 4 4 or 6
www.searchengineguide.com 7 6 4 4 or 5
www.searchenginejournal.com 7 7 4 4 or 6
www.johnchow.com 6 5 4 4 or 5
www.quickonlinetips.com 6 6 3 3 or 5
www.seroundtable.com 7 7 4 4 or 6
weblogtoolscollection.com 6 6 4 4 or 6
andybeard.eu 5 4 3 3 4 or 5
www.blogherald.com 6 6 4 4 or 6
www.Forbes.com 7 7 5 4 5 or 6
www.sfgate.com 7 7 5 5 or 7
www.washingtonpost.com 7 7 5 5 or 7
www.technosailor.com 6 6 3 3 or 5
www.9rules.com 8 8 5 4 5 or 6
blog.nafurai.com 3 3 2 1 or 2
courtneytuttle.com 3 2 1 1 2 3 or 4
www.SunTimes.com 7 7 5 5 or 7
TheGadgetBlog.com 5 5 3 3 or 5
Space.com/ 7 7 5 5 7 or 8
OneMansBlog.com 6 6 4 5 4 or 6
entrepreneurs-journey.com 6 5 3 3 or 5
The following are site updates which were not hit by a penalty previously for comparison purposes
www.hobo-web.co.uk 7 7 7 5
www.doshdosh.com 4 4 4 6
www.searchengineland.com 7 7 7 7
www.seomoz.org/blog 5 5 5 6
www.connectedinternet.co.uk 6 6 6 3 or 5
Avots: Andy Beard

Vēl vienu sarakstu var atrast iekš Search engine land.

Sāpjpilns raksts iekš Viena vīra bloga. Cilvēks ir ļoti sašuvies par šo gājienu. Pro Blogeris par šādiem Googles izgājieniem īpaši nestreso un no visiem risinājumiem kā vislabāko piedāvā, manuprāt, ļoti sakarīgu risinājumu.

My main advice to publishers whether they decide to sell or not sell text links hasn’t really changed – Forget about Page Rank and Build a Better Blog. Build a quality site that builds community, attracts readers from as many sources as possible (relying upon Google traffic as a sole source of traffic isn’t a smart move) and build a blog that enhances people’s lives. This way you don’t need to rely upon Google (or any other single site) to send you traffic and keep you profitable.

Pilnībā piekrītu viņam. Google ir viens no tirgus spēlētājiem un nevajag koncentrēt savus spēkus tikai uz šī spēlētāja iespējām, bet gan vajag uzlabot savu blogu/produktu. Starp citu, cietušo vidū ir arī YouTube, kas ir nolaists līdz PR3.

Un nobeigumā vēl viena vērtīga lieta. Google Blogoscoped blogā ir aprakstīts process kā tika mainīta projekta adrese un kā tas ietekmēja reitingu un apmeklējumu kā tādu.

I think whatever the case, it’s safe to say that the new domain lost at least some amount of backlinks, simply because there are certain tools which don’t “get” a permanent redirect header. For instance, the technology behind the Technorati 100 listing wasn’t able to get this, and dropped Google Blogoscoped out of the listing pretty quickly after the move. That’s just one instance of many backlinks that might have gone extinct this way, causing PageRank-passing to go along with it.

Starp citu, te viens otrs nolaida siekalu par iespēju ietirgot Microsoftam savu blogu. Google nolika pie vietas un samazināja no PR5 uz PR4. Pamanīju, ka vēl daži ir dabūjuši līdzīgi pa pakaļu. Par laimi mani tas pagaidām nav skāris un esmu palicis ar savu PR5. Bet izskatās, ka vēl varētu būt kaut kādas izmaiņas.

Pārbaudīt savas lapas PageRank var dažādos resursos. Te ir daži no tiem – Blogflux pagerank, Dig PageRank, iWebTool PageRank, PRChecker, CheckPageRank, Smart PageRank.

Vēl par tēmu neliels video.

16 thoughts on “Google ar PageRank iesper blogeriem pa pakaļu

  1. CooLynX Raksta autors

    Grūti pateikt, nezinot adresi. Pirms 10 minūtēm te http://digpagerank.com/index.php?url=pods.lv&dc=18 ap 37to adresi kādi 5 datu centri vēl nebija atjaunojušies.

    Paskaties, kuros serveros ir NaN. Ja visos, tad gan ir jāskumst. 🙂

    Atbildēt
  2. Atbalss: Google Toolbar PageRank atjaunots | web.hc.lv

  3. sandy

    Palielam noveicies Tev 🙂 man gan nacaas ieciest no PR6 uz PR4. Rotorblog.com (arii Letinjsh), no PR5 uz PR2.

    Bet other than that – all good 🙂

    Atbildēt
  4. CooLynX Raksta autors

    Iespējams. Es tā lasīju, ka viens no iemesliem ir nofollow nelietošana. http://pods.lv/blog/2005/01/lielie_mekletaji_ievies_nofollow_atributu.html

    Šajā ziņā centos ievērot šos noteikumus. Varbūt tas nospēlēja savu lomu.

    Atbildēt
  5. Arturs Mednis

    Mums jau nu oasr so buutu mazaak jaashuumeejas, bet tiem lielajiem tas noziimee iespeejamus zaudeejumus (neieguutaa pelnja utt).

    Atbildēt
  6. Mārcis Balodis

    Teorētiski jau visiem vajadzētu būt po, taču ja vienā dienā kādam ieņēmumi samazinās par 10-50%, tas ir sāpīgi!

    Atbildēt
  7. xlt

    man gan pilnīgs po par gPR – naudu ar blogošanu nepelnu. bet baigi dīvainais tas pasākums – pāris maniem nenopietniem “projektiem” tas ir uzlecis no 0 uz 3, bet xlt.lv no 0 uz, savukārt freedom.lv samazinājies no 4 uz 3. Nezinu, pēc kādiem parametriem viņi to PR rēķina.

    Atbildēt
  8. sandy

    nu letinjiem jau nav ko uztraukties, kamer visu dara fun peec, skjirba nekaada. kad naaks saprashana, naaks arii pielietojums:)

    elementarakais pielietojums, izireet linkus uz PR5+ lapaam. Ienesiiga lietinja daudziem blogeriem. bet nu neiet runa jau tikai par blogiem, bet par webiem kopumaa.

    un tas ka vienam bija 0, tas nozime ka projektam nebija nekadu sakariigu linku liidz 2007, apriilim.

    Atbildēt
  9. Atbalss: Google PageRank Latvijas bibliotēku mājas lapām | Bibliotēka 2.0

  10. Bo

    PR der tikai lai kaadam to paraadiitu, kad paardod. Reaalais PR nekad nav redzams. meeri peec taa cik tev naak cilveeki no googles. man viens no saitiem tikko no PR0 uzleca uz PR4, nekas jau nemainaas, traffic by google jau pirmstam bija tam ciparam attieciiga. ir taadi toolji kaa “pagerank predict”, tie paraada reaalaaku staavokli

    Atbildēt
  11. Dreef

    CooLynX: nofollow nelietošana neko neietekmē cik man zināms. Pagaidām skatos, ka pats nelietoju un reitings nav mainījies. Arī ir citas sakarīgas lapas, kas pareizi uztaisītas un reitings nav mainījies. Man liekas, ka izfiltrējuši tos, kam komentāros spameri saspamojuši savas viagras vai ko tādu ;-). Vēl iespējams konkurentus izfiltrējuši vai kādu superīgāku algoritmu uztaisījuši.

    Atbildēt
  12. CooLynX Raksta autors

    Dreef: rakstus vajag lasīt nevis tukši muldēt.
    http://www.makeyougohmm.com/20071024/4885/

    that appears punitive for blog networks excessively crosslinking (B5Media and AOL/Weblogs) as well as some of the bloggers and, get this, mainstream media sites, who sell text links and don’t use rel=nofollow or JavaScript. Some are speculating that this is also being extended to paid reviews and paid to blog sites.

    Atbildēt
  13. Dreef

    Nu es domāju, ka runa iet par to, ka tipa reitings visiem samazināts tieši dēļ nofollow lietošanas ;-). Tad nu nejutos apdalīts ;-). Visu jau nevar izlasīt. Un tad nevajaga rakstīt, ka Google ar PageRank iesper blogeriem pa pakaļu, bet tieši, ka nofollow nelietošana iesper blogeriem pa pakaļu ;-). Labi, mani tas īpaši neintersē un īpaši tajā problēmā neiedziļinos. Gan jau būs labāk no tā visa mums interneta lietotājiem ;-).

    Atbildēt
  14. Afterparty

    Bo rakstīja: “PR der tikai lai kaadam to paraadiitu, kad paardod.”
    Un kā tad ar SEO, tur jau PR ir reāli svarīgs. Ir taču atšķirība vai tu dabū backlinku no lapas ar PR0 vai PR5

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *