Kā mērīt sava bloga panākumus?

Kā novērtēt jeb izmērīt cik veiksmīgs vai neveiksmīgs ir tavs blogs? Kā mērīt sava bloga panākumus? Es nezinu.

Pirms pusgada es ieliku FeedBurner skaitītāju, lai saprastu cik daudz cilvēku lasa manus ierakstus caur barotņu lasītājiem. Pēc kāda laika uzzināju, ka šo lasītāju skaits ir sasniedzis 500, bet diemžēl no tā labāk nepalika. Var pat izanalizēt ar Feed Analysis palīdzību un no esošiem datiem aprēķināt cik daudz lasītāju būs nākotnē.

To pašu var darīt arī ar apmeklētāju statistikām. Bet ir vēl daudzi citi griezumi kā var izmērīt to, ko tu esi paveicis. Tiem, kas grib sasniegt kaut ko vairāk un īsti nezin kā to darīt, var palasīt Blog Metrics jeb seši ieteikumi kā izmērīt savus panākumus. Neliels izrāvums ieskatam.

Six Tips For Measuring Success Of Your Blog:

Measure: 1) Raw Author Contribution 2) Holistic Audience Growth 3) Conversation Rate 4) “Citations” / “Ripple Index” 5) Cost 6) Benefit / ROI.

My goal is for you not only to understand what to measure, but by the end of this post if you are a Blogger or a Marketer then you’ll have lots of tips on how to do this blog “thing” right. This post has many tips / best practices that have worked for me.

Pateicoties šiem ieteikumiem ir tapis WordPress spraudnis Blog Metrics, kas palīdzēs vieglāk analizēt datus.

6 thoughts on “Kā mērīt sava bloga panākumus?

  1. xlt

    un? Lasītāju un apmeklētāju skaits jau ir tikai cipari. Ko ar tiem darīt tālāk? bloga “veiksme” ir nedefinējams jēdziens un neaprēķināms jēdziens. kādam tie ir 100 bloga apmeklētāji, kādam – 100 rss lasītāji, bet citam pofig, ka tik nāk nauda no reklāmām. savukārt vēl kāds ir priecīgs, ka blogojot var izpausties un ir atradis 5 aktīvus domubiedrus.

    nezinu. es jau labu laiku uz cipariem īpaši neskatos. tik iemetu acis reizi pāris mēnešos, lai saprastu vai mani kādsa vispār lasa. 😉

    Atbildēt
  2. sandy

    Tanii briidii kad, latvijaa buus reaala iespeeja monetizeet netaa, viss mainiisies, vecie 30gadiigie onkulji plaatiis rokas, kameer 14gadiigie skoleeni pelniis tukkstoshus. Ar to arii varees defineet veiksmi tad.

    Atbildēt
  3. Atbalss: Grūts darbs nes saldus augļus | Pods.lv

  4. Atbalss: 1000 rss lasītāji | Pods.lv

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *