Gimp 2.0.0

deppht informēja par to, ka beidzot ir iznākusi ilgi gaidītā Gimp 2.0 stabilā versija. Vienīgi priecāties pagaidām var tikai Linux lietotāji gimp-2.0.0.tar.bz2 12.6MiB, jo es kādu stundu nočakarējos un tāpat uz Windows nepalaidu to brīnumu.

Gimp 2

Liekot Gimp 2.0 uz Windows es sajutos kā Linux lietotājs, jo, lai to palaistu nācās vākt kopā visas bibliotēkas gluži kā konstruktoru. Var jau būt, ka tas ir Linux spēks, bet man tas šķiet ļoti neērti. Bet sliktākais ir tas, ka pēc visām tām mokām – meklējot, kas, tad vēl tam mazulim iztrūkst un liekot iztrūkstošos failus, beigu beigās man tāpat nekas negāja. Pēc Googles apmeklējuma atradu dažus interesantus forumu ierakstus, kur šī problēma bija uzpeldējusi arī citiem lietotājiem.

Te var palasīt kā cilvēki hako Gimpu, lai gan tas tāpat nepalīdz. Daudz vērtīgāks forums izrādījās GUG kurā varēja atrast norādi uz Bugzilla ierakstu kurā šī kļūda ir prakstīta.

Lai vai kā, bet, ja ir vēlme un daudz laika, tad var pamēģināt uzlikt šo versiju uz Windows. Oriģinālais failu avots ir atrodams Gimp lapā un bibliotēkas, bet faili kurus es mēģināju ir šajā direktorijā. Ja nu gadījumā kādam izdodas atrisināt šo problēmu, tad dodiet ziņu. Bet principā varam gaidīt 2.0.1 versiju, kur tam būtu jābūt izlabotam.

4 thoughts on “Gimp 2.0.0

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *