AutoPatcher beigas

AutoPatcherKalvis atsūtīja bēdīgu ziņu visiem adminiem, kas strādāja ar Microsoft jauninājumu uzlikšanu izmantojot AutoPatcher. Microsoft ir pieprasījis slēgt AutoPatcher lapu un līdz ar to arī labais projekts ir vēsture.

Today we received an e-mail from Microsoft, requesting the immediate take-down of the download page, which of course means that AutoPatcher is probably history. As much as we disagree, we can do very little, and although the download page is merely a collection of mirrors, we took the download page down.

We would like to thank you for your support. For the past 4 years, it has been a blast. Unfortunately, it seems like it’s the end of AutoPatcher as we know it.

Tiem, kas pirmo reizi dzird par AutoPatcher, varu pateikt tikai to, ka arī es esmu viens no tiem, kas diemžēl to neizmantoja, jo tā īsti nebija vajadzības. Tā vairāk domāta sistēmu administratoriem, kuriem ir nepieciešams atjaunot vairākus datorus. Vismaz tā es to sapratu no aprakstiem.

No Windows Update atlasam vajadzīgos failus, lejupielādējam, izveidojam savu jauninājumu paciņu un liekam uz pārējiem datoriem tīklā. Rezultātā ekonomējam laiku, ko nāksies patērēt atkārtojot iepriekšminēto procedūru uz pārējiem datoriem. Patika ideja? Tad tagad vairāk to nevarēs izdarīt, jo Microsoft uzskata, ka tāda laika ekonomija nav nepieciešama.

29 thoughts on “AutoPatcher beigas

  1. gerard

    Visam skaistajam reiz jābeidzas – kā nekā Microsoft ir savi rīki jauninājumu un neatkarīgu programmu uzstādīšanai datoriem caur tīklu.
    Tas bija tikai sagaidāms gājiens no Microsoft.

    Atbildēt
  2. Helmārs

    Tas jau bija gaidāms, jo autopatcher ļauj ērti salikt updates un jaunākas versijas (IE, Windows Media Player) bez windows īstenuma pārbaudes.

    Atbildēt
  3. daskilla

    Domāju galvenais iemesls bija, ka ar AutoPatcher lāpījās nelegālās sistēmas. Un dažu sisadminu ērtais darbs šoreiz nav lielākais stimuls sagalbāt projektu.

    Atbildēt
  4. platais

    legalitātes pārbaude uz ie7 un wmp11 gadījumā darbojās drīz MS ir kā dadzis acī viss, kas darbojas korekti un neprasa viņu mega maksas servisu izmantošanu.

    Atbildēt
  5. Platais

    2 krizdabz: slikts ar to ka neļauj tev visus pēdējos jauninājumus sagrūst diskā kā vienu paku kuru atliek tikai palaist un pāris peles klikšķu nodrošina pēdējo jauninājumu uzstādīšanu. Man kā servisniekam, kam jāapkalpo vairāk uzņēmumi (līgumi) un kur visi softi ir legāli, bet ir draņķīgs neta pieslēgums tā bija praktiski vienīgā iespēja.

    Atbildēt
  6. krizdabz

    Platais: Vai ta nu pavisam slikti ar to pieslēgumu? Uzliec klientam to WSUS serveri un lai jamais pa naktīm velk nost apdeitus, kurus tālāk padod uz klientiem kā norādīsi. Par to apdeitu dabūšanu diskā.. Principā WSUS jau tos novelk uz diska lokāli un varbūt arī ir kāda iespēja, kā tos pārvērst par kaut ko diskā iebāžamu un palaižamu. Bet visā visumā WSUS (īpaši jaunais, numur 3) ir vienkārši prieks – uzreiz redzi kāda kompānijā situācija ar atjauninājumiem.

    Atbildēt
  7. Sybase

    No kura laik wsus ir maksas ???? :))) viss ko tev vajag ir win server. btw wsus visus update liek uz diska, no turienes izlases kārtībā var panemt vajadzigos .msi

    nekad neesmu izmantojis AP softu, par laimi mes stradajam ar domeiniem, un retam mashinam liekam piespiedu karta iet uz musus wusu.

    krizdabz parskatamiba ir kopa ar domen, ja mashinu ir daudz un visas nak bez domena baigais bardaks tur ievieshas

    Atbildēt
  8. Aidus

    Pēc genuine ieviešanas autopatcher automātiski kļuva kaut kas ne visai legāls. Aiz tā iemesla ka neizejot validāciju nevarēja saņemt jaunākos labojumus no ms lapas. Tapēc arī prasa slēgt. Neredzu iemeslu kapēc MS to nedarīt, brīnos ka šie to nepieprasīja ātrāk.

    Atbildēt
  9. ZBH

    Sybase : jaa, taads siikums, Windows Server jaapiepeerk :g: licencs vinam laikam iraid aptiits ap visiem populaaraakajiem atejs papiir rulliem, ne? nemaz nerunaajot, ka uz kaukaad dzelzh to vis jaagriezh (vai arri zem VMware jaaizdal resurss, kurs pa nakt neviens neizsleedz).
    b!, kaa man padiik shitie gudriish, kas uzskat, ka IE arri iraid bezmakss (Windu tik jaapiepeerk, lai driiksteet lietot).

    Atbildēt
  10. Platais

    2 krizdabz, jā klientam kuram ir līdz 10 darba stacijām ļoti ir vajadzīgs Windows Server, lai uzliktu WSUS, tad jau lētāk ir darbināt linux/unix serveri ar Sambu (domēnam/datu serverim) un Proxy (kurš windows updates vienkārši nokešo)

    Atbildēt
  11. wiruss

    Taadiem meerkjiem parasti MS admini izmanto WSUS serveri, kursh nu jau treshais peec skaita ir 🙂
    Man jau taa shkiet, ka to pergu izmantoja tie kam taa winda nebija valiida

    Atbildēt
  12. Sybase

    ZBH musdienās win serv 1 license plus resurs , nau vairs nekāda nauda. oems + kaste 500 rublos var ierakstities.

    uz biroja fona kur ir 30 win xp + office + kautkada gramatvediba + velkautkas 1 winserv license ir fufels

    Atbildēt
  13. ZBH

    Sybase : iedosi man taa par neko tos 500 rub?
    uz katr 30 kaarb kantor iraid desmit max3 kaarb kantor 🙂
    liel vai naudiig kantor darbiniekiem iraid raksturiig atrausanaas no realitaats.

    Atbildēt
  14. chos

    Neskatoties uz visiem microsoftiem, autopachers vēl dzīvs, pēdēja versija: decembris 2010, http://thepiratebay.org/search/AutoPatcher/0/99/0

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *