Saeima steidzas veikt izmaiņas balsošanas likumā

Līdz vēlēšanām vairs ir palikušas tikai divas dienas – šodien, rīt un jau parīt visi apzinīgie pilsoņi ies un pateiks savu vārdu referendumā par iestāšanos Eiropas Savienībā. Tā kā tiem, kas ir negatīvi noskaņoti pret šāda tipa rakstiem, nāksies sažmiegt zobus ciešāk un vēl nedaudz paciesties.

Viens no aktīvākajiem komentētājiem, Vaards, iesūtīja divas saites uz rakstiem TVNET un Apollo portālos par izmaiņām balsošanas likumā.

Saeima ir pieņēmusi grozījumus likumā par tautas nobalsošanu, kas paredz, ka vēlēšanu iecirkņiem tautas nobalsošanas dienā jāstrādā no plkst.7 līdz plkst.22. Tomēr tehniskas kļūdas dēļ divos pantos Saeima nav veikusi nepieciešamās izmaiņas, un tajos ir saglabājies iepriekšējais vēlēšanu iecirkņu darba laiks – no plkst.8 līdz plkst.20.

Principā labs iemesls, lai apšaubītu referenduma rezultātus.
Divas dienas pirms referenduma deputāti vēl groza nobalsošanas likumu
Saeima steidzamības kārtā labo kļūdu tautas nobalsošanas likumā
Saeima steigā labos kļūdu vēlēšanu likumā

58 thoughts on “Saeima steidzas veikt izmaiņas balsošanas likumā

  1. x3n0d

    nu un kas iipashs shajaa notikumaa? ir tachu skaidrs, ka 5dien shis likums tiks izsludinaats LV un staasies arii speekaa…peec tam apstriideet nobalsoshanu vairs nevarees…

    Atbildēt
  2. who cares

    Domaaju, ka shvaki ar to apshaubiishanu – laiki tak sakriit ;), ti ja veeleeshanu iecirknis straadaa 7-22, tad tas atraadaa arii 8-20 – keine problem. Dazhi vienkaarshi batonus sprauzh. Ja laiki buutu atshkjiriigi, tad visdriizaak – korektuma peec buutu jaataisa abos laikos – jo tad kaads vareetu suudzeeties, ka palaidis garaam…

    Atbildēt
  3. dadzis

    ja cilveeks ir noleemis balsot (taa buutu jaabuut), tad arii nobalsos. pie kam taa ir sestdiena – lielam vairumam taa ir briivdiena.
    domaaju ka tur nav ko apshaubiit.
    vienkaarshi sakaraa ES pesimistiem der jebkas lai saaktu bljaut.

    Atbildēt
  4. dadzis

    manupraat arii darba likumaa ir teikts ka darba deveejam ir jaadod cik tur taa briivaa laika lai darbinieks vareet doties nobalsot. ptotams to latvijaa neviens neieveero.

    Atbildēt
  5. Anonīmais

    izveeleeties eiropu vai kreiviju!
    var jau naivi cereet, ka ja neiestaasies, krievija latviju neaiztiks. veesture ir pieraadijums tam, ka jau daudzas reizes kreivija ir centusies okupeet latviju(un izniicinaat sheit miitosho tautu), tad kaapeec lai tas nenotiktu veelreiz? un ja okupees veelreiz, kam tad taa latvija ir vajadziiga? viens, otrs pateiks: slikti juus daraat, utt… bet katraa zinjaa rezonanse buus krietni mazaaka nekaa kad ameerika uzbruka iraakai.
    neiestaashanaas gadijumaa pats sliktaakais ir tas, ka nevar zinaat cik ilgs laiks mums buus liidz kaarteejai krievijas invaazijai. zinoshi cilveeki saka: no diviem meeneshiem liidz triis gadiem. Jebshu praatiigi cilveeki saaks laiciigi taisiities prom no smilshu kastes! 🙂

    Atbildēt
  6. Vaards

    Prikols ir tajaa apstaaklii, ka likumdoshanu gatavoja atbilstoshi ES prasiibaam visus ieprieksheejos neatkariibas gadus, bet peedejaa dienaa veel kautkaadus gljukus jaalabo – taa mums iet ar visu, gan ar gataviibu ES ditrektiivu jautaajumos, gan ar pashu darbiem (kursh koderis apziniigi sakodee visu, kas jamam jaakodee, un tikai tad iet komentaarus rakstiit?)
    Latviesha paziime – peedeejaas sekundes upuris.
    Un veel otra lieta – biezhi vien likumus izstraadaa ilgi un ruupiigi, tad tos kaartiigi iztirzaa pirmajaa lasiijumaa, tad veel njemaas… Un pirms peedeejaa lasiijuma izdara nebuutiskas izmainjas, kas tad paliidz attieciigajaam ekonomiskajaam intereseem ieguut savu labumu no taa pasaakuma.
    Un treshaa – steiga rada jaunas kljuudas 😉
    Var arii kaads komats vai vaardinjsh (kaa gadiijumaa ar pasta suutiijumiem) peekshnji aizmirsties… ko tad :)?
    V.

    Atbildēt
  7. coolynx

    Vaards: pilniibaa piekriitu tavaam domaam par to, ka viss top peedeejaa briidii, sasteigts un nesagatavots. tieshi taa es uztveru Latvijas valdiibas kaa arii tautas gataviibu iestaaties ES – ievilkt kaarteejo kjeksiiti un miers. tas nekas, ka peec tam buus suuri gruuti tas kjeksiitis jaaatstraadaa un gala rezultaataa veel divkaartiigi buus jaamaksaa par sho nolaidiibu…

    Atbildēt
  8. jam

    Coolonx, ir jau ari taa, ka bez Virsvadibas (Es) musu uagstakie praati nespej sakarigi neko izdariit. Nav ko kunksteet, ka nesagatavots lemums par ES utt. Vai tad sava dziive tu visu ljoti skaisti izskaitljo?

    Atbildēt
  9. coolynx

    jam: zini jaa. 🙂 lai arii cik diivaini tev tas neliktos. svariigus leemumus es kaartiigi apdomaaju un apsveru visus plusus un miinusus. atshkjiriiba ir taa, ka vinjiem peec tam nevajadzees atskaitiities par to lazhu, ko ir nolaidushi, jo galu galaa ne jau vinji to iesaaka vai ne? tad kaada atbildiiba var buut par sekaam? nu un kaapeec, tad buutu jaauztraucaas, ja kaut kas nav sanacis.

    Atbildēt
  10. jam

    Tu tak zini, ka risks pastaav vienmeer. Tev nav nacies pienjemt dazhas nepatikamas lietas, lai pec tam klutu labaak. Tipa kompromiss. Eiroskeptitiem ir liela problema, kaut ko reaali pieradit, KAS bus slikti, ar cipariem un logiski pamatotu. Tapec visi skeptitju teicieni nekrata logiski domajoshos. Tos pratus, kuri variak doma ar emocijam skeptitju teiktais varbut aizker, bet ne vairak.

    Atbildēt
  11. Vaards

    A shaadu balsoshanu apskatiijaaties?
    Kameer mees kasaamies, tikmeer kaads uz mums uzvaaraas ar viltiigas biznesa idejas paliidziibu 😉 Turklaat eirofani izraadijushies maksaatspeejiigaaki 😛
    V.

    Atbildēt
  12. ZBH

    2 Onaniimais : blja, cik vienkaars izraut fakts no veesturs kontekst. zi, a Roms katol bazniic ar Pujaat prieksgalaa neticiigos dedzinaas saartos.

    Atbildēt
  13. Vaards

    2 ZBHs:
    Citaats no Gundara kjeeninja raksta, kursh, savukaart, to izracis no nezinaamas izcelsmes avota – tobish, pashsaportams info. Atgaadinaajumam:
    Pārlasot 1918. gada 20. novembrī izdoto Rakstu wainags Latvijas walsts Pasludināschanā , mani savilņo Latvijas Tautas Padomes vienprātīgā apņēmība celt un veidot brīvu valsti savai brīvai tautai. Es Latvijas jaunās valdības deklarācijā lasu skaidri apzinātu izpratni par šī lielā uzdevuma grūto un atbildīgo darbu.
    Apstākļi tam liekas labvēlīgi. Padomju Krievija ir ar Brestlitovskas līgumu atteikusies no kundzības pār Baltijas, Polijas un Ukrainas tautām. Vācijas militārais spēks Rietumos ir sabrucis. Liekas, lielais Pasaules karš jau ir beidzies un ka jau var sākties jaunuzbūves darbi. Valdība aicina savus pilsoņus uzturēt mieru un kārtību valstī un aktīvi piedalīties Latvijas jaunuzbūvē. Atstājot pie malas politiska rakstura domstarpības, demokrātiskās Latvijas pārstāvji tic pirmā ministru prezidenta Kārļa Ulmaņa solījumam, ka Latvija būs demokrātiska taisnības valsts. Viņi ir gatavi sekot Ulmaņa aicinājumam:
    “Atdosim Latvijai savus spēkus, tad augs un plauks Latvijas valsts!”
    Un kaa ir tagad?
    Neesi ieveerojis, ka Krievijaa ir saacies sakaartoshanas proces. Sakaartoshanaas, kas noziimee, ka vinji piezhmiedz paraziitus, kas uz vinju reekjina grib uzvaariities (ventspils, buutingje, visi cauruljvadi, gaaze, benziintanku tiikls lietuvaa u.c.). Un paraziiti esam arii mees – mees esam starpaa starp Krieviju un ES.
    Vai tu gribi godiigi dziivot, atljaujot krievijai godiigi eksporteet to, kas ir vinjas, vai tomeer gribi paraziteet, esot paraziitu klubinjaa, kas uzkundzeejas uz vaajaako vai dumaako reekjina un kaash visaa pasaulee kaartiigu pikji?
    Un tikai nevajag teikt, ka klubinjaa tev nebuus teikshanas – klubinjaa vinjiem nevajag nestabilitaati un neapmierinaatiibu.
    V.

    Atbildēt
  14. coolynx

    jam: tavi apgalvojumi tikai apliecina to, ka tu neesaa rozaa brilliites, jo jebkursh logjiski domaajoshss cilveeks, neatkariigi no paarlieciibas, nespees apgalvot un galvenais pieraadiit ar faktiem un cipariem, ka buus labaak vai sliktaak. tie visi ir tikai pienjeemumi.

    Atbildēt
  15. Dzhonijs

    Cilveeki! Ir pilniigi vienalga vai mees iestaajamies vai nee taap pat buus savi plusi un miinusi jebkuram leemumam. ES nebuus ne labaak ne sliktaak, buus tikai savaadaak…

    Atbildēt
  16. jam

    Ne, man nav roza brilles, es vienkarshu vairak esmu optimists neka pesimists. Coolunx, galvenais pieradijums ir visas tas ES dalibvalstis, kuraas dzives limensi ir daudz augstaks, neka mums sheit. Ja Igaunji butu nobalsojushi pret, tad mums vel butu ada iespeja domat un veidot savu mazo savienibu 🙂 bet tagad vairs nav kurs sprukt. Jabut pragmatitjiem nevis nacionalistiem.

    Atbildēt
  17. sudrabs

    Cool Ko tu te nemies Par nobalsos 90% un viss buus bumbaas. Un vispaaar tavu lapu jau sen vajadzeeja sleegt, jo tu nepaud valdiibas viedokli. 🙂 Viss jau ir izlemts un balsoshana ir tikai formaala. Apsveicu visus ar Eiropu

    Atbildēt
  18. Vaards

    Man radaas doma par negatiivu un pozitiivu ziimju pielietojumu shajaa staashanaas/nestaashanaas sakaraa.
    Ja mees nestaatos ES, un buutu biezaaki (liimenis augstaaks par ES videejo) – mees izskatiitos kaa sala eiropas viducii;
    Ja mees nestaatos ES, un buutu nabagaaki (liimenis zemaaks par ES videejo) – tad mees izskatiitos kaa bedre eiropas viducii.
    V.

    Atbildēt
  19. coolynx

    jam: buutiskaakais visaa shajaa jezgaa ir katras konkreetas personas paarlieciiba par to vai citu nostaaju un, lai shii paarlieciiba nebuutu pretrunaa ar sirdsapzinju. cilveeki ir piedziivojushi ne taadus juku laikus vien, taa kaa ES nebuus tas trakaakais, ko ir naacies piedziivot, vismaz es ceru (arii optimists :)).
    saakumaa cilveeks atskaitiisies savas sirdsapzinjas priekshaa, kas vinju agri vai veelu, bet saaks grauzt, taalaak jau par visiem saviem greekiem varees atskaitiities taa kunga priekshaa, neatkariigi no ticiibas. galvenais to laiciigi apzinaaties, lai nav par veelu…

    Atbildēt
  20. jam

    ja Lynx, kad mees kaadreiz kaa pensionari aizbrauksim uz Floridu pasist golfu, jo busim vieni no turigakas valsts ES pilsonji, tad ari atskaitisimies 🙂

    Atbildēt
  21. NewAge

    es ar nesaprotu, ko var visu laiku čīkstēt?? Vieni čīkst, ka sliktie eiropieši mūs apzags, citi čīkst, ka viņi mūs aizbērs ar sūdiem un spāņu tomātiem, citi vēl kautkādas muļķības izdomā. un tad kad vinjiem aizraada, ka tas taa nebuut nebuus, tad uzrodaas visu zinoshais coolynx pasaka lai nonjem rozaa brilliites un turpina čīkstēt cik viss tur buus slikti un ka valdiiba ir slikta un cik mees esam neattistiijushies un taapeec mums par aatru veel staaties ES, nu i nafig tos visus čikstētājus, ātrāk iestāties un miers.

    Atbildēt
  22. x3n0d

    man domaat, ka nekas nav sasteigts, jo 13 gadi ir pietiekami ilgs laikposms, lai tauta vareetu apsveert visus par un pret un pienjemt pareizo leemumu…pat veel senaak, jau astonjdesmito gadu beigaas visiem bija viena doma – aatraak kljuuti briiviem un iestaaties NATO un ES…tie bija mani sapnji un es tos nenodoshu…

    Atbildēt
  23. Vaards

    Lai arii dziivee es nezinaatu kaa sho cilveeku uzrunaat – x3n0d, bet tas nav tik svariigi…
    Vai gadienaa tie muusu meerkji 80-to beigaas nebija bishki taakaa tendeeti uz sapnjiem par iespeeju briivi dabuut rietumu shmotkas ;)?
    V.

    Atbildēt
  24. coolynx

    x3n0d: tak padomaa reiz ar galvu, ja tauta buutu pienaaciigi sagatavota un kaa tu saki 13 gadus buutu *pareizi* virziita uz ES, tad shobriid nebuutu taada kjada ap sho iestaashanos.
    cilveeki tachu redz, kas notiek, domaa un arii izdara secinaajumus. mees galu galaa skaitamies, ka dziivojam *briivaa* valstii un te nav nekaada PSRS republika jau vairaak kaa 10 gadus un buutu taa kaa pienaacis laiks izbeigt sho padomju laika balsoshanas sisteemu, kad uz balsoshanu ierodaas 102% balsotaaju un ar 112% balsiim ieveelee vieniigo pareizo variantu…
    shiis ir vieniigaas veeleeshanas, kur Latvijas tauta tieshaam ir nostaadiita reaalas izveeles priekshaa. kaada buus shii izveele, to mees redzeesim peec rezultaatiem, bet ar to mums buus jaasadziivo turpmaakos gadus.

    Atbildēt
  25. hmm

    coolynx: Bet padomā pac, šodien KNAB jauno vadītāju noraidīja – atkal laiku velk parlamentārieši, kuriem KNABs nav vajadzīgs. Tāpat velk laiku ar daudzu likumu pieņemšanu, kas viņiem nav izdevīgi. Neiestājoties ES, šī situācija turpināsies vēl vismaz gadus 20. Savukār iestājoties ES Latvijas pilsoņi varēs sevi aizstāvot, brīvāk balstīties uz ES normām – parlaments un valdība vairs nevarēs vilkt laiku un atbilstošās normas būs sakārtotas tuvāko gadu laikā. Arī par to slaveno cūku fermu pierīgā vai kur tur vēl.
    Otrs īslaicīgs labums, par ko ES valstis jau tagad raustās – ka kaudze mums nevēlamu elementu aizbrauks no Latvijas un Igaunijas uz citām ES valstīm. Tūdaliņiem būtu jāpriecājas, ka okupanti mūs paši atstāj… 😉

    Atbildēt
  26. coolynx

    hmm: tieshi taa. valdiiba ir liidz nemanjai korumpeeta vieniigi es neesmu tik naivs un uzskatu, ka ES ne suuda nespees izdariit. kaa tu pats rakstiiji: KNAB likumu politiķi arī vilka 3 gadus, līdz NATO piespieda to pieņemt.
    NATO cik es zinu nav ES…
    Nee nu es saprotu, ka ES ir ljoti progresiivi. Vieglas smiltis kopaa ar Zhdanokas kundzi celjaa uz Eiropu, kur peec paaris gadiem sagaidiisim arii Krieviju. 🙂

    Atbildēt
  27. le cryx

    hmm, apsaubiit refrendumu varees jebkuraa gadiijumaa, jo siiis izmainas likumaa tiek veiktas par veelu. ja nemaldos pat visaas steidzamiibas kaartaas pienemot Saeimaa, prezidentes likuma pasludinaashanas tiesiibas saakas 7dienas peec pienemsanas. Luuk izvilkums no Satversmes:
    69. Valsts Prezidents izsludina Saeimā pieņemtos likumus ne agrāk kā septītā dienā un ne vēlāk kā divdesmit pirmā dienā pēc to pieņemšanas. Likums stājas spēkā četrpadsmit dienas pēc izsludināšanas, ja likumā nav noteikts cits termiņš.
    Taatad sestdien viss process ir apsaubaams, jo labotie likumi nevar staaties speekaa, bet jebkura paatrinaashana ir konstituucijas paarkaapums.

    Atbildēt
  28. hmm

    CLX: ne jau tiešā veidā ES iespaidos valdību. Drīzāk caur to, ka LV pilsoņi diezgan brīvi varēs izsacīties eiropas tiesās, kur LV kā valsts paliks zaudētājos – tad arī mūsu politiķi būs spiesti aizlāpīt caurumus likumos.
    Es neuzskatu ES par debesu dāvanu, bet gan par iespēju. Cik savas iespējas izmantosim – pašu ziņā, bet bez ES nav arī šīs iespējas.
    Par Ždanoku vai Zīgeristu (ar kuru Tu kopā :P) man nospļauties.

    Atbildēt
  29. Dreef

    hmm: Kaa jaunais KNAB vadiitaajs var buut cilveeks, kuram pasham bijusi ierosinaata kriminaallieta un peec tam mistiskaa kaartaa atcelta? Bez tam veel daudz citu mistisku notikumu vinja biograafijaa. Pilniigi respekteeju valdiibas viedokli. Vai tad Latvijaa nav palicies neviens speejiigs un godiigs shii amata kandidaats? Vai arii domaaji, ka labaak lai ir kaut kaada mistiska persona shajaa amataa un visi dziivo kaa nieres pa taukiem.

    Atbildēt
  30. japets

    le cryx: neesu satversmi paaraak peetiijis un patreiz to nedariishu, bet vai naw taa, ka pienjemt likumu un groziit likumu ir divas dazhaadas lietas? mosh ir veerc pamekleet veel kaadu citu satversmes pantu, kas attiecas tieshi uz likumu groziishanu…
    tas tikai mans mineejums…

    Atbildēt
  31. Vaards

    Veelviena doma par tiem groziijumiem balsoshanas pasaakumaa, un par augstaak piemineeto 69 satversmes pantu (cipars gan taads diivains).
    Portaalaa politka.lv ir taada interesanta doma par kriizi peeec negatiiva referenduma (domaaju, ka tas ir taadaa pasakas stilaa paarspiileejot sarakstiits, bet galvenie atskaites punkti vareetu buut tieshi taadi).
    Iespeejams, ka muusu kungi sev brugjee iespeejamo atkaapshanos celju – ja gadienaa referendums sanaak negatiivs neparedzeeto, bet pilniigi bezsakariigo anti-eiropistu deelj, vajag tachu veelvienu uztaisiit. Sho aizdomu pastiprina tas 69.pants…
    V.

    Atbildēt
  32. hvz

    2 dreef:
    Kā reiz valdība ar tās vadītaju repši priekšgalā bija par jauno KNAB vadītāju!
    nevajag jau tik atklāti paust savu lamerismu vai jl pielūgsmi 🙂

    Atbildēt
  33. Neonz

    2 Anonīmais & co: Kā man ir apriebusies šī nejēdzīgā demagoģija no cilvēkiem, kas neseko līdzi politiskajiem procesiem pasaulē un turpina dzīvot vēsturē. Pirmkārt, mūsdienās bez vajadzības neviens vairs nevienam ar tankiem virsū nebrūk, viss tiek panākts ekonomiski. Un Latvijas ekonomika daļēji jau tagad ir, un arī pēc (iespējamās) iestāšanās Eiropas Savienībā būs Krievijas kontrolē (kaut vai tā pati Latvijas Gāze taču pieder krieviem). Otrkārt, nav vairs aukstā kara apstākļi, kad pasaulē bija divi pretpoli – ASV ar Rietumeiropas satelītvalstīm un PSRS (Krievija) ar savām satelītvalstīm. Ir daudzpolāra pasaule ar vienu izteiktāku lielvaru (ASV), kuras (tā pat kā Krievijas) galvenais pretinieks ir islama valstis. Pēc būtības Krievija un ASV pat ir sabiedrotās, kuras cīnās pret kopēju ienaidnieku (un kas tiek maskēts, kā “cīņa pret terorismu”). Nu nesāks kaŗot Krievija ar ASV vai Rietumeiropas valstīm…
    Bez tam daudzi aizmirs ka ES nav militāra savienība, un negarantē dalībvalstīm pilnīgi nekādu militāro drošību.
    Turklāt nav izslēgta arī Krievijas iespējamā iestāšanās Eiropas Savienībā. Jau tagad noris pārrunas par Krievijas un ES bezvīzu režīmu [ http://www.nees.lv/index_files/jaunumi_files/j2_4.htm ]. Itālijas premjerministrs Berluskonī jau ir izteicies (un ne viņš vienīgais!) gan par Krievijas, gan Izraēlas iespējamo iestāšanos ES [ http://www.latvians.lv/text.php?sid=561 ]. Ir pat dzirdētas runas, ka šobrīd plašāk par to nerunā, jo tad nebūtu iespējams panākt Baltijas valstu iestāšanos ES (bet mēs viņiem esam izdevīgi – gan kā noieta tirgus, gan kā lēts darbaspēks, gan kā izgāztuve).

    Atbildēt
  34. Neonz

    2 le cryx: 75. pants: “Ja Saeima ar ne mazāk kā divu trešdaļu balsu vairākumu pieņem likuma steidzamību, tad Valsts Prezidents nevar prasīt šāda likuma otrreizēju caurlūkošanu, to nevar nodot tautas nobalsošanai un tas ir izsludināms ne vēlāk kā trešā dienā pēc tam, kad Prezidents pieņemto likumu saņēmis.
    2 japets: Tu kļūdies. Faktiski likumi tiek grozīti pieņemot jaunu likumu, kurā tiek noteikts pārgrozīt noteiktus cita likuma pantus.

    Atbildēt
  35. ZBH

    2 Vaards : un kur tur veesturs konteksts ar vispasauls revoluucij (Lenins, Trockis i.t.d.i.t.p.), Stalin industrializaacij militaaraas ruupnieciibs uztaisiisanai un militaaro razosan 50% apjomaa no viss razosans, a? kur muusdienaas iraid tas tolaik monstrozais militaaraas razosans komplekss? cho to lieks, ka pamataa meeslainee.
    Latvij biij viens sols viss Eirops okupaacijai (peec tam okupeet i paareejo, bet ar Eirop biij jaasaak, civilizaacijs centrs tolaik, odnako). pirms tam biij meeginaajums uztaisiit komunism Spaanijaa – kur ir pasreizeejie meeginaajum? pirms tam biij meeginaajums savaakt Somij – taisaas vaakt? ko, nee? a naher tad tiek filozofeets par mums? kas te iraid taads, deel kaa buut veerts purgaat sej un ievaakt karaspeek? tem boleje praktisk NATO valstii?

    Atbildēt
  36. ZBH

    2 jam : var jau redzeet, ka iri vairaak optimists kaa pesimists. definiicij aceries? pesimists – lab informeets optimists 🙂

    Atbildēt
  37. ZBH

    2 Vaards : veel par teem tipa “Krievij asin zob proteezs”. koroce – kameer Putins nepieraadiis, ka vinam iraid Stalin ieks (a Stalins biij gruziins, btw), v smisle nedeportees viss cecens uz Sibiirij, nu nekaad signaal par militaar risk vienkaars neir. zarn par tiev.

    Atbildēt
  38. ZBH

    2 x3n0d : eto kuraa baraa jau astondesmito beigaas visiem biij vien dom – iestaaties NATO un ES? universaalajos partijniekos? par to pat Atmodaa nerakstiij.

    Atbildēt
  39. ZBH

    2 hmm : eto kuraas ES normaas iraid teikts, ka Latvijaa vaidziigs KNAB un tam vaidziigs vadiitaajs? 🙂
    ja divs diens pirms referendum proES partijs atlaujs izsuupot potenciaal biistam korupcijs apkarotaaj, tad secinaajums iraid tikai viens – vins apzinaas, ka peec referendum vinaam neviens klaat netiks, stieps gumij muuziib un triis diens, ja vien kaad paklausiigo nepiedaavaas, kur neir zeel ieveeleet, lai jau skaitaas keksiits ievilkts.
    preteejaa gadiijumaa viniem nebiij veerts sodien smuceeties, jo 21.septembrii jevrohozs liks ieveeleet Striiki (taa peec tav tekst sanaak – operatiiv var tikai vin veeleet, citaad jaariiko konkurss un skelet mekleesans).

    Atbildēt
  40. ZBH

    2 hmm : ECT tu jau sen vari izteikties, ja kas nepatiik. a tas, ka tev nepatiik G.Beerzin slips, neir piekritiigs cit valst tiesaam. nu netiesaas Portugaalee Vanjk par to, ka vins tavai masiinai kapot apveem.

    Atbildēt
  41. ZBH

    2 japets : neiru specs juridiskajos jautaajumos, bet man lieks, ka arri groziijums izsludin, vismaz iraid taad liet patraapiijusies aciis.

    Atbildēt
  42. Pink

    Atrasts TVNETaa 🙂
    “Sveicieni no Anglijas! [18.09.2003, 17:42]
    VĒSTULE NO LIELBRITĀNIJAS LATVIJAS IEDZĪVOTĀJIEM –
    NOPIETNI PADOMĀJIET PIRMS SESTDIENAS BALSOJUMA!
    ESIET MODRI PRET EIROLAMATĀM!
    2003.gada 16.septembrī
    20.septembrī Latvijas iedzīvotāji izdarīs svarīgu izšķiršanos, kas noteiks jūsu valsts, jūsu un jūsu bērnu likteni daudzus gadus uz priekšu. Šajā sakarā ļaujiet mums jūs rosināt padomāt ļoti nopietni, pirms balsojuma referendumā!
    Balsojumā sakot “NĒ!” dalībai Eiropas Savienībā, jūs varat saglabāt savu grūti atgūto un veiksmīgi attīstošo brīvību. Vai arī varat balsot “par” un neatgriezeniski pakļaut savu pašvaldību centralizētai kontrolei un cietsirdīgai Briseles birokrātijai, uz kuru jums kā vienai no mazākajām Eiropas Savienības aprītajām valstīm nebūs nekādas ietekmes. Un atkal Latvija būs pakļauta represīvam ārvalsts diktātam, gluži kā 20.gadsimtā, kad bijāt komunisma jūgā.
    Vai jūs zināt, ka vairāk kā 70% Lielbritānijas iedzīvotāju ir pret eiro uzspiešanu mūsu mārciņas vietā? Sagaidāms, ka tikpat daudzi būs pret gaidāmo Eiropas Savienības konstitūciju, kura mums tiks uzspiesta nākamā gada jūnijā. Apmēram 50%, iespējams pat vairāk, gribētu nekavējoties pavisam izstāties no Eiropas Savienības, jo Brisele 13 gadus, kopš esam Eiropas Savienībā, nemitīgi palielina kontroli pār mūsu tiesu sistēmu, mūsu valdību un ekonomiku. Ja 1975.gadā, kad balsojām referendumā, mēs būtu zinājuši, cik ļoti spēcīga būs Eiropas Savienības centralizētās birokrātijas kontrole pār tās dalībvalstīm, briti noteikti būtu balsojuši pret. Protams, Lielbritānija nekad nav piedzīvojusi skarbo totalitārisma kontroli, kādu esat izjutuši jūs, bet mēs instinktīvi jūtam, ka tas brīdis tuvojas. Ja 2004.gada jūnijā, tikai pēc deviņiem mēnešiem, dalībvalstīm tiks uzspiesta jaunā konstitūcija un Eiropas Savienība formāli kļūs par superlielvalsti, mūsu stāvoklis, tāpat kā Latvijas, ja referendumā balsosiet “PAR”, kļūs neatgriezenisks. Lielbritānija tiks sadalīta divpadsmit provincēs un katra būs atkarīga no Briseles kontroles. Arī Latviju kontrolēs vēlētāju neatsaucami un no amatiem nenoņemami ārzemju birokrāti. Mēs visi būsim bezspēcīgi – mēs nespēsim kontrolēt savus likteņus un nevarēsim darīt to, kas labāks mūsu bērniem.
    Kā pasaules vecākās demokrātijas un ceturtās ekonomiski lielākās valsts Premjerministre, Lēdija Tečere, jo sevišķi pārzina situāciju un ir nobažījusies par to, ka mēs visi esam pakļauti briesmām tikt ierauti vislielākajā politiskās cīņas virpulī. Lai izvairītos no kļūdām, pašlaik notiek pie varas esošo spēku varas uzkrāšana – uz viesiem laikiem! Netiek domāts par 350 miljonu cilvēku labklājību un brīvību! Šoreiz pret mums tiek vērstas nevis bumbas un tanki, bet liela mēroga zagšana. Taču mērķis ir tas pats – Eiropas kundzība un globalizācija. Galu galā Eiropas Savienība var pati sevi sagraut, gluži tāpat kā tas noticis ar visām iepriekšējām impērijām, taču tas var nenotikt tik drīz, un tikmēr mēs visi cietīsim. Lielbritānija, piemēram, jau ir noasiņojusi, ik stundu maksājot 2 miljonus ASV dolāru Eiropas Savienības prasību un tur izplatītās korupcijas dēļ. Latvija no tā ir brīva – vismaz vēl dažas dienas!
    Lēdija Tečere publiski brīdinājusi ikvienu valsti, kurai priekšā stāv referendums par pievienošanos Eiropas Savienībai, lai ļoti uzmanīgi izsver visas iespējas. Nekrītiet kārdinājumā no maldīgiem solījumiem par labklājību un drošību, ko it kā dos šī milzīgā amorfā politiskā masa, kas barojas pati no sevis. Latvija ir maza un tādēļ droši vien baidāties no tā, ka var tikt samala starp divu varu blokiem. Jūs maldīgi iedomājaties, ka Eiropas Savienība ir mazākais no diviem ļaunumiem – tas nav arguments. Jums ir jūras robeža, tiesības palikt nepievienotiem un iespējas brīvi tirgoties ar visiem, ar kuriem vien to vēlaties. Tādēļ šajās pēdējās dienās nopietni pārdomājiet, vai ticot, ka Latvijas neatkarībai un suverenitātei jābūt mūžīgai, nebūs vieglāk pašiem veidot savu likteni. Atceraties, ka jūs esat atbildīgi par savu bērnu nākotni. Viņi nebūs pateicīgi, ja jūs viņus ievilksit Eiropas Savienības jūgā!
    Nav mūsu varā jūs ietekmēt, bet uzskatām, ka jums ir tiesības zināt lietas abas puses. Jāizlemj jums! Zinu, ka Lēdija Tečere pievienojas man manās cerībās, ka jūs pieņemsit pareizo lēmumu. Mācieties drosmi no zviedru lēmuma attiecībā pret eiro! Viņi zina, ka tas priekš viņiem nav nekas labs un tāpat tas nav labs Latvijai! Lai jums veicas!
    Džons Guriets/John Gouriet/
    Lēdijas Tečeres padomnieks
    Karalistes Aizstāvju priekšsēdētājs/Defenders of the Realm, Chairman/

    Atbildēt
  43. Vaards

    2 ZBH: Kad paraadiisi, ka Latvijas politikjiem ir izdevies ratificeet liigumu par austrumu robezhu, tad arii parunaasim. Pagaidaam jau padsmit gadus mums ir neitraalaa zona – Abrene, I neviens ZBHs neir speejiigs tur vien puljimjotchik nolikt, kas viss sliktos nopljaut no tiem galosh kaatiem.
    Ja mees neiestaajamies ES, tad mees automaatiski paliekam K.Federaacijaa – viss likumiigi 😉 Robezha nav ratificeeta.
    Savukaart, iestaajoties ESRS, domaaju, ka ESRS nepieljaus taadu jautaajumu, ka palicies caurums austrumu robezhaa.
    Bet ja nopietni – mani shii probleema par Krievijas okupaacijas iespeejamiibu iipashi nesatrauc. Mani vairaak satrauc viss tas iespeejamais aarpraats, kas notiksies NEE ES gadiijumaa.
    Mees vareetu sajusties pat laimiigi, ja NVS muus panjems pretim 🙂
    V.

    Atbildēt
  44. kugis

    no offence, betnu peec ilgas nebuushanas pods.lv, secinaaju, ka coolynx paarveertis resursu par politiskaa fleima vietu…
    Saprotu, ka personiskaa smilshu kaste utt., bet nu vienkaarshi aciis ieduura…

    Atbildēt
  45. ZBH

    2 Vaards : hehe, a tev kaad starpiib, iraid mums tas robezliigums vai nee? robez tak iraid. Krievijs sastaavaa neskaitaamies kops 1919. vai 1920.gad, kops Lenin laikiem, koroce, par to biij liigums (kuru Krievij veelaak paarkaap, taa ka kaads garantijs, ka nepaarkaapt i jaun robezliigum?).
    Abren neir neitraalaa zon, sen atdot Krievijai peec E(b)S luugum nekonflikteet par robezjautaajumiem. gads edak 1996., ja pareiz aceros.
    ja mees automaatisk iram, kaa tu melo (robezliigums ta neir :), KF sastaavaa, tad jautaajums – a nahren NATO muus iraid praktisk uzneemus sevii, nepanemot pie reizs paareejo KF? tad kaapeec jevrohozaa neuznem pa prieks Latgal? viniem suudiigaak.
    nodefinee gaidaamo aarpraat.

    Atbildēt
  46. hmm

    ZBH: laba doma – ES vajag uzņemt visu Latviju, izņemot Latgali. Čangaļi stirpa tauta, gan parūpēsies par sevi. Pie reizes redzēsim versiju, kas notiktu, ja Latvija neiestātos ES. 😉

    Atbildēt
  47. ZBH

    2 hmm : nea, ties otraad – bolsevikiem atdot tikai Latgal, lai paraad, kaa viniem izdosies kohezeet darbos. savaa zinaa jau zeel, skaist zem, odnako.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *