LindowsOS 4.0

Lindows CD Pagājušajā nedēļā bija pieminēta iespēja iegūt savā īpašumā “bezmaksas” datoru, ko apmaksātu Microsoft. Visu to pasākumu bīdīja LindowsOS veidotāji. Viņi arī piedāvāja aprīkot šo bezmaksas datoru ar savu OS.

laacz tur paklikšķināja uz saitēm, piereģistrējās un lejupielādēja LindowsCD ar Lindows 4.0 demo versiju, lai to pēc tam notestētu.

Es gan tur arī piereģistrējos, bet pie LindowsCD kaut kā netiku – maitas man deva tikai sources vai arī rokas līkas. Nācās prasīt laacz, lai padalās. Tā nu es uzmetu šo failiņu uz servera, lai vēlāk to notestētu.

Vēlāk notestēju, bet jutos vīlies. Biju cerējis uz kaut ko labāku. Kārtējo reizi pārliecinājos, ka linuxveidīgām darbastacijām līdz Windows līmenim vēl augt un augt… Tagad kādu laiku atkal varēšu mierīgi gulēt.

Tiem, kas gribēs notestēt šo brīnumu būs nepieciešams:
1. Labs pieslēgums, lai varētu atvilkt ap 460MiB lielu .iso failu ar LindowsCD
2. Tā kā šis ir CD demo variants, tad to būs nepieciešams vai nu ierakstīt matricā vai arī uzmontēt kā virtuālo disku. Es izvēlējos otro variantu – nebojājot matricu.
a) CD-raksteklis ar kuru ierakstīsim šo .iso matricā
b) Ņemam DAEMON Tools 3.41 vai kādu citu programmu/versiju un uzmontējam šo .iso kā virtuālo CD
3. Tālāk atkarībā no varianta
a) kad CD ir ierakstīts matricā un ievietots lasītājā, tad vienkārši pārstartējam datoru un priecīgi baudam LindowsOS 4.0, jo pēc idejas tam vajadzētu visu nodetektēt un palaisties automātiski
b) ja, tomēr izvēlējāmies nebojāt matricu un mēģināt virtuāli paspēlēties ar šo brīnumu, tad būs nepieciešams kāds no virtuāliem darba galdiem
VMware Workstation 4.0.5 Build 6030 vai kādu citu versiju vai arī Virtual PC for Windows 5.2.
Atkarībā no izvēlētā darba galda veidojam jaunu OS profilu un startējam LindowsCD, un strādājam neizejot no Windows.

Vienīgi šajā variantā jāņem vērā tas fakts, ka jūsu datora jaudai būtu jābūt pietiekamai, lai pavilktu vienlaicīgi divas OS – Windows un Lindows. Man ar 256rāmi bija neliels lags, lai gan tas pēc pāris minūtēm mazinājās, bet, tomēr nebija nekāds cukurs.

Te būs pats LindowsCD demo fails Lindows CD 4.0.471 459MiB, kas ir paredzēts tikai iepazīšanās nolūkiem un to nebūs iespējams uzinstalēt. Vienkārši ielādējam uz CD ierakstītu OS un padarbojamies citā vidē, lai apskatītos, kas, tad tas Lindows par zvēru ir. Galvenais, ka ar šo CD mēs nesabojāsim savu datoru, jo nekas nebūs jāinstalē. Ja kādam būs iepaticies Lindows, tad pilno versiju ar instalāciju varēs atrast Lindows.com.

Lai visādi ārzemju redīsiņi un vispār slikti cilvēki nevarētu lejupielādēt šo failu, tam ir uzlikta autorizācija. Es biju atstājis šo failu uz servera un nedēļas laikā to jau bija paspējuši novilkt vesels bars ar haļavšikiem. Tāpēc nāksies autorizēties ar lietotāja vārdu viesis un paroli pods.lv , ja gadījumā kāds komentāros bļaus, ka nebūs pamanījis šos maģiskos vārdiņus, tad klusu pie sevis padomāsim kāds viņš patiesībā ir dārzenis. Un dārzeņiem kā mēs labi zinam Lindows nav vajadzīgs.

49 thoughts on “LindowsOS 4.0

  1. snaipaz

    ble, nu kas tad tur var buut un baigi jau nu negribeetos piekrist autora vaardiem, ka Linuxveidiigajiem veel daudz ko augt liidz Win!
    Un Gints jopcik, prieksh kam google.lv domaac?
    http://www.lindows.com/lindows_products_screenshots.php reku tev screenshoti!

    Atbildēt
  2. S_K

    Ņemiet un takš paši pārbaudat, kā jau visi linux veidīgie šamais ir baigi līdzīgs, bet priekš primitīva lietotaja, tas OS ir par sarežģītu manuprāt.

    Atbildēt
  3. viestards

    Lindowsam esot “jauka” iipasiiba, ka sis defaultaa darbojoties kaa roots bez paroles. Saadaa variantaa sis dators ir veel neaizsargaataaks nekaa Win kaste.

    Atbildēt
  4. ndqc

    2 viestards: jaa pareizi ir. suuds tas lindows. droshiiba tur shvaka. nav jeegas vispaar ar to lindows njemties. tikai bojaa linux reputaaciju! 🙂 root defaultaa aarpraac…
    2 heh: distrowatch downloadu pirmais piecinieks ir taads:
    1. Mandrake
    2. Red Hat
    3. Knoppix
    4. Gentoo
    5. Debian
    ….
    13. Lindows

    Atbildēt
  5. Java

    ndqc ja tu nezini pateikshu, ka Lindows NAV freeware versijas. Var downloaded demo bet ne visu (atskjiriba no Linux), tapec taja pedeja vieta gan ir (ta ir DEMO) un nevajag izteikt sliktu viedokli par to os, ja nestradaji ar to.
    TIP: vispirms uzzini vairak un pec tam atver muti 🙂

    Atbildēt
  6. Kuuminsh

    Atljaushos apshaubiit to ka Lindows varetu uzskatiit par pilnvertiigi Linux. Esmu jamo aplureejis.. Nu njeto Windows un ne to Linux. Kautkaadc suudc pa vidam. Vienkaarsh normaals Linux ir stipri vien lietojamaaks. Gribeetos teikt ka Lindows nomirs 100%.
    Maajas 3meeneshus nodziivoju ar MD 9. Uz winxp paargaaju back tapec ka nejeedzu tv tuneri un sb live sakonfigureet jeedziigi. (livej neskaneja 5.1, tuneris nejeedza kanaalus mekleet/paarsleekt). Bija arii Lindows bet nu tas meesls nenotureejas uz manas kastes i ne paars h. suudc suudc suudc suudc un velreiz suudc. Tad jau tieshaam jaasaka ka saliidzinaajumaa xp – Lindows xo ir labaaks.

    Atbildēt
  7. edc

    2 kuminsh lindows ir taissic uz debian.
    Vieniga atskiriba starp lindows un jebkuru Linux distribuciju ir tikai tani, ka seit KDE izskats ir uztaisits lidzigs Win interfeisam (control panel, my documents u.c.). Iespejams ir uzcepti vairak configuresanas skripti taja pahsa controlpaneli, ta lai vienkarshs uzseris nedomatu kas ir /dev/hda. Domajams, ka neDemo variantos lidzi nak riiki, kas lauj normali stradat ar Win programam, cik atceros par to sakuma gaja runa un manuprat tas ir vienigais iemesls kapec ir jamaxa par sho …..

    Atbildēt
  8. Kuuminsh

    to edc: Tu laikam neesi lietojis Lindows. :)))
    Nu nav,… nav taa ka atshkjiriibas buutu tikai vizuaalas. :O)) Tas ir nejeegaa apgraiziic/izkropljoc linux. suudc kas suudc :))
    Protams ka smuks bet tas nemaina suuda buutiibu. Suudc no aarpuses var buut skaisc.. bet iekshaa vinsh joprojaam IR suudc :O))

    Atbildēt
  9. edc

    2 kuminsh: A ka tur nav, kas ir kada no linux distriem? Es pielauju , ka tur nav Apache, mysql u.c.. Bet tur jau ta lieta ka Lindows ir domats ka ofisa risinajums., tapec prasit no vina neko varak par spelitem, ofisa programam nav jegas. Nafig sekretarei (mac lietotajam ;)) zinat kas ir shells, make install (apt-get) u.c. pribambasi. Vienkarshi Click-N-Run.

    Atbildēt
  10. edc

    Izradas ka Apache ari ir. Izskatas, ka lindows warehouse pieejams viss ko debian.org testejama (unstable) distraa piedavaa
    Piem
    proftpd-pgsql (Untested)
    webmin-proftpd (Untested)
    proftpd-mysql (Untested)
    proftpd-ldap (Untested) u.t.t

    Atbildēt
  11. peecha

    vovo… vajag tak arii sekretaareem alternatiivu ms ne? kjip uzliek kaukaadu tur windowsisku linuxu un sekretaarei saka: shitas tas jaunais labais… ofa jaapierod!!! 😉

    Atbildēt
  12. MZM

    Nez, nez. Neesu Linowsu usojis, bet, IMHO, ja sys pareizi nokonfigureeta, tad arii darbinot kaa root nav probleemu un tas ir ta kaa taa 200% secuuraak nekaa win.
    CLX: Man maajaas nobruka HDD un tagad es straadaaju ar Knoppix no CD. Var jau arii no vecaa HDD win98 darbinaat, bet kautkaa nevelk… Kopsh saaku intensiivi lietot Linux, ar win kasteem gruuti straadaat un nepatiik ar’. Kas gan var buut skaistaaks par komandu LSD (list directory 😉 Ja nelielaa Office uzliek Linuxu un “pareizi” nokonfiguree jamo, tad enduseri var mieriigi jamo lietot kaa workstation, jo taapat ieksh windows jamie neko neceert (instaleeshana, tiikla konfigureeshana, draiveri – BRRR).

    Atbildēt
  13. Grrr

    “Kārtējo reizi pārliecinājos, ka linuxveidīgām darbastacijām līdz Windows līmenim vēl augt un augt… Tagad kādu laiku atkal varēšu mierīgi gulēt.”
    Hmm? A kādā tieši ziņā “augt”?
    Kas tev nepatīk, teiksim, SuSE kā darbastacijā, vai teiksim tai pašā RedHat?

    Atbildēt
  14. codeine

    nesakiet ka linuxveidigie sux! vinjus vajag vienkarshi macet uzkonfiguret un zinat istas progzas ko lietot. btw, linuxisti – ja jums zem lynx pietrukst win vides, isti nezinu, bet varu ieteikt ievertet projektu Xen – http://www.cl.cam.ac.uk/Research/SRG/netos/xen/.

    Atbildēt
  15. Budzis

    Biju kadreiz uzlicis Lindowu 3. Defaltaa apgraiziits, bet caur clic-n-runu var visu ko dabut. Vizuali smukaks un pierastaks/ertaks win lietotajam, ja salidzina ar citaam distraam. Bet nu naudu maksat par vinju toch nav veerts

    Atbildēt
  16. Pow

    MZM, pilniigs bullshits ir tas, ko tu saki par droshiibu, darbinot kaa root. Neizpluudiishu garaas runaas par to kaapeec, vienkaarshi notici.

    Atbildēt
  17. ui

    MZM, par to 200% secuuraak runajot, piemers: pa neaizlapitu JavaScripta caurumu kada weblapa ielade trojanu, kas palaizh snifferi lokalaja tikla un aiziet – pumpe paroles prom uz kadu areju adresi. manuprat reali, pienjemot, ka viena CD linuxus reti updeito.

    Atbildēt
  18. coolynx

    ieliku divus failinjus ar checksummaam, lai gan iesaku lietot lejupielaades paliigus, kas 99% gadiijumu visu izdara taa kaa vajag, ko nevareetu teikt par paarluukiem.
    http://download.pods.lv/Lindows/lindows.md5
    http://download.pods.lv/Lindows/lindows.sfv

    Atbildēt
  19. ui

    GonZOo, karas ari zem VMware (nepiestartejas grafiska dalja)
    md5sum – OK
    jauka iespeja: defaulta palaists sshd, kas ljauj ielogoties, ja nomaina roota saakotneejo tuksho paroli. izskatas, ka firewalls to ari neierobezho.
    toties ar tuksho paroli var:
    su nobody
    su

    Atbildēt
  20. MZM

    Autors: Delf :: 15.10.2003 / 16:21: Seko liidzi diskusijai – doma bija, ja Linuxu kaa workstation dabini kaa useris root, tas tomeer ir secuuraak nekaa win kaste.
    Autors: ui :: 15.10.2003 / 15:34: Tu daudz taadas lapas zini?
    Autors: Pow [www] :: 15.10.2003 / 13:56: Ticu, ticu, tikai IMHO tomeer sys buus lielaakaa droshiibaa nekaa prasta windu kaste, kas konfigureeta atbilstoshaa liimenii kaa Linux kuru darbina visu kaa root.

    Atbildēt
  21. ui

    daudz nezinu, tachu, domaju, ka lapaas, kuru URL ir *.cn un *.box.sk ne to vien var sakjert. nav nemaz tada lapa jaiekliist, pietiek ar banneri vai scripta koda src izsaukshanu no citas lapeles, piem XXX.
    ne gluzhi Java exploits, tiiri piemeram. man atnaca pa mailu aicinajums (OBJECT tag eixploita veida) apmeklet http://6×6.fatal.ru/exploit.php (jau aizverta) toreiz tur bija cits exploits, kuru parbaudot ar Outlooku, pec brizha bija kautkads neredzets .exe uz C:
    vai MZM doma, ka vislabak no tadam lapam izsargaties ar nezinashanu? tipa: nesmu redzejis – mani tas neskar!
    kautgan var jau ari ta dzivot. man ir viens pazinja, kas principa neatzist antivirusus un tos nelieto. salda dzive, nevienu virusu nebija redzejis. diemzhel, lidz bridim, kad blasteru iepazina…

    Atbildēt
  22. ui

    a nekada, mes tachu runajam par nakoshajiem Javas un JavaScripta caurumiem (par kuriem nav jautajums – vai bus, bet – kad naaks atklatiba) un ja lindows useris bus roots, tad tam, kas ielidis pa sho caurumu nebus nekadu shkjershkju

    Atbildēt
  23. lyn1x

    Tapeec ka tu esi daarzenis, un vispirms ir jaaizlasa nodalja, kura domaata daaarzenjiem, peec tam jaauzdod jautaajumi !
    P.S – Regjistreeties vari http://www.geocites.com 🙂

    Atbildēt
  24. truba

    ziniet… nekad nebiju domaajis ka MsWinXP Profe buus labaax par kkaadiem Linux-veidiigajiem (nerunaajot jau par pashu Linux). kaadu laicinju seedeeju uz XP, a veelaak izmeegjinaju Slackware 9.0 un Mandrake 9.0. nu godiigi sakot, Linux man liekas labaax par windows kaadas 15 reizes :D. un nekad nebiju domaajis, ka tas buus labaax par LindowsOS… bet tomeer… ir :(. tas Lindows man nu pavisam nepatiik. tiiraakaa Linux izkropljoshana. saprotu veel tur… Knoppix: tjipa Debian un chu chu Slackware klaat 🙂 vo tas ir lietojams. bet NEKAD nebiju iedomaajies ka Win izraadiisies labaax par kaadu no Linux-veidiigajiem… Linux kaa nekaa :)… skanjas kvalitaate, stabilitaate, darba aatrums, open source, standarta programmu nodroshinaajums, eerts pielietojums… aaaaa… tas viss kopumaa ir taads kaifs… 🙂

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *