OCTA apdrošināšana

Domāju, ka lielai daļai no šīs lapas apmeklētājiem ir savs auto. No kā izriet, ka šim auto ir nepieciešama obligātā transportlīdzekļu civiltiesiskā apdrošināšanā (OCTA). Bet tā kā šo pakalpojumu piedāvā privātās apdrošināšanas kompānijas un to starpā ir sīva konkurence, tad katra no tām cenšās piedāvāt pievilcīgas atlaides, līdz ar ko izmaksas būtiski atšķirās. Kādas kompānijas pakalpojumus izmantot?

TurpinājumsOCTA apdrošināšanas izmaksu salīdzinājums par 2008/2007.gadu.

Ja cenu starpība būtu pāris lati, tad jautājums par pareizās izvēles izdarīšanu nemaz nerastos, bet cenu svārstības ir līdz pat 40Ls, kas man lika nedaudz aizdomāties. It kā jau nekāda lielā nauda tā nav – vienu bāku sanāk pieliet, bet tāpat nauda.

Izložņāju tīklu un savācu informāciju par to cik katrā apdrošināšanas kompānijā maksā OCTA apdrošināšana manam autiņam. Es apkopoju informāciju tikai par tām apdrošināšanas kompānijām kurām mājas lapā bija pieejams OCTA kalkulators un tas strādāja.

ERGO Latvija Ls 86.93

SIA “BROKERU AGENTURA-ROOT” Ls 59.90

If Latvia Ls 56.10

AAS Baltikums Ls 47.90

AAS “Baltijas Apdrošināšanas Nams” Ls 45.09

BALVA Ls 46.35

AAS Balta Ls 85.00

Tā ir sanācis, ka KASKO apdrošināšana visu laiku man ir bijusi AAS Balta. Esmu apmierināts, bet runā, ka neesot tā lētākā kompānija. Pagājušajā gadā man kāds klauns norāva spogulīti, tā kā mans autiņš bija apdrošināts bez pašriska, tad skādi pilnībā nosedza polise. OCTA par laimi vēl neesmu izbaudījis.

Šobrīd man Balta piedāvā OCTA polisi par Ls 74.44, t.i. ar nelielu atlaidi, kas ir par 10Ls lētāk nekā sarēķināja viņu OCTA kalkulators. Ar KASKO ir daudz maz skaidrs, bet tagad es domāju, ko man darīt ar OCTA. 😉

Pēc idejas, ja ņem pie viņiem KASKO, tad vismaz agrāk varēja dabūt papildus atlaidi. Tā kā summa par KASKO būs daži simti latu, tad atlaide varētu nosegt šķietami dārgo OCTA polisi. Jebkurā gadījumā iespēja nedaudz ieekonomēt man neliek mieru. Ir tikai viens moments, kas šķebina dūšu. Šis komentārs no Financeneta foruma.

Iespēja izvēlēties
12-Mar-2007 21:11

Apdošiniet vien savus spēkratus Baltikumā, BAN, Ergo vai parex. Lētāk jau ir. Jā! Bet vot, kad iebrauksi BMW vai Mersim kaut vai tikai pakaļā(iebuktēsi) vai iebrauksi kādas savrupmājas sētā(salocīsi stabiņu)….samaksās viņi tavā vietā, bet pēc tam nagus grauzīsi, kad no tevis tiesas ceļā piedzīs regresu(bet viss vot tādēļ, ka toreiz nožēloji tos 5 Ls un aizskrēji pie lētākā piedāvājuma:)))!!!!!!!!! Un viņi to dara katru dienu!!!! Tāpēc izvēlēties vajaga kompāniju, kura tiešām rūpējas par savu klientu un neskrien piedzīt regresu par katru sīkumu!!! Lūk mīlīši!!! Skopais maksā 2x un pat 10x…

Ar KASKO viss ir skaidrs. Visām kompānijām apdrošināšanas polises ir uztaisītas tā, lai apdrošināšanas gadījuma zaudējumu kompensācijas summa tuvinātos nullei. Visneizdevīgākās šajā ziņā ir kompānijas kurās kontrolpaketes tur vietējie īpašnieki. Ja tautieši pārāk bieži sit autiņus vai svilina vasarnīcas, tad akcionāri var izdomāt, ka zaudējumu atlīdzība ir jāsamazina vai īpaši lielu izmaksu gadījumā nemaksāt vispār neko, jo tiesāšanās var izrādīties lētāks prieks.

Es godīgi atzīstos, ka neesmu lasījis neko par OCTA apdrošināšanu un nav ne jausmas vai apdrošināšanas kompānija var no manis piedzīt vēl papildus kaut kādu summu, ja apdrošinātājs iebrauc mīnusos ar mani, jo OCTAs ideja pēc būtības ir segt zaudējumus, ko es esmu nodarījis kādam biezam autiņam. Varbūt kādam ir kāda interesanta pieredze šajā jautājumā?

Dažos OCTA kalkulatoros būs nepieciešams izvēlēties Bonus-malus klasi, ko var uzzināt Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja lapā.

53 thoughts on “OCTA apdrošināšana

  1. bezmiegs

    diemzheel shii gada octa kas pienaaca no ergo mani shokeeja…jo peekshnji summa bija x2 ar pagaajusho gadu …kaut arii nav bijushas ne avaarijas ne starpgadiijumu….. tagad paluurot kalkulaatoros saprotu ka no ergo ir ar steigu jaatiek valjaa…atradu pat 60 Ls leetaaku polisi…. paldies dievam ka nemaksaaju no savas kabatas visu…tiehsaam vareetu noshauties… lai gan ja paskataas cik maskaa apdroshinaashana aarzemees tad pie mums veel par briivu dod… :))

    Atbildēt
  2. moonlight

    Man nesen bija interesantas pārdomās šajā sakarā… 1) vai (no vienas puses) man nav diezgan vienalga kādu OCTA es izvēlos, ja ar tās “turētāju” vienalga būs jācīnās tam kuram es nevilšus varu nodarīt kādu skādi? 2) No otras – ar šādu loģiku visam tirgum vajadzētu iepirkties pie lētākā piedāvājuma, kas arī nav visai reāls scenārijs. Jo tā nenotiek 🙂 Bet OCTA cenas faktors, man šķiet, daudz nozīmīgāks par KASKO, kas tomēr ir jāizvēlas izvērtējot visus riskus attiecībā uz TIEŠI MAN iespējamiem zaudējumiem. Kaut kā tā… vienlaga kaut, kas liekas “slīpi”.

    Atbildēt
  3. Andreass

    Octa ir vienalga kur pirkt, jo parasti jau apdrosinaataaju necel traci ar Octa izmaksaam. Nedaudz varbuut ilgaak tas notiek leetajos kantoros, bet nu var pieciest. Ir man bijusi gadiijumi, kad vainiigais bija BALTA, PAREX, BALTIKUMS. Nekaadu probleemu, tiesa gan es izveeleejos variantu par servisu uzreiz nevis naudu. Dazi apgalvo, ja buutu neemis naudu, tad gan man meeginatu kaut ko samazinaat un vilktu ar izmaksaam.

    Ar kasko ir beediigaak. Jaanem tur, kur ir drosi, ka izmaksaas naudas un nebuus probleemu.
    Leetajos kantoros var nemt, ja ir doma, ka pie sasisanas tiks nodots uzreiz remontaa un neprasiis no apdrosinataaja naudu. TAd vinji iipasi nestreso.

    Privaato auto apdrosinu ergo(octa+kasko), paneemam draudzenei auto un tam octa ir Baltikumaa. Tiesa gan nezinaaju, ka BAN ir tik leeti. Un vispaar nezinuaaju, ka BAN sniedz saadus pakalpojumus.
    KASKO tagad mekleeju izdeviigaako piedaavaajumu, bet ir doma izveeleeties starp ERGO, BALTA, IF un tikko nosuutiiiju BAN pieprasiijumu. Paareejiem kantoriem ir slikta slava, taapeec pat ja liidz 50ls manis nosauktajos buus daargak par BAltikumu, PArex, BALVA ,es tomeer nemsu daargaaku.
    Galvassaapes un uztraukums maksaa vairaak.
    Piemeram tagad ir piedaavaajums no
    Baltikuma par 138
    Ergo 185
    Cenu starpiba liela, bet ERGO drosaak nemt.

    Atbildēt
  4. Jorsh.Lv

    Johaidī… paskaitļoju, cik man sanāks pēc mēneša maksāt – toč cenas ir 2x lielākas, nekā tas bija pagājušogad. Domāju, palikšu pie pārbaudītas vērtības – Baltikums. Ar Kasko tur nekad nav bijis problēmu, ja neskaita, ka šad tad noklīst kāda tāme vai arī tas velkas mēnesi/divus… Bet nekad nav atteikts remonts. Tagad pat viņi ir porgresējuši – manu tagadējo tāmi (jāmaina priekšējais stikls) saņēma un apstiprināja 2 dienu laikā… Gan jau ar OCTA (lai gan nekad nav nācies izmantot) arī nav slikti…

    Atbildēt
  5. Kārlis

    Regresu var piedzīt tikai tad, ja Tu, tobiš vainīgais, esi bijis dzēris, sapīpējies, izraisījis avāriju apzināti, braucis ar auto, ar kuru nedrīkst braukt (bez bremzēm, stūres), vai bez skates, u. tml. Ja vienkārši aizgulējies vai kā tā, nekādu regresu nevar piedzīt.

    Atbildēt
  6. Ru

    Man liekas, ka taa nevar viennoziimiigi pateikt, kura apdrosh labaaka, kura sliktaaka. Kad es izveeleejos savu OCTA+Kasko pie BTA, es ar lasiiju visaadas atsauksmes par apdrosh firmaam. Par visiem bija, kkas slikts un kkas labs, kaa jau dziivee, ir kad noveicaas un ir kad galiigi nepalaimeejas.

    Atbildēt
  7. ns

    man kaut kā nekad nav nācies izmantot OCTA polisi, jo:
    1) kad izraisīju avāriju, biju aizmirsis apdrošināties 🙂
    2) pārējās reizes kāds cits ir izraisījis avāriju pret mani
    3) kā turpinājums no 2) – esmu gajis pie KASKO un teicis: davai sataisiet un piedzxeniet no šitā OCTA.

    Līdz ar to secinu, ka īstenībā OCTA devējam baigi šķirba nav, Savukārt par tām labajām un sliktajām slavām… Apdrošināšanas bizness (it sevišķi auto) man liekas, ka nav no saldākajiem. Vienmēr kāds būs neapmierināts. Līdz ar to ir dzirdētas labas un sliktas atsauksmes gandrīz par visām kompānijām. Izņemot varbūt Baltu vienīgi. Kaut gan tie nosaukumi BALVA, Balta un BAN ir tik līdzīgi, ka nešķiroju 🙂

    Katrā ziņā KASKO un OCTA man ir pie Parex pašlaik. Esmu viņus iedzinis mīnusos gandrīz trīskāršos (pret KASKO prēmiju skatoties), bet joprojām nevienu sliktu vārdu nevaru teikt – ieskaitījuši jebkuru sīkumu, neko nav pārmetušī, visu daudzmaz normālā laikā nokārtojuši utt.

    Atbildēt
  8. hmm

    Statistikai, man KASKO ir Baltā (ir dabūtas arī summas, par uzsistām riepām). Balta ir dārgāka, bet viss ir relatīvs.

    Šai gadā Balta pacēla cenas, domāju par Kasko no Ergo. It kā jau visas nepieciešamās fīčas mašinai bija. Vajadzēja dabūt atzinumu no meistariem kādā servisā Brīvības ielā. Un tad izrādījās, vajag vēl visādus mēslus mašīnā sabāzt.

    Bez tam tā saucamais meistars sāka lauzt signalizāciju ar imobilaizeri… ar vārdu sakot prasījās pēc policijas. Tajā pašā dienā nokārtoju Kasko no Balta. Jo Baltas prasītā summa bija mazāka(!) par Ergo un to ko mašīnais tas ‘meistars’ vēl prasīja likt iekšā. Ja Kasko jau sākas ar šitādu
    čakaru, tas netaisījos uzzināt, kas būtu tālāk.

    Ne vienmēr lētākais ir tas labākais.

    Atbildēt
  9. fanfantāns

    par OCTA izmaksām ir problēmām nevajadzētu būt, regresu tik tiešām pieprasīt var likumā noteiktajos gadījumos, kas visiem ir vienādi, un nav pamata domāt, ka par 40ls dārgākās polises turētājkompānija pēkšņi neizmantos regresu, ja vien tāda izdevība būs. Par kasku – nu tur jau savādāk. gad es apdrošināju savu tagadējo (man bija brīvas rokas, nekādu līzinga kantoru sarakstu ar vēlamajām, nevēlamajām un aizliegtām kompānijām) es tomēr apstājos pie gandrīz par 300 Ls dārgākā BALTAS labākā piedāvājuma, kas sastādīja turpat 800Ls gadā. Tam par iemeslu gluži vienkārši mazgajobka-free darbības, piem, sadauzīju diskus, nav problēmu samaksā, iebraucu golfam dirsā – nav problēmu samaksā pat neskatoties uz to, ka nav ne saskaņotā, ne mentu papīra. Skrāpējums uz sāna un bampera pēc ziemas? Nav problēmu, samaksā. pagaidām uz sīkajiem vien esu izņēmis latus 600, kas nozīmē 200Ls gadā par drošību vien nav daudz. Pie tam kasjaki gadās visiem.

    Atbildēt
  10. fanfantāns

    intereses pēc uzmetu savam cenu Octai iekš ergo. Bonus-Mali 12 klases laikam nodrošina 60 latu prēmiju tavu turpat 87 vietā

    Atbildēt
  11. CooLynX Raksta autors

    fanfantāns, man ir tikai 10 klase, jo sanāca tā, ka dažus gadus uz mani nebija reģistrēts neviens autiņš. 🙁

    Atbildēt
  12. Knagis

    OCTA man iekš Baltikums, jo tā bija vislētāk.
    KASKO man iekš Ergo, jo to man pirmajā gadā uzdāvināja un pēc tam otrā gadā tas bija lētākais, kā arī pieredze bija laba. Ergo līdz 300Ls bojājumus var bez problēmām un mentiem novērst, tikai uzrakstot iesniegumu, nav nekādu jautājumu par un ap, nācies izmantot vairākas reizes gada laikā, jo pirmā gadā bamperi bieži apskrāpēju. Ar lielākiem zaudējumiem neesmu sastapies (paveicies), bet ar mazajiem bojājumiem pieredze ļoti laba.
    Vispār manuprāt, galvenais faktors KASKO izvēlē ir iespēja bez saskaņotajiem vai mentu paziņojumiem uzrakstīt iesniegumu un dabūt naudu. Pie tam atkārtoti gada laikā.

    Atbildēt
  13. Master

    Tiko nopirku mashinu un apdroshinajos ieksh BALTIKUMS. Neslepshu ka reklama nostradaja. 20% atlaide manam 1999 gada Volvo – un OCTA maxaja 39LS. Varbut ar fakts par to ka nedzivoju Riga nostrada uz cenu? 🙂

    KASKO njemu turpat. Ta ka nebija pieredzes par citiem kantoriem un par BALTIKUMU nebiju dzirdejis neko sliktu – njemu tur pat ari KASKO. Tiesa, ar pashrisku sanaca 300Ls

    P.S manai KASKO 455Ls var kompenset, ja par bojajumu netika zinjots mentiem

    Atbildēt
  14. Mario

    Vispār sakot Obligātai apdrošināšanai ko nosaka valsts nevaidzētu būt peļņu nesošai apdrošināšanas kompānijām citādi sanāk ka valst uzliek par pienākumu visiem auto īpašniekiem samesties lai kāc gūtu peļņu. Bet apdrošināšanas tik ceļ cenas aukšā un uzaudzē tauciņus.

    Atbildēt
  15. Bebris

    Man ir ERGO OCTA. Izraisīju avāriju, pats biju vainīgs, Dodge minivenam priekšējais bampers beigts un lukturis sasists. Uztiasījām saskaņojumu, ERGO sedz visus zaudējumus cietušajam, pašam jātaisa savs autiņš. Labi, ka ir OCTA, tikai diez, cik tā man maksās šogad?

    Atbildēt
  16. Fedja

    Mani izbrīna šī fantastiskā laika un degvielas tērēšana apzinot OCTA un KASKO pakalpojumu cenas un kvalitāti. Šo darbu vajag uzticēt profesionāļiem: apdrošināšanas brokeriem. Labs brokeris ne tikai ieteiks optimālo variantu, bet arī ļoti palīdzēs nelaimes gadījumā un jāņem vērā, ka brokera cena par analoģisku polisi būs lētāka nekā pa tiešo pie apdrošinātājiem.

    Man pašam KASKO polise ir pie Ergo. Par viņiem varu teikt tikai to labāko, jo šogad man ir bijuši 3 gadījumi, kurus nosedza Ergo, kopā patērējot vairāk kā 2000 latus. Viss notika uzreiz, bez strīdiem, bez pretenzijām un ļoti pretimnākoši. Viņu ieteiktais serviss arī bija labs. Salīdzinot ar pieredzi Baltikumā pirms 4 gadiem – kā diena pret nakti.

    Atbildēt
  17. Vaards

    Fedja buus atradis pareizo kantori!!!

    Pareizo kantori kuraa aldzinju sanjemt.

    Vaards ir sanjeemis OCTA atliidziibu no BTA. Bez jebkaadaam ierunaam un pretenzijaam – viss kaa pa sviestu gaaja.

    Vaards ir iemochiijis diviem (vienaa piegaajienaa divus chupinjaa sastuumu) autinjiem pakaljaa – BTA visu shameejiem samaksaaja, uzzvaniiju vinjiem peecaak – abi bija baigi apmierinaatie (Paveicaas – kad iebrauc pakaljaa, pa muti no shamiem arii nedabuuju, lai gan taadi nopietni vechi peec skata iegadiijaas ;-).

    Jaa… Paaris gadus dziivoju ar baileem par regresap prasiibu…. Tpu, tpu… Nebija man par to jaamaksaa.

    Lai gan – to naudinju, ko es no BTA sanjeemu par daliibu CSN pasaakumaa (cietushaa lomaa), to no taa otra pasaakuma daliibnieka piedzina gan! (Bija puisim tiesiibas atnjemtas par shmigu jau otreiz, un kad mees ar vinju “satuseejaam”, tad arii izraadijaas 3,16 promiles). Tas taa nepatiikamaak – jo tas ir bezdarbnieks, kuram laukos ir sieva, ar 5.beerniem un vinjsh vieniigais ir gjimenes apgaadnieks… (man bija uz tiesu jaaierodas, kur vinju par shmigoshanu tiesaaja – teicu, ka man nav nekaadu pretenziju, u.t.t.) Nezinu kaa vinjam beidzaas epopeja, bet regresa naudinju no vinja piedzina peec gadiem. Tiesas celjaa.

    Esmu arii Pareksaa droshinaajies – pareksam ir ieteicams Kasko. Nevella nezog . Bet par OCTA – neesmu notesteejis 😉

    Atbildēt
  18. Val

    Pēc meneša būs man ar’ šis aktuāli.
    Baltikumā uz gadu atšķirās pāri par 2x reizēm mazāk nekā Ergo. Nez kādā sakarā esmu pat dabūjis 20% atlaidi…

    Atbildēt
  19. Nomaļais

    Klau, puiši, a jūs regulāri rallijā brauciet, vai? Spriežot pēc komentāriem te jau nosegta 1/2 Rīgas gada avāriju 🙂

    Atbildēt
  20. Val

    2 budzis: Baltikumā maksās 35.00 (20% jeb 8.00 sastāda atlaide). Vakar pamēģināju visus kalkulatorus, (priekšpēdējais gan nevēlējās rēķināt…). Baltikumā bija vislētāk. Bet nu kāda starpība.. Šorīt paskatījos, ka pagājušā gadā pirktā izmaksāja 25ls ar kapeikām. (Baltā pirkta).

    Atbildēt
  21. Briinums

    @28: katru dienu notiek desmitiem reģistrētu avāriju, nerunājot par nereģistrētam. kādu vēl 1/2 rīgas gadu. latvijā ceļi briesmīgi, rīga ir viens milzīgs auto biezenis. gadās visādi pa ceļam.

    Atbildēt
  22. budzis

    to Val: man jau patika Balvas kalkulators – tur vareeja sevi nosaukt par lauksaimnieku un tad cena no 31 Ls nokrita uz 22 🙂 Nez, vai tas arii ietu cauri? 😉

    Atbildēt
  23. Mieris

    Pirms mēneša kārtējo reizi samaksāju par gadu OCTA un tas izmaksāja 19Ls64s ,Balva , ievērojama atlaide, jo nav soda punkti. salīdzināju ar pagājušāgada polisi 23Ls79s. Progresīvi1

    Atbildēt
  24. ThA-B

    Vot kursh uznjemsies uztaisiit taadu kalkulatoru, kaads ir lidot.lv un hansa autoliizingam?
    Ievadi visus savus datus un tad sanjem taadu gliishu sarakstinju – kur cik ko maksaa.

    Atbildēt
  25. LorDRameX

    mjaam visi te baigie gaseetaaji 🙂

    es sava dazhu gadu laikaa kopsh man ir tiesibas esmu tikai ziemaa, tumsaaa ar ~ 30KM/H ieslhjucis mezhacuukai dibenaa, kas beidzaas ar vienu izbirushu lukturiiti ko pac ari samekleeju, un samainiju jo nu pie -25 gradiem gaidiit kaukadus policajus riigas rajona nepavisam nevilka + jaunu man neviens apdroshinatajs taapat nepirktu jo konkretam auto lukturis jauns maksaa j ~ pusi no auto vertiibas

    Atbildēt
  26. SkyWalker

    Man laikam nepaceicās jo pagājušogad janvārī atpakaļgaitā mersedesam ieskrēju priekšā meklējot stāvvietu. Sarakstijām saskaņoto. Bija ergo octa man. Toreiz aizbraucām uz ergo biroju, tur novērtēja es aizpildīju iesniegumu un vairāk neko no viņiem nedzirdēju. Tikai tagad kad jāpērk jauna octa No Baltas pienāk “rēķins”, kas ir gaužām nepatīkami – “Jūsu octa ~98.Ls” Man taču vajadzētu būt izvēlei, kur pirkt octu tāpēc principa pēc Baltā neņemšu, jo nepatīkami, ka uzspiež jau tā nepatīkamu nodarbi kā octas apmaksa. Tādā gadījumā viņiem vajadzēja pievienot pārējo apdrošinātāju piedāvājumu apkopojumu tipa “tieši man”. Un starp citu Jūs pārējie te runājat par 19.Ls?, 35.Ls?, Kur Jūs ņemat tādus ciparus. Man Baltikums octa kalkulātorā lētāko piedāvā 58 ls. Gribat teikt ka viņi neņem vērā, ka malus bonus klase man ir 6?( avāriju izraisījis pagājušogad) Vai varbūt šī polise nedarbojas ārpus Latvijas robežām? Starp citu to klasi kā aprēķina?, ka avārija bija pagājušajā 2006. gadā, vai gadus skaita no avārijas dienas? Starp citu Ergo kalkulators man pat uzrādīja 117.Ls par octu?
    Beigās paldies ka varēju kaut ko tādu palasīt. Tas kārtējo reizi pierāda ka ja Tu pats kaut ko nebūsi palasījis atradis, tad tevi piešmauks kā mazu ezīti, un vēl mazliet pa virsu, un Tu arī jutīsies laimīgs.

    Atbildēt
  27. SkyWalker

    Starp citu man ir 95. gada Alfa Romeo. Man ir interese cik varētu tagad tāda octa izmaksāt 95. gada džipam Land Rover Discovery? Varbūt kādam ir pieredze?

    Atbildēt
  28. Zulumba

    Varbūt vēl kādam noder, tikko iepirku OCTA pa lēto !!!
    Tur var salīdzināt visus apdrošinātājus vienuviet :
    www. eagents.lv

    Atbildēt
  29. gundars

    paldies Artim par info, tiko pasuutiiju leetaako OCTA – Baltijas Apdroshinaashanas Namaa. Pirkt OCTA daargaak domaajot par to kas notiks ja kaads bembis ieskries pakaljaa manupraat nav iisti racionaals naudas menedzeeshanas veids.

    Atbildēt
  30. maris

    Kasko BAN neiesaku nemt draugam jauns dzips saskadeets ar akmeniem a sie maksaat negrib. kaa ari nav velams taisiit saskanoto pazinojumu ja iesaistiita BAN . man ietriecaas BMW garaam brauca CP tie teica ka BMW ir vainiigs un lai passi raksam saskannoto p peec 4 nedeelaam atnaaca papiirs no BAN ka es ir vainiigs un man neko nemaksaas , uzrakstiiju suudzibu un jau 2 meenesus gaidu atbildi, ko dariit taalaak nezinu. BAN-CūKAS.

    Atbildēt
  31. Atbalss: Pods.lv 2007.gada topi » Pods.lv - Latvijas interneta pods

  32. Atbalss: OCTA apdrošināšanas maksa uz pusi palielinājusies » Pods.lv - Latvijas interneta pods

  33. Modris

    Ērtākais apdrošināšanas tirgus Latvijā
    Jūs varat salīdzināt visu LV apdrošināšanas kompāniju piedāvājumus un iegādāties on-line apdrošināšanu OCTA, Kasko, Īpašums, Ceļojumi…

    Atbildēt
  34. devilsdance

    Katrai mašīnai jau tā atšķirība ir savādāka, skatījos www.iizi.lv, tur citām atšķirība knapi padsmit lati, bet citām simtos! Vienai pat pāri tūkstotim starpība starp apdrošinātājiem!

    Jebkurā gadījumā jāņem lētākā, jo tāpat biežākā saskare būs ar “tavā-mašīnā-ieskrējēja” apdrošinātāju.. Turpretī KASKO gan pēc cenas labāk neskatīties. Kārtīgi jāizlasa noteikumi..

    Atbildēt
  35. Atbalss: Ceļojumu apdrošināšana internetā | Pods.lv

  36. Viedais

    Gurdajam laikam kaut kas ar galvu nav īsti lāgā, jo Nordicia konkrēti manam auto OCTA ir vairāk nekā 2x dārgāka nekā Seesam un Baltikumam. Kaut vai salīdzinot ar to pašu Baltu, un 12 mēnešiem Baltai – 86.13 Ls, Nordicia – 128.52 Ls.. Viņi ko, tur SPA salona apmeklējumu komplektā ar OCTA tirgo? 🙂

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *