Cik pelna ārzemju blogeri?

Diezgan daudz par šo tēmu ir runāts, bet tāpēc jau tā nekļūs mazāk interesanta. Vai ne? Cilvēkiem vienmēr ir paticis skaitīt skanošo otram makā.

Piedāvāju apskatīties Paulas blogeru ienākumu topu.

Who’s on Paula’s List of Blogger and Webmaster Salaries?
I spent hours and hours scouring the internet for the last-reported information about bloggers/webmasters and their revenue. Some are hard-core daily bloggers, some run sites with lots of pageviews but not much written content — like dating sites.

Topā ir redzams bloga autors, summa un avots pēc kura ir rēķinājusi aptuvenos ienākumus.

17 thoughts on “Cik pelna ārzemju blogeri?

  1. krizdabz

    Tās summas (manai latviešu iesācēja blogera apziņai) ir vienkārši astronomiskas, taču pavisam interesanti ir palasīties kā šie vīri ir tikuši pie šāda piķa. Lielākoties tās, protams, reklāmas un te nu skarbā patiesība, ka tikai angļu (vai ķīniešu) valodā veidots blogs/resurss var ienest pieklājīgas summas no, piemēram, AdSense. Žēl, ka pagaidām Latvijā (blogošanas jomā) vēl viss ir tādos zīdaiņa vecumos/apjomos un varam tik tecināt siekalu skatoties uz ārzemju blogeru ienākumiem, kas gūti no blogošanas..

    Atbildēt
  2. 0nkulis

    viss jau būtu OK,
    ja paskaitītu cik cilvēki uz pasaules prot angļu mēli un cik latviešu mēli, tad šī attiecība arī raksturotu max ienākumus LV blogos. mums ir krietni mazāka auditorija.

    Atbildēt
  3. Arturs

    .. un ne tikai auditorija. daljau blogeru nav plaana / meerkja/ idejas / iespeeju / maakas pelniit ar savu blogu. pavisam mazai daljai ir, zinu noteikti, un tas ir labi. un nedomaaju ka visi no topaa mineetajiem blogeriem buutu sliktaaki ja pelna. varbuut pat otraadaak – tas dod lielaakas iespeejas celjot, piedaliities kaadaas konferencees, utml.

    Atbildēt
  4. guntisdk

    aaa! Piedodiet, bet mani sāk pārņemt alkas pēc sešu un septiņzīmju honorāriem!!! Laikam būs jāiet uz skolu mācīties 😀

    Man domāt, ka Latvijā blogers var pelnīt, tikai vajag pietiekoši lielu atdevi un būt ļoti labam profesionālim. Un blogam jābūt angļu valodā, bet ar to vien nepietiks, ka “viņš kaut ko zin no angļu valodas”. Rakstīt ar jāmāk. Gudru un viedu prātu jau mums te it kā netrūkst, bet vai ir tā gribēšana? 🙂 Kas zin` – varbūt vīri no bagātās amerikānijas pamana un saka – mol, vecīt cep augšā un mēs tev naudas dosim. Varbūt eksperimenta pēc pielaužam Kažu kaut ko darīt? Paskatīsim, kā iet un tad jau… 🙂

    Atbildēt
  5. CooLynX Raksta autors

    Šeit vēl ir arī problēma ar to, ka Latvijā ir problemātiski pelnīt no likumdošanas viedokļa. Kaut vai, piemēram, textads.
    http://www.sandisviksna.com/lv/raksti/ka-nopelnit-latvijas-interneta-jeb-teksta-reklama/
    Viņi strādā tikai ar juridiskām personām. Tu vari piedalīties sistēmā, bet līguma ar viņiem nebūs un reālu naudu nedabūsi. Kuru gan interesē virtuāli lati, ko varētu izmantot viņu sistēmā? Mani nē. 🙂

    Atbildēt
  6. Sandy

    Bus jaiet runaat ar Guduli, vai tamliidziigiem ljaudiim.

    Runajot par Textads, uzskatu ka vinji orientejas uz juridiskaam personaam delej fakta, ka ‘neatkariigu’ indiviidu ar LABU saturu praktiski nav. Ja ar shiem zelljiem sazvaniitos un parunaatu, domaaju ka vinji atri vien varetu noslegt ar jums kaadu performances tipa darba liigumu, kas noziimeetu, dalju juusu ienakumu nomaksat nodokljos, un tad jau godiigi nopelniito dalju parskaitiit jums uz kontu.

    Atbildēt
  7. viestards

    Nezinu, vai tie ir bloggeri, vai vienkārši reklāmu miljonāri- piem pirmās vietas ieguvējam vienkārši ir iepazīšanās saits.
    Turklāt vienīgais ko lasu, ir Steve Pavlina -pārējie raksta suņiem, mašīnām uc vienkāršām lietām.
    Vai Latvijā varētu kāds nopelnīt ar savu blogu- varbūt, tikai vajadzētu ieguldīt daudz laika (un varbūt arī naudu)- liela daļa vienkāršo cilvēku neko nezin par blogiem, un, lai cilvēki sāktu iet uz auto blogu, vajadzētu izvērst kārtīgu kampaņu.

    Atbildēt
  8. mmk

    hmm, nu dažiem tur ir labi cipari, bet citiem jau nu tur gan nekā sakarīga nav..
    100K gadā priekš štatiem jau nu nemaz nav liela summa.. nekāda baigā zelta ādere tur nav!

    Atbildēt
  9. noisex

    var nopelni diezgan smuki (iz personigas pieredzes). bet ne latvijas mele raxtot un developejot saitus. varu teikt jums 1u…latvijas saitus varat vert ciet..jegas no vinjiem maz, ka tikai pashapmierinatibas vai entuziasma vadits var raxtit – $$$ zinja neko nedabusiet atpakalj.

    Atbildēt
  10. Ljolja

    Vielai paardomaam…www.blogas.lt ieksh LT ir 12 vietaa peec apmekleetiibas. Piemeerojot to Latvijas apmeeriem – vismaz face.lv apmekleetiiba.

    Atbildēt
  11. Atbalss: Traveltalisman.lv - viss ceļotājiem | Pods.lv

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *