Gmail piedāvās POP3 pieeju

GmailLongT te vakar bija piesūtījis informāciju par to, ka Google piedāvās bezmaksas POP3 pieeju Gmail e-pastam.

On Wednesday, the company began providing free POP3 (Post Office Protocol 3) access on Gmail accounts. The rollout is expected to reach all users over the next two weeks, said George Harik, director of Googlettes, the name of the Google group overseeing its startup services.

Tas nozīmē, ka Gmail var kļūt par krutāko bezmaksas e-pasta servisu, no šobrīd pasaulē pieejamajiem, jo to sāks lietot arī tie lietotāji, kas neizmanto web bāzētus e-pasta servisus, kuru piekļuvei jāizmanto pārlūkus, bet priekšroku dod normāliem e-pasta klientiem.

113 thoughts on “Gmail piedāvās POP3 pieeju

  1. nunu

    Cik saprotu, tad bez Invitation shis pasts veel nav pieejams vai kaa? Un kur var dabuut to Invitation, nepubliceejot ppp par lielu prieku vaardu un adresi, kur nauda glabaajas! 😉

    Atbildēt
  2. Budzis

    Nu Gmail ir apaudzis jau ar neoficiāliem tūļiem:
    1) gmailfs – uztaisa virtuālo tīkla disku (faila ierobezojumi 10m)
    2) PGtGM – pop/smtp tūlis, kas ļauj strādāt ar gmailu arī parastajiem pasta klientiem

    Atbildēt
  3. archy

    nu ber logjistiski vieniigi varbuut inbox.lv naff atljaavis invaitus sanjemt
    ir bijushas ieprieksh vai nu aizkjershanaas vai vispaar nepienaak uz inbox

    Atbildēt
  4. bx

    Nez.. man tas GMail ir jau kādu laiciņu, bet pēdējā laikā pārdomas raisa visād http://gmail-is-too-creepy.com/ un kaut vai doma, ka tiek skanēta Tava info priekš adiem un vienīgais, ko viņi min, ka neizmantos tavu info bez tavas ziņas "for marketing purposes". Kāpēc lai šim skanerim nepiemestu vēl kādus meklējamos vārdus?

    Atbildēt
  5. ml

    bx, nezinu, es sūtu emailus tikai latviski un ja neviens vārds angliski neparādās, nevienu sludinājumu arī nebūju
    un tas, ka manu info skanē man ir pilnīgi vienalga, ja kāds no inbox gribētu lasīt manu meilu, nedomāju, ka tas viņiem būtu problemātiski. ja es plānotu kodolieroču zādzību, droši vien emailu neizmantotu.

    Atbildēt
  6. zigiz

    ņa, diez cik ilgs laiks paies kamēr varēs sākt lietot šo iespēju, pagaidām vismaz nav tas aktivizēts, kaut vai jau laiciņu apakaļ šo ziņu sāka izplatīt.. btw man vel kādi ~10 ielūgumi mētājas, ja vēļoprojām ir kāds bez gmail`a tad meilo..:)

    Atbildēt
  7. LA

    Ja nav žēl & ir kāds vēl palicis neateiktos no viena ielūguma. Gribās uzzināt, kas tas par zvēru & ar ko viņu ēd (:
    Jau ieprieks pateicos.
    subaru_wrc@inbox.lv

    Atbildēt
  8. Spameris

    bet kāpēc tāpēc ir jābļaurējas? ja ir slimīga paranoja, tad, lūdzu, neizmantojiet. nevis bāziet visādus tizlus linkus acīs.

    Atbildēt
  9. Mr. Skepse

    bet kāpēc tāpēc ir jābļaurējas? ja ir slimīga paranoja, tad, lūdzu, neizmantojiet. nevis bāziet visādus tizlus linkus acīs.

    wowo… saradušies te visādi "kospīrasī teorī" piekritēji.
    galvenais lai nodrošina pamatfunkcijas, dajebkur pasaulē.

    Atbildēt
  10. IK

    Privacy aizstāvjiem neveicās 🙂 Kāda jums ir garantija, ka jūsu mīļotais ISPmails vai ‘parastā’ bremzīgā ar flash baneriem piebāztā online pastkastīte neglabā jūsu vēstules pēc tam kad jūs viņas izdzēšat? Kaut vai tādā triviālā veidā kā datubāzes backups, jo backupus taču IR jātaisa, jo nedod dievs piem. Inbox.lv pakāsīs mailbokšu saturu savam pusmiljonam (grin) pastkastīšu 🙂
    Pašam dzīvē ir nācies saskarties ar digitālo pakalpojumu sniedzējiem, pie kuriem vienā jaukā dienā atnāk menti un palūdz nodot visu pieejamo korespondenci, kas sūtīta pa tādiem un tādiem kanāliem.. Un dod arī 🙂 kuram mūsdienās nepatikšanas gribās – tādā pasaulē dzīvojam.

    Atbildēt
  11. IK

    Pats lietoju Gmailu un man patīk. Vislabākais tas, ka strādā ātrāk nekā uzņēmuma iekšējais Outlook 🙂 Vienīgi ka user interface tāda, pie kuras jāpierod. Reizēm nākas 10 sekundes meklēt pa ekrānu tādas triviālas f-jas kā forward piemeeram 🙁 Par targetētajiem adiem pagaidām no comments – pat ja arii esmu redzeejis, tad neesmu ieveerojis, kur nu vēl kāds no viņiem man būtu patraucējis 🙂

    Atbildēt
  12. ml

    Dikti pareizi jau IK saka, ja kādam superslepenos emailus vajadzēs, tos dabūs bez problēmām. Nu un, ka Google uzkrāj informāciju par mani – kādus saitus apmeklēju un ko viņos skatos un ko rakstu emailos. To nedara takš sasiekalojies urķis, bet gan datorprogramma, kura neko sliktu par mani nepadomās un negribēs nezināmu iemeslu dēļ ieriebt vai mani izčakarēt.
    Viņi tikai grib labāk noteikt kādu informāciju (reklāmu) man piedāvāt un pagaidām, kamēr šī reklāma nav uzbāzīga un ir praktiski nemanāma, man nav pretenziju. Ja būs, es Google pakalpojumus neizmantošu.

    Atbildēt
  13. zupchix

    Ai, meils kā jau meils. Man kautkā vienaldzīgs tas viens GB, galvenais, pēc cik ilga laika, meils nonāk epasta klientā. Reizēm inbox.lv šokē ar savu ātrdarbību, ka nepaiet pat 20 min, kamēr meils ir atklejojis.

    Atbildēt
  14. Čumbavamba

    Vienkārši Gmail būvēts interesanti un pat teiktu ļoti parocīgi. Man domāt ar to (izveidošanas idejas) viš var izcelties un pat būt pārāks. Un nav svarīgi, ka tikai tagad darbojas; ka tur kautkāds 1GB; nu parocīgs jamais ir gan (tiesa ja ir alerģija pret jauno, tad nekā).

    Atbildēt
  15. Jorsh

    Kur tad viņi taisās plēst piķi par POPu?
    Citāts no gmail lapas: POP access is free for all Gmail users and we have no plans to charge.

    Atbildēt
  16. usver

    pagaidām vienīgais, kas gmailu traucē ērti izmantot ikdienā ir 6 simbolu lietotājvārda ierobežojums un POP pieejas trūkums. inbox.lv tādu problēmu nav 🙂
    nja, roboc, Burkaano, Acuda: nosutiti ielugumi

    Atbildēt
  17. :(

    Laikam esmu dumš, bet kaut kā nesanāk palaist uz The Bat! :(((.
    Pamēģināju uz Outgļuka – viss OK, bet nepāriešu jau tādēļ uz šo caurumu kolekciju…

    Atbildēt
  18. Valc

    Ja nav žēl, iedodiet man ar kādu, citādi Hotmail dažviet ir ļoti problemātisks, un vienādiņ gribas ko jaunu nordfrost[@]inbox.lv

    Atbildēt
  19. ppp

    z, tu kaut ko kakā.. man neko nekačā.. tas, ka uz to portu var pieslēgties imho nav rādītājs, jo tu nekādas komandas nav iespējams ievadīt..

    Atbildēt
  20. lauris

    ppp, ja tev vēl ir daži invitation, vai kādam citam ko tu pazīsti ir vēl daži ielūgumi, būšu ļoti pateicīgs būt ielūgtam. Zini, parādā nepalikšu, ja kas ir manos spēkos tad došu. Mas pašreizējais epasts ir kokins@cc.lv Paldies jau iepriekš. Pat ja neizdodas sagādāt šādu ielūgumu, paldies par iespēju.

    Atbildēt
  21. Horis

    Nu ja kādam vēl mētājas kāds invitation, labprāt patestētu to googlja meilu 🙂 horis at cc punkts lv
    saku paldies jau iepriekš 🙂

    Atbildēt
  22. ml

    bija pirms neliela laika laacz lapā diskusija kur vairākiem subjektiem bija 24+ ielūgumi. ja kādam ir liela vēlme, varbūt var atrast tos postus.
    es savus jau esmu izdāļājis, nebiju domājis, ka ir tik daudzi bez gmail

    Atbildēt
  23. raiviic

    2 zigiz: Interesanti, pēc kādiem principiem viņi dod tos POP. Vakar piereģistrējos, ir manā logā brūniem burtiem New Features! un POP pieeja.
    Trīs stundas vēlāk čoms arī pieteicās – a viņam ne uzraksts, ne POP :(. Nez, viņi tur uz dullo, vai varbūt pēc ielūdzēja nopelniem dala.

    Atbildēt
  24. efix

    Man ir parādījies tas POP3, it kā pieslēdzu, sakonfigurēju Thunderbird, bet kaut kas nestrādā.. kāds ir veiksmīgāks par mani?

    Atbildēt
  25. coolynx

    Ja nu kas, tad te vēl:

    Incoming Mail (POP3) Server – requires SSL: pop.gmail.com
    Use SSL: Yes
    Port: 995
    Outgoing Mail (SMTP) Server – requires TLS: smtp.gmail.com (use authentication)
    Use Authentication: Yes
    Use STARTTLS: Yes (some clients call this SSL)
    Port: 465 or 587
    Account Name: your Gmail username (including ‘@gmail.com’)
    Email Address: your full Gmail email address (username@gmail.com)
    Password: your Gmail password

    Atbildēt
  26. efix

    coolynx: paldies;) Es pēc tā manuāļa konfigurēju, tikai biju kaut kā netīšām palaidis garām to SSL POP3.. (līkas rokas).. viss čikiniekā un maili jauki nāk iekšā:) jāpatestējas.

    Atbildēt
  27. wheelz

    Kaut kaa liidz shim nav sekmeejies tikt pie taa invite, ja nu kaadam veel kaac liex ira, tad buushu ljoti pateiciigs – wheelz[at]banda[.]lv Paldies!

    Atbildēt
  28. raiviic

    Mjāa, nekādi nesaprotu, kura roka man līka un kādā leņķī.
    Darbā ar Foxmail viss OK, mājās ar The Bat!2.11 izmēģināju visādus variantus, līdz šim bez panākumiem :(((. Ja kādam izdevies, varbūt padalamies ar info.

    Atbildēt
  29. Berga k-gs

    Man ir kāds jatājums, kuru visu laiku baidos paprasīt. Tas jautājums šeit tā arī nav apskatīts, it kā tas visiem būtu pilnīgi dabiski skaidrs… Nu labi, pārkāpšu sev pāri un saņemšos — vai kāds nevarētu paskaidrot, pa kādiem kanāliem un pēc kādiem nopelniem šai beta stadijā veidojas G-mail accountu baroni jeb laipnie izdāļātāji?
    Un ja jau tik tālu esmu nonācis, atklāšu, ka man arī patiešām nav tā G-account… Bet vispār jau viens noderētu. Bet tas nu tā. Ja nav, tad nav. Nāks laiks, nāks G-mails.

    Atbildēt
  30. ml

    nevajag baidīties prasīt
    teorētiski reizi 2 nedēļās (nedēļā?) katram Gmail lietotājam pieškir 6 ielūgumus, kurus viņš var laipni tālāk izdāļāt citiem
    man jau pirms kādiem 2 mēnešiem jau bija radies iespaids, ka visiem jau ir, tikai man pēdējam nav…bet viens Gmail barons 🙂 man atvēlēja, esmu gan daudzos forumos lasījis, ka visiem jau 24 vai vēl vairāk ir ielūgumu…
    Nu bet manuprāt šie kaut ko samainījuši, 2 mēn laikā kopš Gmail lietoju, vairāk par 6 lūgumiem dabūjis neesmu un vakar visus izdāļāju

    Atbildēt
  31. Mr. JMT

    tos ielūgumus gmails dala pēc e-pasta apgrozījuma!!
    vienu brīdi kad man bija ļoti liels nedēļas laikā dabūju ar 10 gab, tagad jau kadu brīdi nav neviena

    Atbildēt
  32. Despacho

    bāāc, a kad tas POP3 būs?! skatījos FAQ, tur jau parādīts kur viņu aktivizēt, taču man tādu opciju nav 🙂 vai kādam ir?

    Atbildēt
  33. an

    Nu kad jau visi, tad es arī. Varbūt ir kādam kāds vēl atlicies, m? Būtu jauki, ja atsūtītu uz sorgenfrei[eti]banda[pumča]lv

    Atbildēt
  34. De_Grad

    Sorry par offtopic-bet bija kaut kāda web lapa, kurā bija visādi ineta provaideri-turklāt bija iespēja apskatīties kādi provaideri var apkalpot konkrētu adresi, vai vismaz rajonu-man interesē precīzi Zoļikā Lejiņa iela…ievācos un nezinu, ko labāk slēgt un kādi vispār tur ir-vienīgais ko atradu-Balticom, bet gribas salīdzināt un izvēlēties tad…Varbūt kāds zin to saitu, vai arī provus konkrētajā rajonā…paldies iepriekš 🙂

    Atbildēt
  35. dadzis

    ei, ir veel kaads ieluugums uz gmail palicis!? Tikai tagad pamaniiju ka taads action notiekaas!? 🙁 ja ir atsuutiet luudzu didzis@gravisnet.lv

    Atbildēt
  36. kristapz

    nu, ir dazhi ielugumi – skatos ka te daudziem vaig. tiem kam vel tas aktuali – sutam zinju man uz kristapz@inbox.lv ar savu vardu un epasta adresi.

    Atbildēt
  37. Trinitro

    Taa, es jau vairs neceru, te tik daudz to luudzeeju, bet varbuut tomeer kaadam veel ir palicis kaads ieluugums, kuru vareetu atsuutiit uz trinitrons@one.lv !!! Tad es vareetu teikt Liels PALDIES!!!

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *