Microsoft Outlook – visu laiku sliktākais e-pasta klients

Pēdējos divus gadus esmu spiests lietot šo burvīgo e-pasta klientu Microsoft Outlook. Pirms tam visu savu neapzinīgo mūžu lietoju The Bat!, kas pēc manām domām bija spēcīgākais e-pasta klients kādu jebkad biju testējis. Iespējams, ka šī iemesla pēc joprojām nevaru pierast pie šī kroplīša, kas ir Outlook. Nu nesaprotu kā tik liela korporācija ar tik daudzām gudrām galvām nav spējusi uztaisīt par lietojamu savu iebūvēto e-pasta klientu.

Microsoft Outlook no HTML preview

Vienkārši izbesījos, jo šodien nevarēju saprast kā drukāt e-pastu – kā Memo Style vai kā Table Style. Vēl jo vairāk tāpēc, ka es nezinu ar ko tie atšķiras. Ja būtu iespēja apskatīties un salīdzināt, tad izdarītu izvēli. Vēl mani kaitina tas, ka nevaru izvēlēties cik un kādas lapas drukāt, jo es nezinu cik garš tas palags sanāks tāpēc, ka netiek piedāvāta pirmsizdrukas apskate. Bet palags var būt ļoti garš, jo ir bijusi gara un sirsnīga sarakste.

Par pārējām kroplībām un nespējam nemaz nerunāšu. Besī ārā!

49 thoughts on “Microsoft Outlook – visu laiku sliktākais e-pasta klients

  1. e-remit

    Jāatzīst, kad no MS Outlook+Exchange pārgāju uz Lotus Notes, sapratu, ka LN nav taisījuši cilvēki. Kad pēc diviem gadiem atkal pārgāju uz MS O+E, izrādījās, ka biju pieradis pie LN un pie MS O+E uzvedības nācās pierast.
    Tā, ka tas vairāk paraduma jautājums…
    Tagad gan esmu stabils oupensourcists 😉

    Atbildēt
  2. Oj.Ka.

    korporatīvajā vidē Lotus Notes nav konkurentu, tā plašo iespēju un stabilitātes dēļ, kā ari Domino datu bāzes ir vērtība. Man liekas diezgan nenopietns tas uzņēmums kurš izmanto M$ Outlook.

    Atbildēt
  3. losthighway

    nenopietns ir tas uzņēmums kas lieto Notes. un es pat nesākšu stāstīt kāpēc. Outlook protams arī nav dieva dāvana, bet pareizi nokonfigurējot viss ir daudz maz ok.

    Atbildēt
  4. Artis

    Oj.Ka:
    Ir divas dažādas lietas – Microsoft outlook express, kas kā Coolynx minēja ir Microsoft iebūvētais e-pasta klients, un Microsoft Outlook, kas nebūt nav iebūvēts, bet tiek iēgādāts atsevišķi. 90% userīšu (arī man) ir 2003 offiss ar taadu pašu outlooku.

    Neredzu problēmas Microsoft Outlook. Es nezinu kā ir ar jaunāko, bet lietojot 5 gadus vecu tiešām nevar HTML e-pastam print preview uztaisīt.
    Varbūt tāpēc programmām mēdz būt jaunas versijas? Domāju, ka arī piecus gadus vecs The Bat nebūs tā labākā alternatīva.

    Un man liekas diezgan neopietns tas cilvēks, kurš savu vērtējumu izsaka balstoties uz aizspriedumiem pret vienu, vai otru kompāniju. Visās valsts iestādēs lieto Microsoft, tādējādi padarot šo Outlook tik neaizstājamu.

    P.S. The Bat aglvenais trumpis ir bijis e-pastu kārtošanas iespēja: Grupējot pēc saņēmēja un kārtojot pēc saņemšanas datuma. 2003 outlooks to nepiedaavaa, 2007 gan.

    Atbildēt
  5. karuuzo

    Nezinu, ko ir salietojies Oj.Ka., bet Lotus Notes ir pats briesmīgākais, kas ir radīts programmatūras pasaulē (tas ir atreferēts citāts no vienas lapas, kurā viens cilvēks bija izķidājis LN (slinkums meklēt). Laikam bija domāts par komerciālu programmatūru).

    No sava viedokļa, salīdzinājumā ar LN, Outlook ir enģelis 🙂 Neraudi CLX, tev vēl ir paveicies.

    m

    PS. Nezinu, vai var uzskatīt par stabilu programmu, kura vismaz 3x nedēļā sakaras un vismaz 1x mēnesī tā sakaras, ka nepieciešama admina iejaukšanās serverī 😉
    PPS. Nu jā, cena arī patīkami atsvaidzina 😀

    Atbildēt
  6. Vilx-

    Es arī ikdienā dabonu lietot Outlook. Ja ir iespējams, iesaku pāriet uz 2007. versiju – tur patiesi ir nākušas klāt daudz ļoti vērtīgas fīčas. Varbūt pat CooLynx domas spēs mainīt!

    Bet par Outlooka e-pasta spējām kā tādām man jāsaka, ka man paliek iespaids, ka e-pasta lietošana Outlookā jau sen ir tikai kā tāda papildiespēja, un primāri tas ir plānošanas rīks. 😛

    Atbildēt
  7. Vigants

    Nu pēdējos 3 mēnešus strādāju ar 8.x Lotus Notīm un varu teikt, ka interfeiss ir būtiski user frendl’y pataistīts. Vēl arī tas, ka ir ieintegrēts Sametime tiešsaistes sarunas un vēl miljons jaunu jauku lietu. 🙂

    Atzīšos, ka pāreja uz notīm no Outlook sākumā šķita briesmīga, bet nu jau ir pierasts un ir ļoti ērti… tie, kas apskata variantus – pamēģiniet jauno… pavisam cits feelings.

    Atbildēt
  8. krizdabz

    Ūja, ūja, kas par skaļiem tekstiem. Bijušajā darba vietā pieradu pie MS Outlook 2003 un nekā labāka nav priekš sava darba organizēšanas (e-pasti, kalendārs, kontakti un tāski). Lieliski sadarbojas ar vairumu (attiecīgo) MS softu un MS Outlook ir lielisks un spēcīgs darbarīks jebkuram uzņēmumam. Cik esmu redzējis (mēģinājis supportēt) Lotus Notes, tad nu.. brīžam neizprotams un sarežģīts klients. Un mājās var rotaļāties ar “visādiem” sikspārņiem un pērkonputniem. Mājās es šobrīd izmantoju tieši Thunderbird. Ir lietas, kas kretinē, bet visā visumā mājām pilnībā pietiek. Korporatīvā vidē būs būt Outlookam. Vienīgais 2007 Outlook ir pasmags (though ar ērtu lietotāja saskarni) kā jau visa Office 2007 pakete. Tās, protams, ir tikai manas subjektīvās pārdomas, kas balstītas uz to darba pieredzi, kas man ir bijusi ar šiem programmproduktiem.

    Atbildēt
  9. xxx2

    Nu mana pieredze ar outlooku – nu gļūks kas gļuks…
    Piemēram 2003 neprot normāli ar IMAP mail serveri strādāt – nevar norādīt kurās mapēs likt draft un send.

    2007 par laimi to māk.

    Atbildēt
  10. vimba

    Piesiets pie MSO. Reāli besī meklēšanas funkcija. Gandriz visos MS produktos meklēšana aktivizējas ar Ctrl+F, outgļukā pie šīs funkcijas atverās jauns meils. Lūk tas ir 3,141592653…..

    Atbildēt
  11. CooLynX Raksta autors

    vimba, kur nu meklēšana – pat šķirot pēc kolonām īsti nemāk. Es nezinu nevienu lietu, kas šajā klientā būtu labi realizēta. Lai gan gandrīz jebkurā programmā tāda ir.

    Atbildēt
  12. Kaitnieks

    Pateicoties Tev, CoolLinux, es jau kuro gadu lietoju The Bat 🙂 Es pirmo reizi palaižot viņu nobijos no visādiem skrollējošiem brīnumiemj, bet Tu parādīji, ka visu lieko var novākt un iegūt normālu e-pasta klientu. Pie tam tikai nesen upgreidojos no kaut kādas 2003. gada ziemassvētku versijas uz jaunāku.

    Paldies Tev!

    Atbildēt
  13. jippo

    Aber Mozillas Thunderbird, po, ka man darbā arī lieto Outlook Express un MS Outlook, dažiem useriem esmu uzlicis Thunderbird, un šamējie ir gana apmierināti. Turklāt bezmaksas…

    Atbildēt
  14. ZBH

    a ar M$O Outlook iraid izdariits tas pats M$ drosiibs pasaakums kas ar OE – nelausan atveert no taa pa taisno XLS utml fails?
    savulaik deel shii hotfix jok biij labs iemesls tautai Thunderbird uzlikt 🙂

    Atbildēt
  15. hu_ha

    Pilnīgi piekrītu jippo – arī es izmantoju Thunderbird. Ja ko dikti savajagās no publiskajiem folderiem, tad paveru outlook, bet meeting-request’us akceptēju caur Exchange web lapu. Mailiem ir gan kārtošana, gan filtrēšana – tā teikt viss, kas saimniecībā nepieciešams..

    Atbildēt
  16. vimba

    Nu par kolonām nemaz nerunāsim. Tās pašas primitīvākās lietas, tur izskatās, taisijis kāds cits MS nolīgts kantoris. Gan jau no Indijas… Varbūt korporatīvā risinājumā pie ĻOTI labas konfigurēšanas var panākt brīnumus, bet ikdienas lietošanai pagrūti.

    Atbildēt
  17. CooLynX Raksta autors

    Patiesībā savu sāpi es izliku, lai rastu risinājumu, jo varbūt kādam ir izdevies to nokonfigurēt, lai tas kaut tuvinātos tam pašam The Bat! 1999.gada līmenim, kad es to sāku lietot.

    Nu neticu, ka pasaulē izplatītāko e-pasta klientu nav iespējams padarīt lietojamu.

    Atbildēt
  18. Krišs

    Ir pieejami licencēti gan TheBat, gan MSO2007 un tomēr esmu palicis pie pēdējā.

    Visvairāk nokaitināja TheBat nespēja izveidot normālu izskatu, kad uzsit reply uz HTML formatēta maila. Parādījās kaut kādi nenormāli plati zili rāmji utt apkārt.
    Tas bija spēkā gan jau Kaitnieka minētajai “christmas edition”, gan arī krietni jaunākajai 2006.gada nogales (laikam) versijai.

    Atbildēt
  19. smith

    Es darbā lietoju Microsoft outlook un esmu apmierināts. Patīk, ka viss ir iekšā: e-mails, calendārs, plānotājs, atgādinātājs, uzdevumi, piezīmlapiņas u.t.t. Brīžiem kļūst lēns, ja netiek tīrīta pastkastīte, bet tā nav nevainas…

    Atbildēt
  20. sh

    The Bat bija šausmīga bremze pie lielāka e-pastu apjoma, jo tie visi tika glabāti vienā failā. Varbūt vēlāk kaut kas mainījās, bet tas bija neciešami.

    Es gan jau gadus piecus lietoju kmail un nespēju nosaukt trūkumus. Ātrs, funkcionāls, stabils. Manā gadījumā pat pie ~10’000 meiliem nav ne bremzes, ne citu problēmu.

    Atbildēt
  21. CooLynX Raksta autors

    sh, muļķības! Man nav iespējas atspēkot ar faktiem/bildēm, bet savulaik par šo jau biju neskaitāmas reizes publicējis materiālu ar datiem.

    The Bat! nekad nav bremzējis, ja neskaita atsevišķas kļūdainas versijas. Man bija pa pārdesmit tūkstošiem e-pasta vēstuļu katrā mapē. Baidos samelot, bet svēra tas viss uz dažām gigām. Tā kā vaina ir citur. Pie tam, tas viss griezās uz P200 mmx, kad katrs liekais megabaits bija svarīgs.

    Un es runāju par to The Bat!, kas bija ap ~2003.gadu. Domāju, ka viņi ir gājuši strauju uz labo pusi.

    Atbildēt
  22. xc

    piespiedus daudzus gadus un vel aizvien outlook plus exchange
    outlook – aizmirstiet par favorites no public folders , tie favorites joprojam nefunkcione – praktiski tas parbaudits daudz reiz
    outlook – meklesana absoluti nenopietna
    outlook – nokopeto pastu atvert cita outlook versijaa – ir ko pamociities
    un veel daudz paarsteidzosu kretiinisku siikumu, kuriem pa tieso no microzaptes iistas atbildes nav
    bet ja to visu piecieš, atceras un neizmanto- tad var lietot

    Atbildēt
  23. uga

    es zinu daudzus visai nopietnus datoriķus, kuri ir tā pieraduši pie outluka (jaunā), ka, piemēram, uz gmail nespēj pāriet. katram savs. ņem uz darbu savu personisko datoru un lieto bat, ja nepatīk.

    un jā, outluka plānošanas funkcija ir ļoti, ļoti laba, lai arī esmu gmail lojāls lietotājs, tādas man ļoti pietrūkst. cilvēkiem ar sarežģītu dienas kārtību tā ļoti lieti noder. lieliskā googles kalendārs salīdzinoši ir pilnīgs sūds

    Atbildēt
  24. AG

    Fufelis tas viss. Atkariba no kompanijas lieluma un ticibas lieto vainu MS Excahnge vai Lotus. Ir lietoti abi. Lotus ir totali nedraudzigs. Serveri ar DB ok, bet lietotajam vajag labu interfeisu. MS platforma ir viegli lietojama un pietiekami stabila, nav ko te bumbiņas dreijāt. Vienam māte otram meita.

    Atbildēt
  25. Klaids

    Esmu lietojis gan Outgļuku, gan Sexpresu, gan The Bat!, gan Eudoru, gan Lotus Notes, kamēr pamatīgi apstājos pie Thunderbird, kas vismaz 90% atbilst manām vajadzībām un, ja kaut ko gribas papildus – lielākoties var sameklēt atbilstošu “spraudni” :>

    Atbildēt
  26. Knaģis

    Kopš kura laika Outlook neļauj kārtot/filtrēt? Grupēšana arī man liekas, ka jau 2003 bija, bet nu 2007 pilnīgi noteikti ir. Meklēšanai tiek izmantots indekss, no ~5000 vēstulēm 10sec no visiem folderiem pēc jebkura vārda jebkurā vēstules vietā. print preview strādā, norādīt lapas gan nevar.

    Atbildēt
  27. Vaards

    Coolynx,

    Man darbā nav atļauts pat WinRAR (pats biju gatavs to nopirkt, bet nekā). Un Outluka vietā lietoju vienkāršoto versiju, Outlook Express. Ir vienkāršs, dikti ērts, visādas rules forši var sataisīt un visu citu.

    Savukārt zinu, ka biškuc pēc `98 tā gada ekonomikas ministrijā cilvēki bija tā Outluku pielāgojuši, ka viņi tur vairākas savstarpēji saistītas struktūras plānoja darbus tīklā. Dikti čoini esot bijis bosam saprast ko kurš dara, un ieplānot kur un kam vajadzētu aizbraukt uz tikšanos u.t.t.

    Bet ja šo jautājumu negribas izkost un ieviest dzīvē, tad ekspresis ir dikti labs! Man tikai vienreiz gandrīz 10 gadu laikā šams nosprāga. Bet arī tad izdevās tos failus atdzīvināt, kad kompis tika biškuc uzgreidots no Pentium II MMX 233 uz nešpetnāku 😉

    Atbildēt
  28. CooLynX Raksta autors

    kashkjis, domāju, ka pilnīgi noteikti. To gan nevar attiecināt uz visiem Microsoft produktiem, bet šķiet, ka būs vien jāpiekrīt šeit teiktajam, ka tie ir bijuši indiešu koderi ar līkajām roķelēm.

    Atbildēt
  29. kashkjis

    CooLynX, saki ka Tev vienkārši nepatīk Outlook, un viss. Es piemēram saku, ka The Bat vai kāds cits ir draņķis. Mans viedoklis ir mans, bet tāpēc es netaisu skandalozu rakstu ar apgalvojumu, kur ir tikai emocijas. Faktus, draugs, faktus, galu galā DB tak strādā ar faktiem nevis emocijām 🙂

    Atbildēt
  30. kashkjis

    CooLynx, izlasīju gan rakstu, gan bildi paskatījos. nu nesaskatu nekādu problēmu pakustināt roku un to html iekopēt iecienītajā OO Writera un paskatīties to print preview 🙂
    Slinkums, draugs, slinkums 🙂

    Atbildēt
  31. saru

    jums ir interesanta saruna 😀

    Hā, katrs lieto to, kas tam labāk tīk.
    Man svarīgi ir lai viss strādā, outlookā viss darbojas !

    Atbildēt
  32. lasu

    četurs gadus lietoju MS outlook+exchange, pēc tam četrus gadus Lotusu – lotusā tomēr is spēks – nezinu, kā viņš citur ir sakonfigurēts, bet tā, kā manā tā brīža darbavietā – man likās super user friendly utt. Pie tam lotusā bija sataisītas daudz dažādas papildus fīčas attiecībā uz dokumentu plūsmu. MS exchange variantā nekā tāda nebija. tas gan varbūt ir atkarīgs no konkrētās sistēmas adminu spējām.

    Atbildēt
  33. saru

    #43
    nezinu kuru outlook versiju lieto, bet varu teikt, ka 2007. gada versija ir daudz labāka par iepriekšējo. Ja nemaldos tad pirmstam lietoju kādu tur 2003 gada versiju. Tagad saņēmos un iegādājos 2007, ir ok.
    Ērtāks un labāk arī vizuāļi piesaista.
    Un dokumentus tur var vērt vaļā. Un kas vēl mani priecē, ir tas ,ka kalendārs ir sasaistīs ar citām programmām, piemēram onenote, ko bieži izmantoju veicot pierakstus.
    Nezinu, bet mani pilnībā apmierina outlook 2007.

    Atbildēt
  34. ragnarok

    es lietoju Mozillas Thunderbird an viss iet uz urraa, turklaat vinjsh nav tik smags ka MS Outlook, kas pie katra ienaakoshaa maila saspringst kaa spiezhot mazu kaku. Savukaart Thunderbirdam pats vari nokachaat fiichas, kas shkjiet deriigas, piem., kalendaaru vai zipotaaju.

    Atbildēt
  35. Artis

    Varbūt kāds zinošs Outlook cilveeks var pateikt vienu lietu: The bat bija tāda taustiņu kombinācija kā ALT +1 vai CTRL + 1 un taa liidz kaut kādi + 7.

    Vienā skatā varēja dabūt tādu lietu, ka e-pasti sagrupēti pēc sūtītāja, bet tajā pašā laikā grupas savā starpā sakārtotas pēc katras grupas jaunākā meila.
    Tas jau bija ieviests tālajos 2000. gados…

    Kā lai to dabūn gatavu 2007 outlookaa?

    Atbildēt
  36. Atbalss: Agnitum Spam Terrier 2.0 | Pods.lv

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *