Total Commander 6.0

Total CommanderLongT iemeta adresīti uz Neowin.net lapu kurā ir atrodama informācija par jauno Total Commander 6.0 1 452KiB. It īpaši informatīvs ir viens komentārs kurā ir ļoti garš saraksts ar izmaiņām, kas bija iepriekšējās beta versijās, lai gan šo informāciju varēs atrast arī history.txt failiņā.

Jaunumu ir diezgan daudz un es tos lēnā garā tagad pētīšu. Nevaru nepieminēt, ka tagad arī TC, gluži tāpat kā pārlūkos, būs tabi – praktiski tās ir grāmatzīmītes uz direktorijām. Šis jaunums man noteikti patiks, jo praktiski ir dažas “karstās” direktorijas ar kurām visbiežāk darbojos un kurām ir nepieciešama ātra piekļuve. Tagad tas būs vienkārši realizējams izmantojot tabus. Detalizētāku aprakstu var atrast Krievu fanu lapā wincmd.ru.

Šī ir viena no maksas programmām, kas ir tās naudas vērta. Es gan nezinu vai vispār kaut kur Latvijā to var iegādāties. Tikmēr nāksies samierināties ar warez versijām. Tiem, kas jau no iepriekšējās versijas draudzējās ar Prītu Ballotu, arī turpmāk varēs to darīt, jo vismaz pagaidām atslēdziņa darbojas. Lai gan tīklā ir parādījusies arī relīze no grupas EAT.

Neliels izrāvums no grupas EAT .nfo failiņa:

Windows Commander = Total Commander (C) 1993 – 2003. This year is TC’s 10th anniversary, hence this Anniversary Edition. Enjoy it! 🙂

Tie, kam pietrūkst bāzes ekipējums var iegriezties izstrādātāju lapā pēc papildinājumiem.

43 thoughts on “Total Commander 6.0

  1. Aidus

    Sou tikko no ugunjoshanas. 🙂 Nu taa taa pa vidu reaals saks bija. Sou nerunaashu par sho rakstu bet ruaashu par to ka es shodien 1) prasiiju brachkam kaadaa rakaa shodien karogi pie maajaam? 2) nevareeju iisti saprast kas tad par sveetkiem. Vaireens kaukaac sapuceejies un Viikjes kungs ar 🙂 Laikam kaukaads amatpersons iebraucis valstii. Mosh kaac pateix kas notiek ? 🙂 aa un kapee armija pa ielaam reidaa brauc karastaavoklis vai?

    Atbildēt
  2. vimba

    Pa vidu sux bij taapeec, lai duumi izkliist. Savaadaak no beigu kulminaacijas neko krastmalaa neredzeetu, taaluuk Aidus, bet vispaar taads pajoliitis izskaties. Tev tik disketes formatiteet uzticeet, briinums kaa veel rakstiit iemaaciijies?

    Atbildēt
  3. deni2s

    IMHO saluuts bij viens no smukaakajiem un gaumiigaakajiem kaads jebkad bijis (nu uz Riigai 800 ar patikaas). Skaisti bija, ka iipashi nejauca kraasas, kaa tas bija ieprieksh, tagad ja shaava dzeltenas rakjetes, ta daudz dzeltenas, nevis vienu taadu, citu savaadaaku un beigaas sanaak kish mish ar roziineem. Un kulminaacijai ar nebij ne vainas, labi vien bij, ka ljaava duumiem izkliist.
    Riebiigi vieniigi, ka apkaartstaavoshie izraadiija savu sajuusmu ar vaardiem “o bljadj!” un “votpizdjec!” un vislaik meegjinaaja saskaitiit cik daudz nodoklju naudas tur tiek izshauts. Ja nevari noskatiities, kaa teeree tavu naudu, ta nenaac uz saluutu. Un ja atnaaci, tad nechiixti.

    Atbildēt
  4. laameris

    es zinu ka esmu galiigais laame,bet taadu kaa es ir daudz!
    un taadeelj ,vai varu luugt,mums laameriem,iisi apstaastiit kam domaac shis mazais un jaukais sotinjsh.
    kaunos par savu nezinaashanu :((((
    o.

    Atbildēt
  5. Janex

    Aga, ieksh wareza.net ira, tikai pa tiesho nekachaajas – skiet javaskripti
    kreisi saraxtiiti …
    Var apstiities sourci un no turienes izlobiit preciizu download adresi …

    Atbildēt
  6. Mateo

    Total Commander jau labu laiku (gadu vismaz) jau ir nomainiijis veco Windows Commander.
    Softinjsh ljoti labs, man patiik daudz labaak par Windows Explorer vai citiem tamliidziigiem.
    Pa folderiem var klejot daudz daudz aatraak.
    Mateo

    Atbildēt
  7. Kirils

    rulz.
    re ko dara tie latviskojumi.. “tikko nolaadeeju mantu”, jaa un es tikko nolaadeeju savas vec-vec-vec-..-maaminjas mantu 🙂

    Atbildēt
  8. Baltazars

    http://www.newyorks.co.yu/e-Lunatic/19.11%20TotalCmd.rar Kadetaa kaut kaads html izlec un viss,a te uzreiz viss novelkas 🙂

    Atbildēt
  9. Jazz

    Es freeware pēc uzliku septiņzipu. tam ar’ iekšā ir tāds kā failu tredaktors, bet krietni vien žēlīgāks kā šis… 🙁
    Būs vien jāstum atpakaļ vecais labais TC.

    Atbildēt
  10. zaabaks

    Nafig jaamokaas un jaaarsteejas ka var lietot FAR. Nav nekaadas zaales nepiecieshamas. Maax aatrs intreface. Viss ir. kas jums nepietiek.. njesaprotu. Ja vel sabaksta tos pluginus faram tad visparibaa lvar likt ka defauto logu shelu :O)
    Un galvanais… viss ir aatri, aiznjem maz vietas, ir visas fuskas un pac galvanais neko nemaksaa. Ja es eju pie kaada klienta tas jau buutu noziegums instaleet TC a ar far nekaadu prob :O)

    Atbildēt
  11. Rajah Castaway

    Es nu gan kā Windows vidi vispār izmantotu tikai Total Commander, nekad mājās uz sava datora neizmantoju Windows Explorer, kas ir tikai iesācējiem, jo tam nav tādu iespēju, kas man vajadzētu. Par Far runājot, arī Totalais ir iemācījies saprast FAR papildmoduļus, un tā kā, drusku gribās arī kas smukāks, tad FAR vairs sen neizmantoju.

    Atbildēt
  12. coolynx

    zaabaks: es kaadreiz lietoju FAR un regjistreeju to zem xUSSR licences. neatceros, ka shii programma buutu bijusi bezmaksas. interesanti buutu uzzinaat, ko autori saka par sho lietu. visadi citaadi FAR tikai par paaris alinjiem ir leetaaks nekaa TC. viss paareejais ir tikai gaumes lieta.

    Atbildēt
  13. Aidus

    TO ALL kas man te virsuu bauc: Taas ir manas tiesiibas buut NEpatriotam 😛 un ja kaadam tas nepatiik tad pashi vien esat pajoliishi. Un kas attiecas uz to armijas paraadi me reec. Nu super iespaidiiga mums armija, nez cik sekundes mees karotu ja piemeeram krievija uzbruktu :)) Un ja kaadam tas veel nav pielecis tad sorre kaads te var buut patriotsms kad valsts nedomaa par iedziivotaajiem bet kaukaadaam savtiigaam intereseem ( piem kaa atslaukt pensionaariem un citeim ljautinjiem vairaak kaapostu) fuu taa akalj ieskreejos . . .

    Atbildēt
  14. AntiXakep

    http://www.pc-zone.net/index.php?op=articulos&task=verart&aid=80
    Veci links no kurienes var novilkt!
    http://windance.org/wincmd.key
    Keys progai!
    Biaj jau krievu versija vakar bet sodien linki vairs nestrada!

    Atbildēt
  15. Sarky

    coolynx: “neatceros, ka shii programma buutu bijusi bezmaksas”
    FAR vienmeer bijis bezmaksas xUSSR lietotaajiem. Vienmeer tas bijis aprakstiits vienmeer lidznaakoshaa License.xUSSR.txt, kas turpat FAR direktorijaa. Bet vienmeer mums lauzh riidmii lasiit :). Taapat kaa ar to arhivaacijas atbalstu, kam Tu neticeeji.
    Nekaadu spriedeleejumu labaaks/sliktaaks. Tikai info.

    Atbildēt
  16. coolynx

    Sarky: jaa, bet tu jau tikai paarfraazeeji manis teikto un uz pashu jautaajumu neatbildeeji – vai bezmaksas xUSSR licence darbojas ari Latvijaa?

    Atbildēt
  17. Sarky

    coolynx: Kapeec shaubies? Vismaz License.xUSSR.txt rakstiits:
    Yeta licenziya deystvitel’na tol’ko dlya grazhdan stran byivshego SSSR. Licenziya dlya ostal’nyih pol’zovateley soderzhitsya v fayle License.txt
    [..]
    2. Grazhdane stran byivshego SSSR imeyut pravo ispol’zovat’ dannuyu versiyu FAR v nekommercheskih celyah besplatno.
    (No kirilicas konverteets ar FAR, modulis Runglish)

    Atbildēt
  18. coolynx

    Sarky: tad tu beidzot arii pats izlasiiji readme? ,-)
    citeeju, ja nesaprati kaapeec es pieseejos: Autors: zaabaks :: 19.11.2003 / 13:25
    Ja es eju pie kaada klienta tas jau buutu noziegums instaleet TC a ar far nekaadu prob :O)

    Atbildēt
  19. Sarky

    Nu kaa. Ar domu, ka datorspeciaalists “Zaabaks” iet pie “kaada klienta”, kas ir, attieciigi, xUSSR teritorijaa :+)). Man ar liekas, ka “far nekaadu prob”.
    Ar`vaard`sakot – es saprotu, ka shii licence ljauj FAR lietot Latvijaa kaa bezmaksas produktu!!
    P.S. Aa, hmmm. Ja Tu funktieree pa teemu, ka pati “ieshana pie klienta un FARa uzlikshana” ir komerciaala darbiiba? – nu diezvai :+).

    Atbildēt
  20. coolynx

    Sarky: nee es funktiereeju par vienu niansi, ka klients ir fiziska vai juridiska persona, kas izmantos sho programmu komercnoluukiem un, tad taa vairs nav bezmaksas. taatad reali darbaa es to nedriikstu izmantot.
    a par to Latvijas situaaciju nebiju paarliecinaats, jo ir dazhas labas krievu programmas kuru noteikumi paredz, ka to nevar izmantot baltijas valstiis.

    Atbildēt
  21. Baltazars

    Aidus, ko Tu te vispaar murgo? Kaadas sekundes ? Sen jau viss militaarais kontingents tiek paarstrukturizeets par nelielaam,kaujasspeejiigaam un aatraam mobilaam vieniibaam-ar vienu meerkji-paarsvaraa ciiniities pret terorismu…par kaadu PIEMEERAM Krievijas iebrukumu Tu murgo ? Iebaaz savu NEpatriotismu sev vienaa vietaa un kasies vesels-starp citu-arii neesmu nekaads super-duper patriots-nu un kas par to ?

    Atbildēt
  22. ndqc

    jeeee super!!! un es domaaju ka commanders ir dead… kacaaju nost. tas ir viens no tiem retajiem softiem kapeec vispaar var zem windozes kautko dariit. un vinsh ir taas naudas veerts! citu normaaalu failmanageru vienkaarshi nav. a zem dosa volkovs rullee… 🙂

    Atbildēt
  23. Sarky

    coolynx: tipa, FAR uzinstaleets, piemeeram, viesniicaa – recepcijaa?. Retorisks jautaajums. Iespeejams, Tev taisniiba.
    ndqc: DOSam pameegjini DOS Navigatoru

    Atbildēt
  24. ndqc

    2 Sarky: sen sen atpakalj meeginaaaju. baigi daudz iespeejas. kas ir tas ir. bet taa kaa dosaa dazhreiz tikai kaadu veco speeli uzrauju tad tik kruts menedzeris nav vajadziigs 🙂 aa un zem linuxa bez midnight commander arii nav ko dariit! incanti kapeec visiem ruleejoshiem failmenedzeriem nosaukums beidzas ar commander 🙂

    Atbildēt
  25. Remedy

    Nez kapec nomainijas no Windows Commander uz Total Commander vai saisinajumu deelj vai? WC it kaa arii naf ne vianes. Sho programmu lietoju jau baigi sen un atziistu to par labaako. Tikshu majaas testeeshu jauno versiju tas ar tiem tabiem izklausaas interesanti, taa vecaa bookmarks funkcija man nelikaas parociiga.

    Atbildēt
  26. ndqc

    2 Remedy: jau sen 🙂 no linka “…Thanks to the new name, we now also have new possibilities to offer similar products for other platforms, e.g. for PocketPC or Linux.” jee linux!

    Atbildēt
  27. Andro

    Lietoju Total Commander jeb agrāk Windows Commander, jau gadus 6 un atzīstu to par ļoti labu un ērtu failu menedžeri! A kāpēc FAR lietotāji to neatzīst es nesaprotu. Man FAR liekas neērts dēļ ierobežojumiem, kas saistīti ar to ka tā ir konsoles (jeb kā to pareizi sauc) programma. Varbūt vajag pierast…

    Atbildēt
  28. ui

    Andro, pie FARa pierast nav nemaz tik gruti. izvele atkariga no ta, kadus merkjus izvirzam. ja ir veelme skatities uz smuki dzeltenam folderiishu ikoninjam, bet ar WinExplorera iespejam daudz par maz, tad jaizvelas WC. savukart, ja neriebj DOSsa interfeiss un dazhreiz gribas ari kadas komandas izvadu nepalaist garaam, tad ertaks FARs. ari WC ir savi ierobezhojumi, kas saistiti ar taa “grafisko” agregatstaavokli 🙂

    Atbildēt
  29. Udzzis

    To coolynx.
    Tā sauktās “karstās direktorijas” iekš wincmd ir jau labi pasen: Directory hotlist – .
    Tagad tām varēs piekļut arī tie kam patīk vicināties ar peli 🙂

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *