Latvijas portālu statistika

Apollo portālā ir atrodama neliela analīze par Latvijas portālu statistiku. Patiesībā tur tiek apšaubīts lielais apmeklētāju skaits par kuru informē statistikas dati.

«Delfu» lasītāju skaits ir 178 tūkstoši latviešu valodā un 62 tūkstoši krievu valodā. Kopā, pēc TNS-BMF datiem, «Delfu» nedēļas auditorija ir vairāk nekā katrs otrais Latvijas interneta lietotājs. «TvNet» un «One» nedēļas auditorijas ir attiecīgi 110 un 103 tūkstoši. Kopā «Delfi», «TvNet» un «One» nedēļas auditorija ir vairāk nekā visu Latvijas interneta lietotāju kopskaits. Taču bez šiem portāliem ir arī «Apollo», «Inbox», «118» utt. Bez mediju topa portāliem vēl ir «Lursoft», «Dienas», «Dienas Biznesa» un citu interneta mediju lietotāji. Ir lietotāji, kuri izmanto tikai meklēšanas programmas un uzņēmumu mājas lapas, un ir lietotāji, kuri skata tikai e-pastus no darbavietas servera utt. Viņi visi satilpst tajos 445 tūkstošos.

Skatoties uz savu necilo statistiku es pat varētu noticēt, ka Delfu auditorija ir 178 tūkstoši lasītāju, rupji rēķinot tas ir apmēram 11 reizes vairāk nekā Podam, kam pēdējos trijos mēnešos vidēji ir pa 16 tūkstošiem. Par lasītāju es šajā gadījumā uzskatīju unikālu apmeklētāju, kas ir viesojies dotajā resursā vismaz vienu reizi mēnesī. Kā tur ir patiesībā, velns viņu sazin. 🙂

Lai gan jāatzīst, ka kopš aprīļa mēneša, kad veicu lielus uzlabojumus savā lapā, unikālo apmeklētāju skaits ir trīskāršojies vai pat četrkāršojies. Pagaidām es gan naivi domāju, ka tas ir pateicoties tam, ka beidzot tiku pie meklētājiem draudzīgām adresēm un daudz maz semantisku HTML kodu, kas padarīja manu resursu vieglāk noindeksējamu un attiecīgi arī atrodamu lielākajos meklētājos.

Kāds jums visiem labums no šiem skaitļiem? Principā tas ir mājiens, ka Latvijā beidzot ir daudz maz nostabilizējusies auditorija ar kuru varētu rēķināties, izstrādājot plānus dažādiem interneta projektiem.

17 thoughts on “Latvijas portālu statistika

  1. Decoy

    Domāju ka pods.lv tagad jau ir liela aditorija un tā ar laiku strauji pieaugs,jo cik zinu katrs, kurs tikko ievilcis internetu no maniem paziņām pirmais, ko izdara ir Lejupielade dažādas prgas no pods.lv un tā ar laiku kļus par pastāvīgajiem apmeklētājiem.

    Atbildēt
  2. Nik

    Es gan visas progas lejupielādēju no oficiālajiem saitiem, pods.lv apmeklēju, vismaz agrāk, diezgan interesanto ziņu dēļ, bet tagad diemžēl, šeit ziņas ienāk ar nokavēšanos un arī nu jau tādas, kuras simtu portālos ir sen sarakstītas 🙁

    Atbildēt
  3. Neonz

    Tas raksts ir pilnīgs sviests. Tur tiek, piemēram, apšaubīts tas, ka cilvēki varētu apmeklēt vairākus portālus katru dienu. Nu es nezinu nevienu, kas lasītu tikai apollo/delfi/tvnet, visi mēdz lasīt vismaz divus no tiem. Pats piemēram es regulāri lasu apollo (vairākas reizes dienā), retāk delfi (katru dienu), vēl retāk tvnet (ja caur rss ko interesantu ieraugu). Tāpat tur tiek pieņemts, ka Internetu nelieto personas, kas jaunākas par 15 un vecākas par 75 gadiem. Ja otrā lieta vēl būtu ticama, tad pirmā noteikti nē. Un vēl raksta autoriem terminoloģija pieklibo – pirmo reizi dzirdu, ka one.lv būtu definējams kā portāls.

    Atbildēt
  4. Didulis

    Pirmkārt tur ir statistika par delfi.lv apmeklētību valodu kategorijās nevis pēc hostu indetificēšanas. Ar to gribu pateikt, ka nav paarbaudīts vai pilnīgi visi delfi.lv apmeklētāji ir Latvijas iedzīvotāji vai arī piekļuve šim portālam ir veikta no Latvijas teritorijas. Kas liedz ārzemēs mītošiem latviešiem lasīt ziņas dzimtajā valodā? Vēl tas pats, ko jau minēja Neonz – cilvēki mēdz apmeklēt vairākus portālus un dažus pat vairākas reizes dienā. Pieņemsim, ka viņi ir uzskaitījuši tieši hostus nevis hitus attiecīgajai lapai. Lielākajā daļā uzņēmumu tiek izmantota "Tildes biroja" pakotne, kuras komplektā ietilpst saīsnes uz interneta saitiem, starp kuriem ir atrodami šajā statistikā apskatītie portāli. Vēl viens punkts, kas nav apdomāts – cilvēki reti, kad lasa pilnīgi visus pieejamos rakstus. Lielākoties tiek paarskriets paari virsrakstiem un ātri izlasīti tikai interesējošie raksti. To var viegli secināt pēc komentāru skaita katram rakstam. Plašāku statistiku varētu iegūt, ja katram rakstam klāt būtu tieši tāds pats skaitītājs, kā hackers.lv rakstiem. Ļoti apšaubu, ka ir daudz tādi cilvēki, kas noskatās pilnīgi visus raidījumus pa TV, kas dienas laikā tiek parādīti.
    Ņemot vērā, ka attiecīgais raksts ir publicēts sadarbībā ar "Neatkarīgo rīta avīzi", es domāju, ka tā ir vienkārša žēlošanās, ka papīra prese pamazām tiek atstāta novārtā un cilvēki vairāk tiecas izmantot tehnoloģijas sasniegumus.

    Atbildēt
  5. Kaklz

    Ņemot vērā, ka attiecīgais raksts ir publicēts sadarbībā ar "Neatkarīgo rīta avīzi", es domāju, ka tā ir vienkārša žēlošanās, ka papīra prese pamazām tiek atstāta novārtā un cilvēki vairāk tiecas izmantot tehnoloģijas sasniegumus.

    Tas patiesībā ir viens no veidiem, kā tie Delfi/TVNET dzīvo. Viņiem taču pašiem nav nekādas redakcijas, kas rakstītu ziņas – visu paņem un pārkopē vai nu no LETAs, BNSa vai kādas avīzes/tv programmas. Ar Apollo liekas, ka ir mazliet labāk 😉

    Atbildēt
  6. Neonz

    Kaklz: nu delfi.lv redakcijā esmu bijis, savi pieci cilvēki vienā dzīvoklītī pie kastēm tur sēž 🙂
    Starp citu, delfos vēl mēdz parādīties ziņas, kuru autors ir www.delfi.lv, paarējos mazāk – tvnet vairāk spiež uz tv ziņām, apollo – uz avīžu rakstiem.

    Atbildēt
  7. MZM

    Un neaizmirstiet arī bezmaksas e-pasta lietotājus. Delfu webmailam izlogojoties automātiski tu tiec iemests delfu galvenajā lapā – w0ps! tu jau esi pieskaitīts! 😉

    Atbildēt
  8. puisis p

    neonz, apollo paveero, tur ir biezhaak pashu raksti. saliidzinoshi arii redakcija ir lielaaka, konkreetus ciparus gan nesaukshu 😛

    Atbildēt
  9. andriusx

    he he … liekas ka raxta autoors ir biski paacenties ar lasitaaju sumeeshanu …. jo sho partaalu «Delfi», «TvNet» un «One» nedēļas auditorija ir loti iespeejams viena un taa pati …. netika jau mineets ka tie kas ir bijushi «Delfi» tie nav bijushi «TvNet» …. labi ka nepiesumeeji vel kada portaala lasitaaju skaitu … varbuut sanaaktu ka latvijaa ir 5-i milioni lasitaajju :))))

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *