Hitachi Deskstar 7K400 400GB cietais

Pirms kāda laika siekalas tecinājām par portatīvo cieto disku – mazuli LaCie kurā salīda vesels terabaits.

Hitachi

Nu ir pienākusi kārta normāliem diskiem. Šoreiz mūs iepriecina Hitachi, kas piedāvā 400GB cieto disku Deskstar 7K400.

Jāatzīst, ka kādu laiku atpakaļ IBM Deskstar diski tika saukti par Deathstar, jo tie mira viens pēc otra. Cerams, ka šobrīd jau zem Hitachi zīmes, kas turpina IBM iemīto taciņu disku ražošanā, šī labā slava tiks atgūta.

Hitachi’s deskstar 7K400 ($400) is the new king of big: The 7200-rpm Serial ATA hard drive comes with an 8MB buffer and a staggering 400GB of storage. The reasonably priced drive, available now, also features improved digital-media handling capabilities. In our tests it performed exceptionally well on standard desktop applications, too.

PC World raksta, ka Hitachi ir piemetuši klāt vēl divas 80GB plāksnes pie sava 250GB Deskstar 7K250, kas pēc testu rezultātiem esot ātrākais disks, un sanācis 400GB monstrs. Maksā šāds prieks ap $400 krāsainām amerikāņu naudiņām.

33 thoughts on “Hitachi Deskstar 7K400 400GB cietais

  1. Val

    man ar 120GB ir taa normaali. kautkam vieta sanaak. bet kad ir pilns tad lielaakos suudus atkal metu aaraa un kaadu laicinju ir atkal miers.
    lai man buutu 400GB vajadziigs ir aatrs un patstaaviigs inets un protams kautkaads DC proga…

    Atbildēt
  2. coolynx

    Delfins: Atvaino, bet visi nestrādā PC World par redaktoriem, kas var izlasīt vēl nenopublicētus rakstus.
    Padoms:
    Apskaties raksta publicēšanas datumu un tad pīksti.

    Atbildēt
  3. kuksus

    Jaa tiem lielaas ietilpiibas datu neseejiem IR ljooooti liels MIINUS – proti papirst visneizdeviigaakajaa briidii. Es veel lielu apjomu HDD pionierisma saulleektaa biju iegaadaajies maxtoru 80 GB (bija daudz toreiz) nu koa 🙂 jau esmu 3 vai 4 gab nomainiijis jo vienaa skaistaa dienaa tas nepiestarteejas :)))

    Atbildēt
  4. Andron Mc

    Vot tas gan, shitie visi suudi ir idinjiem domaati. Es ar panjeemu vienu Maxtor 80Gb vasaraa. Likaas OK, bet te peekshnji saak palikt reaali leens. Ko liidz man taa fakenaa garantija? Pinkam 120Gb nospraaga ar visiem datiem, papisa visu kas bij sakachaats (nu lab Pinkam tur labi ja 10 filmas skataamas bij un 5 speeles lietojamas bet tomeer)

    Atbildēt
  5. ZBH

    Andron Mc : mirrors vaig taisiit, un no diviem dazaad razotaaj haardiem, vismaz ar diezgan liel varbuutiib nespraags reizee 🙂

    Atbildēt
  6. Rukicc

    Maxtor pagaidām turās…. bet nu izturos tā piesardzīgi pret viņu neko vitāli svarīgu uz viņa neturu, jo spragst viņi konkrēti…. citu hdd miršanai parasti ir kāds cits iemesls, piemērm baroklis….

    Atbildēt
  7. irma

    nūpirktu tādū savam servam ij vysas gerevņas krutākie čami varety savas lapeles hostēt ar vysaam filmām.
    ***** es dūdu sim cietajam dyskam!!!

    Atbildēt
  8. grr

    tieshaam, jaataisa vnkaarshi software raid-1. Un lielas shaubas vai aabi nu reizee nobirs. Bet nu tas nepasargaa no izdzeeshanas. bakupi vajadziigi aw.

    Atbildēt
  9. Oct0

    Nezinu nezinu. Lietoju maxtor 120GB jau vairaak par gadu – nav nekaadu probleemu. Turu uz taa savu Stargate kolekciju (~53,7GB) + veel kaada chupinja ar filmaam un laimiigi dziivoju 😉

    Atbildēt
  10. Pckiller

    Izrādās, ka Bilam bija taisnība, ka kaut kādos šajos gados sāks parādīties cieti diski ar tik lielu ietilpību. Hmm a ko sakāt par 120GB Maxtoriem?

    Atbildēt
  11. ManInVlack

    120gb nerullē. ari 160 un 400 nee. vot kad būs terabaitīgi diski, tad gan paarīti paņemšu. man daudz, ļooooti daudz worda dokumenti sakrājas regulāri. 🙂

    Atbildēt
  12. ZBH

    2 Grrr : zi, nenormaal karstaa laikaa mieriig var noklaaties viens un pa pusei liekties otrs. man taa ar trijiem SCSI ieks RAID5 vienreiz biij.
    a taa cilveekiem praksee arri ar meenes atstarp aiziet, pa to laik jaun haard var arri nepaguut piepirkt 🙂 nu vai garantijs remonts (apmainj) var ievilkties 🙂

    Atbildēt
  13. preciizi

    baac ne tur pieliku, tas par to 1TB HDD
    a savukaart par shito tas ir
    400 000 000 000 B = 390 625 000 KB = 381 469,726 562 5 MB = 372,529 029 846 191 406 25 GB

    Atbildēt
  14. jnk

    "Jāatzīst, ka kādu laiku atpakaļ IBM Deskstar diski tika saukti par Deathstar, jo tie mira viens pēc otra. Cerams, ka šobrīd jau zem Hitači zīmes, kas turpina IBM iemīto taciņu disku ražošanā, šī labā slava tiks atgūta"
    kura slava? mirstošo zvaigžņu? 😉

    Atbildēt
  15. Kasy

    Nekad nepirkšu nevienu disku, kas ir rados ar Deathstar. Nesen viens jau nobira pašā īstākajā brīdī knapi gadu novilcis.

    Atbildēt
  16. Wraith

    Nu ko, varu pastāstīt savu stāstu no admiņu dzīves – nopirka mana dalja, saproties, kompjus. Labus kompjus, tikai dzesēšana korpusā slikta. Un 160Gb 7200 Hitachi diskiņi iekšā. Rezultāts – no 4 diskiņiem 3 pabira. Ar pāris nedēlu starpību. Nu ko, aiznesu uz garantiju, tur man iedeva divus Hitachi un vienu Maxtor, 200Gb. Saliku un… pēc mēneša atkal, šoreiz Maxtors. Sabesījos, saliku sev korpusā ventilatorus, nomainīju barokli un tie diski tagad strādā tīri saprātīgi. Secinājums – vispirms tomēr paskatieties, vai paši vien neesat vainīgi pie diska nosprāgšanas, un tikai tad lādiet ražotāju.
    p.s. tieši tāpat karstums man aizlaida nebūtībā divus Fujitsu 36GB SCA diskus un vienu Seagate Ultra-320. Tā lūk. Servertelpās VAJAG kondicionierus.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *