Pārdoti Diena un Dienas bizness (video)

Manuprāt šodienas top ziņa bija tā, ka ap plkst. 16:00 tika paziņots par Dienas un Dienas biznesa pārdošanu (garāks raksts vēlāk parādījās arī Dienā) kādai (ofšoru?) kompānijai Nedela S.A..

«Dienas» pircēja «NEDELA S.A.», pēc visa spriežot, ir reģistrēta patiesos īpašniekus slēpjošo kompāniju paradīzē – Luksemburgas Uzņēmumu reģistrā kā «anonīmā sabiedrība» («Société anonyme»). Oficiālā informācija rāda, ka kompānija dibināta šā gada februārī, tās oficiālā adrese ir – Luksemburga, Sitz der Gesellschaft 6, Rue Guillaume Schneider.

Savukārt, kā rāda Luksemburgas Uzņēmumu reģistra oficiālā izraksta dati, kompānija «NEDELA S.A.» dibināta šā gada 27. janvārī, februārī reģstrēta un tās pamatkapitāls ir 31 tūkstotis eiro, no kuriem iemaksāta ceturtā daļa. Uzņēmumu reģistra dokumentos minētais oficiālais «NEDELA S.A.» vadības institūcijas pārstāvis gan ir nevis A. Tralmaks, bet gan kāds Olivjē Ližē.

No Dienas aizgāja Ašeradens.

Kompānija  Nedela S.A., kuru vada Aleksandrs Tralmaks, agrākais laikraksta Diena vadītājs un kompānijas Catella Corporate Finance Baltijā vadošais partneris, pārņem no Bonnier Business Press Latvijas mediju grupu AS Diena un Latvijas biznesa laikrakstu Dienas Bizness.

Igauņi ir arī piemetuši cik šis darījums varēja izmaksāt.

Igaunijas biznesa portāls Äripäev.ee ziņo, ka laikrakstu Diena un Dienas bizness pirkumu no Bonnier finansējusi grupa igauņu investoru ar investīciju baņķieri Kalli Norbergu priekšgalā. Lai gan darījuma summa netiek publiskota, Äripäev vērtējumā igauņu investīcija Latvijā varētu sasniegt teju miljardu igauņu kronu (44,9 miljoni latu), kas būtu līdz šim lielākā igauņu investīcija Latvijā. Bonnier pavēstījuši, ka pircējs ir mediju firma Nedela S.A, kas pilnībā pieder A.Tralmakam.

Šis darījums lielākai daļai cilvēku bija pārsteigums un par to uzzināja burtiski dažas minūtes pirms šī informācija parādījās internetā. Igauņu šefs Igors mierina savējos, ka viņus nepārdos, bet gadījumā, ja Aripaev tiktu pārdots, tad vadība pati padomātu par iespēju uzņēmumu atpirkt.

Loģiski, ka Bonnier īpašnieki primāri ir biznesmeņi un ap 50 miljoniem krīzes laikā par diviem laikrakstiem, kuriem šobrīd neiet tik spoži, ir lielisks darījums, lai iegūto naudu tālāk ieguldītu citos biznesos.

В результате кризиса у нас, как и у всех медиа-компаний, сократились обороты от рекламы. Всё же в наш концерн входят некоторые самые прибыльные газеты в Европе. Сегодняшняя продажа позволит нам быстрее развивать концерн, в том числе рассмотреть некоторые поглощения.

Ja ar Dienu ir viss skaidrs, tad Dienas bizness šajā darījumā bija kā saldais kumosiņš, kas nāca komplektā.

Потеряли ли Вы веру в экономические газеты?

Абсолютно нет, но газета «Dienas Bizness» входила в условия продажи.

Pieļauju domu, ka par Dienu saimniekiem sirds tik ļoti nesāpēja kā atdodot Db. Lai arī kā tur būtu – viss, kas notiek notiek tikai uz labu. Cerēsim, ka aiz tā visa nestāv krievu bandīti vai vietējie oligarhi, kā raksta komentāros.

Papildināts
Te ir arī video ar jauno pārvaldnieku.

12 thoughts on “Pārdoti Diena un Dienas bizness (video)

  1. kas

    Protams no pakaļas izrauts, bet Lembergam avīze ir, varbūt tagad Šķelem arī ir? Un šis gatavojas lielai iznākšanai uz nākamās Saeimas vēlēšanām? Laiks rādīs.

    Atcerējos, ka vēl ir tāda Latvijas Avīze, kas arī aktīvi netā publicējas. Tā taikt (vecā paaudze) pret Dienas jauno….

    Atbildēt
  2. dundurs

    eeeem…ticiet man ”Dienas Bizness” nebūt nav kā saldais kumosiņš,drīzāk kā nagla pakaļā. Tur darba struktūra ir sapuvusi no iekšienes.

    Atbildēt
  3. pikc

    #3 diena sen ir “politiska prostituta”, ari skele bij siem favoritos (reportazas no Reikjavikas, ja nemaldos), cevers ieprieks ar pa visu pirmo lapu ka glabejs..
    #4 kas sapuvis DB ? vecie mac`i ? man gan skiet jautri ieejot redzet histersiski raudosu zurnalistu

    Atbildēt
  4. kas

    Čevers – 1995ajā? Tas bija wild west…, ko tur runāt par žurnālistiku…

    Latvijā trūkst pētnieciskās žurnālistikas.

    Jebkurā gadījumā, tas, ka īpašnieki slēpjas aiz offšōra nozīmē vai nu netīru naudu vai Latvijas politikā ieinteresēta īpašnieka slēpšanu, vai abus divus.

    Atbildēt
  5. Atbalss: Teātris Dienā turpinās | Pods.lv

  6. Atbalss: Mērdoks grib atgriezties pie maksas satura internetā | Pods.lv

  7. Atbalss: No Dienas aiziet Dienas komanda | Pods.lv

  8. Atbalss: Dienas mediji - dārgākā priekšvēlēšanu kampaņa? | Pods.lv

  9. Atbalss: Par Facebook akcijām un biržas lietām | Pods.lv

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *