Auto nobraukums un pēdējās tehniskās apskates dati no CSDD

@CSDD_LV twitter kontā parādījās ziņa par to, ka e.csdd.lv pakalpojumā var redzēt automašīnas pēdējās tehniskās apskates datus, kā arī visu nobraukumu, kas ir bijis, kopš tas ir reģistrēts Latvijā.


Super! Ja vēl varētu dabūt datus no Eiropas līdzīgiem servisiem, sajūdzot kopā šasijas numurus, vispār būtu ideāli.

e.csdd.lv šis pakalpojums ir paslēpts zem Tehniskās apskates datiem.

7 thoughts on “Auto nobraukums un pēdējās tehniskās apskates dati no CSDD

  1. Mārtiņš

    Šis no CSDD noteikti ir solis pozitīvā virzienā.

    Izmantošu iespēju un pastāstīšu savu negatīvu pieredzi sasistītu ar CSDD, odometru rādījumiem, auto tirgotājiem. Latvijā tika nopirkts līzingā jauns Citroen C3. Pēc 7 gadiem, atdodot auto nobraukums nedrīkstēja pārsniegt 70000km. Pēdējos divus gadus ar auto apzināti tika braukts mazāk, jo strauji tuvojās 70000km robeža, bet sodi tādi, ka lētāk braukt ar taksi. Auto VEHO tika atdots ar nobraukumu ~69500, ja atmiņa neviļ. Tad sākās brīnumi. VEHO parādīja izdruku no CSDD, ka pirms 3 gadiem, ejot tehnisko apskati CSDD, ir piefiksēts rādījums 79xxxkm, paziņoja, ka odometrs ir samazināts ar visām sekām. CSDD mūs atšuva – neko labot nevarot, paši esot protokolu parakstījuši utt. Tikai piesaistot kvalificētu juristu mēs tikām vaļā no VEHO.

    P.S. Šo viegli atrisinātu fotofiksācija pie CSDD apskates.

    Atbildēt
    1. M

      “Pēc 7 gadiem, atdodot auto nobraukums nedrīkstēja pārsniegt 70000km”

      Nopietni? Tādi noteikumi ir bieži sastopami pērkot jaunu atuo līzingā?
      Es ikdienā auto izmantoju lai aizbruaktu uz darbu un atpakaļ, šad un tad uz laukiem paciemoties un tamlīdzīgām ikdienišķām lietām, un man jau stabili pāri 30 tūkstoši gadā salasās. Un neuzskatu, ka es ļoti daudz brauktu. Tāds noteikums būtu pilnīgs uzmetiens O.o

      Atbildēt
  2. imo

    csdd strādā tikai cilvēks … un beigās pierakstīt vienu ciparu lieku netīšām nav grūti …
    ne pirmo reizi šādi dzirdu, ka nekorekti piefiksēts odometrs …

    Atbildēt
  3. Kaspars

    Ja kas, agrāk šo varēja iegūt par nelielu samaksu, pats izmantoju pirms savējo pirku, taču forši, ka tagad ētri pieejams. Ja vēl tiešām ar laiku būtu pieslēgtas db no citur eiropā, vispār būtu super.

    Atbildēt
  4. Kārlis

    Jā diemžēl pie CSDD var redzēt Tikai Latvijā reģistrētos transportlīdzekļus. Diezgan ilgi meklēju un atradu vienu variantu, kā pārbaudīt auto pirms iegādes Eiropas valstīs! Izmantojot tikai VIN numuru var uzzināt gandrīz visu auto vēsturi no publicikācijām internetā un tehniskās apskates stacijām. Labs piemērs: Toyota Auris 2010 gada un nobraukums no 222 000 uz 100 000 attīts gada laikā. Viens nobraukums ir fiksēts autoizsolē, bet nākamais jau Sludinājumā. Mans atradums

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *