Aiztur personu, kura izplatījusi interneta lietotāju autentifikācijas datus

Ja pirms kāda laika cilvēki varēja uzjautrināties par jaunieti, kas it kā bija hakeris-reketieris un prasīja naudu no firmas par lietotāju datu nepublicēšanu. Tad šoreiz ir noķerts kāds klusais hakeris-biznesmenis, kas bija vācis datus no dažādām datubāzēm un pārdevis tos aizjūras interesentiem.

Vismaz es tā sapratu no Dienas raksta.

Valsts policija pagājušajā nedēļā aizdomās par personu maksāšanas līdzekļu datu, pieejas kodu un citas interneta lietotāju autentifikācijas informācijas tirgošanu ārvalstu interneta resursos aizturējusi 1980.gadā dzimušu vīrieti, Dienu informēja policijā.

Datus aizturētā persona ieguvusi interneta vidē, pielāgojot un izplatot kaitīgu programmu, kas nesankcionēti ieguva un pārsūtīja inficētā lietotāja datorā ievadītos kodus, paroles un adreses. Iegūtos datus aizturētā persona, izveidojot virtuālo personību ārvalstu interneta resursos (forumos), tirgojusi ar vismaz 1GB lielu apjomu, teikts policijas izplatītajā paziņojumā.

Varbūt, ka šis būs tas, kurš veidoja tās viltotās interneta bankas versijas?

6 thoughts on “Aiztur personu, kura izplatījusi interneta lietotāju autentifikācijas datus

  1. kxd49

    Tas apjoms gan ir milzīgs! Priekš tādiem datiem, tur iespējamie zaudējumi ar tādiem apjomiem būtu diezgan lieli, ja protams tā ir patiesa info.

    Atbildēt
  2. CooLynX Raksta autors

    Es domāju, ka tie nav “tīro” datu apjomi, bet gan dumpi no datubāzēm. Savukārt datubāzes jau ir lielas. Visa tā informācija kopā arī aizņem to gigu.

    Atbildēt
  3. Gakh

    @ CooLynX, tu laikam nelasi…
    “Datus aizturētā persona ieguvusi interneta vidē, pielāgojot un izplatot kaitīgu programmu, kas nesankcionēti ieguva un pārsūtīja inficētā lietotāja datorā ievadītos kodus, paroles un adreses.”

    Atbildēt
  4. Andron Mc

    Nu bet cik peec tam meerkakji ar anoniimu piesleegumu vajadziigu lai tos datus apstraadaatu?
    Man liekas shaads veids arii ir diezgan tizls. Lai gan ja tu no taas gigas izfiltree tikai tos kas gaajushi hanzanet u.t.m.l… nu jaa bet atkal kodi. Es nez. Tas man liekas ir stulbs variants.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *