BlogAds.lv – reklāmas tīkls blogeriem

BlogAdsVienā no brīvajiem brīžiem, kad pieskrēju pie sava portatīvā, lai pārbaudītu ienākušo e-pastu un čata sarunas Skype logā, ienāca ziņa no Kaspara par to, ka Latvijā ir parādījies pirmais blogeru reklāmas tīkls – BlogAds.lv.

Kāpēc šāds serviss tika radīts? Daudziem no mums ir blogi. Daži no mums grib ar sev patīkamo lietu (blogošanu) arī nopelnīt kādu latu. Kaut vai lai samaksātu par hostingu vai iegādātu kādu jaunu gadžetu. Lielāko daļu no šiem blogiem apmeklē salīdzinoši neliels cilvēku skaits. Līdz ar to šādi blogi nav interesanti reklāmdevējiem. Bet, ja blogu uzturētāji apvieno spēkus un iesaistās vienotā tīklā, tad tas jau spēj ieinteresēt reklāmdevējus. Protams, var blogos izvietot Google AdSense reklāmas, bet kā pats esmu pārliecinājies, tas vairāk noder treniņam, kā reāliem ienākumiem.

Neslēpšu, ka līdzīgu domu par šādu tīklu es perinu jau kādu laiku arī savā galvā un notiek runas par iespējamo sadarbību. Vienīgi man ir nedaudz cits piegājiens, bet nu, lai tas paliek. Es domāju, ka šī niša tiks paņemta, vienīgi cik ilgā laikā un, kas to izdarīs.

16 thoughts on “BlogAds.lv – reklāmas tīkls blogeriem

  1. Archijs

    Iebakstīju uz režīmu “ja nestrādā, rādi noteiktas krāsas” un pagaidām tik tukšu laukumu rāda, cerams, ka tuvākajās dienās kāds reklāmdevējs parakstīsies, paskatīšos cik santīmus dienā es pelnu.

    Atbildēt
  2. nombre.lv

    uz skepsi jau parāva tas, ka nekur lapaa nav minēts cik par vienu viewu, vai vienu kliku uz reklāmas tiek maksāts or smth.. 🙂 vai es vienkārši nesaprotu?

    Atbildēt
  3. Archijs

    Nē tur kaut kā savādāk – notiek izsoles starp reklāmdevējiem, kurš tur cik maksā, attiecīgi arī blogeriem cik maksā.

    Atbildēt
  4. CooLynX Raksta autors

    Slikti ir tas, ka nav skaidri definētu noteikumu, kā arī nav nodefinēti cenas veidošanas principi. Vēl neesmu piereģistrējies un varbūt, ka reģistrēto lietotāju vidē tas kaut kur parādās…

    Atbildēt
  5. ELs

    Lai nebūtu lieki minējumi un spekulācijas izteikšu dažus komentārus.

    1) Neaizmirstiet, ka serviss vēl nav pabeigts. Vēl notiek gan kļūdu ķeršana, gan juridisko jautājumu kārtošana. Viss būs oficiāli un ievērojot visus likumus.

    2) Cena veidojas pēc izsoles principiem. Uz doto mirkli minimālā likme ir 0.5Ls par 1000 ekspozīcijām. Izsoles dalībnieki var izvēlēties kategorijas kādos blogos reklamēties. Nedaudz vēlāk, kad varēs norādīt jau specifiskus blogus kur reklamēties, izsole būs vēl svarīgāka. Tātad nebūs visiem blogiem vienas kategorijas ietvaros viena cena.

    3) Pirmajās stundās pēc šodienas blogeru uzlidojuma esmu sapratis ka ar steigu jāraksta HELPu. Ar BUJ vien nepietiek.

    4) Runājot par drošību. Gan skriptu drošība, gan falsificētāju filtrēšana tiks visu laiku pilnveidota. Turklāt īpaši tiks pētīti logi par tiem, kuri jau sasniegs summas izmaksām.

    5) Nedaudz vēlāk būs arī saišu reklāmas. No sākuma tiks pieslīpētas funkcijas ar banneriem un tad arī tiks piedāvātas personalizējamas saites.

    Atbildēt
  6. Kleofass

    Nedaudz palietoju, bet nepatika – tas neatbilst manām prasībām un izstrādātajai sistēmai vēl ir tālu līdz pilnībai. Ceru, ka projekts turbinās attīstības ceļu un pievilinās vairāk labus reklāmdevējus.

    Atbildēt
  7. Vzjatj

    Suns, Blatvijā nodokļus var nemaksāt:
    http://www.apollo.lv/portal/news/73/articles/104204/0
    Blogeri arī nav skaitījuši šādus ienākumus.

    Atbildēt
  8. andris

    taa lapele neizskataas ka gribeetu paardot reklaamas vai iesaistiit izplatiitaajus. Tik tizli izveidotu sisteemu veel nekad nebiju redzeejis.

    Atbildēt
  9. Mārcis Balodis

    Ja nav realizēts reklāmu pielāgošana saturam kā tas ir Google AdSense, tad šis pasākums būs diezgan neefektīvs!

    Atbildēt
  10. Atbalss: Blogads.lv maina apmaksas sistēmu » Pods.lv - Latvijas interneta pods

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *