Adobe met skatienu uz Linux pusi

Slašdotā ir iemesta saite uz News.com rakstu par to, ka Adobe met skatienu uz Linux pusi.

Two job postings reveal some of the company’s intentions. Adobe wants to hire a director of Linux market development to “identify and evaluate strategies for Adobe in the Linux and open-source desktop market” and to identify projects that “will help improve Linux as a desktop environment.” The employee also will “develop strong business relationships with leading Linux distributors and partners.”

Lai vai kā, bet priecāties tā kā būtu pāragri, jo izskatās, ka Photoshops Linuxam, tomēr tik ātri vien netaps, jo tirgus esot pārāk mazs. Tā kā nāksies vien turpināt bakstīties ar kokaino GIMP vai arī emulēt vidi, lai palaistu Photoshopu.

However, Pam Deziel, an Adobe director of product marketing, did say the company doesn’t think there are enough customers today to justify selling Linux versions of its flagship Photoshop or Illustrator graphics programs.

32 thoughts on “Adobe met skatienu uz Linux pusi

  1. viuks

    Nemaz ar tas Gimps nav tik kokains. Un pats labākais, nemaksā vairākus simpus. Vienīgais photoshopa pluss – saprotamāks iesācējam IMHO.

    Atbildēt
  2. Maita

    GIMP ~ 50% vajadzībām ir gandrīz ideāls, protams, protams, nerunāsim tagad par saskarni, bet IMO nekā paarlieku kokaina tur arī nav.

    Atbildēt
  3. efix

    Domāju, ka precīzi tiek attainota reālā situācija par Linux Desktop lietotājiem: "…company doesn’t think there are enough customers today to justify selling…". Un gan jau, ka Adobe ir veikusi kādus plašākus pētījumus, lai pateiktu – jā vai nē.

    Atbildēt
  4. stripe4

    ja adobe programmētāji photošopu izstrādātu, pielietojot qt (kā tika veidots adobe photoshop album), tad bez lielām pūlēm būtu iespējams arī uztaisīt photoshop linux versiju. sanāktu native kde aplikācija. 😉

    Atbildēt
  5. r21vo

    vismaz ledus ir sakustējies. fotoveikals zem *nix būtu super, jo ar gimpu ne vienmēr var panākt to ko vēlies. kā vispār ir ar emulēšanas iespējām – cik reāli ir emulēt windozi un ripināt fotošopu?

    Atbildēt
  6. slicer

    2 HIGH-Zen. Cik daudz jācenšas, lai panāktu ar Gimp’u to pašu ko ar Photoshop?
    IMHO, Photoshop ir viens no retajiem tūļiem, kas reizē ir gan "monstrīgs", gan arī lietotājam saprotams. Nedaudz pamācāmies un taisām.

    Atbildēt
  7. tamster

    gimp ir gan kokains. ar ps vēlamo var izdarīt ātrāk, ērtāk un labāk. varbūt gleznot vai zīmēt komiksus uz gimp arī var, bet nu par saitu dizainēšanu toč var aizmirst.

    Atbildēt
  8. r21vo

    man personīgi lielākais trūkums gimpā ko esu ievērojis ir tas, ka layeriem nevar uzstādīt "blending options" kā to var izdarīt fotošopā (zem tā ietilpst vesels lērums ēnu efekti, glow, emboss, belevel, stroke utt utt efekti).

    Atbildēt
  9. mr_serge

    Nu ziniet ko…
    Cik tad ilgi mēs taisīsim šos salīdzinājumus – viens sux otrs rullz?
    Es pats pirms gadiem mēģināju ar to GIMP kaut ko padarīt un sorre, tai pat brīdī vispār aizmirsu par tāda *nix eksistenci, jo man, kā cilvēkam, kam ar grafiku jāņemas ikdienā, *nix vidē vispār nav ko darīt. Bet tiem pāris gudrelīšiem, kas te ņaud par Win vidi atgādināšu, ka Adobe jau no pašiem pirmsākumiem savus produktus taisīja MAC un tikai pēc tam Win, tā kā Photoshop 100% var uzskatīt par MAC vides grafisko programmu, kas tika pielāgota Win videi un tagad tiek izstrādāta abām platformām paralēli.
    No otras puses ir arī jāatgādina, ka jaunā MAC platforma ir daļēji būvēta uz *nix…

    Atbildēt
  10. Pablo

    Patiesībā ļoti svēta lieta. Jau gadiem ilgi esmu strādājis ar Adobe GoLive gan win* vidē, gan mac. Bet Linux vidē to nav izdevies palaist. Pati programma palaidās exselenti, tikai ceļš no golive ftp klienta uz serveri nekādīgi nav izdevie. Tādēļ joprojām lietoju 2us os.

    Atbildēt
  11. ezis

    es pirms vairākiem gadiem mēģināju to photošop lietot – baigi neertais aparāts, un arī iespējas nav nekāds lielās.. man nepatika. kam gan tāds lūznis vajadzīgs?

    Atbildēt
  12. ZBH

    ja jau par "Desktop OS" iraid bazars, tad laikam Acrobat portees.
    arri daudz, nemot veeraa Adobe orientaacij uz Wintel (prieks AMD jau neko veel avien neoptimizee, vai ne?).

    Atbildēt
  13. ZBH

    efix : mozj iraid veikus peetiijums, mozj ne, bet Disnej studij ar 100 Photoshopiem vin pasuutiij 3 maajs taalaak. Disnej studij noalgoj Codeweavers, lai tie zem CXO piedabuu to shop.

    Atbildēt
  14. karuuzo

    Bet GIMP is for free!!! Nu labi, Photoshop arī daudziem ir for free.
    Bet pats stulbākais GIMPā ir tas… ka es no viņa nihera nesaprotu. Nu labi, no Fotoshopa arī.
    m

    Atbildēt
  15. Janka

    Nu Gimpam nav ne vainas. Vienkārsi Gimp NAV PHOTOSHOP, un nakad nav domāts par to būt. Es līdz sim esmu varējis Gimpā izdarīt visu, ko vēlos. Tiem kliedzējiem vienkārsi ir slinkums pamācīties. Un interfeiss nav nemaz tik kokains – tas vienkārsi ir veidots prieks *nix x-logiem, kur ir pieejami vairāki desktopi, kas lauj Gimpa daudzos logus pēc vajadzības izvietot pa tiem.

    Atbildēt
  16. coolynx

    Janka: Tieši tā – GIMP nav un nekad nebūs Photoshop, tātad salīdzināt šos abus grafiskos redaktorus nedrīkst. No kā mēs izsecinām, ka Linuxā nav Photoshop alternatīvas. Miers un bērziņš.

    Atbildēt
  17. Kaklz

    Adobe jau būtībā kaut ko šajā lauciņā dara – Acrobat reader viennozīmīgi ir labākais pdf apskatīšanai un izdrukāšanai. Attiecībā uz grafiku – ir vecais labais paradokss – klientu nav, kamēr nav programmatūras, bet programmatūru nevar atļauties izstrādāt, jo nav klientu, kas to pirks. Un tā nu veidojas sava veida deadlock, kurā viens gaida uz otru un neko nedara.

    Atbildēt
  18. danila

    GIMP nav kokains! darbā rukāju tikai ar GIMPu (apstrādāju bildes webam) IMHO tas ir pilnīgi pietiekams produkts 98% useru. bet pārējiem 2% diemžēl nē, jo strādā ar RGB, bet drukai vajag CMYK.

    Atbildēt
  19. .

    gimps nav fotoshops taapat kaa fotoshops nav gimps. man pietiek ar gimpu, bet neesu dizaineris, tik sashnakaju gatavas skices, kaadu kontrastu pielaboju fotograafijaam utt.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *