Mājas DSL PIL autologin skripts v0.5 Linux

Church iesūtīja atjaunotu versiju Mājas DSL PIL autologin skriptam Linux videi, tagad jau rc.mdsl v0.5. Iepriekšējā šeit publicētā un aprakstītā bija rc.mdsl v0.1.

Nav ne jausmas, kas šajā versijā ir nācis klāt vai vienkārši izmainīts, bet vismaz pašam autoram tas strādā.

Un galvenais atcerieties nomainīt arī noklusēto eth0 uz jūsu tīkla kartei atbilstošo apzīmējumu.

21 thoughts on “Mājas DSL PIL autologin skripts v0.5 Linux

  1. MZM

    Ahoi, CLX. Moš nopublicē savas lapas apmeklētāju statistiku – mani incē kādi browseri un cik daudz ir *nix sistēmu lietotāju.

    Atbildēt
  2. Rems

    Jaa un coolynx vai ta pats uz Unix veidiigu vidi netaisies paariet, vai vismaz paraleli ar abaam stradaat, gribetos palasiit vairaak par to pasauli arii:))

    Atbildēt
  3. coolynx

    Rems: es jau pāris gadus darbā darbojos linux/unix serveru vidēs, bet uz darba stacijām pilnīgi viennozīmīgi vismaz tuvāko gadu laikā netaisos pāriet. Kad uztaisīs 100% man nepieciešamo windows programmu savietojamību ar linux un pārējo mazāk populāro programmu atbalstu kaut uz 60%, tad jā, bet šobrīd pat tādus monstrus kā photoshop , dreamweaver utt. cilvēki nespēj normāli palaist. Kas tā par vidi, kur lietotājam jānostājas vēzītī, lai tikai mēģinātu, es uzsveru “mēģinātu”, kaut ko palaist un nevis normāli strādātu… Ja tev garlaicīgi pa māju, tad liec linux un darbojies, garlaicīgi nebūs 🙂

    Atbildēt
  4. Rems

    Jaa tur es piekriitu programmas un savietotiiba vareeju buut labaaka, Ir jau gan tas wine var win programmas palaist bet tas arii tikai fat32 saprot un manaa gadijumaa kropljo grafiku ir gan redzeeti ekrana uznjemumi ar smukiem Photoshop logiem ieksh Linux un taa. Bet nu es droshvien nemaaku vinju pareizi sakonfigureet:))
    Paldies par atbildi

    Atbildēt
  5. shal3r

    Jau sen ir izgudrots Cross-over-office, ar kuru var dažu minūšu laikā sākt lietot PhotoShop, MS Office u.t.t. Par Dreamweaver gan nezinu… un NFTS atbalsts jau arī ir sen…
    Viss attīstās 🙂

    Atbildēt
  6. ezis2a

    tam cross-over’am zāle nav manīta?
    nomēģināju jamo, ne visai veiksmīgi, un jams arī expirējās. brīvā brīdī būs jāuzliek vēlreiz.
    Jā, ar macromedia un adobe ir probzas. Un vispārīgi – windowzā life būtu bijis daudz daudz simple. Varbūt meklēju sev liekas grūtibas? Nedaudz padzīvojot slack’ā, nomainīju pret gentoo, saliku kerneli 2.6.3 un pēdējās v. gandrīz visiem softiem. Tagad ir tāds sliktais ieradums:
    emerge sync;
    ACCEPT_KEYWORDS=”~x86″ emerge -p world
    un tad skatīties: ko tur “ēl varētu “upgreidot” gy gy 🙂
    Pēdējais FireFox 0.8 nez kāpēc gļuko – ierakstot 1 burtu jebkurā textfieldā, pakarās.
    Mēģinājumi dzēst ~/.phoenix, pārinstalēt, nepalīdz. Palaižot no shella, nekādu uzvedinošu errormessag’u nav. Uz win viss ok. Nākas lietot pagaidām Mozillu tāpēc.

    Atbildēt
  7. karuuzo

    2 ezis2a: Kaarshanaas ir saistiita ar “auto complate” vai kaa vinju sauc. Man tas pats bija ar vienu Ugunsputna versiju, bet paargaaja. Ja var, atsleedz un tad pameegjini. Varbuut vainiiga aada, pameegjini nomainiit.
    m

    Atbildēt
  8. MZM

    Ja uso 100% legālu softu zem windo$a, tad na* *nix, bet 90% bļāvēju “man neiet photožops, DW” uso latgalītes versijas, kas ir slikti, piedevām vēl uso photožopu, lai mainītu izmērus bildēm savai kāmīša lapai utml.
    Galvenais – uz Linuxa neiet 90% latgalītē tirgojamo spēļu (geeki ar wineX klusē ;), kas visbiežāk ir galvenais iemesls pat birojos (!), lai neizvēlētos *nix. Protams, Linux vēl nav tik viegli usojams kā windi, bet tas ir akmens adminu dārziņā. Man, piem., ir mokas adminēt w2k datorklasi, bet *nix, diemžēl nevaru likt 🙁 Tas gan neliedz man mājās/darbā uz sava PC griezt Linuxu (darba pat ar vmware 😉
    OK. Verbālā caureja. Koroč CLX ķōļīš – kas lasa tavu lapu?

    Atbildēt
  9. Krotow

    Latgalītes spēles jau nu galīgi nav iemesls, kāpēc birojos nevarētu lietot *nix :))) Un IMHO jebbkurš daudz maz sakarīgs boss man te piekritīs. Un tie geeki, kas jamās tur spēj palaist – nu par to tad arī viņi geeki un lai tas viņiem kā balva jamo spējām.

    Atbildēt
  10. ManInBlack

    Tieshi mazai biroji varetu but vieta, kur pingviins jasedina uz galda. Ja sekretarei ir vajadziba tikai rakstiit wordaa failinjus, uztaisit kadu tabulu, chekot meilu un webu, tad es neredzu piiiilnigi nekadu vajadzibu pec windowzes, par kuru jamaksaa vel nauda. Pingvins ir nesaprotams iesacejam? Muljkiibas. Ja vien taa sekretaare nav galigi blonda, pietiks ar nedeelju, kad vinja bus integrejusies jaunajaa videe. Ja uzliek latvieshu valodu (lai gan tas ir anaali), tad nevajadzetu but probzaam kaut ko atrast. Ja vien sekretaare netiek iedzita izmisumaa, Start pogas vietaa redzot kaut kadu K burtinju.
    Bet, ja runajam par kaut kaadu web developmentu.. Nu nez. Var man stastit kads, ka ar GIMP var nez ko izdarit. Bet nu dzeki.. ja jus tiesham to savu gimpu lietojat tikai un vienigi kaamiisha bildes apgraiziishanai, tad ok, viss pa kedu. PhotoZhops iehavo pietiekoshi daudz siikas un vajadzigas fiichas, lai es no vina neatteiktos. To pashu var attiecinat es veel kaudziitu programminju.
    Nenoliedzu, kas klausities muziku/browset webu/lasit pastu/chatot man labak patik ieksh pingvina vides. Kaut kaa maajigaak jutos. Protams, stipri subjektivs viedoklis. So, atliek vien turet blakus divus datorus.. Optimals risinajums. 😉

    Atbildēt
  11. MZM

    Krotow :: 05.03.2004 / 00:49 :: Tikai nevajag. Tas ir tas pats, kā teikt, ka mājās datorus pērk mācībām – mēs tāpat zinam kam tie tiek lietoti (gamez + warez). Loģiski domājot tev IR taisnība, bet, diemžēl, ne vienmēr lēmumus pieņem loģiski domājoši cilvēki.

    Atbildēt
  12. MZM

    MIB: nebrauc virsū KDE latviskojumam – es arī procesā piedalos = najezds man.
    IMHO vieglāk webu developēt uz *nix kastes – rediģējam iekš /var/www un uzreiz redzam rezultātu kāds tas būs uz servera = ļoti ērti. Starpcitu iesaku paprovēt jauno Gimp 2.0 (vēl gan nav stable) – krietni uzlabots.

    Atbildēt
  13. tuxis

    GIMP 2.0 tik tieshaam ir kljuvis tiiri jeedziigs un pirmoreiz man izdevaas ieksh GIMP latviski ar ko uzrakstiit. Vispaar jaasaka ka shii gada laikaa Linuz ir stipri tuvaak pievirziijies Desktop variantam, jo pat Slackware jau izskataas lietojama kaa darbastacija, nerunaajot par Mandrake un Suse. Ja padomaa, ka IBM taisaas paariet uz Linux, var prognozeet pamatiigu desktop risinaajumu attiistiibu, visu vajadziigo progu paraadiishanos, dazhaadus portus, taa ka jaaskataas kaa veel laikus tikt liidz straujajai attistiibai.

    Atbildēt
  14. Norkjis

    Erm, par tiem geekiem ar wineX – tas produkts gadījumā nav tā kā par maksu un tādu palielu? Tas viss protams kontekstā ka linux etc. esot “par velti”? Jautājums, kāpēc vispār čakarēties 🙂
    P.S. Kārtējais topics aizdreifējis uz “linux rulz” antarktīdu.

    Atbildēt
  15. MZM

    Linux pa velti ir tikai papildus fīča, nevis mērķis. Protams, patīkama fīča 😉
    Sveiciens no antarktīdas iemītnieka 😉 (Ja paskatās uz antarktīdas nākotni no plātņu tektonikas/ globālo klimata izmaiņu viedokļa, tad …)

    Atbildēt
  16. Church

    pats konkreeti lietoju tikai linuxi (customizeetu slacku) uz darba darbstacijas jau gadus 2-3 (dual-boot variantaa gadus 6. personiigi _manas_ vajadziibas pilniibaa apmierina. un personiigi man patiik labaak / liekas eertaaks. no exchange mailus / publisko addressbooku lasu mieriigi, taa kaa esu unix adms, ar darbu related lietas (pamataa ssh) iet mieriigi, webu varu palasiit, MS formaatu dokji ar lasaas / redigjeejas, retaas gaames ko speeleeju, ir vai nu native linux clients (q[1,2,3],ut[2k3,2k4],nwn,homm3,descent freespace[1,2]..) vai iet zem wine[x] (diablo,cs,nfsu..).
    no vienas puses savlaik prasiija puules dabuut visu griezties taa kaa pats veelos .. no otras puses tagad atbilst manaam vajadziibaam vairaak nekaa windoze (kuraa diemzheel aizvien vairaak atrodu lietas kas man saak nepatikt .. kautvai tie pashi virii, par ko daudzi springst .. vai GUI liekas neertaaks, vai native-bundled-with servisu (dns/ftp/sshd/www/smtp) truukums/vai liidzejosho(/pa velti) nepilniibas). arii maajaas NAT/FW/un basic darbstacija webam/mailam/dokjiem/mp3/movies i linexis. otra kaste i windoze, jo chiks – maketeetaaja, un vaig daudz specifisku softu, ko ielauznis chakareet zem kaa cita. kaa dual-boot variantu kaut vai lai paspeeleetos ar to man liekas pameegjinaat linuxi var jebkursh. vai patiks/vai liksies lietojams, protams personiigaa dariishana. man personiigi linux configuraacija patiik vairaak/liekas patiikamaaka/vienkaarshaaka (!) nekaa windows. piem. saliidzinaat vienkaarshus texta konfiguraacijas failus /etc/* ar registrijas redigjeeshanu :/

    Atbildēt
  17. shal3r

    Gan Winex`am, gan x-over-office nav zālītes. Ja kāds vēlās, varu padalīties ar pilnu versiju, kuru var atrast arī eDonkey tīklos.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *