Windows XP Media Player 10

Media Player 10Delfins saka, ka vajadzētu iepodot ziņu par jauno Windows XP Media Player 10, lai tauta nedaudz paspamo par tēmu. Lai gan visur tiek rakstīts, ka tas ir Windows Media Player 10, tomēr es lieku uzsvaru uz XP, jo šis pleijeris ir pieejams tikai priekš Windows XP. Microsoft laikam izdara spiedienu uz lietotājiem, kas joprojām nespēj šķirties no iepriekšējām Windows versijām.

Windows Media Player 10 is the only media player to provide a solution for discovering and downloading music and video from a broad range of online stores and services, managing and playing media, and taking digital media anywhere on a wide range of devices.

Detalizētāks produkta apraksts kā arī lejupielāde Windows XP Media Player 10 11 638KiB no Microsoft servera. Bet pārējiem nekas cits neatliek kā lietot to pašu veco labo Media Player Classic vai arī kādu citu labu pleijeri.

58 thoughts on “Windows XP Media Player 10

  1. Jazz

    kas tam playerim ir tik kruts? Viņs tak pat .ogg failus nesaprot! Tikai wav mp3 un savu dzimto, jeb mp3 mazmīkstā izpratnē – wma.

    Atbildēt
  2. Ra

    Nu nezinu, nezinu.. Man liekas, ka jau WMP 9 pārāk nogruzīja kompi ar savām nekam nevajadzīgajām "superīgajām" fīčām, šito labāk pat nemēģināšu 🙂 Turklāt pie***st kompi ar kodekiem arī kaut kā negribās.

    Atbildēt
  3. HIGH-Zen

    šis pleijeris ir pieejams tikai priekš Windows XP. Microsoft laikam izdara spiedienu uz lietotājiem

    Money talks.
    "By the act of scrolling this post on your computer, and/or printing or
    replying to this post, you agree that I am your everlasting Lord &
    Saviour. Breach of this term will result in you burning in hell for
    ever and ever! Amen!"

    Atbildēt
  4. HIGH-Zen

    Nu nemaz jau Delfins nav naivs, M$ jau jūt, ka labi nebūs, cik tad var slaukt piķi par saviem nekvalitatīvajiem produktiem. Vīrusu plašā izplatība ir tikai M$ nopelns.

    Atbildēt
  5. atapi

    * M$ jau jūt*pasaki man,cik gadus Bills un kompanija to juut,bet 99 procenti datoru pasaulee ir aprikoti at shiem produktiem un taa turpinaasies veel ilgi.Ai,ko tur striideeties,shitaa ir galiigi nepateiciga teema,MS vienalga turpinaas savu politiku,vai to kaads veelaas vai nee,un buutu mulkigi gaidit shii giganta driizu navi.

    Atbildēt
  6. Pleshs

    uzinstalēju – veē kkaāākaāa, mesmuks pēc vella. A kāds var pateikt ko alternatīvu lai SWH klausītos internetā. Tas tākā būtu vienīgais iemesls šitā mēsla paturēšanai uz PC

    Atbildēt
  7. HIGH-Zen

    2atapi – nu kādus pēdējos gadus jau jūt gan, citādi jau neceptos par linux, sajutuši konkurentu, kaut gan pirms pāris gadiem teica, ka
    OS Linux – tas jau nav nopietni.

    Atbildēt
  8. CAP

    Nesaprotu, kāpēc daudzi tā gruzās pret MS… 😀
    Pats nelietoju WMP… priekš audio lietoju winamp vai foobar… priekš video MPclassic :), bet tā citādi man pret šo playeri naf nekādu pretenziju… un 10ais.. ir pat forshaax par visiem iepriekšējiem…
    Un viss paarējais jau vispār ir tikai un vienīgi gaumes lieta… un tas ka tev šams nepatīk… nevajag braukt citiem kam patīk 🙂

    Atbildēt
  9. karuuzo

    2 Pleshs: Vecais labais M$ Media Player 2 vai 6.4. Viņš joprojām nāk iekš Wina (vismaz līdz WinXP) un ja nezin kur meklēt, uzraksti iekš Start -> Run… mplayer2 un aidā. Es viņu izmantoju kā defalto video playeri un pilnīgi pietiek.
    m

    Atbildēt
  10. atapi

    HIGH-ZEN,nezinu,varbuut es kluudos,bet,peec manas dziljas parlieciibas,visi OS cepjaas vienaa vieta,bet saucaas citadi,lai vareetu parastam lietotajam pateikt,cik gruuti ir sasniegt kaut ko shajaa jomaa.Jo pasaulee nau nemaz tik daudz to altruistu…..

    Atbildēt
  11. Ati

    WMP10 tiešām daudz labāks par 9, vismaz šis ēd daudz mazāk ram un izpilda uzdevumus daudz ātrāk, agrāk nelietoju tieši bremzēšanas dēļ, jo WMP tik un tā skaņas kvalitāte ir daudz labāka par winamp. Bet tad jau redzēs pilnīgas uzticības nav kā nekā tas ir m$ produkts 🙂

    Atbildēt
  12. HIGH-Zen

    2atapi – to jau nu vajadzēja pamanīt, ka visi OS necepjas vienā vietā, bet saucas dažādi gan. Un operētājsistēmas izveide tiešām nav tas vieglākais darbiņš. Altruisms vai ne altruisms, bet ir tomēr arī ļoti labas operētājsistēmas ar GPL licenzi, un katram tās ir pieejamas, izvēle jau paliek katra paša ziņā.

    Atbildēt
  13. Krotow

    No softa atjaunošanas viedokļa mani šis fakts nesatrauc, jo priekš audio lietoju Winamp 2.95 un video skatīšanai BSPlayer un kā defaulto mediaplayeri windozei – Media Player Classic. Tas viss darbojas ļoti ātri un necenšas laiku pa laikam mistiski uzkārties, kā M$ mediaplayeris (parasti jamam tā notiek, taisot vaļā bojātus AVI), līdz ar ko neredzu jēgu te kaut ko mainīt. Vienīgais, kas nepriecē – noteikti jaunajam windozes playerim būs jauni kodeki aka WMA/WMV 10, kas atkal būs jāmeklē atsevišķi, jo noteikti atradīsies bariņš "progresīvo lameru", kas visu centīsies saspiest, izmantojot jamos.

    Atbildēt
  14. CAP

    Winamp 5 ir pat stabilaax kā 2.x sērija… un ja kas jamo var lietot arī classic skin režīmā… un needis nekādus baigos atmiņas apjomus i neko citu.. vairāk kā nepieciešams… un skaņas kvalitāte ar ir labāka kā 2.x… cik esmu tā paklausījies tāda pati kā foobar… 🙂

    Atbildēt
  15. Mateo

    Kā var lietot tos vecos pleijerus pie lieliem mp3 apjomiem, tur tač ar šķirošanu problēmas. Jaunajā Winampā 5.05 patīk iespēja vērtēt dziesmas, kas jau bija WMP 9.0, jo besis reizēm meklēt labākās dziesmas pa 15 GB mp3 mūzikas. Tad es vienkārši uzlieku top rated un miers.
    Resursu ziņā man jau liekas, ka pleijeri daudz maz līdzīgi.

    Atbildēt
  16. Ati

    Visu iepriekšminēto problēmu atisinājums ir nopirkt jaudīgāku datoru, nu sorry, mūsdienās sēdēt uz 800Mhz un pēc tam sākt žēloties kā viss bremzē un tad vainot pašus ražotājus cik viņiem līkas rokas, nav diezko pareizi. Un aizbildināties ka vecākas versijas redz stabilākas, krutākas, ātrākas, nu nav ko teikt, bērnu bars. Man piemēram winamp5 darbojās tik pat ātri kā vecākas versijas un nekādu tur "nestabilitāti" nemanīju. Vienīgais playeris kas brīžiem ēda par daudz ram bija wmp9, bet tur bieži vien bija vainīgas filmas no p2p tīkliem un greizi mp3. Un WMP bieži vien spēlējot aizbremzē, jo internetā mēģina meklēt informāciju par doto dziesmu, bet tā "aizbremzēšana" jūtama tik ar lēnākiem internetiem, ja nepatīk var atrubīt to "fīču".

    Atbildēt
  17. Ra

    Nu uzliku tiko un ietestēju – es vismaz neredzu, ka WMP 10 būtu labāks par WMP 9, labāk darīšu kā līdz šim – mūzikai veco labo WMP, bet ficenēm VLC

    Atbildēt
  18. Knagis

    WMP 10 ir viena ljoti speeciiga fiicha – tu klausies playlisti un pavidam palaid citu failu. Visos playeros tev bijusii playliste pazudiis. Bet WMP10 pietiek nospiest Back un viss turpinaas, pat dziesma taa pati.

    Atbildēt
  19. Avellano

    Patīk man dažas pieejamās iespējas WMP 9, ceru, ka šeit tās būs uzlabotas. Pagaidām iespaids ir pieklājīgs.
    Nesaprotu pretenzijas pret dizainu.

    Atbildēt
  20. Knagis

    Juris, tie bugi ir vienkaarshi SHAUSMIIGI!!! It sevishkji pirmais. Nu briesmas, ka mani kraapj un zog manu daargo laiku… taas dazhas sekundes. Galu galaa tas ir streaming media un to klausoties jaareekjinaas, ka var buut aizture. Starp citu, es labaak pagaidu nekaa veelaak dziesmas viduu man noraujas, jo nets tomeer nav tik aatrs kaa saakumaa likaas…

    Atbildēt
  21. Juris

    Knagis, cieņa ka esi tik saprtātīgs, ko neverētu teikt par pārējiem šeit sastopamajiem.
    Labāk zināt ka ir sekojoša vaina, nevis te kārtējais bļaustīsies ka viss bremzē utt.

    Atbildēt
  22. Avellano > maconz

    Beta patiešām nebija izcila, pamēģināju un tūlīt pat aizvācu. Bet pie šī, izskatās, varētu arī palikt.
    Iespaids, ka patiešām resursus patērē mazāk par WMP9. Priecē frekvenču attēlojums.

    Atbildēt
  23. Spameris

    47:

    WMP 10 ir viena ljoti speeciiga fiicha – tu klausies playlisti un pavidam palaid citu failu. Visos playeros tev bijusii playliste pazudiis. Bet WMP10 pietiek nospiest Back un viss turpinaas, pat dziesma taa pati.

    muahahaa, cilvēks nevar optionos ieiet un ķeksi winampam/foobaram uzlikt 😀

    Atbildēt
  24. R21vo

    tiko nomēģināju – par iepriekšējiem labāks ir (labāk izmanto ekrāna vietu, mazāk resursus rij, jaunas fīčas kkādas klāt..), tā ka iepriekšējo (7/8/9) lietotājiem ir vērīgi šito uzgruzīt..
    uzticīgs tik un tā palikšu pagaidām BSPlayer un muzonam Winamp Classic (2.x ver)

    Atbildēt
  25. karuuzo

    Daži fakti salīdzinājumam (pārbaudīts uz galīgi morāli novecojuša dzelža, no kura neko nevar gaidīt:), PIII-733/512RAM, WinXP). Tātad:
    Atmiņas patēriņš WMA un WinAmp5 (modern skin) praktiski vienāds, ja WinAmp pārslēdz uz classic skin, tad VM patēriņš par 10MB samazinās.
    Procesors WinAmp minimized un windowshade modē stāv ap 0, mormal modē, ja arī ir nopauzēts ~35%. WMA spēlējot patērē ~20 +/- 5%, apturēts 5-7% (arī minimizēts).
    Abi tika testēti ielādējot 10 mp3 (no viena diska). Secinājumus izdariet paši.
    m

    Atbildēt
  26. danila

    ja kas ir iznācis arī itunes 4.6. tas arī ir labais, var meklēt pa pleilistu, šķirot kā vien ienāk prātā un protams labāko muzonu uzreiz ierakstīt CD

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *