Intel ir izstrādājis par 1000% spēcīgāku procesoru

Pirms pāris dienām Dreef atsūtīja linku uz Intel saitu. Inženieri Intel laboratorijās ir izstrādātjuši procesoru, kas ir par 1000% spēcīgāks, nekā šobrīd esošie procesori. Tādejādi Mūra likums ne tikai darbojas, bet iespējams, ka tiks arī pārvarēts.

Mūra likums paredz, ka tranzistoru skaits vienā mikroshēmā divkāršojas ik pēc 18 mēnešiem Moore’s Law.

Moore's Law

Lai arī Mūrs šo sakarību paredzēja līdz 1975. gadam, tomēr tā joprojām veiksmīgi darbojas.
Jaunizgudrotā tehnoloģija balstās uz 20 nanometrus (1 nanometrs ir 10-9 metri) lieliem tranzistoriem, kas šādu miljonu tranzistoru procesoros nodrošinās ātrumus līdz pat 20ghz un darbosies ar spriegumu mazāku par voltu. Tiesa tas nenotiks šogad vai nākošgad, bet gan līdz šīs desmitgades beigām.
Šī tehnoloģija nodrošinās Mūra likumsakarību un iespējams, ka var arī to beidzot pārspēt.
Ko es vēl varu piebilst kā tikai – Intel rullē.
intel.lv

8 thoughts on “Intel ir izstrādājis par 1000% spēcīgāku procesoru

  1. CBETuK

    Hmmm, a kaapeec AMD nerulee ?? Dazreiz (un arii vairaakos gadiijumos) AMD ir speeciigaaks nekaa PIII un P4 :). Pashai ir AMD, un nesuudzos .. Redzeeju i P4, izskatiijaas SUX.
    Nu bet protams, kas nu kuram .. dazhiem NAME , dazhiem speeks, dazhiem kvalitaate un droshiiba …
    Personiski vairaak atbalstu AMD [Rulz Foreva !]

    Atbildēt
  2. keem

    nu AMD probleemas saakaas no saakuma, kad vinji uzlabojumus taisiija paaris virzienos un testus pakljaava tiem virzieniem… (intel tomer censhas attiistiit vispuseeji).. tas arii ir novedis pie drausmiigaas paarkarshanas utt… protams shkjiibi i teikt viens cool otrs sux, vienkaarshi ir bijis viens skaljsh amd uznaaciens, un tagad atliek uz briidi noliist stuurii…

    Atbildēt
  3. Budzis

    INTELs censhas balstiit sisteemas raziigumu uz procesora raziiguma, bet AMDs – uz visas sisteemas komponentu raziiguma. Taadejaadi arii Intelam nepaartraukti jaapalielina proca aatrums, lai butu priekshaa (neatpaliktu?) no AMD 🙂

    Atbildēt
  4. Imis

    Man darbaa ir PIII 800Mhz, bet maajaas AMD Duron 600Mhz, un saliidzinot paveikto darbu nejuutaas ka buutu 200 Mzh starpiiba. durons normaali velk liidzi. Respektiivi AMD var padariit vairaak.

    Atbildēt
  5. Jar-Jar

    Nee nu es buut konkreets Intel fans. Man ir bijushi LJOTI daudz Intel PC un tikai 1 AMD, bet es aptuveni zinu kaa tie meesli straadaa. Un taniis datorklubos kur ir AMD ir vienkaarshi konkreetaakie LAGI! AMD mustDIE 😉 ! P4 foreva!
    Imis, tas nav reaali! Tad tam P3 ir kaukas no4akareets sisteemaa vai registraa vai kaukaadi kreisie dzelzhi iekshaa, jo P3 ir 100% labaaks par Duronu. Varbuut vareetu striideeties ar Athlon.

    Atbildēt
  6. Mikz

    Nesaprotu ko visi taa cinas par to ka amd vai cel vai p3 p4 kurs ta i lbaaks cic citam ska tu mulkji utt nesparotu domaaju ka katram ir kaads labums un kaads sliktums vot taaa !!!!

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *