Aināra Šlesera Twitter konts

Martā rakstīju par to, ka Panorāmai ir savs Twitter konts, kur kaut kas arī notiek. Piemēram, ja tu kaut ko sulīgu ieraksti uz viņu jautājumu, tad pastāv varbūtība, ka nokļūsi panorāmā. Man sanāca negribot.

Šodien atvērtu Firefox paplašinājumu, kurā ir pāri pa 4k ierakstu, ko neesmu apskatījies un pārskrēju pāri ar acīm, lai ieraudzītu pazīstamus burtiņus. Ļoti sasmējos, kad ieraudzīju Aināra Šlesera Twittera ierakstus.

Piemēram, šis ir gaumīgs. 🙂

Gatavoju tagad savu priekšvēlēšanas programmu.Pirmā vieta kur par to ziņošu publiskai apspriedei būs twitter.Kādas jūsu domas par šo ideju.

Viņi ir izplānojuši pat to kā pieklauvēt pie aktīvās auditorijas, kura sēž internetā un caur saviem blogiem var ietekmēt citu auditoriju, lai tieši vai netieši reklamētu šīs personas priekšvēlēšanas kampaņu. Izmanto to pašu metodi, ko Obama un Klintone.

Daļu ierakstus viņš varētu teorētiski veikt pats, bet daļu noteikti raksta kāds PR cilvēks. Varbūt arī visus raksta kāds cits – viņš tikai diktē.

Kristovskis uzskata, ka prokuratūrai un KNAB jādod skaidrs vērtējums par LPP/LC priekšvēlēšanu kampaņas un aģitācijas likumību, jo Šlesera aģitācija televīzijā, radio, presē, ielu stendos un citos medijos jau vairākkārt pārsniedz maksimāli pieļaujamos vēlēšanu izdevumu apmērus. Tas neatbilst likumā noteiktajai prasībai nodrošināt visām partijām līdzvērtīgas sāncensības iespējas. Tā kā šāda prasība netiek nodrošināta, negaidot vēlēšanu noslēgumu, tiesībaizsardzības iestādēm nekavējoties jāaptur Šlesera dalība Rīgas Domes priekšvēlēšanu cīņā.

Kristovskis kopā ar KNAB var iet margrietiņas uz lauka paplūkāt, jo kampaņa ir labi saplānota par to ir pienācīgi samaksāts un neviens gailis pakaļ nedziedās. Un iepriekšējo gadu kļūdas arī netiks ielaistas.

Redzot to kā strādāja līdz šim KNAB esmu pārliecināts par 99%, ka neko nelikumīgu viņi neatradīs, ja arī konstatēs, ka kaut kas it kā nav kārtībā, tad to nevarēs pierādīt, jo uz to brīdi Šlesers jau būs Domē. Viņš ir ļoti labs biznesmenis un savu naudu iegulda ar prātu. Ja tas viss tiktu darīts cilvēku labā, tad tiešām kaut kas varētu mainīties.

Ja iepriekš es saskāros ar to, ka cilvēkiem kaut viens ģimenes loceklis ir atlaists no darba, tad tagad es saskaros ar to, ka ar ģimenēm plānveidīgi brauc prom uz citām valstīm dzīvot. Pie tam brauc prom labi speciālisti, kas šeit bija savas jomas profesionāļi. Es sāku apsvērt domu par valsts maiņu, vienīgi vēl neesmu nolēmis, kad un kurā valstī es gribētu dzīvot.

Starp citu, vēl pirms tam pamanīju Artura ierakstu twitterī, kur viņš rakst par grupu Car-men. Te v ķemu nelegāls klipiņš.

59 thoughts on “Aināra Šlesera Twitter konts

  1. Jeremy

    Vēl viens, kurš iedomājas, ka tam profilam Šlesers vai ar viņu dajebkā saistīti cilvēki ir tuvumā stāvējuši 🙂 Nu nav, nav tas viņa kampaņas ietvaros taisīts.

    Atbildēt
  2. CooLynX Raksta autors

    Neizslēdzu domu, ka kāds tur eksperimentē, bet nu tas jau nav tik būtiski, jo gala rezultātā Šlesers jau sēdēs Domē. 😉

    Atbildēt
  3. kmm

    Jābrauc vien ir, te neviens nestimulē, nestrādā, un pat nespēj pieņemt budžetu. Mana mamma strādā Kanādā, sociālajā sektorā, un nopelna tik, lai 2x gadā atbrauktu + palīdzētu finansiāli man, jo pats mācos un mācību mēnešos uzturos ārzemēs.
    Teikšu kā ir, laime ir tur, kur cilvēkiem vēl ir nacionālais lepnums, un pašsaglabāšanās instinkts, ti. – teju visur, tikai ne te 🙂 Jo lai cik smieklīgi tas nebūtu, bet pat patrioti stutē ekonomiku ar alus pirkšanu, un atbalsta izglītību ar kaut ko tik ačgārnu kā tās neiegūšanu. Tērē enerģiju cīņai ar alfu un omegu, gejiem un krieviem.
    Man žēl, ka nav iespēja, savākties visiem strādāt gribošajiem, visiem tiem, kas nav pēdējie mērgļi un izsaimniekotāji un dzīvot normālu/cilvēcīgu dzīvi skaistā vietā pie netīrajiem baltijas ūdeņiem.
    Bet ja nopietni domā emigrēt, vnk paskaties, klimatu, sociālās garantijas(piem. Kanādā tev nav jābūt pilsonim lai dabūtu pensiju un soc. garantijas/ pietam, tās nav tāda ņirgāšanās kā te), ūdens pieejamību(ir vietas, Itālijā un citur, kur ūdens ir tikai dažas stundas dienā.), darbu, un nu visu to, kas noteikti 70% vietu būs labāks nekā LV. Un ja kāds grib teikt pretējo, tad ziniet, ka neesmu stulbs, un saprotu ka te nekas nemainīsies.

    Atbildēt
  4. CooLynX Raksta autors

    kmm, ja visu laiku tā spītīgi tēloju no sevis kaut kādu patriotu un nepieļāvu domu, ka varētu emigrēt, tad tagad uz to skatos mierīgāk un ar vēsu prātu apsveru tādu domu. Sliktāk jau nebūs.

    Atbildēt
  5. xlted

    Izskatās ka sāksies jau nez kurais emigrācijas vilnis – īpaši posmā septembris-decembris pēc dažu pazīstamu profu aplēsēm projām brauks ap 70-90 tukst cilvēki. Ja situācija nekļūs stabilāka, cipars pieaugs ģeometriskā progresijā.
    Dotajā brīdī Kanāda ir viena no atvērtākajām attīstītajām valstīm imigrācijas jautājumos. Bet bez augstākās tur izsisties ir pagrūti. Ofic.vēstniecības lapā ir arī testi un pieprasītākās profesijas. 2007. pusgadu tur dzīvojoties sapratu, ka Latvijā cilvēki ir viens liels nervu kamols, un pēc 2010. es te vairs nebūšu. Tiesa, nezinu kā ir IT’šņikiem, bet joma kurā es darbojos viņiem ir konkrēts kadru trūkums. Vēl kas – tā ir ziemeļnieku zeme – klimats līdzigs LV, bet tomēr vairāk kontinentāls. Algas lielas, bet jāatceras ka pekalpojumi un nodokļi ir diezgan sālīti – tiek mākslīgi stutēts un tajā pašā laikā ierobežots vidusslānis (kas arī visai labi ir izdevies). Veiksmi laimes zemes meklējumos 🙂

    Atbildēt
  6. Kaspars

    @xlted: kanādā algas lielas? nu varbūt lielajās pilsētās arī ir salīdzinoši lielākas. bet par IT jomu runājot, piemērām New Brunswick algas ir zemākas nekā līdzīga līmeņa darbiniekam Rīgā. vismaz pirms kāda gada vēl bija

    Atbildēt
  7. Kaspars

    bet par emigrāciju runājot… no vienas puses tā laikam ir vidējā latvieša īpatnība, vienmēr peldēt pa straumi. tomēr jāatzīst ka kamēr zināmi sabiedrības slāņi turpinās no visas sirds veicināt plaisas palielināšanos starp 1% “izredzēto” un pārējiem, vidējo latvieti var arī saprast.

    un nedaudz filozofiskāk uz to paskatoties, nākotnē cilvēki dzīvos arvien mobilāk, tāds jēdziens kā emigrācija zaudēs savu nozīme. cilvēki vairs nejutīsies piesieti vietai un lietām. bet viņi arī “neemigrēs”, bet gan padzīvos vienā vietā, tad citā, un ik pa laikam atgriezīsies padzīvot arī nosacītajās “mājās”. tendence jau ir sākusies, protams paies laiks līdz tā kļūs “mainstream”

    Atbildēt
  8. budzis

    Ja Sleseris iegulda naudu kaut kur, tad plano sanemt atpakal 200% ka minimums. Ja vins to daritu biznesa, tad butu ok, bet tos %% vins taisa tikai un vienigi uz valsts un pasvaldibu resursu rekina. Vai vinu tagad sauktu par “veiksmigu biznesmeni”, ja sava biznesa bidisanai neizmantotu ienemamos amatus valsts parvalde?

    Tapec drosi varu apgalvot, ka Sleseris kada amata ir un bus naturalaka valsts, Rigas, tautas apzagsana!

    Atbildēt
  9. ZBH

    “Viņš ir ļoti labs biznesmenis”

    bez administratiivaa resurs vins iraid viduveejs investors (a ne biznesmens – ko straadaajos ta sis uztur, nez, ruupniic kaad, vai telecom vai IT uzneemum?)
    a investors ar administratiivo resurs neir investors, a bagaats chinavnieks, kas jauc valsts kabat ar personiigo. kaukaa LP un celj staavokls un kvalitaat par shii kundzin talantiem pietiekam ilustree.
    un no pirmaa lielaa projekt – Varner-Hakon Invest trollji vinam paluudz aiziet (nu, atpeerkot daljas) jau lot sen – diezgan driiz peec UV Centrs savaaksans.

    Uz Saeims veeleesanaam taapat taut fanoj par “biznesmen” un “saimniek” Lemberg. Tikai neviens nespeej acereeties, kaa Lembergam gaaj ar iist biznes – no 0 uztaisiit ruupniicin.

    Atbildēt
  10. Krist2ps

    Da vienalga, ir vai nav reāli tas pats Šlesera kungs aiz tā twitter konta, tik un tā, tas ģīmis pa visu Rīgu mani reāli kaitina. Atceraties laikus, kad pie stacijas, pretī bijušajam pastam visu sienu rotāja Šķēles foto? Kur ta viņš ir tagad? Ko viņš dara valsts labā? Piedodiet, bet laiki atkārtojās, tikai daudz lielākā mērogā. Balsot par Šleseru būtu tas pats, kas toreiz iebalsot nekam nederīgo Šķēli pēc viņa lielajām toreizējām reklāmas kampaņām.

    Atbildēt
  11. Arnolds

    Balsojiet par Šleseru un beigsies ar to, ka mums būs pašiem savs dons karleone, kuram gubernatori bučos roku uz kuras mazā pirkstiņa greznosies zelta gredzens. Uz priekšu letiņu frizūrbalsotāji. Šlesers ir pats nožēlojamākais un nekaunīgākais shēmotājs mūsdienu ne-atkarīgās Latvijas vēsturē.

    Atbildēt
  12. Arnolds

    Viņš ir ļoti labs biznesmenis un savu naudu iegulda ar prātu. Ja tas viss tiktu darīts cilvēku labā, tad tiešām kaut kas varētu mainīties.

    Vienīgais viņa bizness ir sagrābt un _sakārtot_ nozares. Līdzīgi kā izdarīja ar pasažieru autopārvadātājiem, kur lauvas tiesu no pārvadājumiem iedeva agrāk nezināma ļeščinska kabatas firma “Blagovest tours”.

    Lidostā – ar negodīgām atlaidēm viņš panāca, ka citas lidsabiedrības aizgāja prom no Rīga, kā rezultātā vairs nebija konkurences, bet _zemās cenas_ uztur no valsts dotācijām – no mūsu pašu naudiņas. Reāli šeftmanis izjaucis nozari un skaitās vēl labs saimnieks. Sūdabrālis viņš ir nevis saimnieks. Zaglis!

    Atbildēt
  13. Dreef

    Baigi daudz komentāru un nav laika lasīt, bet jau kādu laiku atpakaļ dienasgrāmatā informēju par to, ka politiķi lieto internetu aktīvāk par mani. To secināju, kad izlasīju Sandras Kalnietes nosūtīto e-pastu studentiem ar aicinājumu palīdzēt. Tur apakšā bija ne tikai mājas lapas adrese, e-pasts, bet arī Twitera adrese. Pat es nelietoju Twiteri, bet redz politiķi lieto. Tā, ka Kalniete visticamāk pati to Twiteri kaut kā bīda. Tad lūk vēl dažu politiķu Twitera akonti un tas izskatās tagad palicis ļoti populāri:
    http://twitter.com/AivarsLembergs
    http://twitter.com/EinarsRepse
    http://twitter.com/ValdisZatlers
    Kā redzat, tad daļa ir feiki ;-).

    Atbildēt
  14. Aidus

    Nevajag sacerēties ka tevi mani un vēl nez kādu speciālistu ārvalstīs gaida atplestām rokām. Tāpat būs jāsāk ar gurķu dobi un tad pamazītēm uz augšu. Bet arī es jau šogad apsveru domu pārcelties uz dzīvi citā valstī, jo tas kas šobrīd ir te, godīgi sakot negribu pat teikt jo vakar pēc vienas sarunas sapratu ka …. nekādu brīnumu katrā ziņā negaidiet. Nauda visiem ir beigusies 🙂

    Atbildēt
  15. Vaarna

    Aizbraucēji kā tādi dzīvnieciņi – piekakā vienu teritoriju un tad aizvācas uz citu. Tīrāku un smukāku.
    Vienīgais, ko es novēlu aizbraucējiem – neiedrošinieties, esot citā zemē, zākāt zemi, kuru pametāt (tb nodevāt).

    Bija Muzeju nakts. Nejauši ieklīdu Kandavas pilsētas muzejā. Nekas īpašs, bet viena telpa bija veltīta izsūtītajiem. Un pie sienas izkarināts viens dzīvu palikušo izsūtīto uzsaukums apm. 1990-os gados. Fināla frāze bija: “Mēs daži atgriezāmies, bet daudzi citi nomira. Mēs cietām par to, lai jums būtu zeme, kur dzīvot.” Un tagad ar vienu slaidu klikšķi Rinaira mājas lapā jūs – krievu nīdēji un pseido patrioti pārvilksiet svītru sapnim – Latvietis – savā zemē saimnieks.

    Sōre patr nopietno offtopicu.

    Atbildēt
  16. ivanZ

    Principā, šobrīd vienīgais, kas mani notur vēl laimes zemē Latvijā – klusa cerība, ka vasarā tomēr SVF naudiņu pārskaitīs. Ja nē – biļete uz kādu citu zemi būs noteikti kabatā, jo sievai darba nebūs (vai tad Latvijā vajadzīgi ierēdņi ar doktora grādu un zelta medaļu?), kā arī man pamazām hipotēka sāk spiest.

    Bet nu urrā-patriotiem novēlu tikai to labāko, tiem izturība būs vajadzīga vēl vismaz gadus 15-20.

    Atbildēt
  17. CooLynX Raksta autors

    Vaarna, es teiktu vienkārši – gudri dirst nav malku cirst. Viss pārējais ir lirika.

    Es ieteiktu iziet tautās un parunāt ar cilvēkiem ārpus savu paziņu loka, lai saprastu to par ko te liela daļa runā. Mosties – ar kaujas saucieniem uz lūpām beidzās jau labu laiku atpakaļ. 🙂

    Atbildēt
  18. Vaarna

    Kūlink, es runāju par ļoti vienkāršu lietu – pirms 20 gadiem mēs gribējām “kaut pastalās, bet brīvā Latvijā”. Lūdzu, tagad tieši tas arī ir. A ko – nepatīk???
    Un tagad ar aizbraukšanu tiek nokauta pamatideja neatkarības cīniņiem – dzīvot un saimniekot savā zemē. Kā teica Rainis – zārks jau nevar palikt tukšā. Aizbraucēju vietā saradīsies citi, un ne tie foršākie. ES taču – robežas ir vaļā.

    Atkāpe. Nevēlos skaitīt svešu naudu, tak ir zināms, ka slikti laiki ir pļaujas laiks žurnālistiskā, tā ka Tev savā darba vietā sūdzēties nevajadzētu.
    Atkāpe Nr. 2. Man alga kavējas jau 2 mēnešus. Un man nevajag iet laukā un runāties ar cilvēkiem ārpus mana paziņu loka, jo redzu, ka braukt prom taisās tie, kam nemaz tik slikti neklājas. Tu tam kalpo kā piemērs – granītā kalts monuments.

    Atbildēt
  19. Vilx-

    Taisnība – jo ir bailes par to, ka ja te ilgi uzkavēsies, tad var sākt gan slikti klāties. Un tad jau aizbraukt būs grūti…

    Atbildēt
  20. ivanZ

    Ja 20 gadus tu cīnies nevis par savu labklājību un valsti, bet pret valdību, kas cītīgi spiež tevi zemē, tad vienā momentā tu vai nu salūzti, vai arī sāc meklēt citu vietu, kur ir vieglāk. Kur tad palika tie patrioti, kas glābās Zviedrijā – varēja taču dzīvot un mirt tepat?

    Visskumjākais ir tas, ka cilvēki, kas jau ir sasnieguši kautko, grib aizbraukt prom, jo saprot, ka pret kūkām pa 20ls/kg un iPhone ministram ir grūti cīnīties, tāpat kā pret nereālāko cinismu no amatpersonu puses.

    Var protams teikt – ej un dari pats!, taču esmu profesionālis savā jomā, tāpat kā daudzi cilvēki ir profesionāļi savā. Nekompetents cilvēks spēj sabojāt visu daudz ātrāk, nekā zaglis.

    Atbildēt
  21. CooLynX Raksta autors

    Vaarna, mani tas visvairāk arī biedē, ka aizbrauks tie, kam šeit gāja puslīdz labi, bet paliks tie, kam šeit jau tā grūti iet – kas tālāk?

    Es negribu eksistēt un maksāt nodokļus, zinot, ka tos kāds nemākulīgi vai ar iepriekšēju nodomu izsaimniekos vai prihvatizēs, bet policija tā vietā, lai viņus liktu cietumā, dzenās mani, ka es pasaku, ko es par to visu domāju.

    Man arī nav ne mazākās vēlmes iet kādu nogalināt, dedzināt, laupīt vai iznīcināt, jo no tā jau nekas nemainīsies.

    Toties es varu šobrīd:
    1. Izvēlēties savu sapņu valsti
    2. Noskaidrot kādas prasības ir, lai tur tiktu uz pastāvīgu dzīves vietu
    3. Sagatavoties šīm prasībām – iemācīties valodu, saprast kultūru, iegūt augstāko izglītību, kursus
    4. Izveidot uzkrājumus, lai šo visu paveiktu
    5. Sākt to darīt jau šobrīd

    Jebkurš cilvēks, kurš ir spējīgs loģiski domāt un izdarīt secinājumus, saprot, kas notiek valstī un kādas būs sekas šīm darbībām. Pēc tam arī uzdot sev jautājumu vai tā ir tā saulainā nākotne, kuras dēļ ir jēga bendēt savus nervus un nosirmo?

    Es pieņēmu lēmumu, ka gribu izskatīt alternatīvas. Tas ir jādara jau pirms tev neizmaksā 2 mēnešus algu vai tu zaudē darbu.

    Atbildēt
  22. kmm

    Vaarna, piedod, bet tu esi vai nu naivs/jauns, vai arī īstā dzīve tev ir sveša. Jo pirmkārt, tie patrioti kas aizstāv latvijas valsti kā aparātu, ir mazliet ku-kūū; jo pat zirgam skaidrs ka sistēma ir sapuvusi viscaur cauri. Un tikai muļķis var vēlēties maksāt nodokļus. Vēljovairāk biznesu taisīt, ha – lien kur nevajag, iebāž cietumā. Nodokļos aiziet 50%, atpakaļ no valsts – 0%. Gadijums iz dzīves, lai varētu ievest valstī sevis izvēlētus ananāsus(ananāsus ffs) cilvēks kukuļos samaksāja tūkstošiem, un nemaz nerunājot par to, cik aizgāja, lai vispār veikalu uzsāktu. Un tā ir teju visur, ja pagadies ceļā pārcilvēku interesēm. Takā narvesenos strādājošajiem patriotiem nevajadzētu rakstīt dzeju par Latvijas celšanu, un izsūtijumā bijušo cilvēku veikumu, jo sanācis ir tā, ka Latvija ir dibenā 🙂
    “Un tagad ar aizbraukšanu tiek nokauta pamatideja neatkarības cīniņiem – dzīvot un saimniekot savā zemē.” Vaarnas kungs, tak saimnieko jau savā zemē. Tu laikam tiešām esi tālu no reālās dzīves, jo jau pārdesmit gadus latvijā saimnieko, izsaimnieko un par 1000ls/h apsaimnieko.

    Atbildēt
  23. Vaarna

    Es tā saprotu, ka šī tēma ir radusies pašvaldību priekšvēlēšanu gaidās? Tad vēlos piezīmēt, ka:
    1. brēka pašlaik ir kā pie Saiemas vēlēšanām vai kosmosa kuģa iegādi. Saprotu, ka lielākā daļa no jums būtu rīdzinieki, bet Rīga tomēr nav visa Latvija. Nevajag runāt par zagļiem un izsaimniekotājiem, ja ir zināms, ka daudzas pašvaldības turas tikai pagastveča saimniekotspējas dēļ, un ka Rušonā vai citos Mazpisānos jau neko izzagt nevar. Tuvāk tēmai un nolaidieties no saviem cietēju mākoņiem.

    2. Kā reizi vēlēšanas ir tā iespēja kaut ko mainīt. Pat izlaidīšu frāzi, ka vēlešanas ir pilsoņa pienākums un privilēģija reizē, un ka nepilsoņi par šo lietu brēc kopš neatkarības, jo viņiem šīs fīčas nav. Tāpēc (sōre par banalitāti, bet) foršāk tomēr būtu nevis gudri dirst no malas vai pakot čemodānus, bet mēģināt mainīt situāciju ar krustiņiem un mīnusiņiem vēlēšanu dienā.

    3. Es neaizstāvu sistēmu, es norādu uz pamata ideju, kas ātri vien ir aizmirsusies.

    Atbildēt
  24. Vaarna

    Kūlink, Tu savos 30 ar astīti ne zini savu sapņu valsti, ne proti kādu jēdzīgu svešvalodu, Tu esi bez augstākās izglītības, Tu sevi sauc par fašistu (to visu es izlobu no Tava komentāra Nr.25 un senākiem), Tu nesaproti kultūru, Tev nav uzkrājumu – Tavs domāšanas veids gan būs no uzvarētāju šnites, ko?
    😀

    p.s. Rainis gan neteica “Pastāvēs, kas aizbrauks.”

    Atbildēt
  25. miers

    CooLynX, tavs gars ir salūzis, tu netici labākai nākotnei. Nožēlojami. Ja tagad esi iestājies īdētāju rindās, tad svešumā nopelnītais lats tavu seju neizdaiļos ar smaidu.

    Pats varēji pieteikt savu kandidatūru. Tiktu ievēlēts, varētu visu vērst par labu. Ja netiktu ievēlēts, tad, acīm redzot, tauta nebūtu pelnījusi tik labu vadītāju kā tevi.

    Atbildēt
  26. Vaards

    Cerēsim, ka Kūlinks aizbrauks uz Kanādu un pēc diviem/trīs gadiem piedzīvos dolāru drukāšanas un nerentablo ražotāju, akciju radīto hiperinflāciju un tajā kontinentā vēl nepieredzētu badu.

    Protams, viņš varētu aizbraukt dzīvot uz Pakistānu, Indiju vai Irānu – lai nav tik zemu jākrīt, cik zemu ik pēc pārdesmit gadiem krīt dažādi līderi. Ek, bet arī tur pēc trīs gadiem izveidosies nenormāli radikālas savstarpēji konfliktējošas valdības. Dzīves līmenis ies uz leju, un reihveidīgie fīreri pārņems varu. Tie meklēs vainīgos, līdz galu galā atdursies pret citiem tādiem pacaniem. Miljardi vs miljardi.

    Ok, Āfrika. Āfrikā noteikti nebūs sliktāk kā tagad! Ja es būtu Kūlins, noteikti apsvērtu Āfriku. 🙂

    Par cik kūlinks ir parasti centies dižoties ar latviskumu, tad sparotu – latvietis jau nebrauks uz vietām kur varētu būt kungs. Latvietim kalpa sūtība asiņis. Brauks tak kur varētu kalpot.

    No kalpošanas viedokļa varētu būt jēdzīgi braukt uz Norvēģiju, Zviedriju, mazākā mērā Somiju (tiem arī ir globālā Nokija – tie no Kalvīša ievārītājām ziepēm neizspruks. Tāpāt kā Vācieši, Japāņi un USA).

    Vēl īsti neko nezinu par Dienvidamēriku. Tur mūsu rīkļurāvēji, 16.martasvienētāji savulaik brauca un dzīvoja. Un arī Austrālija/Jaunzēlande varētu būt foršas vietas.

    Rezumējot – ja esi ar tendenci būt kalps, tad jābrauc uz Skandināviju. Ja netīk aukstums, tad Austrāliju (bet tur būs siltumu mīloši indonēzieši pilns – ar tiem baigi grūti kalpošanā konkurēt).

    Ja esi ar tendenci pats noteikt štelles – Mama Africa!

    Atbildēt
  27. ivanZ

    Ibitvai…

    Tik tiešām – jāpaiet vēl 20 gadiem, lai tādi kā #30 un #31 saprastu, ka jāmaina lietas ir profesionāli! Nevar teikt tā – jūs nekam nederat, dodiet man parullēt, tādu idiotu dēļ šobrīd arī ir tie lielie sūdi! Ne jau zagļi ir tie lielākie tizleņi, bet gan pārāk aktīvi idioti.

    Ja gribās šausmīgi ēst, un jūs ieejat veikalā, un ieraugat 3 sapuvušus tomātus un 1 zaļu tomātu, ko izvēlēsies? Laikam jau iesiet uz citu veici, kur tirgo normālus, veselus augļus un dārzeņus, nevis sevi bendēsiet ar mēsliem? Un kādēļ tad jābalso par “mazāko ļaunumu”??

    Atbildēt
  28. droom

    oi Varn’ Varn’, neknab nu CooLynXam! Es aizbraucu no LR pirms pieciem gadiem bez valodas un sajegas ka ieslegt datoru. Tagad stradaju IT firmele un nebut ne par kafijas pieneseju 😉 Ar to gribeju teikt – vajag tik sagribet! Aizbraucu ka reiz treknajos gados, atljaushos piezimet. Sagribejas.. bija labi, bet gribeju ko citu. Nu luk, vienkarshakais veids ka aizceljot ir to darit ar CV palidzibu. Izdoma 2-3 valstis, kuras varetu but interesantas un piesakies darba tirgu. Atradisi darbu un brauksi dzivot. Nevajag sakt ar gurkju dobem vai citam muljkibam. Zinu konkretus piemerus, kas atskjiriba no manis ta ari darija. Vinjiem gan bija attiecigas valsts valoda. Ak jaa un apgut vietejo kulturu vislabak ir tieshi dzivojot attiecigaja valsti. Nav ko satraukties, vajag tik rakt! Starp citu, tagad varu vismaz savejiem LR palidzet, tad nu vel apsudziet mani emigracija 😉

    Atbildēt
  29. normunds

    Jocīgi kā tautas mentalitāte mainās nepilnos simts gados. pirmās republikas laikā latvieši gribēja savu valsti, cīnījās par to. otrās republikas laikā latvieši atgādina izlutinātus bērnus – tas nav labi, šitas nepatīk un pats galvenais, kā jau bērni, paši nevēlas pakustināt pat mazo pirkstiņu lai mainītu lietas.

    Atbildēt
  30. normunds

    p.s nekad nesapratīšu puslīdz nodrošinātu cilvēku koķetēšanu ar aizbraukšanu. reti kurš jau no viņiem kaut kur aizbrauks, bet negatīvais fons tiek radīts.

    Atbildēt
  31. Vaards

    tad nu vel apsudziet mani emigracija 😉

    Droom, šča, atspārdīsim. Nodevējs, paršivijs, ibio. Reksis kaut kāds – cits kungs šim vairāk bļodiņā iebēra, uzreiz aizskrēja luncināties pie citiem saimniekiem. Un tagad tie palikušie nabagi, kuriem palīdzi, ir tamdēļ nabagi, ka tādi gurķi kā tu ir diezgan daudz – valsts dzīvā kapitāla nozadzēji. Tas kungs, kas tev bļodiņā ieber sauso barību, diemžēl Tev skolas izdevumus nemaksāja.

    Atbildēt
  32. cyxob

    parasti nepiekrītu normundam, bet:

    pirmās republikas laikā latvieši gribēja savu valsti, cīnījās par to. otrās republikas laikā latvieši atgādina izlutinātus bērnus – tas nav labi, šitas nepatīk un pats galvenais, kā jau bērni, paši nevēlas pakustināt pat mazo pirkstiņu lai mainītu lietas.

    ir pareizi.

    Atbildēt
  33. 123

    Un Šlesers būs brīvs 🙂 Drīz Google sāks interesēties par viņa reklāmā izmantoto google karti ar 1/2 redzamu googles logo 🙂 Ceru, ka viņam pamatīgi sanāks samaksāt 🙂

    Atbildēt
  34. Dreef

    Oi bāc, cik daudz sarakstījuši. Atkal slinkums lasīt, bet Vaarnai šur tur taisnība – nafig braukt uz citurieni un tad ķengāties cik te slikti. Paši jau sabalsojām to Tautas Partiju, Šleserus un citus izsaimniekotājus (man aizdomas, ka pati Vaarna arī balsoja, par šiem “Latvijas saimniekiem”). Tad nu esam tagad tur kur esam. Ja godīgi, tad Lietuvai un Igaunijai iet visai līdzīgi, tikai viņi šur tur mūs apsteiguši un pat jābrīnās par lēnīgajiem igauņiem ;-).
    P.S. pats arī ik pa laikam apdomāju variantu padzīvot Āfrikā – tur silti, ģimenei dzīvošanai vajaga 50USD mēnesī, ūdens tik tīrs ka mums te sapņos nerādās un visādi citādi labumi. Bet nu tas tikai tā pārdomas par to cik forši būtu lēti dzīvot un netērēt to iegūto naudiņu uz visām tām lietām, kas man te Latvijā vajadzīgas ;-).

    Atbildēt
  35. Kŗemilek

    Ir diezgan naivi plēst kreklu un teikt “ej dari labāk, ja kas nepatīk!”.
    Šeit valsts nozagšana ir pacelta sistemātiskā līmenī un indivīdam ar auseklīšiem acīs cīņā pret sistēmu izredžu nav. Tāpēc nav nekādas jēgas iet un mēģināt pārbalsot Šleseru vai TP – tāpat nesanāks!
    No šī viedokļa pašreizējā krīze ir kā no debesīm sūtīta, jo, iespējams, sistēmu nograus.
    Sistēmai brūkot, protams, cietīs daudzi, kā vainīgie, tā arī nevainīgie (un droši vien pat lielākā skaitā), bet – tā būs vēl viena iespēja veidot citu, varbūt labāku sistēmu.
    (PS Gan jau rudenī sāksies…)

    Atbildēt
  36. Shadowbird

    Man neviens neprasīja, kurā valstī gribu piedzimt. Neesmu parakstījis nevienu papīru, ka apņemos būt kādas ģeopolitiskas kopienas un tās vadībā nokļuvušu noziedzinieku akls atbalstītājs tikai tāpēc, ka likteņa metamie kauliņi uzmeta 371. Latviešu valoda, kā bieži, pieviļ — angliski ir divi vārdi, duty un obligation. Pirmais ir svēta lieta, bez kuras neviena sabiedrība kopā neturēsies. Otrais — nepilnīga verdzības forma, kas startē revolūcijas, no pārejošas tīņu dumpošanās līdz reāliem slaktiņiem. Jo pirmais ir tas, ko tu uzņemies brīvprātīgi, otrais — ko no tevis pieprasa citi (ne par velti profesionālās armijas aizstāj obligāto iesaukumu).

    Arī tie “ej un dari pats” brēcēji man “patīk”. Kāds ir aizdomājies, kas notiks ar jau tā vienu no uzblīdušākajiem valsts aparātiem Eiropā, ja visi, kam kaut kas nepatīk, līdīs politikā? Un vēl viena lieta — cik zinu, pēc likuma un teorijas, valsts ir uzņēmums, valdība (ministrijas, deputāti) ir dažādu līmeņu vadītāji, valsts iestādes — darbinieki, bet tauta — investori. Jebkurš kas zina jebko par biznesa vadību pateiks, ka investoriem nav pienākums pašiem pārņemt vadītāju darbs, ja viņi nav apmierināti ar situāciju. Investori ir tie, kas dod naudu vadītājiem, pretī pieprasot rezultātus. Tāpēc viņiem ir visas tiesības sūdzēties par neizdarībām, pieprasīt ieguldījumiem adekvātus rezultātus un atlaist vadītājus, ar kuriem nav apmierināti (tāpēc vēl jo absurdāk ir, ka vadītāju atlaišanas/darbā pieņemšanas mehānismu 100% kontrolē paši vadītāji, bet tā jau ir cita tēma).

    Atbildēt
  37. CooLynX Raksta autors

    normunds, redz, šis ir kārtējais raksts no sērijas – provokācija. 🙂

    Lieta ir tāda, ka man ir tā vienreizējā iespēja uzrunāt savus pastāvīgos lasītājus un noskaidrot caur šo auditoriju mani interesējošos un sasāpējušos jautājumus. Ko es arī ļoti veiksmīgi esmu izdarījis.

    Runājot par koķetēšanu. Es jau nesaku, ka tūlīt kravāšu mantiņas, bet gan, ka es salauzu sevī bailes, kompleksu vai barjeru, kurai nespēju jeb varbūt pat negribēju pārkāpt, jo mana audzināšana to neļāva. Stāvu un krītu par šo zemi, un nespēju iedomāties dzīvi bez tās. Bet šis gads ir lielu pārmaiņu laiks, kas jau ir lauzis daudzus stereotipus un iekšējās pārliecības.

    Un man dotajā brīdī ir pārņēmušas šausmas, jo tiešām apkārt cilvēki brauc prom uz siltajām zemēm un kaļ plānus kā tur taisīt biznesu. Tā kā es arī apsveru domu, ka sliktākajā gadījumā varētu apmesties kādā siltā Eiropas valstī un uztaisīt biznesu. Tāpēc uzskatu, ka labāk ir skaļi par to runāt un sagatavot augsni, nevis vienā dienā pamosties un saprast, ka visi tavi paziņas jau ir notinušies uz citām valstīm, un lielais parādu slogs būs vien kopā ar Šleseru jāatdod. Lai gan viņš jau visticamāk, ka būs savas investīcijas atpelnījis un laicīgi notīsies. Tā kā paliksim mēs daži auseklīšu nēsātāji un pensionāri. 😀

    Atbildēt
  38. lops

    Pilniigi piekriitu #44 Shadowbird. Kad dzimu, man neviens neprasija, kuraa valstii gribu piedzimt.
    Protams, ir lietas, kuras velk uz Latviju – dzimtaa zemiite (nevis valsts), kuraa esmu uzaudzis, radi un draugi.
    Latvijas valsts patriots esmu 2 nedeljas gadaa, kad notiek pasaules hokeja chempionaats.
    Esmu izbraukajis puspasauli un dzivojis Daanijaa, ASV, Irijaa un sobriid atrodos Austraalijaa (straadaju IT darbaa, par kuru Latvijaa tikai sapnot vareetu), jo jau sen izleemu, ka neviens man nevar piespiest atrasties Latvijaa, tikai tapec ka esmu tur dzimis. Peace!

    Atbildēt
  39. ZBH

    normunds : es bi labpraat pakustinaat raadiitaajpirkst :g:, tikai pasak, kaad fig peec lai letinj taga masveidaa tikt pie kaujs saujamierociem un nekaads kriminaalvajaasans?

    Atbildēt
  40. ragnarok

    a es dziivoju latvijaa, savukaart pakalpojumus eksporteeju uz rietumiem, man par kriizi pajaat un uzjautrina esoshaa triiceeshana valstii

    Atbildēt
  41. Atbalss: Šlesera 4000 zīmju programma | Pods.lv

  42. droom

    zin Varn, es neesmu demagogs un gruti diskutet ar cilveku, kursh redz tikai vienu taisnibu. Runajot par bljodinjam pie sveshiem kungiem es Tev pateiksu tikai vienu. LR laika kad aizbraucu es dzivoju daudz labak ka sheit (arzemes). Aizbrauc jau ne tikai labas dzives meklejumos. 😉

    bet citadi, paldies, sasmejos, pateicoties tadiem cilvekiem ka Tu man ir prieks ka esmu tur kur esmu 🙂 aa un tadiem ka Normunds un vinja piekriteji ar man liekas ir vien riktig patriot 😀

    Atbildēt
  43. Atbalss: Progresīvais nodoklis idiotu stilā? | Pods.lv

  44. Alberts

    Visi redzējuši T-kreklus ar sarkano tīssturi un Š burtu pa vidu, ko valkā pusaudži, kuri izdala Šlesera agitācijas balsot par viņu- “vienīgo cerību”. Tads pats krekls tikai ar S burtu Š burtu vietā bija kinovaronim Supermenam, bet kas ir šis Šleserman? Un kas ir Šlosermana sindroms? Dīvaini, kā tik pieaudzis cilvēks asociē sevi ar Šlesermanu(tikai viņam vien zināmu varoni), bet ņemot vērā, ka psihiskās slīmības mēdz būt iedzimtas, tad var pieļaut, ka Šleserman ir maniakalais Šlesera dvīņis, kas dzīvo viņa zemapziņā vai kur citur(paralēlajā pasaulē,miegā vai arī viņš pārģērbjas pa nakti un iziet uz ielam). Vispār cilvēciņš ir ļoti dīvains. Atvilkt sievu uz politiku, ka īsts mammas puika(ja mamma būtu piekritusi ar vecmammu, tad tos arī noteikti būtu atvilcis), jo tā ir noteikti drošāk, kad blakus ir svārki, zem kurām var jebkurā brīdī paslēpties un noslaucīt asaru. To, ka demokrātiskajā valstī nav vietu kukuļdošanai, drīzāk jau ir sapratis, līdz ar ko nodarbojs tikai ar skandināvu interešu lobēšanu, bet tas jau nav pēc likuma aizliegts. Droši vien ilgi smejās skandināvi par šim viņa blēņam, pirms nolēma atsūtīt viņu atpakaļ. Ņemot vērā, ka mūs, latviešus, par īpaši gudriem un veseliem droši vien neviens Eiropā vairs neuzskata, tad var būt, ka mūsu tauta tiešām ir pelnījusi Šlosermanu. Katras vēlēšanas ir farss un neviens pilnīgi vesels cilvēks uz politiku neies ne pār kādu naudu. Latvijas politikā A.Š. iniciāli pirmkārt asociējas ar Andri Šķēli, kurš būdams tautsaimniecības ministrs ar savu darbu ir iebāzis mūsu tautsaimniecību tur, no kurienes jau 20 gadus nevaram izrapties un nekādi eirofondi palīdzēt nevar; nerunājot par AVELAT aferu un skandalozo vekseli. Ar ko asociēsies nākamais A.Š.? Ar 50000 darbavietu, ko solijis? Kāpēc tad man, maģistratūras apsolventam jau gadu nav darba dzimtenē? Tas lieku reizi liecina par to, ka cilvēks dzīvo paralērajā Šloserpasaulē. Būtu nostādījis reālu plānu; pieņemsim pa 100 darbavietam mēnesī un sācis reāli kaut ko darīt; dibināt uzņēmumus kaut vai, bet nē- atkal tukšā muldēšana un farss. Tad kāpēc man, šis valsts pilsonim būtu jāskatās katru dienu plakātos uz šo šķību, treknu un melīgu seju? Atradis sev domubiedrus, uz kuriem vairs nav kur zīmogu uzspiest; tas pats vecais trīcošais Kārlis, kurš mūs visus gadus aicināja “saņemties spēkus”, kamēr Šķēle ar Repši postija šo zemi. Nē, es pēc sevis zinu, kas ir bezdarbs, bet Šlesermanam, kurš it kā zin skandināvu valodu, varētu atrasties darbs kādā no skandināvu fermām, nevis tricināt gaisu Latvijā. Padomju laikos cilvēkus, kuri no smagas dzīves bēga uz ārzemēm sauca par dzimtenes nodevējiem un mēs, studenti, latvijas nākotne, tevi par tādu uzskatam. Šloserman īpaši akcentējies uz vecām večiņam,jo to audzināja vecmamma, un uz lauku vēlētāju, jo visi rīdzenieki, ka es, ļoti labi zin, kas notiek Šlesera deguna priekšā. Kads nezin? Lūdzu: katrā tirgū vai pie lielveikala var nopirkt kontrabandas cigaretes un alkoholu, ko no Kaļiņingradas ieved kuģi un fūras; gandrīz visi taksisti brauc ar kontrabandas degvielu; zagtas mašīnas parasti dodas uz Krieviju un pazūd bez vēsts; ostā kūģis remontē bijušie cietumnieki, kuri dzivo blusainos pagrabos un saņem smieklīgās aplokšņu algas(Gāles 2,ja nešaubos); maluzvejnieki liek tīklus pat ostā; krāstmalu no vanšu titla jau sen slēdzaa gājējiem(mums ar jums); miljoniem un miljardiem latu vērtiem ceļiem garantija ir 2 gadi un par kvalitāti nav no ka prasīt; Dienvidu tilts jau sācis nosesties un jau ir vairākas pavirši aizsmērētas bedres; ceļi tik izbraukāti, ka mainot joslu var uzmest autiņu uz vāka ; atlaižot konduktorus, lielākā daļa brauc “pa zaķi” un pīkstina e-talonus ieraugot pa gabalu kontrolierus; Maskavā gaļa-20lvl, Rīgā 2lvl/kg- kur ir problēmas sadarbībai? Lai krievi ēd mūsu gaļu, bet mēs pirksim lētāk Polijā; Eiropas fondi netiek apgūti un mūsu ekonomika zaudē tādu lielisku iespēju!; privātā aviācija un kuģošana/laivošana ir zīdaiņu līmenī…… un tā tālāk un tā joprojām… Šleserman, kas tu vispār esi par putnu? Betman lido un glādj, Spiderman rāpo un glābj, Supermen dara visu,lai izglābtu, bet ko dara Šloserman? Pat Cūkmans nes labumu- cīnās par tīrību mežos, bet Šleserman dzīvo savos sapņos un ārstē savu ievainotu zemapziņu. Ko skolā dara ar mammas bērniem? Sit un dauza, plēš drēbes un met ārā mantas, izsmēj un aizvaino… bet ja visa klase zin, ka tavs tēvs ir maniaks,slepkava un psihopats un tika izolēts gan no ģimenes, gan no sabiedrības. Bet Šloserman uzkrāja niknumu sevī; sācis boksēt, lai kādreiz beidzot sadot pa purnu visiem tiem, kas mīzuši mugursomā vai spļāvuši uz muguru. Bet-nekā; noteikti ka sadeva visi uzreiz un nabaga puikam nācās aizbraukt prom un ārzemēs štukot, kā visiem atriebties, kā pierādīt, ka viņš ir pārāks… utt.. mazvērtības komplekss, maniakālā apņēmība, napoleona ambīcijas… Ja tu kādam centies kaut ko pirādīt, tad pats neesi nekas. Tāpāt bezjēgā barot tautu ar zivi; labāk iedot katram pa makšķerei un iemacīt ķert zivi. Nu ko mēs redzam? Kādi rezultāti? Es jau gadu gaidu grantu no EURES mikrouzņēmuma izveidei… Baro vien ar solījumiem. Labi, ka esmu no labas ģimenes un man ir viss nepieciešamais, savādāk būtu jāiet zagt vai jābrauc prom, ka vairāki mani kursa biedri jau ir izdarijuši. Sāp sirds, ka Šlosermanam vieglāk atvest kuģus ar ķīniešiem vai nēģeriem uz Rīgas ostu, nekā censties noturēt tautiešus. Es mīlu šo zemi un šo tautu un es negribētu, lai mans mazdēls būtu dzeltens vai melns, bet nevienu tas neuztrauc; lobbiji, nodokļi, investīcijas… Vienreiz jāsāk dzīvot reālajā pasaulē, nevis brīnumainā Šleserzemē. Jāsāk vienmēr ar sevi. Pa priekšu būtu jāpārbauda sava psihiskā veselība un tad jāsāk ar ģimeni, jāiegūst draugus paziņu vietā. Jāsaved kārtībā “dzimtā maskačkā”, kur čigāni uz katra stūra tirgo narkotikas, narkomani izmētā šļirces, katrā kvartalā var nopirkt kontrabandu un kur par mobilo telefonu var nodurt ar nazi. Cik “maskačkā” ir pagrīdes servisu un šrotu, kur tirgo daļas no zagtiem auto, cik daudz bērnu klīst pa ielam ubagojot un neejot skolā, kādā stavoklī ir mājas un pagalmi… Savā inboksā atkal atradu Šlosermana agitāciju… Cik nodokļu maksātāju naudas tas prasa? Ja es būtu Šlosermana vietā, tad es labāk braukātu un stādītu kokus par šo naudu; būtu gan zaļākā dzimtene, gan tīrāks gaiss, gan cilvēkiem būtu darbs(kas audzē, stāda un apkopj). Kāda jēga no premjera, kurš pat ministra amatā neko nav sasniedzis? Par viņa algu, starp citu, ik mēnesi var pabarot 200 nabagus vai katru mēnesi dāvināt skolam 10 jaunus datorus vai iestādīt 3000 ozolus… Visi atceras, kad Šleserman Rīgas domes sēdē lāmājies tiešā ēterā, līdz ar ko var nospriest,ka nepamatotas agresijas izpausme ir saistīta ar psihisko kaiti. Neviens pirms tam nekad nebija tā uzvedies. Kauns! Ja mums būs tads premjers, tad es negribu dzīvot tādā valstī. Tā kā, mans tautas balss skanētu šādi: Šleserman, apvienojies ar Cūkmanu un saved kārtībā Ķengaraga pagalmus, bet ja nebūs darba Latvijā vai Norvēģijā, tad laipni gaidam ar grābekli rokās NVA; drīz sāksies lapu novākšanas sezona kapos, varēsi par 100lvl stipendiju pastrādāt kādu menesi, tikai brīdinu, ka konkurss ir liels ap 20 cilvēkiem uz katru slotu, tā kā būs jādod kukulis vai jāpielieto lobbijs-) Jānolaižās beidzot no debesim, jāizarstē Šlosermana sindromu un jādzīvo laimīgi! Veiksmi!

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *