Kārtējais Linux distributīvs Windows lietotājiem – ELX Linux

Elx Linux Daudzi noteikti atceras nesen aprakstīto atgadījumu par Redmond Linux neveiksmīgo instalāciju. Šoreiz es uzrāvos uz līdzīga Linux distributīva, kas ir tēmēts galvenokārt uz Windows lietotājiem, kas vēlas pāriet uz Linux vidi. Runa iet par ELX Linux Pre-I (viena no daudz maz stabilām versijām, kas tiek izlaista pirms fināla versijas iznākšanas).

Šī versija ir pieejama uz 2CD. Tā ir bāzēta uz Linux Kerneli 2.4.13 un tiek komplektēta ar:
1) Thoroughly reworked Desktop for greater ease
2) Share file utilities for immediate network productivity
3) Ready to use development environment
4) Dual compiler facility (gcc 3.0.2 and gcc 2.96)
5) Latest and updated components
6) Latest office applications which include Open Office 641, KOffice 1.1.1 etc.
7) KDE 2.2.2 and GNOME 1.4.1
8) Xfree86 4.1.0
9) RPM (Package Manager) 4.0.3
10) IDE’s: qt designer3, kdevelop 2.0.1, glade 0.6.2, kylix and forte4j
11) It comes with java 1.3.1 (sun)
12) User friendly installation with context sensitive help

Principā jau ideja tāda pati kā iepriekš testētam Redmond Linux.

Install Partition ELX Menu ELX Control Panel

Pārējās bildes ELX Linux saitā

Apskatoties pirmo bildīti un atceroties priekus ar Redmond Linux man atkrita visa vēlme mēģināt šo distributīvu. Vizuālais noformējums maksimāli ir pielīdzināts Windows videi, lai gan viss griežas uz tās pašas KDE vai GNOMEs un X-logiem.
Pēc priekiem ar Redmond Linux jutos diezgan neveikls. Patiesībā jau ar trīcošām rokām ķēros pie OpenBSD 3.0 instalācijas uz karalauka, kas bija palicis pēc kaujas ar Redmondu. Kā izrādās man ir vieglāk uzlikt unix nekā nabaga Windows lietotājiem domāto draudzīgo linux distributīvu. Tiem, kas kaut reizi ir likuši kādu no unix *BSD saimes zin, kas tas par spēku. Viss notiek teksta režīmā ar tādām jaukām programmām kā fdisk un disklabel. Lai gan viss ir tik ļoti primitīvs un vienkāršs, ka bez manuāļa noteikti neiztikt. 🙂
Ja kāds izdomā notestēt šo distributīvu varbūt nepaslinko un uzmeilo savus iespaidus par to, bet es labāk tikšu galā ar OpenBSD, jo šī OS jau 4 gadus skaitās drošākā sistēma no visām esošajām. OpenBSD ir domāta cilvēkiem, kas naktīs grib mierīgi gulēt. Gribēju tikai atgādināt, ka joprojām par labāko darba staciju uzskatu kādu no Windows versijām un nevis linux/unix, bet serveru vajadzībām viennozīmīgi pēdējie zvēriņi.

Lejuplādēt var šeit ELX Linux 2 x CD ISO
ELX Linux mājas lapa

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *