Somija zaudē savu AAA kredītreitingu

Dažreiz ir smieklīgi palasīt kā cilvēki vaino “kādu citu” par to, ka ir sanācis tā kā ir sanācis. 😉

Šoreiz sasmējos par Somijas premjerministru, kas vaino Apple pie tā, ka Somijai ir samazināts kredītreitings un tā ir zaudējusi savu izcilo AAA līmeni.

Standard & Poor’s Ratings Service cut its long-term foreign credit rating on the Nordic country by one notch to AA+ — just as investors are getting increasingly worried about Europe’s economy.

Runa ir par Nokia un industriju, ko sauc par drukāto presi, kas arī ir cietusi. Abas jomas ir saistītas, jo līdz ar Apple inovatīvo produktu iPhone un vēlāk arī iPad, parādījās jaunas iespējas ar jauniem digitāliem produktiem. Vecās Nokias ietina vakardienas avīzēs un izmeta miskastē, jo ar jauniem iPhone var izlasīt jaunākās ziņas portālos.

Before the debut of the iPhone in 2007, Nokia was worth $150 billion, accounting for a quarter of Finland’s economic growth from 1998 to 2007 as well as paying a fifth of all corporation tax in the country. But since the advent of the touchscreen smartphone, Nokia’s shares steadily lost three-quarters of their value before Microsoft swooped and bought the company’s mobile phone business for $7 billion last year.

Spriežot pēc komentāriem, arī mūsu presei ir grūti laiki, jo lielākā daļa lietotāju ir investējuši naudu moderno ierīču iegādē vai vienkārši izmanto efektīvāk savus datorus, lai internetā uzzinātu jaunākās ziņas. Kā redzam, tad ir vismaz viena valsts uz pasaules, kuras premjerministrs uzskata, ka šīs jaunās tehnoloģijas ir ietekmējušas valsts ekonomisko stāvokli.

Informāciju par Latvijas kredītreitingu var atrast Valsts kases mājaslapā.

One thought on “Somija zaudē savu AAA kredītreitingu

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *