Laima (ne)meklē IT speciālistus

Artūrs iesūtīja ekrānuzņēmumu no Laimas mājas lapas vakancēm.

Nu jā… IT sfēra mums ir pilnīgā dirsā. Admins mums ir pa stulbu lai uzstutētu pats savu serveri, hostējamies uz Telia, tur ar bardaks. Bet darbā neņemsim nevienu, jo naudas žēl. Tas nekas ka mums svaigi kompji velkas Pentium2 ātrumā. Paši jau a neesam nekādi raķetes.

Izskatās, ka šāda veida aktivitātes sāk palikt populāras. Interesanti vai kādam ir šādā veidā izdevies atrast darbu?

30 thoughts on “Laima (ne)meklē IT speciālistus

  1. artisare

    Andron Mc: Cilvēki izmanto twitter 😉 Tur ziņas izplatās ātri. Pameklē pēc “laima” iekš civciv.lv http://www.civciv.lv/lv/search/

    Atbildēt
  2. érnt

    Kas tieši tiek hostēts pie Telia? Ja runa ir par mājaslapu, tad daudz stulbāk un dārgāk būtu to turēt šokolādes cehā, nevis datacentrā. Bet nu protams trve aitišniekiem lepnums to neļaus.

    Atbildēt
  3. Andron Mc

    Kāda jēga turēt uz līka servera ja pašiem kantorī var būt ir kādi 10Mbps (simetriski) nets?
    Ja tā mājslapa ir tikai viena vai kantorī ir kaukāds DSL tad skaidrs kā jāhostē citur. Bet ja aktīvi lieto e-pastus tad vai nau jaukāk ka tas e-pasta serveris ar workstation savienots ar 100Mbps trubu nevis 5? Tāpat arī var to pašu Linuxi lietot kā failserveri.
    Ja teu hostings prasa virs 5Ls mēnesī tad turi pie sevis un tos 5Ls labāk samaksā elektrībā.

    Atbildēt
  4. snurkee

    atbildot uz CooLynX jautājumu: nē, Liepājas pacaks ņerkst visos coķos tāpat kā pēdējo pusgadu, lamājot visus par lameriem un plātoties ar saviem talantiem, lauztajiem saitiem un dumajiem priekšniekiem, kas nenovērtē viņu, tādu 58-skaldni

    Atbildēt
  5. Mārtiņš Štāls

    Ja izrēķina pašizmaksu un novērtē to cik bieži mājaslapa nestrādā, tad daudziem neatmaksājas pašiem to uzturēt. Ja lapa ir sarežģīta un saistīta ar dārgām programmām un paplašinātu funkcionalitāti, tad šādu lapu praktiski nevar iedot hostēt uz āru.

    Atbildēt
  6. Taka

    Tikpat labi var lielīties ar publikā palaistu skaļu purkšķi.
    Latvijas interneta publika augstāk par Bīvisa un Batheda un jamo garīgā brāļa I.R. Baboon humora līmeni nu nekādi nespēj pacelties…

    Atbildēt
  7. japets

    “Hā, hā, vakar 2 mašīnām riepas noskrūvēju, tādi lohi, nevar normālas sikretku skrūves iegādāties!”
    Izskatās apmēram tā… 🙂

    Atbildēt
  8. usver

    Pēdējoreiz, kad piefiksēju tādu kukaini 2 lapām, aizsūtīju skrīnšotus un piedāvājos pats izlabot tur vajadzīgās lietas, lai tas vairs neatkārtotos. Par 1 dabūju neviltotu cieņu no skolas admina, par otru – pieklājīgu stundu samaksu par buga labošanu.
    Iesaku arī autoram rīkoties līdzīgi – būs ko portfolio ierakstīt 🙂

    Atbildēt
  9. CooLynX Raksta autors

    usver, tad jau baigi bija paveicies. Es gan ar tādām lietām nodarbojos pirms daudziem gadiem, bet man labākajā gadījumā pateica paldies un manu epastu izdzēsa, sliktākajā vēl piedraudēja, ka lienu, kur nevajag. Zināmā mērā arī tāpēc sāku publicēt šāda veida informāciju, jo nevienu tas īsti neinteresēja. 🙂

    Atbildēt
  10. BigUgga

    japets, neadekvāts salīdzinājums. Tajā lapā ir kas nozagts?

    Lūk adekvāts salīdzinājums. Autiņam stāv logs vaļā un kāds uzlicis A4 paziņojumu aiz slotiņas, ka šoferis nejēdz logu aiztaisīt.

    Atbildēt
  11. nk

    Andron, vai tiešām Tev šķiet, ka vienīgās hostinga izmaksas ir elektrība? Nu, nav jātur katram kantorim, kam lapa ir praktiski tikai reprezentācijai, savs serveris. Tās ir dzīvas izmaksas, vajag cilvēku, kas to uztur, konfigurē, diagnosticē problēmas, vajag UPS`u, atbilstošas telpas, loģiski, ka pašu serveri utt., utjp. Savukārt, datu centrā tas viss tiek risināts neatkarīgi un man, kā viņu klientam, galva par to nesāp – galvenais, lai lapa un citi man nepieciešami servisi darbojas bez problēmām. Ja kas nestrādā – zvans datu centra supportam un tālāk jau, lai domā viņi.

    Atbildēt
  12. japets

    BigUgga, riteņi noskrūvēti, bet nav aiznesti? Logs vaļā un ir nevis lapiņa, bet iespļauts, būtu Tavā gadījumā adekvāts salīdzinājums.

    Atbildēt
  13. Galvenais Salīdzinātājs.

    Ieraudzīja mašīnu noliktu invalīdu stāvvietā. Ar krāsu uz sānu stikla uzkrāsoja uzrakstu “Muļķis”.
    Es gan būtu pārbraucis pāri ar ceļarulli un sagriezis metāllūžņos.

    Atbildēt
  14. usver

    Galvenais Salīdzinātājs: tas būtu pielīdzināms “ieraudzīju vulnerablu saitu, izstrādāju vecumveco prikolu ( http://lh6.ggpht.com/shaileshdoke/SDym7NzNupI/AAAAAAAAAq4/sLfF2cd_muQ/Hack%20and%20Blow%20like%20Bomb%5B5%5D.jpg ), uzspridzinot nafik serveri un nokūpinot visu servertelpu melnos dūmos”. ;>

    Atbildēt
  15. Andron Mc

    nk! Vienreiz sakonfigurēji un viss. Hostinga izmaksas IR TIKAI elektrība, JA ofisā ir normāls nets.
    Atbilstošas vēsas telpas parasti var atrast jebkurā ofisā, ja kas noliec kasti pažobelē.
    Izskatās ka nevienam nav īsti skaidrības cik tad resursus aizņem webservs. Iesaku pašiem uzinstalēt uz P4, 1,8GHz, 512Mb un paprovēt, pirms drausmīgi fano par “hostingu”. Daudzus tos “hostingus” neesmu pētijis. Telecentra un Sigmaneta servariji ir ļoti OK, vismaz nau rupju kļūdu, bet CENA? Nezinu kā ir ar citiem, iedodiet testa accountu, varu uzmest aci. Bet fanot par visādiem “hostingiem” vienkārši tāpat vien ir stulbi. Ir tomēr jāpēta pēc situācijas.
    Un neaizstāviet Laimu, ok? Brīdināti bija. Ja kautkāda šmarele tai galā izdzēš e-pastu tad lai priekšniecība meklē vainu savā galā. Kur palika tas “brīvdienu” prasītājs kas aizstāvēja (nu kaukādas savas intereses vai darīšanas ar) to “serveri”? Cik tu man prasiji? Mēnesi? Es neturēju solijumu? Kalendārā tak redzams 2 mēneši bez jautrības! Vel jautājumi kādam? Šitie te “hakeru” noliedzēji ir parazīti un simulanti kas sēd darbos kuros neko nejēdz, un kad ierauga kādu nieka deface tad sāk springt. Varbūt pa kluso jūsu tīkls jau sen ir botnetā, tie kadri netaisa deface, tie naudu zog.

    Atbildēt
  16. Andron Mc

    Vot atkal nevarēšu gulēt domādams par tiem simtiem, pat tūkstošiem, parazītisku lāmuru kuri sēd un sēd, un sēd. Un komentē un komentē… un saņem ALGU! AAAA!!!! UUUU!!!! AAAA!!!!!
    Iešu izkārnīties…

    Atbildēt
  17. hren

    AndronMc

    “Varbūt pa kluso jūsu tīkls jau sen ir botnetā, tie kadri netaisa deface, tie naudu zog”…
    Vo, vo… Viss mainās, tikai Betons nemainās… ScriptKiddies ir izauguši un nu jau kādus 3-4 gadus vairs nav modē stulbi kaut ko lauzt, bojāt, defeisot – ja kaut ko dari, tad to jādara klusi tad tam apakšā jābūt FINANSIĀLAI motivācijai. Ja esi hAx00rZ, tad lauz un pelni ar to naudu, ja nevari vai negribi, tad maini profilu uz lietām kam ar IT nav sakara vai emigrē uz ārzemēm (Baidos, ka Latvijā ar tādu reputāciju solīdu darbu neatrast). Vēl variants – atver savu kantori un nopietni nodarbojies ar IT drošību, bet šis variants laikam Tev (tāpat kā ļoti daudziem citiem “IT guru”) nederēs – visa kaukšana norāda ka tu gribi SAŅEMT ALGU nevis NOPENĪT NAUDU. tās ir dažadas lietas…

    Atbildēt
  18. Jaunuzlecošais hakeris

    Cienījamais haker, pastāsti vairāk, kā tika uzlauzts saimniekdators? Ar kādām programmām to var izdarīt? Cik tas ir sarežģīti?

    Atbildēt
  19. Andron Mc

    Nekas nekur netika lauzts.
    Atmosties! Ja kautko lauztu tad kā jau maukasbērns teica – nauda zustu!
    Eidnah… nau vairs jēgas… aizeju

    Atbildēt
  20. BigUgga

    Vaards, japet? Lapā kas trūkst/nozagts/aiznests? Labā ir kas ķepīgs/lipīgs/smirdīgs? Nē! Tātad – lapiņa ar uzrakstu. Viss!

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *