Delfu meklētāja testa versija

Diezgan ilgu laiku viena no lielākajām problēmām Latvijā bija meklētāji. Principā ik pa laikam parādījās dažādi projekti, bet tie nebija pietiekami nopietni, lai tos būtu jēga lietot, jo bija taču Google. Daudzi meklētāji arī nosvīda tik pat ātri kā parādījās. Bija arī tādi projekti, kas nemaz neieraudzīja dienas gaismu. Bet, tad parādījās parādījās Siets, kas salika visu savās vietās.

Lai gan jāatzīst, ka Latvijas portālos joprojām var izjust meklētāju trūkumu. No Latvijas lielākajiem portāliem vienīgi Apollo ir meklētājs, kas var kaut ko atrast arī portāla rakstos. Ne Delfos, ne arī Tvnetā nav meklētāja. Meklētāji kā tādi ir, bet tie meklē visu ko, tikai ne to, ko vajag. Iespējams, ka jaunie Delfu saimnieki ir prātīgāki nekā iepriekšējie un nolēmuši labot šo kļūdu, ieviešot meklētāju. Nezinu kā ir patiesībā, bet fakts ir tāds, ka meklētājs jau top.

Meklētājs vēl nav publiski pieejams, bet mums tiek dota ekskluzīva iespēja ievērtēt tā alfa versiju. Uzvedamies godīgi, testējam un izsakam savu viedokli.

48 thoughts on “Delfu meklētāja testa versija

  1. hQuse

    Delfu meklētājs izmanto fast.no kaut kādu tur enterprise dzinēju. Nesen bija problēmas ar to, ka tas meklētājs indeksējot weblapas, visām reāli eksistējošām lapām beigās lika "/text", kā rezultātā logfails bija pilns ar 404 kļūdām.

    Atbildēt
  2. hQuse

    Manuprāt, search.latnet.lv (search.tvnet.lv) nemaz nav tik slikts, vienīgais viņiem indekss vecss (cik zinu – sakarā ar dažu darbinieku aiziešanu :))

    Atbildēt
  3. ns

    vairāk kā gadu biju viens no Siets izstrādātājiem:) ļoti spēcīgs pasāciens. bet tas tā. varu pateikt, ka Apollo tieši tādēļ ir normāls meklētājs, ka tas ir Siets meklētājs. visa infa tiek glabāta Sietā un ņemta no turienes…

    Atbildēt
  4. De_Grad

    JT, tāpēc, ka daudziem ir tā saucamais lokālais nets-vienkāršāk-tikai LV zona…un ir vēl tāda problēma-varbūt kāds varat ko ieteikt…-man ārzemes iet caur proxy serveri, tāpēc connection settingos lieku no proxy for *.lv, bet līdz ar to rodas problēma, jo dažas adres, kas beidzas ar .lv patiesībā nemaz neatrodas Lv-kā piemēram tele2.lv un google.lv-rakstot google.com, vienalga tiek paaradresēts uz google.lv-un kamēr man ie uzlikts šis no proxy for *.lv, tikmēr šīs lapas apskatīt nevaru, jādzēš šī rinda katru reizi un tad viss iet, jo caur proxy viņas veras vaļā-bet nav nekāda prieka visu laiku tusēt caur proxy, ja ātrums tad ir krietni mazāks…vai nevar kaut kā uzlikt, ka tieši tām .lv adresēm proxy tiek izmantots, bet citām nē ?

    Atbildēt
  5. De_Grad

    Udzzis, nu jā-tā var darīt-bet man jau tik pat laika prasa nodzēst to rindiņu settingos, kad vajag 🙂 Un Operu esmu kādu mēnesi palietojis, man ne īpaši viņa-lai gan nesaku, ka FF labāks-vienkārši manām prasībām tuvāks 🙂 Vienkārši iedomājos, varbūt var kaut kā uzlikt, ka vienas lv adreses iet bez proxy, bet kādas konkrētas caur proxy…

    Atbildēt
  6. Udzzis

    De_Grad: tad tev jāuzraksta proxy autoconfig skripts (piem. lvproxy.pac), jānoliek piemēram iekš c:proxy, browsera setingos jāieslēdz "use automatic proxy configuration" un jāieraksta adrese
    file:///C|/proxy/lvproxy.pac.
    Nezinu kapēc šo sauc par .pac, jo reāli tas ir JavaScript, internetā var atrast kaudzēm infu par to kā pareizi šādu failu izveidot.

    Atbildēt
  7. Dankans

    Hej Paliigaa! Vai kaads nevar pateikt nosaukumu !!! Tikai nosaukumu programmai, kas eerti, loti vienkaarshi var attaliit, respektiivi sagriezt MIDI failus. Man nevajag nekaadus MIDI MAestro. MIDI widi, un veel tur visaadus navarochenos meeslus, man vajag elementaaru , manuaalu midi cutteru! Tikai nosaukumu!!!

    Atbildēt
  8. hQuse

    starp citu, zem apollo meklētāja rezultātiem vīd sekojošs maģisks teksts "Sadarbībā ar Siets" 🙂
    varbūt kāds zin, kāda ir apollo.lv RSS adrese? (kaut kam tādam jābūt, jo www.slideline.lv no kaut kurienes vāc datus)

    Atbildēt
  9. De_Grad

    JT, nē ne laukos-tepat Rīgā…Un labs provaiders, vienkārši viņš piedāvā dažādus tarifu plānus-un tākā man ir pieejams bezmaksas proxy serveris, tad es izvēlējos tikai LV resursus ar 4 Mb ātrumu pa Latviju un uz ārzemēm eju caur proxy-starp citu-tādi tarifu plāni ar lokālo pieslēgumu ir gandrīz katram provaiderim Rīgā, tādēļ rodas jautājums par Tevis paša dislokācijas vietu, ja jau tas Tev ir kas nedzirdēts…un starpcitu par šo Latvijas neta "īpatnību" arī coolynx ir jau vairākkārt izteicies-so-Tavs sarkasms ir nevietā 😉

    Atbildēt
  10. Assaulter

    JT –
    Nu arī Rīgā ir proveideri pie kuriem iespējams paņemt limitētu (100MB) ārzemju trafika tarifu plānu – piemēram, Versija. 😉

    Atbildēt
  11. Neonz

    Man jau arī TVNET ne sevišķi simpatizē, bet nu nevajadzētu jau melot, apgalvojot, ka no lielajiem portāliem tikai apollo ir meklētājs. Arī TVNET ir meklētājs (izmanto Latnet). Tiesa gan vismaz mana lapa ir pēdējoreiz indeksēta 2004/07/17 06:42:27 :(.

    Atbildēt
  12. coolynx

    Neonz: Uzmanīgāk lasi tekstu:

    No Latvijas lielākajiem portāliem vienīgi Apollo ir meklētājs, kas var kaut ko atrast arī portāla rakstos.

    Atbildēt
  13. /dev/null

    edc: 🙂 nē, man ar to projektu nav nekāda sakara, vienkārši arī uzrāvos uz šitās "fīčas", un tad pamēģināju bez garumzīmēm

    Atbildēt
  14. Dreef

    Padalīšos savos iespaidos ar jauno meklētāju. Pirmkārt nav nekādas reitingu sistēmas un netiek ņemts vērā URL nosaukums un citas ļoti svarīgas fīčas, kas viņu atmet kā meklētāju uz vecās paaudzes meklētāju līmeni. Tātad līdz tādiem kā google vēl augt kādus 10 gadus ;-). Vispār tur var ilgi diskutēt par meklējamā rezultātu… Uzņēmumu meklēšana vispār baigais sux. Tiek meklēts 118 datu bāzē, kur uzņēmumi tiek iekšā tikai samaksājot piķi ;-). Tas ir ja tu gribi kaut ko nopietnu atrast pēc pakalpojuma veida, tad atradīsi tikai to, kas sapiķojis ;-). Un kā zināms 118 nav no tiem lētākajiem variantiem un uzņēmumi tur ne labprāt liek savu info par maksu… Tāpēc kopumā secinu, ka meklētājā nav "it kā" nevienas novitātes, un nav pat tas ar ko varētu piesaistīt lietotāju, lai izmantotu tieši šo meklētāju.

    Atbildēt
  15. djhurio

    De_Grad :: Uzliec Google Bar, ja lieto IE vai FF, un tam var norādīt, kuru Google izmantot. Ieliec, lai izmnto google.com, un viss. Man tā pati problēma 😉

    Atbildēt
  16. rumpels

    lai nu kurš bet ja Delfi grib izcelties tad ar šo alfu ir izgazušies:(…ierakstu savu niku un hren…0 atrasto…jebkurš cits atradis manu piedališanos orumos utt. a te nea…tapat mans vards uzvards ierakstits un pilnigi neko neatrod…tatad turpinašu sietot un googlot..

    Atbildēt
  17. Neonz

    Dreef, a moš te kaut kas nav tīri? Padomā – pods.lv vienīgais ziņo par jauno meklētāju un rezultātos parādās pirmais 😉
    semo, nu ko var darīt, ne jau visas dienas vienādi veiksmīgas

    Atbildēt
  18. ežu sargs

    Mans pirmais meklējiens – %. Atrastie interneta resursi: 137715. Tas ir, pilna db, viss, kas uz šo brīdi saindeksēts :))

    Atbildēt
  19. v3rb0

    kas vainas search.latnet.lv – pie tam diezgan mazpaziistamaas lapelees paaris dienas peec atveersanas logos jau var skatiit ka latneta bots paviesojies un saindexeejis.
    vieniigi latnets iipasi nereklamee savu mekleetaaju un netaisa dizainu kaa googlei 🙂

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *