Tiesāšanās kā ķēķis

Sākšu ar nelielu lirisku atkāpi, lai mēģinātu ilustrēt konkrēto situāciju.

Pagājušo sestdien tika taisīta tūre kuras laikā apbraukājām tuvākus un tālākus radus, kas dzīvo dažādos Latvijas nostūros. Svētīga lieta.
Pirms mēneša varēja lasīt par to, ka Latvijas Pasts likvidēja virs simts nerentablās pasta nodaļas, kuras radīja ap 5mlj. Ls zaudējumus. Mani radī kā reizi saskārās ar to, ka Pasta nodaļu nolikvidēja un tagad par pasta piegādi būs jāmaksā 3Ls/mēnesī. Nepajautāju, kas to piegādās, bet tas šobrīd nav būtiski.


Nākamais moments. Dziļajos laukos, kur vairs nav parastās telefona līnijas, jo Lattelecom tās nolikvidējis, aizvietojot veco centrāli ar jaunu, kur pieslēgumu nodrošina ar radio sakariem. Rezultātā interneta nav. Viņiem centrā (likvidētajā pasta nodaļā?) esot tāda pati situācija, bet tur bija uzlikts kaut kāds internets, kas tagad velkoties mūžību un visi ir neapmierināti.

Mobilā zona ir atkarīga no mākoņu daudzuma virs galvas. Ar savu sāpi dalās ap 70 gadus veca pensionāre, kura labprāt lietotu internetu, bet nav tādas iespējas. Mans pārsteigums, par veco cilvēku tik aktīvo interesi par jaunajām tehnoloģijām un internetu, nebija liels, jo savulaik biju redzējis prezentāciju kurā bija apkopoti statistikas dati par to kura vecuma grupa šobrīd visaktīvāk iesaistās interneta apguvē. Kā reizi vecuma grupa pēc 50 arī ir tie, kas visaktīvāk sāk apgūt internetu. Ceru, ka kaut nelielu bildi esmu sazīmējis.

Nu un tagad iedomājamies, ka viņiem uz galda stāv glīti sasprausts žūksnis ar papīra lapām uz kurām izdrukātas grāmatas lappuses. Es pajautāju, kas tas par blāķi tur stāv. Man atbildēja, ka kāda grāmata ar visādām muļķībām, ko var palasīt pirms gulētiešanas. Izrādās tā grāmata ir “Tiesāšanās kā ķēķis”, ko ir atvedis mazdēls, kas pa brīvdienām atbrauc palīdzēt vecākiem un vecvecākiem.

Saiti uz grāmatas lejupielādi viņam bija atsūtījuši uz e-pastu paziņas. Tālāk jau “ģelo tehņiki”. Lūk, šādā veidā grāmata caur internetu nonāk pie lasītājiem, kuriem nemaz nav interneta.

Es sajutos atpalicis. Protams, es īpaši nemeklēju šīs grāmatas “bezmaksas” versiju, bet parasti šādas lietas izplatās zibenīgi un tikai slinkais to palaidīs garām. Es biju palaidis garām. Tagad labošos.

Tiesāšanās kā ķēķis

Nedaudz par pašu grāmatu. “Tiesāšanās kā ķēķis” autoru mājaslapa.

Saistībā ar to, ka grāmata “Tiesāšanās kā ķēķis” nav komerciāls projekts un nav domāts peļņas gūšanai, grāmatas papildtirāža netiks drukāta, paskaidroja Lapsa.

Grāmatas 4000 eksemplāru izdošanas izmaksas ir bijušas 6407,40 lati. Prognozējams, ka pēc visu pārdošanā iegūto līdzekļu saņemšanas šīs izmaksas tiks pilnībā segtas.

Vienas grāmatas ieteicamā pārdošanas cena bija 3,20 lati. Pašlaik SIA “Baltic Screen” no grāmattirgotājiem par grāmatas pārdošanu ir saņēmusi aptuveni 5300 latus. Ja pēc visu maksājumu saņemšanas izrādīsies, ka grāmatas izdošana ir devusi kādu peļņu, tā tiks nodota suņu un kaķu patversmes celtniecības vajadzībām, solīja Lapsa.

Artūrs savā blogā ir nopublicējis saites uz grāmatas elektroniskās versijas lejupielādēm.

Komentāros vienā no saitēm var lejupielādēt “uzlauzto” versiju, kas ļauj arī kopēt saturu.

http://stashbox.org/35641/lapsa-book.pdf

5 thoughts on “Tiesāšanās kā ķēķis

  1. wii

    #Papuass:
    Pirmo reizi dzirdu, ka Lapsa kaut ko saka par autortiesībām, nevis atkal… 😉 emm, īdētājs?

    Juridiskais kantoris, kas izplata autordarbu (kaut vai bez maksas)… interesanti.

    Atbildēt
  2. BlackHalt

    Tās saucamās autortiesības var salīdzināt ar PSRS.
    Daudzi jau iepriekš zināja, ka tas monstrs vienreiz sabruks.

    Protams, ka daudzi tam netic, neticēja un turpina, turpināja kalpot sistēmai. 😛

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *