EN vairs neiznāks drukātā formātā

Gandrīz aizmirsu pieminēt pie Maksima izlasīto ziņu par to, ka žurnāls EN pārtrauc drukātās versijas iznākšanu.

EN+Afiša

В эту среду, 29 августа, из типографии не вышел новый, 618-й номер еженедельника “ЭN+Афиша”. Это случилось впервые за 12 лет. Но сам журнал готов — он перед вами. Скачивайте и читайте. А мы с сожалением должны сообщить, что этот номер последний. Мы не можем сделать его печатную версию, поэтому оставляем его в Интернете, зная, что сюда вы обязательно заглянете.

Šis ir otrais man zināmais izdevums, kas pārtrauc savu drukāto versiju, bet paliek internetā. Pirms tam tādu pašu joku izstrādāja Republika. Par iemesliem runājot.

Papildināts

Žurnāls vispār pārtrauc savu darbību. (paldies budzis par korekciju – nogurums dara savu 😉 )

Viņi raksta.

В чем же причины этой ситуации, спросите вы. Они очевидны: постепенное снижение у вас, наших потенциальных читателей, интереса к печатным СМИ. Составить конкуренцию порталам, блогам и ЖЖ мы оказались не в состоянии. Еще одна причина — пресловутая Ирландия и другие страны, которые отнимают у нас не только рабочие руки, но и читающие глаза…

Pēdējās tendences liecina, ka kā reizi nedēļas un mēneša izdevumi ir tie, kas šobrīd paliek populārāki, jo ikdienas ziņas cilvēki iegūst no portāliem un blogiem. Tā kā tas, ko viņi uzrakstīja ir buļļa kakas. Bet visi pārējie iemesli apvienojumā ar kāda sponsora nevēlēšanos uzturēt šo izdevumu pie dzīvības arī visticamāk, ka paveica savu melno darbu.

Attiecībā uz šo izdevumu man ir visai vienaldzīga attieksme, jo neesmu nekad turējis to rokās un nezinu, ko es varētu zaudēt. Visādi citādi, ja saimnieki uzskata, ka nav izdevīgi izdot šādu žurnālu, tad tā tam būs būt.

8 thoughts on “EN vairs neiznāks drukātā formātā

  1. arnico

    Par tiem iknedēļas un ikmēneša izdevumiem piekrītu, es arī izdomāju vairs nepasūtīt biezu avīzi katru rītu kurai labākajā gadijumā es veltu 2 minūtes lai izlasītu virsrakstus un saprastu ka gan jau šodien par to visi bļaustīsies un tātad nav jēgas tagad tagad tērēt laiku lasīšanai. Un pārgāju uz tikpat biezu žurnālu reizi nedēļā kuru es varu nedēļas laikā tējas pauzēs izlasīt un saprast ka tur runa ir par kādām interesantām tēmām nevis vienkārši par to kā kāds ir piekāsis kādu, tas ir slikts, tas ir labs, šodien notika kārtējais šausmīgī šausminošais šaušalīgais notikums un tamlīdzīgus. (šo ikdienas informāciju parasti var iegūt ar vienu ausi paklausoties ko runā apkārt, vai vienkārši pārskrienot blogus[te arī parādās blogu burvība – tie izfiltrē to ziņu daudzumu un runā tikai par patiesi šausmīgi šausminošajiem notikumiem])

    īsāk sakot – avīzēm ir vakars uz ezera, kamēr žurnāli vēl varētu padzīvot 🙂

    Atbildēt
  2. John

    Kādreiz regulāri lasīju “Diena” un “Dienas Bizness”, bet tagad vairs īpaši nelasu, jo 80% ziņu izlasu jau internetā. Var paironizēt, bet man db.lv ir izkonkurējis drukāto versiju 🙂 Žurnālus gan lasu joprojām – internetā analizējošas info ir pamaz.

    Atbildēt
  3. Gudvins

    …ikdienas ziņas cilvēki iegūst no portāliem un blogiem..

    No blogiem pagaidām cilvēki iegūst visnotaļ niecīgu daudzumu informācijas, pagaidām blogotāji pamatā nodarbojas ar paštīksmināšanos. Jācer, ka tas mainīsies..:) Piemēram infa par EN ir ļoti pat interesanta… Būtībā tā tikai kārtejo reizi apliecina, ka krievu medijiem LV izdzīvot ir arkartigi gruti, jo cinities ar Krievijaa razhoto presi ir gruti – kam vajadzigi pārpublicejumi, ja par tadu pashu naudu var lasit originālziņas, turklāt ir iespēja izvēlēties no N nosaukumiem… Dusi saldi…

    Atbildēt
  4. noisex

    Pareizi ir, nav ko izcirst kokus 🙂 …manis pec drukata zinju prese vispar var nebut, tachu ir medaljas otra puse…ir cilveki (lauku, veci u.c), kas nelieto i-netu vai ari nevar to lietot kaut kadu apstaklju vaditi: nav naudas, nav tehnisku iespeju, nevelshnaas utt…ta ka kaut kadam vidusceljam ir jabut 🙂 Domaju, ka periodika (zurnali) dzivos vel ilgi….tos pat es lasu 😀

    Atbildēt
  5. Grrr

    > Pirms tam tādu pašu joku izstrādāja Republika. Par iemesliem runājot.

    Republikai vienkārši piegrieza naudu īpašnieks kādu laiku pēc vēlēšanām.

    Atbildēt
  6. Atbalss: Business 2.0 žurnāls tiks slēgts » Pods.lv - Latvijas interneta pods

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *