Papīra DVD

Pirms dažām dienām visu internetu pāršalca ziņa par papīra DVD, ko ir izstrādājusi SONY kopā ar vēl vienu Japāņu kompāniju “Toppan Printing Co. Ltd.”.

Paper DVD

No saviem brāļiem šis DVD disks atšķiras ar to, ka tā sastāvā 51% ir papīrs, diska nolasīšanai tiek izmantota zilā lāzera (Blu-ray) tehnoloģija un tā ietilpība ir līdz pat 25 gigabaitiem. Šobrīd lietošanā esošo disku ietilpība ir tikai 4.7 gigabaiti un tiek izmantota sarkanā lāzera tehnoloģija.

“Since a paper disc can be cut by scissors easily, it is simple to preserve data security when disposing of the disc,” said Hideaki Kawai, managing director of Toppan. “Using printing technology on paper also allows a high level of artistic label printing on the optical disc,” he added.

Lai arī papīra DVD ir tik pat biezs kā parastais DVD, tomēr to nolasīt varēs tikai ar zilā lāzera disku atskaņotāju.

Paper DVD

Runājot par datu drošību, izstrādātāji uzsver to, ka disks ir izgatavots pa pusei no papīra un tādēļ to būs ļoti vienkārši sagriezt ar šķērēm, tādejādi nebūs jāuztraucās par to, ka kāda nepiederoša persona varēs nolasīt šos datus.

Papīra izmantošana diskos galvenokārt samazinās to izmaksas kā arī uzlabos disku apdrukas kavlitāti.

Pagaidām vēl nav zināms, kad šie diski tiks laisti ražošanā.

20 thoughts on “Papīra DVD

  1. she`ka

    sagriezt viegli, bet papīrs var arī satrūdēt, ja ir nedaudz mitruma.. iedomājies..uzlej biki tēju un pazaudē datus.. nu nez nez….

    Atbildēt
  2. Lupus

    gan jau ka tam arī tā plastmasa vēl saglabāta. Turklāt nemaz ar nav tik grūti papīru piesūcināt ar kauč kādu gemoroju lai šamais ne tikai pret ūdeni izturīgs, bet arī, piemēram, nestaipās kā kartons to var darīt…

    Atbildēt
  3. KSB

    Mieru, mieru. Tieši, tā Blu Ray Disc, NEVIS ar zilo lāzeru lasāms DVD (papīra). Ziņu aģentūras to nosaukušas par Paper DVD, lai skaļāk skan un parastajiem cilvēkiem vieglāk saprotams, jo to kas ir DVD zin gandrīz jebkurš, bet tādu Blue-Ray Disc diezvai jebkurš zin.
    Kas uz papīru attiecas, tad diezgan interesants pasākums. Principā šitam vaidzētu būt lokanākam? Tik nez vai bitiņi locot vienā kaudzītē nesabirs ;D Pa mitrumu tiktiešām vaidzētu uztraukties, jo tagadējām lētajām matricām nevienmēr arī diska malas ir lakotas… tas nozīmē, ka mitrums tiek apakšā un matrica ir kirdyk…

    Atbildēt
  4. nemesis

    25 Gb Tas ir kruta ,bet papīrs tas nav kruta.Sony laikam grib rīkot atentātu pret pirātiem ar tiem papīra DVD kas pēc kāda laika vinkārši paliks par papīra ripu.

    Atbildēt
  5. FaLcoN

    Runājot par datu drošību, izstrādātāji uzsver to, ka disks ir izgatavots pa pusei no papīra un tādēļ to būs ļoti vienkārši sagriezt ar šķērēm, tādejādi nebūs jāuztraucās par to, ka kāda nepiederoša persona varēs nolasīt šos datus.

    Nu gan sviests

    Atbildēt
  6. laacz

    coolynx: Single-layer DVD ietilpība ir 4,7GB. Dual-layer (kas ir izplatītākais) ietilpība ir 9,4GB.
    PC rakstīkļi pagaidām prot rakstīt tikai vienslāņa DVD. Tiesa, ir anonsēti arī divslāņu, bet līdz iespējai tādus (un atbilstošas matricas) iegādāties vēl jānodzīvo.

    Atbildēt
  7. ggg

    sakarā ar LiteOn R9 suportēttu DVD rakstīkli, vienā krievu saitā lasiju, ka TDK R9 (ietilpība 8,5GB ja nemaldos) matricas jau ir nopērkamas un japānā maksā 50$ 🙁

    Atbildēt
  8. KSB

    Kāpēc jāuztraucas ka nav 8x DVD matricu? 4x tāpat kādās 20 min ierakstās, vai tad tas ir slikti – 4.4GB iesvilināt tādā laikā? Bez tam, lai rakstītu tādos ātrumos arī kastei jābūt samērā labai.

    Atbildēt
  9. Spameris

    wwwwwwWWWWWWwwwwwwWWWWWWDDDWWWWWWwwwwww WWWWWWwwwwwwWWWWWWDDDWWWWWWwwwwwwWWWWWWwwwwww WWWWWWDDDWWWWWWwwwwwwWWWWWWwwwwwwWWWWWWDDDWWW WWWwwwwwwWWWWWWwwwwwwWWWWWWDDDWWWWWWwwwwwwWWW WWWwwwwwwWWWWWWDDDWWWWWWwwwwwwWWWWWWwwwwwwWWW WWWDDDWWWWWWwwwwwwWWWWWWwwwwwwWWWWWWDDDWWWWWW wwwwwwWWWWWWwwwwwwWWWWWWDDDWWWWWWwwwwwwWWWWWW wwwwwwWWWWWWDDDWWWWWWwwwwwwWWWWWWwwwwwwWWWWWW DDDWWWWWWwwwwwwWWWWWWwwwwwwWWWWWWDDDWWWWWWS

    Atbildēt
  10. Spameris

    WWWWWWwwwwwwWWWWWWwwwwwwWWWWWWwwwwwwWWW WWWwwwwwwWWWWWWwwwwwwWWWWWWwwwwwwWWWWWWwwwwww WWWWWWwwwwwwWWWWWWwwwwwwWWWWWWwwwwwwWWWWWWwww wwwWWWWWWwwwwwwWWWWWWwwwwwwWWWWWWwwwwwwWWWWWW wwwwwwWWWWWWwwwwwwWWWWWWwwwwwwWWWWWWwwwwwwWWW WWWwwwwwwWWWWWWwwwwwwWWWWWWwwwwwwWWWWWWwwwwww WWWWWWwwwwwwWWWWWWwwwwwwWWWWWWwwwwwwWWWWWWwww wwwWWWWWWwwwwwwWWWWWWwwwwwwWWWWWWwwwwwwWWWWWW wwwwwwWWWWWWwwwwwwWWWWWWwwwwwwWWWWWWwwwwwwWWW WWWwwwwwwWWWWWWwwwwwwWWWWWWwwwwwwWWWWWWwwwwww WWWWWWwwwwwwWWWWWWwwwwwwWWWWWWwwwwwwWWWWWW

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *