Patentu nekārtības un Eiroparlamenta vēlēšanas

Armis vērsa uzmanību rakstam iekš Slashdot, kur tiek citēta Inforworld publikācija par to, ka Network Associates ir ieguvuši anti-spama patentu.

The patent covers “compound filters, paragraph hashing, and Bayes rules” and was filed in December of 2002. The patent appears to affect Spam Assassin, Spam Bayes and many other anti-spam products and services.

Pēc idejas, ja neviens neiesūdzēs šitos gudriniekus tiesā par attiecīgā patenta “prior of art” neesamību, tad mēs varam atteikties no filtriem, gadījumā, ja NAI sāks iekasēt naudiņas par spama filtru izmantošanu. Un viņi to noteikti darīs, jo patents jau viennozīmīgi tika pieteikts ar mērķi uzvārīties.

Pow savukārt norāda uz Programmatūras patentu lietu turpinājumu. Ministru Padome pieņēma šo absurdo patentu likumu, bet tas tika atgriezts balsošanai Eiropas Parlamentā, kas nu jau jaunajā sastāvā, ar mūsu pašu 12.jūnījā ievēlētiem pārstāvjiem, lems par tā turpmāko likteni.

Tā kā šobrīd arvien vairāk parādās jauni fakti par to, ka Latvijas valdība maldināja vēlētājus solot debesu mannu iestājoties Eiropas Savienībā, bet patiesā situācija izrādījās pavisam savādāka. Tad daudzi beidzot sāk saprast cik lielās auzās esam sabraukuši. Vienīgais, ko mēs varam darīt ir apvienot spēkus, lai jau esot ES sastāvā, spētu izsist sev kaut minimālus izdzīvošanas apstākļus un ievēlētu parlamentāriešus ar mugurkaulu.

Ja godīgi, tad man nav padomā neviena no partijām, kas manā skatījumā būtu gatava aizstāvēt Latvijas intereses lielajā Eiropā.

Kandidātu saraksts uz EP un attiecīgais reitings Apollo portālā. Pēc šiem balsošanas rezultātiem var redzēt, ka ir izvirzījušies trīs līderi. Vienīgi neviens no tiem nešķiet pārāk nopietns. Konservu partiju es atmetu uzreiz, jaunais laiks mani piekāsa, tad atliek tikai ekstrēmisti jeb eiroskeptiķi, bet ar sažmiegtām acīm.

Man jau šķiet, ka būs sūdi vairāk nekā piektajā gadā. Davaj, spamojiet!

32 thoughts on “Patentu nekārtības un Eiroparlamenta vēlēšanas

  1. dio

    roat, uz galvošanu – nākamajām Saeimas vēlēšanām Latvijā būs _vismaz viens_ saraksts, kas savā vēlēšanu programmā iekļaus arī izstāšanos. cita lieta, ka tas droši vien būt _kārtējais_ populisms, bet būs.
    būs pārsteigums, ka tā neviens skeptiķis nopietni nepieteiksies. nu jā, bet tie trīs APOLLO EU vēlēšanu līderi neko nopietni neizskatās, paties’.
    jautājums tikai, kur viņi skeptiķi ar savu skepsi aizbrauks

    Atbildēt
  2. menca

    tā sanāk, ka muldēt un pūst parasto priekšvēlēšanu miglu acīs jamie resnvēderi māk. bet par _reālu_, iekš EP balsojamo lietu (patentiem) nevienam no tiem (ikskjuzmī frenč) politiķiem, nau pilnīgi nekādas sajēgas!
    jeb arī tēlo ka nau…

    Atbildēt
  3. Spameris

    🙂 Heh eiroskeptiķi ar dižo politiķi-bezdarbnieku, LV sociālo resursu izšķērdētāju N.Grostiņu priekšgalā 🙂 vē; tur vesels bars ar primātiem bez darba. jums rēka nerauj? Tad jau labāk Gardas kungu. I darbs viņam ir, i mersedess. 🙂
    Mana balss laikam aizies par TB/LNNK:
    # Guntars Krasts (Latvijas Republikas Saeima)
    # Roberts Zīle (Latvijas Republikas Saeima)
    # Ģirts Valdis Kristovskis (Latvijas Republikas Saeima)
    manuprat LV labāko politiķu trijnieks.

    Atbildēt
  4. mr.pain

    nu soliit jau soliija…visus ieveda dziljaa D***….bet nu…nejau visiem buus slikti…augshas jau atradiis kaa uzvaariities..par to jau vinji neuztrauksies..

    Atbildēt
  5. Pecis

    m|sc: Es domāju ka nav berze, bet gan realitāte ir tāda, ja mēs tagad būtu ārpus ES, būtu krietni sūdīgāk + patentus mums būtu DAUDZ vieglāk uzspiest, pateicoties WTO. Tai indei jau nav robežu.
    Heh, kā mani māc nogurums, bet laikam būs jādabū žaketīte, pāris brīvas dienas no šefa jāpalūdz (par lietu pacīnīties) un būs jābrien uz visu partiju birojiem ar pamatīgu faktu kaudzi uz papīra un jāklāsta ideja. Pamatīgi jāklāsta.

    Atbildēt
  6. Pecis

    Sūdi IR jau lielāki nekā piektajā gadā. Šis "izsalkušo puišu" izmisums kādā veidā viņi cenšas likumus "uzspiest", ir vienkārši murgs. Autortiesību maksājumi par Megabaitiem ir viens no piemēriem.

    Atbildēt
  7. JurCHiX

    offtopic:
    Klau sorry ka es tā, bet kā var noņemt WinXP tādu fišku ka kad ņemās pa exploreru, bieži izmetās paziņojums: "there is no disc in the drive. Plesae insert a disk into drive F:" Nu man nevien proga neprasa disku ne kā.. paarliku windowsu, tas pats… Nafig tā?

    Atbildēt
  8. -

    Jurchix vai shis izskataas peec hackers leimaa foruma? Ej uz turieni un spamo tur. A par patentiem tas tikai buutu normaali ja katra partija izklaastiitu savu viedokli par dazhaadiem jautaajumiem arii par patentiem un tad cilveeki attieciigi arii balsotu. Nevis kaa tagad visi tik klaigaa ka shie ir labaakie un ka vieniigaa iespeeja par vinjiem balsot nekaadus praatiigus argumentus neminot.

    Atbildēt
  9. bljaaviens

    hmm, latviani patlaban aicina vispar boikoteet eiroparlamenta veleshanas. sorry, ka bez linka! negribu reklamet to meslu bedri…

    Atbildēt
  10. Muudzis

    "bljaaviens", pats tu laikam esi mēslu bedre vai arī neesi latvietis (varbūt tevī tek latvieša asinis, bet ar to ir par maz, lai būtu latvietis). Bet ar tiem sarakstiem tiešām tā arī ir, ka nav par ko balsot. Tie skeptiķi vienkārši izmanto to, ka cilvēki ir vīlušies esošajos politiķos. Paskatoties to bezdarbnieku sarakstu kaut kā negribas ticēt, ka tai parlamentā šie sāks strādāt. Drīzāk jau turpinās dzert (vismaz viens no tiem kandidātiem:)

    Atbildēt
  11. flipo

    gribeeju piebilst ka apollo aptauja ir neobjektiiva, jo, piemeeram krievi kuriem ir pilsoniiba vinju nelasa, liidz ar to secinaajums izdariet pashi

    Atbildēt
  12. andza

    Ar ko tad jūsu partija būs labāka? Jūs visi esat tik nesavtīgi un labiņi, tad kāpēc jūs pa ielu ejot nespīdat?
    Laacz mšjas lapš redz vesels karš iznāca tikai par smēķēšanas aizliegumiem. Kas tad notiek augstākās varas aprindās, kur visiem gribas būt vareniem?
    Un ko tad jaunais laiks tādu noziedzās, ko nebija darījuši citi?

    Atbildēt
  13. -

    Pirms apmeeram 4 gadiem man kaads cilveeks teica ka internets ar laiku noies pa burbuli. Tobriid tas man likaas smiekliigi, tagad es saprotu – shodiena ir beigu saakums ..

    Atbildēt
  14. patentu fans

    Beidziet d…t un biedet tautu!!!
    Tiem, kas nerubi fisku patentu joma (nezkapec eiroskeptiki ar to izcelas) nosauksu dazus faktus:
    1. Softu patentesana nav nekas jauns.
    2. Ja patents ieguts "izgudrojumam", kas nav jauns vai ir banals (ASV tas gadas biezi, Latvija 99%, tadus Eiropas patentus var saskaitit uz pirkstiem), jus varat to anulet ar tiesas palidzibu.

    Atbildēt
  15. miec

    patentu fans, tu gribi teikt, ka delj shitaa stulba likuma vajadzes tiesaties par katru suudu? kur ir taa robezha starp banaalu patentu un normalu?
    banaals definicija?
    tas buus tikai ierocis pret OSS.

    Atbildēt
  16. ss

    Arī spams.
    Vai kāds no postotājiem ir saskāries ar patentēšanu vai patentu radītu problēmu personīgi? Vai kāds ir veicis patentu pētījumus, kaut vai darba devēja uzdevumā? Varbūt kāds risinājis problēmu, kā apiet traucējošu patentu?!?
    Ja kāds būtu personīgi saskāries ar šiem jautājumiem, tad varētu būt arī lietišķa saruna.
    Vairāk gan izskatās, ka patentu sistēmas oponenti diskutē par visu, tai skaitā par tēmu, kuru zin tikai no baumām un diletantu atstāstiem.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *