Boms.lv jeb kāpēc LaMPA aktivizējās

Boms.lvEs ilgu laiku nevarēju saprast kāpēc tā pēkšņi ir aktivizējusies LaMPA. Visu laiku visiem bija labi un te pēkšņi tāda agresija. Atbilde ir gaužām vienkārša.

Izrādās no 7.jūnija legālu mūziku internetā sāks tirgot Tilde savā jaunajā projektā boms.lv.

Tajā būs iespējams legāli iegādāties un 192 kb/s kvalitātē lejupielādēt Latvijā radīto mūziku. Saturs, kas pieejams .wma formātā, tiek aizsargāts ar DRM (Digital Rights Management – digitālā atslēga, kas neļauj failu pārkopēt). Savukārt saturs, kas pieejams .mp3 formātā, ir publicēts ar mazāku aizsardzības pakāpi, tas nozīmē, ka gan BOMS cer uz jūsu godaprātu, ka ievērosit likumus un noteikumus par autortiesībām un blakustiesībām saskaņā ar LR likumdošanu.

Jau vistuvākajā laikā, līdzās dziesmām un albumiem, apmeklētājiem tiks piedāvāts iegādāties arī mākslas un dokumentālās filmas, televīzijas raidījumus, dažādu nozaru semināru un lekciju videoierakstus, kā arī citus interesantus videomateriālus. Visa satura izvietošanu veikalā ir apstiprinājuši tā autortiesību īpašnieki.

Forši, ka ir tāda aizmugure – bizness plaukst un zeļ.

99 thoughts on “Boms.lv jeb kāpēc LaMPA aktivizējās

  1. Nomaļais

    Aha, kas maksā, tas pasūta mūziku. Tiešs lobēšanas piemērs – komersants ietekmē pakalpojuma saņēmēju caur draudiem, lobējot valsts iestādēs un likumdošanu. Un par godu šiem krietna daļa publikas kliedz par pirātismu, nelegālām kopēšanām utt.

    Atbildēt
  2. John Confidence

    Sadaļa “HipHops” man patīk… labi, ka cilvēkiem, kam ir savs “gabals” šī žanrā ietvaros Latvijā jau sen ir paši padomājuši par sevi > http://hiphopz.lv/veikals/

    Veikalos tod diskus nepērk ne par 4.99, ne nocenotus, kāpēc lai pirktu Bomī?

    Atbildēt
  3. Arnolds

    Nožēlojamie pāķi – sadala “Metāls” kārtējo reizi izpaliek. Varēja labāk nevis boms, bet “Mūzikas veikals cirvis.lv”

    Atbildēt
  4. Sybase

    Manu Focal akustisko sitēmu un manas ausi neapmietina komresēts formāts , only pcm audio 16KHz.

    Ka ir ar to kopēšanu , kodarīt tiem mp3 plejeru milotājiem ? ja kopēt nevar ?

    Atbildēt
  5. Mārcis Balodis

    Tie, kas zaga, zags tāpat.
    Šobrīd viņi cīnas ar sekām nevis cēloņiem. Manuprāt, Latvijā ir problēma ar mūzikas cenām. Ja būtu zemākas, tad gan jau arī vairāk cilvēki izvēlētos legāli iepirkt mūziku.
    Nav mums mūzika tik augstvērtīga, un nav arī pirkstpēja tik liela kā piemēram štatos, lai cenas būtu identiskas.

    Atbildēt
  6. Sybase

    Paskatijos to linku, Agnese ielikta pie roka 😀 😀

    btw man no šada vekala ne silts ne auksts, 98% savu albūmu pasūtu Unisonā vai arī ggailīti-alfā, uz sitinu no tā kas man patīk nopirkt nevar neko ieksh LV.

    A MB piekrītu kas žmiedza tam pie kājas vai kāds habs/torents vairāk vai mazāk

    Atbildēt
  7. rrr

    latviešu mentalitāte – nafig pirkt, ja var dabūt pa brīvu? 😀 Citos gadījumos nav variantu – jāpērk! LV mūziku neklausos ar ļoooooooti retiem izņēmumiem

    Atbildēt
  8. Dzhonijs

    Neviens neaizliedz viņiem (Tildei) stučīt uz DC un BitTorrent serveriem, it īpaši kad šie tīkli traucē viņiem biznesu.

    Es personīgi esmu priecīgs ka Latvijā ir šāds resurss kurā var iegādāties mūziku par saprātīgām cenām un nopirkt pat atsevišķas dziesmas. Sūdīgi tikai ka nav pieejami ārzemju mākslinieki un viņu izpildītās dziesmas. Cerams ka tuvākajā laikā arī šāds pakalpojums būs pieejams :).

    Esmu pārāk slinks lai izmantotu BitTorrent un DC tīklus :).

    Atbildēt
  9. nombre.lv

    es jau gan nezinu, bet nu… es paklausos lv muziku, bet neemsu taads fans lai zinies pirktu to, ok ir atseviski maakslinieki, kurus iespeejams vareetu iegaadaaties, beeet… naa.. 🙂

    Atbildēt
  10. arnico

    Ja cenas muzikai Latvijā būtu tadas kaa jau iepriekš komentāros minētajam hiphopz veikalam (95 santīmi par albumu) tad ļoti daudzi, tai skaitā es, teiktu to pašu ko “Dzhonijs” : “Esmu pārāk slinks lai izmantotu BitTorrent un DC tīklus”.

    Nu bet tiešām, ja par latiku var dabūt vēlamo albumu, tad kada jēga stundām/dienām ilgi meklēt pa kautkādiem apmaiņas serveriem, pa ceļam vēl trīsreiz aplaužoties pie dranķīgas kvalitātes vai apgraizītām dziesmām. Bet tākā cenas ir 5+ par albumu tad nu nekā, serverus tik ātri vis neiznīdēs 😀

    Atbildēt
  11. suuna

    njā..par diez ko jauniem tur esošos (vismaz interesējošos) albūmus nevar saukt. kaut vai tas pats Dzelzs Vilks (viens no lv retumiem, uz kuriem nav žēl naudu izdot) – viens disks un tas pats no 2003 gada 😀

    Atbildēt
  12. Papuass

    Ha, bet doremi.lv taču piedāvā 256kbps bitreitu mp3 bez DRM par to pašu cenu 🙂

    Piedodiet, ka es te tā atsevišķi spamoju.

    Atbildēt
  13. Didulis

    boms.lv es uzgāju jau gada pirmajā pusē (~februārī/martā). Ja jau tajā DB rakstā minēts, ka no 7. jūnija boms.lv sāks tirgot legālu mūziku, tad atliek izdarīt secinājumu, ka līdz šim (un vēl 2 dienas līdz 7. jūnijam) viņi ir tirgojuši nelegālu.

    Atbildēt
  14. zoner

    “BOMS cer uz jūsu godaprātu, ka ievērosit likumus un noteikumus par autortiesībām un blakustiesībām saskaņā ar LR likumdošanu.”

    Šī ir laba nostāja… cerēt… 🙂

    Atbildēt
  15. morāle

    100 gadus nav vajadzīga tā mūzikas kačāšana… gribēšu klausīties, ieslēgšu radio.

    Bet TV raidījumi vai LV filmas varētu būt zolīdāks pasākums

    Atbildēt
  16. Green

    Un tagad man rodas jautājums – kāda tam ir jēga? Cena visam albumam ir tieši tāda pati, kā real-life veikalā, tikai atšķirībā no bomja, tur ir iespējams dabūt arī smuki apdrukātu disku un daudz labāku kvalitāti.
    Latvijā takš nav praktiski labu grupu/izpildītāju, par kuru dziesmām būtu vērts maksāt. Varbūt ta vietā lai iepirktu mūziku visādos bomjos, novelkam to no dc/torrentiem un nosūtam piecīti izpildītājiem un miers.

    Atbildēt
  17. Jeremy

    Kā BOMS.LV PR konsultants varu apgalvot, ka ar LaMPA aktivitātēm mums nav ne mazākā sakara – viņi vienkārši neaicināti īstajā laikā paveica to, ko savādāk nāktos darīt Tildei.
    Bet mēs nesūdzamies – no biznesa viedokļa pirātu tramdīšana ir dikti ok 🙂

    Atbildēt
  18. ogre chīftain

    Green:
    Nav slikta doma maksāt izpildītājam. Ja būtu, piemēram, web portāls, kur iesērčo savu ārtistu, ieklabini, cik kāposta gribi iedot un spied “okaj”, tad jau varētu normāli kāpostu ārtistiem sagrabināt. Vienīg ‘pa ceļam’ atkal kāds(i) noslauks savu pusi vismaz, ja ne vairāk…

    Atbildēt
  19. Dļa asoba T

    Nevienam jau laikam nav aizputējis līdz smadzenem, kas ir īstie tautas apzadzēji?

    Tieši tie otrie ir zagļi – BOMS, doremi, Tildes, LaMPA, AKKA/LAA, draugiem.lv

    Izdrebināt šito darboņu ārzonu kontus būtu pirma lieta, nevis ķert kaut kādus mistiskus pirātus.
    Ja šie ir pirāti, tad augšminētie ir zagļi un krāpnieki.

    Pirāti vs zagļi.

    Atbildēt
  20. Slampa ar lampu

    Nu, ja viens albūms maksātu 0,59 Ls, nevis 5,99 Ls tad varbūt pirktu, bet pie šitādām cenām roka neceļas. Klausīšos ārzemju mūziku, ko var dabūt par velti!

    Atbildēt
  21. Archijs

    Jāreģistrē domēns bmos.lv un jāpiedāvā visi tie ieraksti lejupielādei par brīvu. Jāhostējas Krievijā un jārāda visiem vidējais pirksts.

    Atbildēt
  22. Rukicc

    Neticu ka Lampa`s akcijas ar Torrentu un DC niideeshanu nav saistiitas ar boms.lv. Vizuaali tas boms.lv nav slikts vieniigi tas logo pavelk uz reealu leetumu un duras aciis kaa taads dadzis. Plauks un zels mazie DC++ habi, kaa arii veel vairaak maajaas visi pirks 500 GB un lielaakus diskus savu audiobiblioteeku glabaashanai.

    Atbildēt
  23. Aigars

    Sorii ka nenotureejos bet nu jau tieshaam var pa zemi lociities no smiekliem. http://temp.kaktuss.lv/lampa.jpg Vergs kuraa tikai plikumi un toch ne latvieshu ar zem jautaajuma ziimes. Cerams dokumenta autors un sanjeemeejs man nepiesuutiis autortiesiibu pretenzijas.

    Atbildēt
  24. Eddy

    Piedod, Jeremy…

    “Kā BOMS.LV PR konsultants varu apgalvot… ”

    LOL

    Ņemot vērā to, ka PR konsultanta pamatdarbs ir karināt visiem makaronus uz ausīm, tad ikviens normāls cilvēks, to, kas seko aiz taviem ievadvārdiem nemaz nelasa, kur nu vēl tic.

    Atbildēt
  25. Dust

    Ta nu :). DC habu var arī atvērt ārpus Latvijas tīkla. Tik šīs akcijas princips ir domāts prekš single minded users, lai publiski nebūtu pieejama informācija, kur tad ir tas hubs, ķipa tas pats, kas aizsargāt spēli, kad “crack”s jau ir piejams, tikai lai to dabūtu ir jāmāk, kas vairāk par datora ieslēgšanu/izslēgšanu.

    Nice “Jumts” tildei :).

    Vienā ziņā esmu priecīgs, ka ir iespēja pat legāli dziesmu iegādāties agrāk tāda iespēja bija veikalā, bet kapēc man jāpērk viss disks, ja vēlos tikai vienu dziesmu.

    Atbildēt
  26. Atbalss: Boms.lv: pērkam mūziku legāli @ krizdabz BLOGS

  27. Mario

    A ko jūs gribat šitādā veidā taisot veikalu protams ka cenas būs tik aukstas jo šādā veidā pārdodot mūziku ir jāapmaksā vismaz trīs starpnieku izdevumi.
    1) Online veikals
    2) Telefona operators kas nodrošina naudas iekasēšanu par SMS
    3) AKKA/kaka starpniecības nauda.

    Ja online veikals pa tiešo vienotos ar izpildītājiem un paši iekasētu naudiņu tas vis būtu lētāk, jo kā zināms starpnieki vienmēr pelna vairāk nekā autori.

    Tā pat kā Piens zemnieks to pārdod pa 10saņķikiem bet mēs veikalā to pērkam pa 50 saņķikiem

    Atbildēt
  28. CilvēkaBērns

    ****, kāpēc atņemt mums to, ko var dabūt ar normālu kvalitāti! :@
    Nez, cik man pazīstami spēlē grupās (Metālisti, Panki) neviens nav pret DC++ vai torent trakeriem! Viņiem tā ir kā laba reklāma, jo fans atbalstīs un nopirks šā kā tā!
    Stulbie Poperi (nesaukšu vārdos, negribu aizskart visu mūsu mūziķu cieņu, kurus sen jau neviens negrib pirkt!).

    Atbildēt
  29. Aleks

    Nu bļāviens, ideja ta laba – tirgot mūziku caur internetu. Vienīgi tie mantrausīgie maitas (kas iebāž savā kabatā lielāko peļņu) nespēj ar galvu padomāt un izdomāt, ka nav objektīva pamata uzskrūvēt tik augstas cenas mūzikai. Nekādi dabas resursi netiek izmantoti (nav nekādi celtniecības materiāli vai tml) a izmaksas ir relatīvi niecīgas. Ja cenas būtu uz pusi mazākas, cilvēki aktīvāk pirktu legālos ierakstus un mūziķi pelnītu to pašu naudu. A tos starpniekus, kas rauš lielāko naudiņu, toč vajadzētu apšaut un miers un nākošajiem viņu aizstājējiem būtu skaidrs, ka arī ar viņeim tas var notikt, ja gribēs pārāk daudz naudas. Bet neko darīt, tāda tā pasaule – dēļ tiem mantrausīgajiem pasaule virzās uz lielu pakaļu. Jo skaidra lieta, ka lai celtos dažu augšā stāvošu kundziņu kapitāls, ir jāpalielina cenas vai arī nepalielinot cenas jāpārdod prece vairāk. Savukārt pēdējam posmam, t.b. patērētājam nauda nekrīt no debesīm kā tiem augšā, tāpēc tie dzīvo arvien sliktāk. Ok, moš jau padaudz aizrakstījos, bet skaidrs ir viens: cenas ir neadekvātas un tautai būtu kau-kas jādara, lai parādītu tiem mērkaķiem savu nostāju. Ideālā gadīumā visā pasaulē būtu jāsarīko mūziķu darbu boikots. Kā arī filmu boikots. Bet cilvēki ir vāji un nespēs to izdarīt… žēl.

    Atbildēt
  30. koits

    Nu jaaaa- koks ar diviem galiem –

    bet tik un tā dom\aju ka ar laiku tiks izdomāti citi ceļi kā turpināt
    muzikas nelegālo izplatīšanu 🙂 🙁

    Atbildēt
  31. Jancis

    un kādaa hrenaa man shii legali pirktaa muuzika butu veel jaaraksta aka/lalaaa iipashajaas un vieniigajaas atljautajaas matricaas? – respektiivi – kaa gan lai es izmantoju sho muuziku kautkur speeleejot ja man nav pieraadiijumu ka pirku? zb, padomaat par to vajadzeetu…. vismaz samazinaat cenu taa ka var ierakstiit pa to cenu starpiibu tajaas iipashajaas matricaas. nu vismaz pareekjinaat to ka kaa jau te viens teica – veikalaa mees par sho pashu naudu dabuunam arii spiidiigas bildiites un vaacinju!!!!

    daaa. turpinaashu kachaat muuziku, kiss my ass.

    Atbildēt
  32. bums

    Latvijā nekas tāpat vien nenotiek tāpēc ka tā pēc idejas būtu labi un godīgi! Viss šis pasākums jau no pirmās dienas likās aizdomīgs! Lampai pa lampu!

    Atbildēt
  33. qwerty

    Patika tās s lampas iesniegums, “dc++ hubu” es nezināju ka dc++ ir hubi (piemēram tas pats būtu BitComet trekeris) dc++ ir programmas nosaukums. Bums tapat neizkonkurēs http://mp3.02.lv

    Atbildēt
  34. axx

    normaalaas valstiis kaa Zviedrijaa pat valdiiba saak aizstaaveet torrent tiiklus, thepiratebay noreidoja pirms gada un kopsh taa laika ir likushies mieraa, jo iisteniibaa DC un Bittorrent serveri neko nelegaalu neglabaa..

    Atbildēt
  35. sm

    KUR var samaksāt mūzikas autoriem par darbu? Es nevēlos barot starpniekus. Es vēlos downloadēt mūziku, un ieskaitīt par to naudu māksliniekam kontā kā ziedojumu. Vai ir tāda iespēja?

    Atbildēt
  36. JDat

    Eu labaa ideja par to kaaposta skaitiishanu maaksliniekiem pa tiesho…
    Kursh ir gatavs uzhosteet elementaaru html ar maakslinieku vaardie uzvaardieem konta numuriem utt.
    Taa kaa straadaaju ar audio lietaam un biezhi satieku dazhus maaksliniekus, tad es ar vinjiem aprunaashos par sho ideju…

    rezultaataa varees izmantot shaadu mehaanismu: nopumpeeju no DC (vai citur) muuziku, ja nepatiik izdzeeshu, ja patiik ieshkinjkoju kaapostu maaksliniekam.

    kas maxaas par hostingu: katrs maakslinieks kursh publicee konta numuru internetaa, samaxaa hosteetaajam 0,50 Ls meenesi (vai savaadaak).

    ciinja pret piraatisma policistiem (lampa aka laka acetons uz zveeri): aizeju uz internetbanu (vai uz banku) samaxaaju un izdrukaaju maksaajumu uzdevumu (saglabaaju bankas kviiti).
    atnaak acetons konfiscee kompi un saka: veciit tev ir piraatisks abubaraka albuums. tuliit seedeesi cietumaa.
    a es vinju pasuutu d..st un iebaashu giimii maxaajumu papiiru ar piebildi, esmu likumpaarkaapeejs, suudziet mani tiesaa. tiesaa kaa liecinieku no savas puses uzaicini maakslinieku, kuram esi maxaajis un shis pasaka, ka necelj pretenziju pret tevi. lieta izbeigta.

    manam textam var daudz piekasiiteis (transliits utt.) es neesmu jurists vai web paarzinaataajs, tapeec juridiskaas idejas ir raxtiitas nevis zinot likumus vai tisu lietas, bet gan lai uztvertu ideju. Cenas arii vareetu buut nosaciitas. nu kaut kaa taa. vieniigais ko varu paliidzeet ir parunaat ar dazhiem maaksliniekiem.

    Atbildēt
  37. Crook

    Nu es varu pateikt tā ka man legāli ir izdevīgāk iegādāties CD caur amazon.com nekā LV veikalos:) aptuveni 2x izdevīgāk:)

    Atbildēt
  38. al64

    …vajag buut taisniigiem pret visiem vienliidziigi: taatad jaalikvidee bibliotekas, nomas punkti un visas peereejaas instances, kur kaads iegaadaajas kaadu preci un tad to daudziem piedaavaa lietošanā….jaa tur vieniigi veel naudu prasa, bet labi : par kaadas lietas aizņamšanos no kaimiņa gan buutu jau nopietni jaasoda!

    Atbildēt
  39. LWs

    Ak dievs! Es no Pēterīša aizņemos NHL disku,uzinstalēju uz sava datora un atdevu viņam disku.Mani tagad liks cietumā ? 🙁

    Atbildēt
  40. Tower_9

    njaaa…viss ko lampa dara ir sacelj traci tas arii viss, neko vinji nevar apkarot 😛 izniicinaas lv hubus&torrentus, visi paarcelsies uz aarzemeem, teixim kljuus iexh LV populaars kaads aarzemju hubs vai torrents un momentaali iexh vinja buus visas muusu maaxlinieku dziesmas, nav pilniigi nekaadas jeegas ciiniities ar sekaam, taa ir kaarteejaa naudas izmeshana 🙁
    cilveeki ir pieradushi muuziku klausiities par briivu, neviens nepiespiediis peexhnji maxaat, kas pirka-pirx, kas zaga-zags. un tilde ar visu savu neta muuzikas tirgoshanu iebraux miinusos…vareeja jav paciesties, itkaa ir ceriiba, ka peec Ntajiem gadiem mees arii sanjemsim atbilstoshu samaxu par darbu un vareesim beidzot taa vnk izmest naudu par kkaadu dziesmu, kura tix nedaudz paklausiita un utilizeeta

    Atbildēt
  41. mūzikmīlis

    Nu es varu pateikt to,ka daudzi droši vien atcerēsies,ka šī cīņa,
    jau nav nekas jauns.Tā bija jau tad,kad mēs spēlējām lentas,
    kasetes.Bija visādas,,oblavas,, bet mums mūzika bija.
    Taču ,,Latgalīte,, un citi vēl ir. Un tādi kas tirgos CD,bija ,ir un būs. Arī tas ir kādam izdevīgi.

    Atbildēt
  42. tapat

    Esmu arī sakačājis Latvju mūziku un noklausījies un ja patīk tad nopērku cd, bet patiesībā labprātāk aizskaitītu izpildītājiem pa taisno naudu.

    Atbildēt
  43. skatītājsX

    Man tas bomis galīgi nespēlē. Mūziku kačāju no ārzemēm un vienīgais pēdējo laiku latviešu gabals, kas varētu interesēt ir Monro disks. Tā ka…

    Atbildēt
  44. Vitālijs Sikuriņecs

    NU teikšu vienu- par ogg failiem nekas likumā nav teikts. tos varu šārēt zils palikdams. Ā un vēl- LaMPA tak ir tikai par mūzikas aizsardzību, kur nāk no latvijas- kāpēc slēdz hubus, un trakeri, kur bija pieejamaarī ārzemju mūzika un filmas? tas ir maziņš savu tiesību, pilnvaru pārkāpums, kurš nedrīkst palikt nesodīts !

    Atbildēt
  45. darek

    Mjāā, kaut visus DC hubus taisa ciet, vai arī trakerus! Un tagad visi kā pēc svilpes tecēs uz veikala, lai iegād’ātos or’ģinālos mūzikas diskus? 🙂 🙂 man šis viss liek nedaudz pasmaidīt! To nevar izkontrolēt nekur pasaulē un te pēkšņi super Latvija domā, ka viņiem, redz, tas izdosies! Yeah, right! Ir daudz svarīgākas lietas, kas Latvijai būtu jādara, nevis jātērē savs un citu laiks ar šiem sūdiem! Pilnīgs murgs…

    Atbildēt
  46. JX

    Jej bogu nesaprotu, kāpēc ja es nopumpēju filmu, noskatos to un izdzēšu es skaitos pirāts, bet ja bibliotēkā paņemu grāmatu, izlasu to un atdodu es skaitos inteliģents cilvēks. Abos gadijumos taču kāds 1 DVD vai grāmatas eksemplāru ir pircis, bet tālāk autoram nekas netiek.
    P.s. Ja patīt lasītais/skatītais, es tak tik un tā nopirkšu to DVD vai grāmatu

    Atbildēt
  47. Anonīms

    latvijas muzikji, apmeram 90% ir totals shits,kuru perk mazas meitenites laukos 😀 un tie 10% kas ir palikushi,jau ir veci…

    Atbildēt
  48. jobenaas slampaas

    hah 😀 wow aizklopeeja dazhus ciet. ble pats panjemshu uz aarzemju hostu un uztaisiishu trakeri wai dc hubu kur buus speciali lv muzika lai lampa wareetu zeleet pirkstus un neko neizdariit. ZHRI TVARJ !!!

    Atbildēt
  49. Kai

    Nevaru nepiekrist iepriekš minētajiem komentāriem. Vienīgais latviešu izpildītājs, ko var paklausīties ir Husqvarn. Protams, sadaļu metāls es boms.lv neatradu līdz ar to arī minēto mākslinieku. You guys are fcking lame…

    Atbildēt
  50. Dusmiigais

    Da lai vini iet karties , itkaa mees visi te baigi gribam LV muuziku no torentiem! , pff loshi kkadi ,varereja vienk. sarunaat ,ka neliks lv muuziku. Njaa paldies pidarasiem boms.lv , lohi juus esat

    Atbildēt
  51. ELEMENT

    latvieshu muuzika ir taadaa kondiicijaa, respektiivu neinteresanta, ka , ja cilveeki nedabuus par briivu, tad pirkt jau nu toch nepirks, taadaa veidaa neiepaziistot muuzikjus un nepopularizeejot tos. atliek secinaat ka taa ir kaa skrieshana sienaa no Lampas puses! protams iznjeemums ir paaris pro grupas, kuras to nedara lai dariitu, bet gan prieka peec, un tad jau taa dziesma ir kaut cik laba, bet visaadas grupas kaa Astronauts, manupraat ir izsmiekls un samaakslots meesls, ieskaitot soliti, kuras deelj man ata grupa it iipashi nepatiik, nu bet tas taa 😀

    Atbildēt
  52. Henis

    hahaha… lol… tapat neviens nekad visus habus, torrent trackerus utt… neaizklapees… pie tam naax jaunas idejas, kaa apmainjas serveriem palikt neatklaatiem. es to pilniibaa atbalstu dziesmu nelegaalu pavairoshanu utt… tas ir normaali, grupas ir vairak motiveetas uzstaaties dziivajaa ^^ iespeejams ir dazhi gabali, ko pieklaajiibas peec buutu gatavs iegaadaaties par naudu, bet tas noteikti nebuutu no lv skatuves… piekritu element, ka klausities lv muuziku jau ir liimenis… savu muuzhu neesmu dzirdeejis nevienu sakariigu lv dziesmu un laikam ari nedzirdeeshu. taadas grupas kaa h2o, double faced eels un hvz kaadi veel suudi var veltiigi meegjinaat stumt lv estraadaa savu pretiigo american high school roku, kursh normaala gadagaajuma cilveekiem skiet vnk pretiigs. grupa astronaut… arii par sho grupu man nav ko labu teikt… aa bet nee.. vispar ja padomaa, tad melo-m no LV ir vieniigais klausaamais, bet diezvai es par to maxaatu naudu ja var dabuut par velti. (protams no lv grupam neko neesmu kachaajis, nedz arii pircis, cik tv redzeejis )
    runaajot tieshi par piraatiskaas muzikas apkaroshanu lv… tas ir vnk smiekliigi, nu kas, tie policisti utt… no marsa ir? tepat taksh no zemes, kaadas vinjiem algas? zemas. vini tak ari cilveki muzonu grib paklausiities un protams ar taadaam algaam nav gatavi par to maxaat! tapec shaubos ka vinji ies baigajos reidos pa maajaam utt… man skiet, ka vieniigie kam uztrauc viss shis te ir muuzikji ^^ taa kaa naaxies vinjiem pashiem piestraadaat kaadaas likuma iestaadees, lai vareetu kko megjiant shaja situaacijaa veerst par labu! veelu neveixmi protams 😀

    Atbildēt
  53. SonyEricsson

    Kaut ari visus dc un torentus aizklapes,ta vai ta bus citas iespejas ka nelegali muziku ,filmas… lejupladet.Es savu muzu neko legali tapat nepirksu!!!

    Atbildēt
  54. Intelinside

    Lieta ir pavisam skaidra es taapat muuziku nekad neesmu pircis un nepirkssu taadus kaa mani neizmaaciisi lai arii cik habus neaizsleegsi tukssa vieta nepaliek

    Atbildēt
  55. 777th

    Gudreli izskaudeji,diez vai ka lv parstavis ar savu plano macinu ies maksat maksat par muziku,filmam utt….izkaust piratismu musu platuma grados,da lai vini iet ieskrieties,tam nekad nebut….

    Atbildēt
  56. telju bars

    da taa latvija paliek veel debiilaaka un debiilaaka. kam tas viss vajadziigs? kaadam kas atkal grib reaali uzvilkt pikji. un tas arii viss. paldies par uzmaniibu un tas viss reaali suuka.

    Atbildēt
  57. janchux69

    ja aizveera bithack.lv tad na*** tad neklapee ciet paareejos latvieshu torrentu trakerus????

    P.S. vaardu nahuj pats cenzeeeju 😀

    Atbildēt
  58. Hatress

    es varu sadereet ka pec neilga laika shii visa padariishana izputees shaubos ka te buus tik daudzi latvieshu muzikas cieniitaji bet arzemju muziku varees novilkt no arzemj trakeriem ganjau arzemju trakerus nevarees visus likvideet un vienmeer atradiisies kad nelegalls trakers takshto man no shiiis saites ne silts ne auksts un taka del shii aizklapeja BH es pat buutu gatavs piemaksaat lai shiito aizklapee un ja es arii nolemtu pirkt (legalus) ta es par spiiti nopirktu vinu pie konkurentiem kaut vai tur buuutu dargak 😉 domaju ka citi ar manim bus vienis parats

    Atbildēt
  59. aamen

    mja. piraatiem shobriid izeja ir abloms.lb kursh hosteejas pie piratebay. un puut pakaljaa. naakamie kam vadus jaaizrauj ir provaideri, saakot ar ltk. jo vinji tachu paliidz izplatiit NELEGAALO MUUZIKU kaa arii PROGRAMMATUURU, un kur nu veel FILMAS. Vinji praktiski manaa vietaa spiezh uz linka ar .torrent paplashinaajumu, tad automaatiski kkas sainstaleejas un rezultaataa pilns ar muuziku. Naakamais vareetu buut latvenergo, jo kaa gan es bez vinjiem klausiishos, ltk un citi paliidzees piraatiem izplatiit, un galu galaa muuzikji ierakstiit savu muuziku?

    agri vai veelu nonaaks pie secinaajuma: muuzikji, ja pelna – tad tikai koncertos. koncertu biljetes buus daargaakas, bet cilveeki tomeer ies… taapat kaa ies uz filmaam… ja buus veerts. btw muuzikji arii ir cilveeki un klausaas citu muuziku 😀 (attieciigaa veidaa to arii ieguustot). Un labaakie mieriigi var atljauties dariit shaadi: http://www.zigmarsliepins.lv/

    Atbildēt
  60. eniqma

    jeega to dariit! ??? 🙁
    tas tikai radis nelielus sarezgiijumus…jo Skype vinji nevar aizliegt lietot, mIRC arii nevar aizklapet. utt. tas bus tikai nelielas problemas mainities ar failiem! BET TAS TAPAT 100% notiks!!!!

    Atbildēt
  61. Nav svarigi

    100% cietumaa jaliek tas lampas un bomjus, zaglus nolaadeetos…. vis jau sen nopirkts lobeshanas mashina palaista, vienigais ko var darit nepirkt no viniem to muziku kas ir videjas kvalitaates meesls…, protams atradiisies idioti kas ari kaut ko nopirks,

    lampas un bomji sukaajiet manu liiko……

    Atbildēt
  62. Treat

    Nekas, ja aizslēgs vergu, varēsiet 2 dienas paraudāt, ka iztērējāt gandrīz 2Ls kredīta, lai piereģistrētos tik hujovā trakerī un pēc tam gan jau jums kāds pačukstēs, ka jau labu laiku pastāv [b]bezmaksas[/b] XXX (porno) Bit-Torrent trakeris – http://www.PornoPlace.lv 😉
    Failu daudz vairāk un daudz labāki kā vergā un pilnīg neparko nav jāmaksā 🙂

    Atbildēt
  63. Atbalss: Pods.lv 2007.gada topi » Pods.lv - Latvijas interneta pods

  64. Atbalss: brīvība.info» Arhīvs » LaMPA pret failu apmaiņu internetā

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *