Russia Today sāk oficiāli raidīt SIRIUS satelītu sistēmā (papildināts)

Šodien oficiāli tiek paziņots par jaunu satelīttelevīzijas kanālu SIRIUS kanālu paketē – Russia Today. Šis ir nekriptētais kanāls, kas iet tā saucamajā FTA (Free to Air) režīmā un ir pieejams bez jebkādām abonēšanas maksām bez maksas.

Everyone interested in developments in Russia and in international news from a Russian perspective now has the opportunity to keep up to date. From 31 May the Russian news channel Russia Today is broadcast via the Sirius satellite system to viewers in the Nordic and Baltic countries.

Pēc Lyngsat datiem šis kanāls testa režīmā bija pieejams jau kopš 31.maija. Ja kanāls nav automātiski “atradies”, tad sīkāku informāciju par to, kur to meklēt varēs izlasīt Sirius 3 kanālu lapā.

Apskatīties, kas tas ir par kanālu un novērtēt vai ir vērts to skatīties var arī internetā. Tiesa gan varētu būt nepieciešams Windows Media Player.

Papildināts

Izskatās, ka šis ir Kremļa kanāls. Par to raksta CBC News.

Announced last summer and launched in December, the 24-hour, English-language satellite TV network aims to become Russia’s version of the BBC or have the same influence as CNN.

However, some critics doubt the Kremlin’s assurances that the new channel is editorially independent.

Alexei Simonov, president of the media watchdog Glasnost Defence Foundation, points to the fact that the government’s main goal was to present Russia in a friendly manner because it felt that foreign journalists were portraying negative stereotypes of the country.

“It’s important to them to present the image of decent people, civilized people,” Simonov told CBC News.

13 thoughts on “Russia Today sāk oficiāli raidīt SIRIUS satelītu sistēmā (papildināts)

  1. krizdabz

    Tīri jēdzīgs kanāls, vienīgais, ja paskatās vairākas dienas, tad pieriebj, ka šausmīgi atkārtojas raidījumi.

    Jamiem ir ari iespēja skatīties online: http://81.91.110.178/asx/Russia_Today.wvx

    Atbildēt
  2. CooLynX Raksta autors

    Jā, es pavisam aizmirsu iemest linku uz interneta video. Paldies, krizdabz, ka to izdarīji manā vietā. 😉

    Atbildēt
  3. CooLynX Raksta autors

    Ja godīgi, tad es šo kanālu laikam vēl neesmu redzējis. Pat, ja redzēju, tad neesmu pievērsis tam uzmanību, jo man kanālu izvēle ir pārāk liela un labprātāk izvēlos skatīties filmas vai kaut ko izklaidējošu. Ziņas, lai paliek darba laikam.

    Es vairāk skatos to paku, kas Latvijā oficiāli it tā kā nav pieejama, bet praktiski it tā kā ir – ntv. 🙂

    Atbildēt
  4. redbox

    CoolynX – un vai tad tā ir sensācija, ka tas ir kremļa kanāls? Krievijā jau gadus septiņus nav neviena publiska, Krieviju visaptveroša, kanāla, kas raidītu neatkarīgu, objektīvu informāciju, to ir atzinis par ORT ģenerāldirektors Ernsts, ne tik senā intervijā. Piemēram, Kremļa oponentu kanāls RTVI nav uztverams Krievijā citādi kā bez satelīta.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *