Antivīrusu testi

Domāju, ka daudzi pieredzējuši datorlietotāji piekritīs viedoklim, ka antivīruss ir vajadzīgs, bet bez tā var iztikt. Ja piedomā pie savām darbībām, tad inficēties ar kādu vīrusu nav nemaz tik vienkārši.

Tā kā viens no izplatītākajiem veidiem kā inficēties ir caur internetu, tad var izmantot pareizu pārlūku, e-pasta klientu un ugunsmūri un aizmirst par visu to interneta drazu, kas grib ieperināties mūsu datorā. Protams, pastāv arī iespēja neveiksmīgi lejupielādēt kādu programmu, kas ir piebāzta ar trojāniem, bet tāpēc ir domāti aplikāciju ugunsmūri, kas ar to tiks galā.

Tā kā es pats vai nu nelietoju antivīrusu programmas, vai arī turu kaut ko mazu un neuzbāzīgu, lai kādreiz pārbaudītu vai iesūtītajā failā nav kāds vīruss, tad nu pārāk neaizraujos ar pēdējo antivīrusu testiem, jo man vienkārši laika nav tādām muļķībām. Pirms dažiem gadiem aplauzos pāris reizes, ar toreiz populārāko antivīrusu, un tāpēc paliku uzticīgs pārbaudītām vērtībām. Bet ir cilvēki, kam darba specifika ir tāda, ka jābūt informētam par to, kas ir labāks vai sliktāks.

Nesen tika iesūtīts neliels apskats ar šobrīd populārāko antivīrusu testiem, kas, manupārt, kā reizi nāk no šāda tipa cilvēka, kam ir jābūt informētam par jaunumiem vīrusu frontē. Man radās aizdomas, ka šis pētījums nav visai objektīvs un ar tā publicēšanu nedaudz piebremzēju. Bet nu spriediet paši – te būs antivīrusu testi, ko iesūtīja Valdis.

Salīdzinājumam gribētu piedāvāt vēl papildus ielūkoties kādā citā lapā atrodamos antivīrusu testu rezultātus. Pašā lapas apakšā tiek piedāvāts arhīvs ar PDF failiem, kurā ir detalizētāka informācija par katru antivīrusu programmu un tās spējām.

71 thoughts on “Antivīrusu testi

  1. Mateo

    Mani Kasperskis nav pievīlis un reizi nedēļā, kad meklēju "nelabajās" lapās visādas lietiņas viņš iekliedzas, ka vīruss mēģina ieperināties.
    Drošibu nodrošinu ar:
    1) kasperski;
    2) ad-ware;
    3) outpost.
    + lai dators neaizd… un nesāk bremzēt, katru dienu palaižu 1-click maintaince no TunUp Utilities. Tagad Windows jau sen sen neesmu parinstaleejis, ieprieš to darīju regulāri. Tas 1-click katru dienu atrod kļūdas reģistrā un programmās.

    Atbildēt
  2. karuuzo

    Es agrāk kolekcionēju vīrusus, kurus man atsūtīja, šobrīd es varu tikai kolekcionēt paziņojumus no servera, ka vīrusainais meils ir iemests karantīnā. Bet, "uz dievu paļaujies, bet ēzeli piesien", tāpēc man joprojām griežas McAfee (v4.5.1, jo jaunākie enģini ir kaut kas briesmīgs), kas ir firmā nopirktais virusskans.
    Rezultāts ir tāds, ka pēc katra nopietnāka cauruma atrašanas, ienāk kādi pārdesmit paziņojumi nedēļā. Vai ir vērts turēt tādu vīrusskanu, nezinu, bet pagaidām netraucē.
    Nu jā, arī izsūtīt vīrusu es vairs nevaru 🙁
    m

    Atbildēt
  3. Kloons

    Nju testiņš tāds interesants. Sak kurš pirmais update izlaidīs…
    Principā taspats kas ar browseriem… katram savs un liela jēga naf strīdēties kurš labāks. Lielie monstri ir bik labāki par mazākiem, bet bet bet… ne vienmēr. Pats sēžu vispār bez vīrusķērāja… thnx w2000/xp lietotājiem 🙂 w98 tiek aizmirsts pamazām =] (ugunsmūris un reģistra sargsuns gan ieslēgti).
    P.S.
    Pa ausu galam dzirdēta tā incīgā bauma ka dažas kompānijaspašas ražotot vīrusus un momentā iekļauj update zālītes pret tiem…
    Maybe ar maksā koderiem kas raksta tos vīruseļus, lai pasaka jaunāko zāļu receptes… 🙂 Maybe kāds kauko vairāk i dzirdējis?

    Atbildēt
  4. Krotow

    Kārtējo reizi atkārtošu jau sen apnikušas lietas 🙂
    1. Neviena sistēma nav 100% neuzlaužama. Visaizsargākais dators ir tāds, kas ir izslēgts un aprakts zem 100m biezas betona kārtas. Vēl aizsargātāks ir tikai tas, kuram betona slānis biezāks 🙂
    2. Pilnīgi aizsargāt sistēmu, kas by design nav droša (ceru, ka man nebūs jāskaidro, par kādu OS tiek runāts), izmantojot tikai uz šīs sistēmas uztupinātus apvalciņus, nav reāli. Protams, ugunssiena un laicīgi atjaunots antivīruss iespēju izdarīt ko sliktu standarta gadījumos krietni vien apgrūtina un vairumā gadījumu ar to pilnībā pietiek. Bet tas nepasargās no zināmas pārlūkprogrammas un e-pasta klientu caurumiem un arī lietotājiem, kam nagi niez atvērt visu, kas atnāk. Piedevām ja tas viss notiek administratora režīmā, kas ir ieslēgts pēc nosacījuma (un ir daļa programmu, kas citādi nemaz nedarbosies, piemēram Nero un vairums spēļu 🙂
    Es šoreiz nemudinu uz masveida OS nomaiņu. Pēc paša pieredzes darbam ar attiecīgo sistēmu, kas pieslēgta internetam, pietiek ar regulāri atjaunotu antivīrusu un ugunssienu (Outpost u.tml.). Vienīgi kā pārlūkprogrammu izmantot IE šobrīd kategoriski neiesaku tieši dēļ tā spējas nemanāmi sazvejot visādu drazu pat ar atslēgtiem ActiveX un JavaScript (paradoksāli, bet fakts 🙂 Varbūt 7. versijā kas labosies, kaut gan zinot lodziņu uzbūves principus – diez vai.

    Atbildēt
  5. Krotow

    Pie pēdējās rindkopas aizmirsu piebilst, ka regulāri jāpārbauda arī WindowsUpdates, vai tur nav parādījies kaut kas jauns (dīvaini bet tas monstrs bez naudas iekasēšanas no visiem arī reizēm kaut ko salabo).

    Atbildēt
  6. Mr.Venom

    Ar jauno notebooku atnāca NAV, no darba stāv Trends. Tajā laikā kad šie divi laiž cauri vīriņus un skriptexploitus, AntiVir personal http://www.free-av.de/ mierīgi tiek ar visu galā un negruzī sistēmu (ar NAV dators startējās par 3 min lēnāk).

    Atbildēt
  7. Arvens

    Manā uztverē un pēc personīgās pieredzes varu teikt ka ar Kasperski nav problēmu bijis .. bet ar paarējiem … !!!
    .. bet nu nekas nestāv un vis ir mainīgs .. tā ka visādi var būt … !!!!

    Atbildēt
  8. Pow

    es teiktu, ka tests ir ljoti labs. galvenais jautaajums ir cik aatri reagjee av kantoris uz viirusu un veel svariigi ir pattern update algoritms av softam, t.i. lai vinsh peec iespeejas aatraak nokachaatu jaunus patternus.
    kaada jeega no AV, ja tas kjer tikai viirusus, kas ir vecaaki par nedeelju…

    Atbildēt
  9. uupizz

    Avast + PerfectProcess + Xsoft + zonealarmpro = nosaciits miers. Un tomeer es labaak lietoju mandrake 10 bez visiem shitiem te meesliem….

    Atbildēt
  10. ssam

    kopsh lietoju NAV neesmu ielaidis nevienu viirusu. Kasperskis nepatika, jo paaris reizes izmeegjinaaju- nezinaamu iemeslu peec baigi bremzeeja kompi un ielaida vienu viirusu, ko McAfee peec tam atrada.

    Atbildēt
  11. flipo

    Nez, nez kas tie ir pa testeim, bet nu jpeg exploitu man clamav sen jau atrod, tiesa gan ne clamwin, bet gan linuxiigais clamav!

    Atbildēt
  12. Boo

    kopš 1999 nelietoju antivīrusu – skan paardroši, bet ja tiek lietots firewall, un NEtiek lietots Outlook un IE, kā arī ja nav slimīga tieksme raut vaļā visu kas pagadās, tad antivīruss ir lieka kompja bremzēšana…

    Atbildēt
  13. kaspars

    Testam ieksh virus.gr atliek tikai piebilst ka pirmie pieci antiviirusi, arii F-Secure un AVK, izmanto Kaspersky antiviirusu engine.

    Atbildēt
  14. Rukicc

    Domājam ar prātu par to ko darām un nav problemu….. nelietoju ne antivīrusu ne firewall, * aiz rootera gan sēžu uz virtuālās IP….. Protams IE ar nelietoju….
    Kaspersky ir kaut kāds monstsrs cik ir nācies saskarties… tā bremzē sistēmu…..;( DR WEB spiders mierīgi sēž un reizēm bļaustās kad kaut kas nav labi…..:) bet ari tas sen ir izrubīts…..:)

    Atbildēt
  15. Kloons

    Par to bremzeeshanu Kaspersky jau tika rakstiits diezgan pasen, ka taa ir noveersta jaunajaas versijaas…
    Es izklaides peec uzliku diviem cilveekiem Panda kjeeraaju.. peec meenesha aizieshu apluureet kaadi buus rezultaati, abiem XP.SP1 nopatchots + ljoti patiik IE un visaadas jaukas reklaamas kas izlec aaraa… tiesa gan atstaaju arii SpyBot un Outpost… lai nebuut galiigaa elle jamiem… 🙂

    Atbildēt
  16. Didulis

    Es kādu laiciņu nelietoju antivīrusu, taču tad atklāju vienu free, ko nolēmu notestēt. Vieglāks par Nortonu viņš ir, taču vēl nav sanācis izbaudīt viņa darbības pret vīrusiem. Manu kolekciju viņš apošņāja, taču pēc maniem niknajiem skatieniem lika to mierā. Spēj urbties iekšā arhīvos un vēl daudz ko, ko vajag normālam antivīrusam spēt. Ņemot vērā, ka mana kaste ir sakusi nedaudz bremzēt, tad varētu būt, ka šamais arī paarbauda visus aiztiktos failus. Kaut gan es nesaskatu nepieciešamību pēc AV savā datorā. Pat tīri jauks pasākums tīrīt datoru no vīrusiem, bez lieku rīku lejupielādēšanas 😉

    Atbildēt
  17. Mamuts

    antivŗus ir vajadzīgs bet tas tevi nepaglābs ja kāds gribēs apdāvināt tieši tevi par katrām varītēm. Iepazīstoties ar iepriekšējā rakstā minēto Netsec.lv atradu tur vienu informāciju par ķaut kādiem vīrusu filtriem
    http://www.netsec.lv/forums/index.php?showtop …
    manuprāt tas būtu pats labākais risinājums un tad anti vīrus kļūtu stipri sekundāra un maznozīmīgāka lieta

    Atbildēt
  18. Uhh

    Kaspersky katraa gadiijumaa ir pilniigs meesls. Nesen naacaas paarinstaleet kompi, jo shamais nonesa videokartes draiverus uzkatot ka tas ir viiruss

    Atbildēt
  19. Mulders

    Par antivīrusiem nemāku teikt, man Symantec, ij nezinu vai tam pateicoties vai citādi… bet vīrusu nav!
    Ad-awarei neticu vairs, spybot searč and destroy šai ziņā jaudīgāks izrādījās… Outpost ir mans ugunsmūris!

    Atbildēt
  20. ZBH

    pamataa paarliid uz F-Prot. mazs un leets (ties gan, konfiguraacijs iespeejs pasuudiigs, bet zemaa cen gal galaa ne-maajs lietotaajiem to atsver).

    Atbildēt
  21. Kuuminsh

    Runaajot par droshiibu.. kas mani patiesi sajusminaaja…
    Antivirusi NEUPDEITOJAS ja lietotajam ir USERA permisijas.
    Konkreeti Symantec.
    Ar corp versiju viss ir ok.. avot parastaa vienlietotaaju versija…
    Kaa vispar kautko taadu var izdomaat!!!!
    No symantec puses izcils speeriens pa kaajstarpi… cik zinu arii citiem ir lidiziigas probleemas.

    Atbildēt
  22. Spameris

    nu nez kaa tur ar tiem AV. Pats lietoju McAfee un viscaur gaaniito IE. parlaimi nekaadi viirusi nau bijusi – McAfee visu drazu uzkjeera, pagaidaam…

    Atbildēt
  23. Kirils

    shito es nesapratishu, nah antiviirusi detektee exploitus vai haktuuljus. nevaru tanks.lv normaali ieiet vai arii 5 gadus veco skript-kiddiju arhiivu paarcilaat :[

    Atbildēt
  24. OlbaltuMC

    Vienmeer bijusi kautkaada nepatika pret Kaspersky.. shodien izlasot shito ahuuno diskusiju izdomaaju reiz notesteet.. Nez vai man slikta karma vai kaa, bet tagad jau stundu peec taa meesla instaleeshanas nevaru piedabuut windows pie dziiviibas.. pie ielaades windows vienkaarshi nokaraas.. psc.
    paldies par rakstinju 🙂

    Atbildēt
  25. OlbaltuMC

    heh, labi ka man bij paraleeli win98 uzinstaleec.. izdzeesu kaspersky diras i viss ripo kaa agraak.. sviests.. a citaadi win2k taalaak par login netika.
    zb shitaas kraaninjmeeriishanas (kaac kuram os, browsers, flash vs. html, un tagad jau antivir..)

    Atbildēt
  26. krustteevs

    Oi, dzīvoju mierīgi ar savu pareizām citām lietām zem sava ugunsmūra un nav nekādu problēmu. Kā uzlieku kādu antivīrusu, tad saakas visādi sūdi. Tiešām, visādi un daudz… Labāk dzīvot mierīgi un ik pa laikam izmantot kādu antispy wariiti…

    Atbildēt
  27. pioners

    Man ar Kaspersky bija slikta pieredze tāda, ka tas atrastos vīrusus ne tikai neizdzēš, bet arī neliek karantīnā (manā gadījumā vīruss bija datēts pat ar 2000. gadu). Tā tie arī turpina darboties un neko nevar izdarīt. Arī par brīvu pieejamie removal tools no Kaspersky neatrod un neidzēš vīrusus (pretēji gandrīz visi Symantec removal tools iznīcina gandrīz visus vīrusus).
    Kaspersky bremzē arī sistēmu. Tagad lietoju Panda, bet iepreikš Symantec un vairs nav problēmu (izvēlējos Panda, jo mazāk resursus rij). Varbūt tie netiek apdeitoti tik bieži, bet tie nepieļauj, lai man izplatās kaut kādi vīrusi.

    Atbildēt
  28. Budzis

    Ņā, Kasperskim ir mode atrast vīrusus arī tur, kur to nav 🙂 Zin, un tas besī vel vairāk, nekā tas, ja vinš kadu atrastu 2 dienas vēlēk 🙂
    Un vēl – visi runā te par Pandām, NAV, Kasperskiem utt. Bet tie visi ir maksas produkti. Cik no jums tos ir pirkuši? Labāk būtu uztaisīts bezmeksas (personalais lietošanai) av tests, lai plašas lietotāju masas nepārkāptu likumus un pc arī būtu tīri 🙂

    Atbildēt
  29. Budzis

    e-remit , neredzēju, bet laps 🙂
    Vienkārši, kāpēc jālieto maksas produkts (pat ja neesi maksājis), ja ir pieejams bezmaksas un ne sliktāks?

    Atbildēt
  30. Krotow

    Budzis: Bet makafijam principā nepatīk *.tar.gz arhīvi. Vvz, varbūt jamiem ir slepens deals ar M$, kaut gan IMHO jamiem arhīvu atpazīšana gļuko. Ja kas, makafijs man darbā ir pirkts 🙁 Pats nemūžam uz to pusi neskatītos.

    Atbildēt
  31. aga

    Kaspersky nesadzīvo ar Pandu, varbūt arī ar citiem. Uz datora griežas Panda Titanium (7.versija) ar ugunsmūri un AVG 6.0 – sadzīvo itin labi un arī vīrusus ravē kopumā tā nekas, bet es neatļaušos apgalvot, ka vīrusu tāpēc datorā nav! Apgalvot, ka vīrusu datorā nav, pilnīgi droši jau nu nevar. Ja ir tāda pārliecība, vajag paskanēt ar kādiem 5-7 vīrusu un vēl arī ar spiegu ķērājiem. Rezultāti reizēm ir visai negaidīti. Ja arī tad nekas neatrodas, nu tad cepuri nost …

    Atbildēt
  32. Kloons

    Papildinaajums (jeb labojums) uk …
    "Nevajag lietot datoru, ar to vajag strādāt!" 😉
    Lietotaaji ira visjautraakaa tauta… bez vinjiem buutu garlaiciigi 🙂 galu galaa darbs tak sisadminiem pazudiis ja nebuus taadu kas lieto 😀

    Atbildēt
  33. microns

    Man vienreiz gadījās, ka vīruss nonesa NAV (uz win98). Pēc tam mēģināju pārinstalēt, bet šis no sākuma prasa pilnībā atinstalēt. Atinstalēt neizdevās, tika ar roku dzēsts disks un reģistrs, bet vienalga nāca paziņojums, ka vajag atinstalēt. Tā nu beigās palika – ne uz priekšu, ne atpakaļ. Vienīgais variants bija pārinstalēt visu Windu.
    Par McAfee – viņš kaut kā ilgi bauda *.chm failus.

    Atbildēt
  34. bljaaviens

    izskatas, dazhi piemirsushi, ka virusu var dabut ne tikai caur internetu…
    micron, NAVu nereti ir gruti nonest ari caur Add/Remove. tapec Symantecs ir pat izlaidis papildus tooli shim nolukam. laikam Rnav2003 saucaas, ja nemaldos

    Atbildēt
  35. Aidus

    Lietoju antivīrusu no Symantec: v9.0 resursus rij vismazāk no man zināmajiem tapēc to arī lietoju. Kaspersky tā bremzēja kompi ka to mēslu ātri izsviedu no sava datora un atmiņas:)

    Atbildēt
  36. Spameris

    Kaspersky nesadzīvo ar Pandu, varbūt arī ar citiem.

    dabīgi

    Ja ir tāda pārliecība, vajag paskanēt ar kādiem 5-7 vīrusu un vēl arī ar spiegu ķērājiem.

    Un pēc tam nest kompi pie īstiem meistariem un ar skumju/trulu ģīmi teikt "dators nestartējas, es nezinu kas notika, uzinstalēju antivīrsusu un vairs nestartējas". Nu karoč tikai pilnīgi lāmeri liek divus antivīrusus vienlaicīgi (klasiskais piemērs Norton + Kaspersky)

    Atbildēt
  37. mefisto

    Laikam jau esmu atradis no windozes, bet paarsvaraa lieku visu Sygate Pro + BitDefender Pro. Sygate pats par sevi ir labs un taupiigs fw, crack arii vienmeer dabut var. Kas attiecas uz BitDefender tad tas testos iipashi neizceljas, tomeer shajaa apvienojumaa sanaak:
    2 firewall (savaa starpa nekonfliktee un dazhreiz kaads no vinjiem kaut ko ir palaidis garaam, bet otrs uzraada), register sargs, virus-scan + virus-shield un anti-spam(parasti tiek atrubīts).

    Atbildēt
  38. r21vo

    Lietoju antivīrusu no Symantec: v9.0 resursus rij vismazāk no man zināmajiem tapēc to arī lietoju.

    esu mēģinājis gan 7.6 gan 9.0 CE versijas – tik un tā vecie nortona niķi piemīt (piem atverot disku explorerii kautko naturāli iebremzē dažbrīd, dažbrīd context menu velkās ārprātīgi – tracina tādi gļuki)
    pats paargāju atpakaļ pie nod32 – ūberātrs, viegls, efektīvi strādā. vienīgā šaize ir tā, ka ar zālītēm tā pagrutāk, bet varēt jau var na haļavu dzīvot 😉

    Atbildēt
  39. roboc

    A kaadu komplexu solutionu tauta iesaka korporatiivajiem tiikliem???
    Savaa laikaa lietoju:
    1) DEAC mail & spam checkeri (dzheki staasta, ka laizhot cauri 5 dazhaadaam Antivir enginem, kaa ir patiesiiba to tik vinji zin);
    2) Locaalais maileris uz /dev/null suuta visus mailus ar attachiem, kas man nepatiik;
    3) Uz klientiem NAV CorpEdition ar update reizi pustunda;
    It kaa bija visnotalj liels miers. Ja neskaita, ka NAV tieshaam dazhreiz gulj ar updatiem.

    Atbildēt
  40. roboc

    Nu kantori bija veel Postfix, kursh nodarbojaas ar mailu nosuutiishanu taalaak un sanemto storeeshanu mail jashikos. Ja maila attachaa bija faili ar paplashinaajumiem .exe,.com u.t.t, tad tie tika rejectoti.
    Preciizu konfigu vairs neatceros…

    Atbildēt
  41. Johnie

    AVG free edition – viegls, atrs un izturejis visus testus, ko veikusi starpt. atziti datorinstituti (tads pats novertejums ka Kaspersky).
    Incigi – si testa autori aizmirsusi diezgan daudz anitvirusu programmas.

    Atbildēt
  42. bljaaviens

    mana skatijuma, labs tests ir pashveidota retu virusu kolekcija (ari no karantiinas izgraabto) ko iebarot testejamajam antivirusam.
    zhel, neatceros, ka sauca, bet bija viens tarps, kas pieziidaas kaa .DLLs pie winlogon.exe, kas savukaart ir palaists pat safe modee, tadejadi, neviens: DrWeb, NAV, trendmicro man jamo nespeja likvidet. palidzeja BartPE disks. liekas kautkur saglabaju to DLLu

    Atbildēt
  43. es no PSRS

    Ja kāc ir no savas dzīves patērējis 1-2 mēnešus reāliem testiem ar reālām vīrus progām un reāliem vīrusiem – tad var secināt kas i laps un kas i slikts
    Katrā ziņā nav jēga sīki stāstīt kas ir – un + bet AVP faniem savi novērojumi 3-4 gadīgie(jo antivirus.lv nava vēl foorums):
    Labākā versija AVP 3.5 gold – iet uz 95-98-2000-me-xp(instaleejot izņemt tjeksi pie as service) Saklabināt ja ir vīruss lai dzēš un nerāda to ka ir, apdeitos adresē pielikt _ext Tāskos pielikt new – apdeitu pie systeemas On-a lai uzreiz apdeiti notiek. un apdeitos ielikt 1h un tiem kam ir tikai lv zoona ielikt lv apdeit-u serveri…
    4.0 – tragijska versija – traumē printēšanu un syst.
    4.5 – normāla bet "pasmaga"
    5.0.xx – nav tik daudz kontrool iespēju kā 3,x un 4,x versijām – pasmaga 🙂

    Atbildēt
  44. bljaaviens

    roboc, nu man kopa ar .exe, .pif utml. rejecteejaas visadi .cpl un tagad ari .emf .wmf un, manuprat, tiem gan ir svarigi rejecteet nevis dropot! jo kolegam ari gadas kadreiz tadu failu nosutit, un jamajam ir svarigi uzzinat, ka fails nedagaaja… tikai te atkal velams rejecteetajaa nebliezt visu failu atpakalj, bet tikai kadus paris KB

    Atbildēt
  45. Kursis

    Nu laikam pie mums nepopulārs – Trend Micro Internet Security 11 Dslam, un Virus Wall Lanam, virtuāls proxis nav tas pats , kas HDD chekot.

    Atbildēt
  46. Runcio

    Piekaashu kaukaadu smirdiigu Kaspersky antiviirusu! Nu debiilaku antiviirusu neesmu redzeejis, pirms paaris gadiem domaau vajadzeetu testam uzlikt Kaspersky, uzliku uz vecaas bekas kura jau bija pilna ar trojaanjiem utt… un tad saakaas Kaspersky kviekshana, kvieca kaa aizkauta cuuka! Un dzeesa visu pa kaartu aaraa, izdzeesa man pus Win98, un piedevaam pats sevi veel 70%izdzeesa! Nu beigaas skaade vienkaarshi bija nelabojama, jo naacaas paarinstaleet visu sisteemu! Kopsh taas reizes vairs nekad neesmu lietojis to meeslu!!! Sakiet ko gribat, bet es to vairs nekad nelietoshu!
    Un tas links kur Valdis ir testeejis savus antiviirusus, man taa liekas ka vinjsh speciaali spiezz uz to Kaspersky! Vot ka Kaspersky baigi labs utt, lai tik vairaak to pirktu Latvijaa! Ja taa paskataas tad jaa tieshaam Latvijaa offisos pa pilnam tie Kaspersky!
    Panda man arii nepatiik, viena iemesla deljaa, taapeec, ka TaskManegerii tur raadaas 3x vai vairaaki pandas faili, nevis taa kaa Nortonam 1x. =)
    Veelviens jautaajums, vai ir bezmakasas antivīrusa programma ???

    Atbildēt
  47. zl0-

    neenu, nekaadas objektivitaates neredzu shitajaa testaa.
    es arii varu taadu veikt.
    liidz shim man persooniigi panda ir kjeerusi to ko nekjer kashmarovskis un nortoons. un ir vareejusi nokilleet tos viirusus par kuriem nortoons un kashmarovskis kliedz ka nevar vinjiem tikt klaat.
    Te kaukur pazibeeja Dr Web viena avietaa, arii man pashlaik uz akstes eksperimentu noluuos taav dr.web. iisteniiba ane es erdzu vinju ne dzirdu ka shis man kauko skanee. visu izdara zibeniigi =)

    Atbildēt
  48. Snorx

    nez kaa jums tas AVG iet pie sirds- nokjeeru win32.Parite.a -shis protams visus .exe un.scr cuukaam- jutu ka nav labi- domaaju izchekoshu ar AVG(baigi izreklameejushi bija)- she tev shis visus .exe un .scr savaa boxaa un domaa nu… pirms tam biju uzraavies uz to pashu briinumu, bet tad staaveeja NAV- a shis taa vienaa mieraa njeema shos un sataisiija… Respectiivi peec AVG "darbiem" sisteema cuukaam

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *