Tu iesi uz Rīgas sargiem?

Neliels turpinājums tēmai par filmu Rīgas sargi.

Nevarētu teikt, ka ļoti iepatikās šis nodrāztais motīvs, bet kreatīvs ir visnotaļ atbalstāma lieta. Tā es padomāju, skatoties uz UL meistardarbu par tēmu.

Tu iesi uz Rīgas sargiem

Tā kā gudri dirst nav malku cirst, tad zemāk seko mana radošā atbilde.


Spied uz bildes, lai redzētu lielāku.

Tu iesi uz Rīgas sargiem?

Tāds fiksais kreatīvs. 🙂

Nedaudz komercializēta versija.

Rīgas sargi melodijas tavā mobilajā

Vēl viens fiksais.

Iesim uz sargiem

Tagad tavs gājiens, blogotāj.

45 thoughts on “Tu iesi uz Rīgas sargiem?

  1. UL

    Mazliet jau sanāca provokatīvi, bet tas bija apzināti. Jebkurā gadījumā – man tavs kreatīvs patīk labāk par paša, nu tikai atliek cerēt uz dāsno bologotāju fotožabu birumu 🙂

    Atbildēt
  2. Atbalss: UL MIGA » Blog Archive » Nonācu Podā…

  3. Atbalss: неваяг ман тавус ригас саргус - скатишос холивудас суду! « valdonkuls

  4. Mārcis

    Uz filmu jāaiziet ir gan, lai vismaz zinātu ko kritizē :).

    Šitie padumjo laiku plakāti, ar katru reizi kretinē arvien vairāk.

    Atbildēt
  5. Dr. Janis

    Kāda biļešu meklēšana, kāda iešana uz kinoteātri? Mīļie tehnoloģiju atpalikušie, apaugušie ar vecmodības sūnām alu tumsoņas, tagad mūsdienās mājās pie platekrāna LCD TV un 7.1 skaņas sistēmas un tikko no torrentiem par velti lejupielādētā filmu gabala varat dabūt daudz lielāku baudu nekā sēžot kinoteātrī vienkopus ar klepojošiem indivīdiem un smirdīgiem alus večiem, mostieties!

    Atbildēt
  6. reiters

    Dr.Janis – pilniigi piekriitu tev. Protams ir daudz forshaak Latvieshu filmu ar labiem aktieriem un manupraat lielaako filmas budzetu kaads jebkad Latvijaa ir bijis, skatiitos uz LCD CAM Ripaa, taadejaadi atnjemot ienjeemumus Latvieshu kinoindustrijai un radot iespaidu, ka shaadas filmas mums nafig nav nepiecieshamas. Nemaz nebriiniishos, ja mees visi taa dariisim – tad shii buus pirmaa un peedeejaa taada meeroga filma, ko mums naaksies redzeet. Bet nu – taadus perdeljus kaa tevi, laikam tas neskar.

    p.s komentaaru lasiit ar ironiju

    Atbildēt
  7. Dr. Janis

    reiters, kāds cam rips? ja tu cam ripu skaties uz platekrāna lcd tv ar 7.1 skaņu sistēmu, tad esi īsts lo.s. Un vispār kā var skatīties cam rip? DVD, HD tagad laikmets atnācis, kāda attēla detalizācija, kristālšķidra kvalitāte.
    Jā, tāds nu esmu ka neuztrauc latvijas kinoindustrija, mani uztrauc tikai mana labklājība. Tākā skrien pērc biļeti, lai tādi, taviem vārdiem sakot “perdeļi” kā es varētu baudīt mājās daudz labākas kvalitātes un ērtibas skatoties kino. Ja tā iedziļināties, tad tu mums perdeļiem izmaksā pat veselas kino, tā teikt ieekonomē naudu 😀

    Atbildēt
  8. reiters

    Dr. Janis – ljoti ceru, ka uz sho konkreeto filmu tev buus pieejams tikai un vieniigi pats dranjkjiigaakais camrips kaads vien buus pieejams 😀

    Atbildēt
  9. Nemesis

    To Dr. kātevi tur sauc
    Vari, godātais, jau lielīties ar savu “platekrāna” (cik ta viš Tev ir plats, ja nav noslēpusm? 26?, 32?, 42?…) LCD un 7.1 skaņas sistēmu, un šķiņķa ērtībām, bet, kā rādās, esi aizmirsis ka tas ir KINO, ko jāskatās uz LIELĀ (jo lielāks, jo labāks) ekrāna. un nekādas mūsdienu digitālās tehnoloģijas, vismaz gadus 5-10, vēl nespēs to aizstāt. Teiksi, filma tak digitāli apstrādāta… Jā, tev taisnība, lielāko daļu filmu mūsdienās apstrādā ar datoru, taču pamēģini, salīdzini jebkuru filmu kinoteātrī un pēc tam uz sava Platekrāna….
    Kaifs būtu “sargus” skatīties uz Lielā ekrāna KokakolaPlazas 1.zālē, bet nu, kā būs, tā būs…

    Atbildēt
  10. rrr

    sarkastiskie latvieshi uzedushies doktorjankam 🙂 bet biljetites japerk un jaiet uz kino, lai jau vismaz atpelna to ko izterejushi

    Atbildēt
  11. Monstrs

    Nu man tāda smaga aizdoma, ka tā filma varētu nebūt nekas īpašs. Bija jau kautkad sareklamēta tā filma ar Sipenieci – kāzas kautkādas vai kā viņu tur sauca. Nu galīgi nebij ko skatīties. Labāk aizeju uz kādu labu komēdiju.

    Atbildēt
  12. Jānis

    Vajadzēja filmas veidotājiem savu webpage uztaisīt – kā Holivudas grāvējiem, ar treileriem, intervijām utt.
    Protams – tas maksā naudu.

    Bet varētu angliski – un tad varbūt parādītos lielāka interese no ārzemēm – vismaz ar DVD nopelnītu.

    Atbildēt
  13. Nordic

    Vajpratigi slikta skana tai filmai ir, kauns par mūsējiem… Taisīts ir tieši tā, lai balsis skan kā vecās latviešu filmās… Kāpēc? Tad jau kadra kvalitāti arī tādu vajadzēja.. Un kāpēc tad ir totāli neorķestrāla mūzika, 100% sintezātoriska un pliekana? 1:1 ar seriālu (krievu u.c.) mūziku – viena laba dziesma, ko izmanto titriem, reklāmai un kulminācijai, bet pārējais ir vienkārši randoms. Reklāmas rullis ir tāds, ka pie tā var aizmigt – iet tā vienīgā labā dziesma, saldā un romantiskā, taj pat laikā uz ekrāna notiek karš… 🙁

    Visi 3D renderi ar kustīgām ir izmesti, jo filmējot neviens nebija iedomājies uzlikt matchmoving marks (tenisa bumbiņas priekš soft trekinga), atbilstoši no sākuma domāja, ka nu safilmēs un tad jau kaut-kā pieliks. Pēc tam izrādījās ka nāksies 3D pilsētu tālāk montēt virsū vienkārši ar parastu matteline uz stāvoša kadra kur visi skraida.

    Ak jā – vienā kadrā gan kustās kamera ar visu 3D. Bet tur neviens cits nekustas. Paldies ka bija tilts pēc kura varēja ar rokām to visu 3D kustināt līdz (bija reference)

    Žēl, kārtējā lieta, kur vienkārši bija iespēja pagrābt naudu no fondiem un spēlēt uz “patriotiskām jūtām” cilvēkiem, jo kā to varētu kritizēt – tā taču ir “latviešu filma”, “mūsu filma”, “filma par neatkarību”, u.t.t.

    Atbildēt
  14. janko

    Šonakt rēcīgu sapni nosapņoju: filmas pirmizrāde (CCP laikam), oficiāla atklāšana, Ēķis, nodziest gaisma, sāk rādīt to treileri, kas bija arī LNT, beigās parādās “2008. gadā uz ekrāniem”. Un viss. Ēķis vēl kaut ko pastāsta un visi iet pa mājām. :DD No rīta vēl norēcos.

    Atbildēt
  15. baiba

    NORDIC!!!!!
    ieraugot tevi sheit saaku smieties. cik majas lapas esi nopubliceejis savu nepamatoto kritiku?un visas vienaadi… 😀 (copy, paste)

    es shodien biju uz kino ventspilii.
    labakais ko Latvija jebkad ir uztaisiijusi.
    emocijas -lieliskas.
    skatitaaaji beidzoties filmai applaudee(ko nekad nebiju pieredzeejusi) un daudzi no tiem pamet zaaali ar asaram aciis..
    vai filmas uzdevums nav radiit emocijas?
    tikai taa parastais skatitaajs var meeerit taaas labumu/sliktumu.
    neatceros kad veel peedejoreiz butu redzeejusi ko tik labu.

    Atbildēt
  16. Atbalss: Rīgas sargi torrentos un DC hubos » Pods.lv - Latvijas interneta pods

  17. baiba

    un veeel.. ..
    skatoties filmu, dazbrid radaas jautaaajums – vai muus valstsviri arii to skataas. dereetu.
    parasti reto reizi skatoties latviesu filmas(man nepatiiik) , man naakas pievert acis uz nepilniibaaam.. uz neaizraujoshiem momentiem utt……
    sheit taaa nebija…jau no pirmaa kadra man filma patika.redzeju ka taaa ir taadaa kvalitaateeee kuru ir prieks skatiiities.
    domaju ka filmas veidotajiem ir jaaabut lielam gandarijumam par padariito!

    Atbildēt
  18. To Nordic

    Nu tu murgus par tiem VFX esi sadomaajis 🙂 Kut kas liidziigs lasiits kad no PRO saitiem tiinis zog bildes un staasta ka to visu pats taisijis , iisti nezinot kaa tas izveidots 😀

    Atbildēt
  19. cuck

    Jautājums, ko katrs meklē- kam ērtības, kam efekti (vai defekti), cits vienkārši bauda pozitīvo un varbūt vēl padomā par vienkārši cilvēciskām vērtībām…

    Atbildēt
  20. Jēcis

    Ne tikai Ventspilī, arī šeit Kongresu namā vakardien atmosfēra bija fantastiska – smiekli, asaras un applausi seansa beigās – nekas līdzīgs nekad nav piedzīvots kinoteātros! Cilvēki pēc kino tik saviļņoti, ka vajadzeja tikai kādam sākt dziedāt Himnu un 100%, ka visi sāktu dziedāt līdzi!
    Es iešu skatīties otrreiz, jo ieguvu fantastiskas emocijas!

    Atbildēt
  21. Atbalss: artissco blogucis » Blog Archive » Par Rīgas sargiem

  22. Atbalss: Pods.lv 2007.gada topi » Pods.lv - Latvijas interneta pods

  23. Atbalss: Rigas sargi jeb Defenders of Riga (2007) ir pieejams Pirātu līcī | Pods.lv

  24. Earl Hickey

    Ko jūs te melšat?
    Tā filma ir dranķis nebaudāms. 3.šķiras šļura.
    Viss samākslots un nerealistisks. Attiecības, dialogi, notikumu gaita, kā kartona apkārtne, un acīmredzamie VFX, tā arī kartona & angāra sajūta, kad filmēts iekštelpās.
    Piedzīvoju pamatīgu vilšanos. Gaidīju, gribēju redzēt kaut ko par to laiku notikumiem, sajust to atmosfēru, bet rezultātā… Kaut kāda samākslotu kokainu un nedzīvu klaunu parāde, kas ta runā mūsdienīgā slengā, ta drīzāk vecas padomju propagandas stilā. Kartona pasaulē.

    Ne to filmu var par vēsturisku saukt (fakti sašķobīti, izkropļoti, izpušķoti, slēpti), ne par kara filmu (kariņš tur tā starp citu notiek, izklaidējošs tāds, kā rotaļa), ne par romantisku filmu (mīlas stāsts ir kaut kur novārtā un arī pats par sevi kautkāds jēls un nedabisks), ne arī par komēdiju… Nē, nu cirks jau pamatīgs un joks uz joka, bet kopumā tas viss izskatās traģiski bēdīgi. Ne jau tamdēļ traģiski, ka par karu un nāvi (kaut kā kara šausmas & traģiskums šeit nav jūtams…), bet gan traģiski slikta filma.

    Un tikai nevajag mani apvainot nepatriotismā. Bet. Tikai tāpēc, ka ražots Latvijā un par Latviju, vēl nenozīmē, ka baigais šedevrs. Nav.

    Var jau teikt, ka Holivuda ražo sūdus, bet arī starp tiem ir atrodamas pērles, kuras ir vērts noskatīties un kaut ko pamācīties pirms savu “šedevru” radīšanas.
    Un nevajag iebilst par budžetu! Uzrakstīt ticamu un kvalitatīvu dialogu starp 2 mīlošiem cilvēkiem un to nofilmēt kvalitatīvi nemaksā miljonu desmitus…
    Bet gan vajadzīgs tik vien kā talants (scenārista un aktieru) un mazliet piepūles…

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *