McDonalds virtuve no iekšpuses

Pirms daudziem gadiem, kad tikko bija atvērusies pirmā McDonalds ēstuve, man bija tā iespēja aiziet ekskursijā un paskatīties kā tur viss notiek no iekšpuses. Godīgi sakot pat neatceros, kas to noorgnizēja. Tā kā tas bija ļoti sen, tad atmiņā nav nekas daudz vairs aizķēries.

Šodienas interneta klejojumos uzskrēju lieliskam aprakstam par McDonalds virtuvi. Man patika tas kā tiek aprakstītas nianses par atkritumu iesmērēšanu klientiem un kā profesionāļi atšķir, kad un ko pasūtīt.

Понятно, что не все справляются с этой работой и пытаются мухлевать, меняя гамбургеры на жетонах, если не смотрит шифтер. Неофициальный рекорд, зафиксированный бимщиками — 1 час на бимере, после чего гамбургер был успешно продан и съеден. Если вам дают откровенно поникший и остывший гамбургер, зовите шифтера и говорите, что вам продали waste (перележалый на бимере гамбургер уже должен был уйти в отходы, а вам его продали, считайте, что предварительно выняли из урны, и по идее вы уже кушаете отходы).

Jāatzīst, ka McDonalds neesmu apmeklējis jau gadiem ilgi. Pēdējo reizi biju McDrive kaut kad pagājušajā vasarā. No “junk food” priekšroku dodu Kebabiem un picām. 😉

При заказе картошки фри он смотрит на фритюрницу, там есть полочки, куда ставят готовую картошку. Картошка в пакетах должна стоять, как… а не быть свешенной через край на отметку «полшестого». Срок стояния картошки на стенде — 7 минут, дальше это completed waste. Время изготовления картошки фри — 3 минуты 30 секунд. Видя свесившуюся картошку, друг говорит: «Маленькую картошку фри, но не waste, я подожду три минуты». Что самое интересное, по всем стандартам его просьбу должны удовлетворить.

Tajā pašā laikā priecē tas, ka McDonalds ēstuvēs tiek ieturēti un ievēroti standarti, ko nevarētu teikt par Kebabotavām un picērijām. Liela daļa no mums to nenovērtē.

Te viens komentārs, kas bija zem šī raksta.

Отношения между сотрудниками очень холоднонейтральные, но причина названа неправильная! Дело в том, что на разговоры просто нет времени. В движении находишься каждую секунду. Пример: Болит спина, ты потянулся, покрутил корпусом в разные стороны, на всё то ушло секунд 10, за эти 10 секунд ты не успел гарнировать порцию гамбургеров (8 штук), гарнировал её позже, передержал на 10 секунд котлеты на плите, если нико не видит. так и шут с ним, а по правилам положенно их выбрасывать, так как они чересчур сухие. За выброшенную партию котлет, тебе менеджер всавляет серьёзный пистон! Так что там не то что поболтать, там потянуться некогда!

24 thoughts on “McDonalds virtuve no iekšpuses

  1. Livingston

    Tajā pat laikā puslīdz sakarīgā krodziņā vai pat restorānā nekautrēsies izbarot cilvēkiem gaļu ar iztecējušu termiņu – vajag tikai pirms tam pamarinēt kārtīgāk vai izvārīt zupā 😀

    Atbildēt
  2. deni2s

    Man ir instrukcija, kuru dod tepat Rīgas McDonalds darbiniekiem, tur ir daudz interesantākas lietas aprakstītas. Skaitās konfidenciāla info, tāpēc īpaši te nepublicēšos.

    Atbildēt
  3. e-remit

    deni2s, nu nosūti netīšām to instrukciju CooLynXam – lai viš arī tā var teikt, ka viņam kāds nezināms pastā iemetis, bet atšķirībā no tevis var to publicēt… 😉

    Atbildēt
  4. Boldriks

    Viss tas ir štrunts. Pats galvenais, ka no tiem visiem mazajiem maizīšiem pieaudzis vecis (tb tāds kā es) nevar paēst nu ne dumjš 🙁

    Atbildēt
  5. kas

    BigMac, kas ir mcdonalda galvenais brenda eediens, ja paaraak ilgi staav plauktaa (biimerii), tad meerce garsho peec etikka. Tas tiek paraadiits arii mcdonalda augstaaka liimenna menedzeriem treninnaa.
    Ja godiigi, tad no kvalitaates viedoklla McDonalds ir daudz paaraaks par jebkuru krogu. gribas ticeet, ka piemeeram Lidinaa vismaz tiek ieveeroti veco prechu izmeshanas standarti, lai gan ik pa laikam gadaas redzeet strogonovam lietotu vecu kreejumu, kas paarveerties kunkullos. Nesen savaa iemilotaja lielopu strogonovaa atradu spilgti zallu suudu mushu, tas bija karstajaa laikaa, tagad k-kaa atpakall tur iet nevelk. aiznesu paradit meiteneneem, shiis noshausminaas un neko. McDonaldaa ja shitaads notiek tev menedzeris uzreiz prasiis – ko juus veelaties, kaa varu juus apmierinaats. Vieteejos kantoros darbiniekiem nav informacijas kaa riikoties tad kad notiek suudi, atshkiriibaa no mcdonalda. un suudi notiek jebkuraa vietaa, agri vai veelu, tas ir ‘suudu notikshanas likums’! :)) vieniigi dumji ka nav iisti ko vinniem prasiit tai pashaa lidinnaa, jo vinni skataqs uz tevi un blisina acis, jo apmaaciibaa nekas nav teikts, ko dariit ja klients suudzas! un tas ir bishki nozzeelojami.

    Atbildēt
  6. log2null

    Pēdējā laikā ir piefiksēta visnotāl interesanta tendence. Proti, apkalpojošā sfērā, ja runa ir par oficiantiem un pārdevējiem, ir manāmi kritusies kvalitāte. Vai tas būtu kāds krogs, vai narvessen vai kāda cita iestāde. Vienīgais ar ko es varu to skaidrot ir lēta darbaspēka – skolēnu nodarbināšana. Kāpēc tad krītas kvalitāte – vienkārši skolēni ir pofigisti. Viņiem tik vajag atstrādāt vasaru un tad arividerči! Klientiem uzkakāt utt. Bet tas jau lielā mērā no uzņēmuma atkarīgs, ja nerūp sava uzņēmuma seja – tad tik tā turpināt!

    Atbildēt
  7. Pow

    Nu makdonaldā vismaz ir stingri standarti, lai arī tos diez ko neievēro. Citur (hesburgeri, kebabi) tādu vienkārši nav. Frī kartupeļi var būt nostāvējuši kaut vai dienu.

    Ir vienkārši noteikt, vai bulka ir veca. Tur bīna ir tādi karodziņi (norāda minūtes), kas norāda kad bulka ir kļuvusi veca. Vienīgā problēma ir kad darbinieki, kas atbild par bulku daudzumu bīnā maina tos karodziņus, jo negrib norakstīt. Ja pa daudz norakstīs būs sūdi. Kartupeļiem arī kaut kā varēja noteikt vai ir veci, vairs neatceros. Tur laikam taimeris bija kautkur. Man to pastāstīja bijušais darbinieks.

    Ja man ir aizdomas par bulku nesvaigumu, tad es pasūtu ekstra bulku. Piemēram ar dubulto mērci. Tad ir garantija, ka būs svaiga.

    Atbildēt
  8. ???

    nav jēga no tiem tulkotājiem:

    Saprotams, ka ne visi tiek galā ar šo darbu un mēģina muhlevat’, mainot hamburgerus uz žetoniem, ja neskatās shifter. Neoficiāls rekords, nofiksētais bimschikami — 1 stunda uz bimere, pēc kam hamburgers tika veiksmīgi pārdots un apēsts. Ja jums dod atklāti ponikshij un atvēsušu hamburgeru, sauciet shiftera un runājiet, ka jums pārdeva waste (perelezhalij uz bimere hamburgeru jau ir jāaiziet atiešanās, bet jums viņu pārdeva, skaitiet, ka iepriekšējs vinjali no urnas, un pa ideju jūs jau ēdat atiešanas).

    Atbildēt
  9. edza

    3 soļi, lai jums McD iedotu svaigu paiku:

    1. pasūtat, teiksim, Bigmaku bez gurķiem. Vai bez sīpoliem. Uzreiz izgatavos jaunu.
    2. kartupeļus prasiet pēc bulkas pasniegšanas
    3. ja nav cieti kartupeļi, tad palūdziet, lai nomaina, un iedod svaigus 🙂

    ikreizi šādu viltību daru, un nepārdzīvoju par tādiem sviestiem 🙂

    Atbildēt
  10. Vaards

    Visa tā ņemtne patiesībā ir Makdonalda reklāma. Šobrīd arī Kūlinks piedalās reklāmā.

    Jo fakts paliek fakts – Makdonalds ir labākais restorānu tīkls pasaulē. Absolūts līderis. Cik gadus viņus vēroju un nevaru nopriecāties par to, cik labi ir nostādīts bizness.

    Un tapēc visādi plebeji ar savu klasisko koncernu noliegšanu (viņi paralēli parasti darbojas arī šajos pulciņos: Microsoft sux, Lattelecom sux, Saeima sux, ES sux u.c.), lielajam lērumam cilvēku, kuri saprot, ka mājās bulka var stāvēt trīs dienas, bet Statoilā bagetes HVZ cik dienas, esot gana ēdama un garšiga, tad caur palielināmo stiklu novērotais Makdonalds ar saviem 3.minūtēs sagatavotajiem frī kartupeļiem būs gana labs. Ar veselo saprātu apveltītie indivīdi vienkārši ar antireklāmu palīdzību nepārtraukti atceras – ir tāds serviss kā makdonalds! Var tur nemainīgi dabūt tādas pašas labas un mīkstas kvalitātes bulkas (droši vien arī visai veselīgas salīdzinot ar jebkuru citu paiku – normāls gaļas gabals, salāts un baltmaize).

    Īsāk sakot, kad dienvidāzijā vazājoties biju no vietējās paikas “beidzot”noķēris megacaureju, uz brīdi pārgāju uz makdonalda ēdieniem – tāds atvieglojums un skaidrība – tās pašas bulkas, frī kartupeļi. Viss kārtībā!

    Atbildēt
  11. mja

    Diez vai termiņiem pie vainas ir tikai kvalitātes un apkalpošanas standarts. Tajā pašā RIMI arī gatavo fast-food. Maizīšu sagataves ņem no saldētas un turpat taisa – nākamajā dienā gan nav ēdamas. Nu un diez vai ir veselīgi ēst jebkādu nedabiski izraudzētas maizes produktu – tai ķīmijai kaut kur tāpat beigās organismā jāuzkrājas.

    Vaards: ārzemēs caureju var dabūt pat no vienkārša ūdens.

    Atbildēt
  12. Instigater

    Ja vispaar saliidzina peec garshas, tad Hesburgera bulcinjas ir daudz garshiigaakas nekaa McDonalda. Tas tiiri taads personiigs noveerojums, man liekas, ka Hesburgers ir vieniigaa bulcinju eestuve, kuraa man garsho.

    Atbildēt
  13. vedjma

    es esmu menedzeris McDonalda jau ilgu laiku, un drosi varu patejkt ka vis kas ir patejkts slikts par to ir pilnigi garam:[ jo mums ir tiesam stingri standarti , kurus gribi to vai negribi vajag obligati pildiit,un visu kontrole menedzeri.un ja kas , tad bulkas glabajas BINa nevis bimeri ko uzrakstija kads baigi gudraij:]un complete waste tas ari nav tas ko vins paskajdroja!!!!!varat atnakt 10 ,11 ,novembri uz atvertajam durvim uz jebkuru makdonaldu un visu pasi apskatiit! P.S. un kas ir tad SIFTERS par brinumu?:]

    Atbildēt
  14. golodnij

    koroche bardak tam u vas ,vozjmite nakonec-to normaljnih pradovcov,a to dostali obwitivatj.skoljko mozno!kazdij raz kak delaesh zakaz na mashine objazateljno 4to-to ne polozut!

    Atbildēt
  15. tender

    es gan par to nedomaju tikai eedu un vis, man vienalga ka tas big mag nostaveja 30 sec. ilgaak nekaa paredzēts, neesmu maigonis

    buutu labi ja buutu mcdonalds majaslapa kur apskatiities piedāvājumus

    Atbildēt
  16. MO

    Iz Tildes web vārdnīcas

    tender

    III. īp.v.
    1. maigs;
    2. vārgs; trausls;
    3. mīksts;
    4. sāpīgs; jutīgs;
    5. nenobriedis; jauns;
    6. vārīgs; delikāts;

    😀

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *