Microsoft uzpirka drošības kompāniju?

Šorīt skatos Slašdotā ir ievietota ziņa par to, ka viena no slavenākajām PivX Solutions lapām kurā tika apkopota visplašākā informācija par nesalāpītiem Microsoft Internet Explorer caurumiem, tagad atrodas paziņojums, ka šī drošības kompānija ir izdarījusi labas gribas žestu un izņēmusi no savas lapas šo informāciju.

Recently, we have seen a sea change in Microsoft’s commitment to rid its IE browser of the vulns that PivX Solutions and other third party researchers have identified. Given Microsoft’s recent positive actions together with the current rise in attacks against IE we have agreed to give Microsoft a good faith reprieve and have taken down our ‘Unpatched’ page. This was done in both a spirit of cooperation and for the good of the internet as a whole. As the ubiquitous browser that is utilized to access the internet, we all depend on IE too much to have crooks, social deviants, malcontents and crackers from messing with our lifestyles and our livelihoods. ENOUGH IS ENOUGH!

Googles saglabātajā versijā vēl var redzēt visu nesalāpīto IE caurumu sarakstu. Es atļāvos uztaisīt spoguli šai lapai, lai būtu ko atcerēties, kad pēc pāris mēnešiem Microsoft būs aizlāpījuši visus šos caurumus.

Vai tas tiešām bija labas gribas žests vai vienkārši vīri tika pie laba kāposta mēs visticamāk, ka redzēsim pēc pāris mēnešiem, kad vai nu būs salāpīti gadiem nesalāpītie caurumi, vai arī lielākā daļa jau būs migrējusi uz kādu citu alternatīvu pārlūku…

55 thoughts on “Microsoft uzpirka drošības kompāniju?

  1. SyBy

    nja, nu laikam vajadzees “migreet”, tikai uz ko? coolynx, ak viedais, saki man luudzams, kaadu paarluuku izmantot? Cik zinaams daudzi no vinjiem atseviskas weblapas atteelo ne taa kaa vajag (savukaart IE taas pashas lapas njem bez probleemaam). Operas, Mozillas, utt utjp. KURU??? Nesen jau veicu revoluuciju savaa kompii, atklaajot foobar2000. :] Tagad pienaacis laiks browserim.

    Atbildēt
  2. coolynx

    SyBy: nedaudz pagaidi, shonedeelj iznaaks Firebird 0.7 finaala reliize. to arii vareesi iemeegjinaat. vakar notesteeju un izskatiijaas nezheeliigi aatrs. veel liidz finaalam patesteeshos, tad jau maniis, kas un kaa.

    Atbildēt
  3. Vaards

    He he “vai nu būs salāpīti gadiem nesalāpītie caurumi, vai arī lielākā daļa jau būs migrējusi uz kādu citu alternatīvu pārlūku…” Cik biezhi naakas to dzirdeet… Bet taa 90-procentiigaa IE lietotaaju minoritaate kautkaa velk savu eksistenci… Nu pilniigi nesaprotu… 😉 Vismaz viens kriteerijs gan manaa galvaa aizkjeries – bija saakushi arii paareejo paaruuku gljuki uzpeldeet – taa vareetu buut ziime, ka shameejos arii kaads lieto (Ne tikai web urkji, kas savas uztaisiitas lapas testee, kaa rezultaataa arii nejaushi nokljuust statistikas redzeslokaa)…
    Kljuudas nav tam, kas nestraadaa… Kaads arii bija vairums alternatiivo verkju vislaiku… Skatoties grafiku, redzam, ka paareejos paarluukus nevaram uz taa gandriiz ieraudziit… 😉

    Atbildēt
  4. roat

    Uzliku tikko. Man rāda 0.7+. Šodienas builds bikucīt nestabils (daži vizuāli gļuki), taču ātrums ir nežēlīgs.
    Tas, ka lapas nepareizi rādās – lapas autori (vai arī tas, kas to lapu uzkodējis) paši vainīgi….
    Nezinu, man patīk netscape lietot.

    Atbildēt
  5. coolynx

    Vaards: tas ir labi, ka tev ir taada paarlieciiba, bet diemzheel mazais miikstais domaa savaadaak, ja reiz tik aktiivi ciinaas ar konkurentu (AOL uzpirkshana) un tagad arii peedu sleepshanu 🙁
    baidaas maita un pie tam pamatoti…

    Atbildēt
  6. Grrr

    Es jau tagad lietoju alternatīvi Firebirdu un IE…
    Principā rādās gana vienādi. Fbirdam protams daudz jauku mazu pluginu, kas palīdz man weblapu taisīšanā un testēšanā.
    Viens gļuks, kas ir piefiksēts, Fb 0.6something versijai, ir ka viņš mēdz šad tad nobrukt, pie formu ievada, kad tu mēģini izvēlēties iepriekš ievadītu vērtību. Bet tas man tikai mājās, darbā ok.

    Atbildēt
  7. Vaards

    coolynx:
    Tur vareetu buut cita fiicha – “She tev, AOL, pieci lati, tikai paareejiem nesaki ka dabuuji…” Jo preteejaa gadiijumaa vareetu M$ bugu testeetaaju kantori dikten daudz savairoties (kaads prieks paareejos paarluukus testeet – ne popularitaati pacelsi (90% ir IE lietotaaji un nelietotaaji – tie, kas IE niideeeji un kjer visu info veel aktiivaak nekaa pirmie ;), ne nopelniisi (parasti nav tik naudiigi tie kantori, kas paareejos paarluukus meistaro…) Taatad funktieris shiem testeetaajiem buutu shanceet aarpus M$ shtatu vieniibaaam, bet sanjemt pikji lielaaku, plus no sirds iekost darba deveejam rokaa – jo vairaak kod, jo shamais vairaak dod eest…
    Un veelviena doma – varbuu tie gljuki bija taada rakstura, kurus noveershot, buutu kaada funkcija tam eezeliitim jaaklapee ciet – un tapee tos nevareeja nemaz taa smuki noveerst…
    Tad jau logjiski – iepikjo bljaaveejam (kura bljaushanas meerkjis nepaarprotams) un miers muuros…
    Bet nu fakts ir fakts – IE ar visiem BUGIEM smukas lapas, taisnas lapas, liikas lapas, visaadas lapas raada TAISNAAK, nekaa paareejie bezbugainie kopaa njemti 😉

    Atbildēt
  8. aabele

    2 vaards!
    Veciit, lai kaa taadiem murkskjiem kaa tev un visai lielajai minoritaatei tas varbuut nepatiktu, bet ne jau microsoft bija tie, kas uztaisiija internetu! Taapeec, ja gribi speeleet, tad speelee peec noteikumiem. Mozilla atbilst visiem w3c standartiem, taapeec ne jau gljukaini uz mozillas raadaas lapas, bet mozilla raada pareizi visas lapas.
    She tev mulkji analogjijas no dziives:
    Mums ieksh LV arii ir 50% minoritaate, kas censhas dikteet mums savus noteikumus (gluzhi taapat kaa MS), bet vai vinjiem tas izdodas? Agri vai veelu naaksies saprast ka jaadziivo peec savstarpeejas cienjas principiem, bet tie, kas nesapratiis vai negribees saprast, tos pati dziive izmetiis veestures meeslainee!
    PS:
    Ja kaads saskata liidziibas ar sevi, tad pats vainiigs!

    Atbildēt
  9. Vaards

    A PNG bildiits neesmu gana biezhi vispaar nekur ieveerojs ;-( Vieniigais kur bija – kautkaada security lapa grafiku taadaa formaataa izdeva – un viss bija pilniigaa kaartiibaa 🙂
    Hmmm… Lai arii PNG formaats ir taads paarkuuls un paaralternatiivs, tomeer… Atziisti, ka shamais ir veel alternatiivaaks par pashiem alternatiivajiem paarluukiem ;)?
    V.

    Atbildēt
  10. Kaklz

    PNG formaats nav iedziivojies tikai viena iemesla deelj – IE to pienaaciigi neatbalsta.
    [Ar nepacietiibu tiek gaidiits FB0.7]

    Atbildēt
  11. Yoda

    Nu jau kādu liku esmu pievienojies Mozilla Firebird faniem, jo lietoju to tiklab darbā, kā mājās. Par browsēšanas ātrumu, attēlojumu, drošību un ērtumu – lieta skaidra, viņš labāks kā IE. Tomēr man neapmierina 3 lietas, kurās kāds, kas vairāk ar softu krāmējas, varbūt var man ko ieteikt:
    1) Novilkšana. Nezinu kā jums, bet man šad – tad velkamais fails “noraujas” – vai nu pat nesāk īsti nākt, tikai ieķēpā folderī kādu daļu no faila (piem, 120 Kb), un download dialogs aizveras. Vai arī nenovelk līdz galam, bet tikai 70 – 90 %.
    2) Drukāšana. Bieži drukāju iezīmējot bloku, un izvēloties “Print selection”. Tad, sevišķi ja iezīmētajā daļā ir teksts un tabulas, daļa no tā visa tiek izdrukāta arī iezīmēta.
    3) Nu vaļā gan viņš verās ne pārāk ātri. Man po uz atmiņu, kuru tas patērē, jo nevienā manā kārbā mazāk, kā 512 nestāv, bet, piemēram, gribēju uzlikt uz viena P2 (win 98), un man viņš VISPĀR vaļā nevērās!!!

    Atbildēt
  12. ui

    Vaards, nu kapee paaralternatiivs
    M$ pats .png failus rada kur nevajag. piem, manejie daudz nejeegdam, parastas .bmp bildes no IE parsvara ar peliti ievelk PowerPointa prezentacijaas. tikai pec tam, kad jasak meklet, kaa radies 120MB .ppt fails, nonakam lidz tam, ka vairums bilzhu ieksh .png uzglabajas. vismaz, zem tada paplashinajuma PowerPointsXP tas piedava saglabat, kad nospiezh labo pogu -> Save as Picture. a ja saglaba kaa .jpg un pec tam ievelk atpakalj veco vietaa, no 120 paliek 9MB .ppt

    Atbildēt
  13. gonzzo

    a kas teishi netiek atbalstiits IE6 sakaraa ar PNG?? vieniigaa lapa, kur taadas bildes esmu atradis pagaidaam ir 118.lv, bet visu raada un itkaa pat bez gljukiem…

    Atbildēt
  14. Vaards

    aabele,
    Man liekas, ka par standartiem es jau esmu paaris reizes skaidrojis, bet veelreiz, jo liekas, ka viens otrs ir standartu sajaucis ar 10 baushljiem, vai ar PC kodeetaaja sirdsapzinjas kodeksu, vai veel ko liidziigu. Kas tad ir standarts? Standarts ir nozares profesionaalju izstraadaatas vadliinijas, kas atvieglo attieciigaas nozares tehnologjiskos risinaajumus – lai katru reizi nav jaaizgudro jauns velosipeeds, vai, piemeeram, shtepesli vareetu iespraust rozetee.
    Standartu pielietoshana ir briivpraatiiga. Padomju laikos (arii rietumvalstiis, bet PSRS jo iipashi) praktizeeja obligaatu standartu pielietojumu, kas noveda pie tehniskaa progresa stagneeshanas vairaakas buutiskaas jomaas.
    Taadejaadi – ja MS neveelas pielietot standartu, tad muljkjiigi ir paarmest vinjiem taa nepielietoshanu. Driizaak gan – speeciigas firmas biezhi izceljas ar to, ka speej piedaavaat savu risinaajumu, atshkjiriigu no pierastaa un standartizeetaa.
    Protams, mazajiem konkurentiem nekas cits neatliek kaa ieveerot standartu – preteejaa gadiijumaa vinjus pat coolynx neuzskatiis par vajadziigu savaa lapaa apskatiit… (Netaisiis tachu savas lapas neviens peec vinju shnites).
    Negodiiga konkurence? Varbuut… Bet diezin vai nevarees uztaisiit taadu “alternatiivo paarluuku”, kas nespeetu paraadiit atbilstoshaa veidaa prieksh IE domaatu lapu. Ciinja pret negodiigu konkurenci ir pashaa karstumaa un kaifaa – un sheit pat apspriestaa probleema par programmatuuras patenteeshanu nedraud – tehnologjiski pashsaprotamus risinaajumus nepatentee.
    Taadejaadi alternatiivajiem paarluukistiem shajaa konkreetajaa situaacijaa nevajag cereet, ka kalns ies pie muhameda – taa nenotiek.
    Lai gan – zinaams progress ir… Reku aabele un coolynx jau ir saklausiijushies alternatiivistu saldajaa dziesmaa – un varbuut shiem nevajadzees pielaagoties tirgus liiderim, bet izdosies savu tacinju iemiit ;)?
    Un par to www izgudroshanu. Man tomeer liekas, ka daudz buutiskaak ir – kas to attiistiija… Un sheit nu ir Bila pieliktaas puules nenoveerteejamas 🙂 Jebshu kaads atkal man nepiekriit?
    Bet par taam 50% minoritaateem – to nu es galiigi nesapratu 😉 Kaads tiem nabagiem veel sakars ar Mikrosoft ;)? Saprastu veel, ja vinji buutu kaadi 90% (kaa ar paarluukiem muusu webaa), un tad aabeles jaunskungs, nosleepies aiz kompiisha, shamiem visiem raadiitu dusmiigi vicinaatu duuriites – “uhh, kaa sadoshu sliktajiem”!

    Atbildēt
  15. Kaitnieks

    Ta raada jau taas .png bildes IExploreris, tikai transparency neatbalsta. Redzi, gonzzo, png formaataa ir iebuuveeta iespeeja iztaisiit bildiiti daljeeji caurspiidiigu, nevis kaa gif, kur viena kraasa ir pilniibaa caurspiidiiga, bet, lai var reguleet caurspiidiiguma liimeni. Nu kaut kaa taa. Un tas ir tas, ko IE neatbalsta. Bet, jaa, png ir ljoti labs formaats.

    Atbildēt
  16. coolynx

    ljoti neliela dalja no fiichaam, kas ir IE ir atrodama saila.com lapaa. kaut kad veelaak varbut nopubliceeshu arii savus noveerojumus, paaris nedeelju laikaa esmu saskaaries jau ar vairaak kaa desmit *fiichaam* saistiibaa ar eezeliiti. bet tikmeer var paluukoties css.nu lapaa atrodamos paarluuku gljukus un petiiciju, lai m$ beidzot uztaisa normaalu .png atbalstu.
    patiesiibaa par sho teemu var runaat gari un plashi…

    Atbildēt
  17. ZBH

    2 Vaards : alternatiivais paarluuks iraid IE, a nevs tie, kas, lai arri tagad iraid mazaakumaa, tomeer paraadiijaas aatraak, un tad domineej. a to cho to sanaak staigaajoss taas alternatiivs, IE ne jau uzreiz sav 9x% dal paneem. ko dariisi, ja pedin paliks vairaak par naturaaljiem? paarsauks sos par naturaaljiem, a heteroseksuaalism pieskaitiis seksuaalajaam noslieceem?
    PNG traapaas ret, bet tomeer, pats savaam vaidziibaam ar generee, sasodiit labs tomeer, mait.

    Atbildēt
  18. ZBH

    2 Vaards : gribi teikt, ka M$ attiistiij WWW? paarreekties. da WWW jau biij attiistiijies, kad M$ apkeeraas, ka shito laucin odnako jaanem veeraa. piekritiisi tak, ka M$ ar siikumiem nekraameejs?

    Atbildēt
  19. anti ZBH

    ZBH, kaut arī Tu šoreiz taisnīby runā, bet lūdzu nevajag vairs izteikties, jo Tava stostīšanās un šļupstēšana rada sliktu iespaidu par Microsoft nīdējiem. Maikrosoftisti apsmies mūs Tevis dēļ 🙁

    Atbildēt
  20. Vaards

    ZBH,
    IE ir tikpat alternatiivs, kaa alnis kursh brien paari diikjim un kuram apkaart vardes kurkshkj, ka shis alternatiivs esot 😉 Bet vai tas alnim uz visa paareejaa dabas fona kaitee? Protams, vinjsh buutu alternatiivs, ja buutu niilzirgs – to mees redzeetu jau peec meenesha, diikjim aizsalstot. Bet kaa ar alni? Vai Diikjim aizsalstot Alnis veel paliks? Vai mazaas vardes, kuras briizham pieklus, briizham paraadaas?
    Alternatiivumu nenosaka tas, kursh pirmais, bet gan vairaakums (masas zinjaa). Taapat kaa mulkjis ir tas, kura viedoklis nesaprotams vairaakumam (stipraakajiem).
    Pagaajshvasar izraadijaas, ka es arii esmu palicies alternatiivs savaa ciemaa – vislaiku likaas, ka es esmu visvieteejaakais no vieteejiem… Izraadijaas, ka siikie, kas man nav paziistami (es vinjiem – pareizaak sakot), gribeeja mani iekaustiit, deelj taa, ka es “alternatiivais” 😉
    Bet PNG – nu labi, uztaisiija to bezmaksas GIFa alternatiivu, kautkaa nav pieradushi shamo veel lietot cilveeki – un kapee tad Bils vainiigs ;)? Neba nabadzinjam tagad jaaseko liidzi visiem suudukiem ;)? Man nevajag PNG, un Bils mani saprot :)!

    Atbildēt
  21. Vaards

    ZBH:
    A, nu, tas, jaa: M$ ar niekiem nenjemas 😉
    Bet par kaadu www tu runaa, par to, kur divus juniksoiidus sasleedza kopaa, lai shamie to vienu vaardu speetu sakomunikeet savaa starpaa? Vai veelaakiem laikiem?
    Ja par veelaakiem laikiem, tad bez Bila tur nu ni-kaa… Savaadaak shamais nebuutu Intelam softwari pareizu uztaisiijis, un nekas nebuutu komuniceejis kaa naakas 😉
    Bet naaca alternatiivais Bils ar Paulu, uztaisiija firminju, kas rakstiija mikroprocesoriem programmas, nosauca to Micro-Soft, un kautko saaka knibinaaties… No saakuma lielo skaitljoshanas mashiinu razhotaaji pashi sev opereetaaj sisteemas taisiija augshaa (vot tak monopols, tapeec arii izniika), liidz mazais bila kantoris, sasities uz vienu roku ar Inteli, njeema un 8080 procesoru (kas bija domaats kalkulatoram, un uztaisiits no vairaakiem tranzistoriem vienkopus)uzbiidiija liidz galam, tas kaadaa gadaa 1975-tajaa…
    Peecaak shamais taisiija softu (kaadaa 1981-majaa) arii prieksh IBM… Un taa arii tas individuaalais lietotaajs saaka ar to visu nodarboties – kuda nji klinj, vsjudu bil…
    🙂

    Atbildēt
  22. K|NG

    Es gan nezin’ ko darītu bez PNG. Ja nebūtu shitie IE gļuki, ta smuki varētu izmantot PNG alfa transparencī ka tik turies. Tādas pārejas sanāk, kādas IE lietotāj nekad nav savā mūžā redzējuši vo 😉

    Atbildēt
  23. Vaards

    K|NG ,
    Nu baa – paraad man a… Mosh es to jauno Mazjilu uzreiz saakshu ar lietot – tad gan Bils satruuksies, ka taads aktiivs spameris/piekriteejas aizmucis prom 😉
    Bet raadiit shamo bildi vajag taa, lai es vinju vareetu apstiities ar kaadu ACDsee vai Irfranwievu, atvelkot un saseivojot kautkur…
    V.

    Atbildēt
  24. dunduks

    Pilnibaa piekriitu Vaards :: 13.10.2003 / 14:13 . IE lieto 90% useru un tas ir reals
    raadiitaajs. esmu lietojis opera, netskapi, fb u.c. IE praktiski atver visas lapas, kaut gan tajaa ir daudz sec gljuki. netskapim vieniiga labaa lieta ir gecko engine, izpildiijums tur ir smags un neerts(taapat gljuki). opera itka ok, bet neatbalsta daudzas lapas, fb brizhiem nestabils. neesmu gan ie fans, griezhas ari citi brouseri,
    bet nevajag braukt auzaas.

    Atbildēt
  25. K|NG

    Vaards, ko parā? to alpha? reku bilde (biku malas nav ideālas). ACDsee nav jēga kurbulēt, nerādīs. Ņem fotošopu uzreiz efektam. vāi MOZ vāi Opera 😉

    Atbildēt
  26. coolynx

    anti ZBH: manupraat, nedaudz korektaak un daudz noderiigaak buutu, nevis braukt augumaa, bet gan ar noraadeem izgliitot, varbuut nedaudz atpalikusho lietotaaju, dodot vinjam konkreetas noraades un aprakstus ar probleemas risinaajumu.
    cilveeks varbuut visu muuzhu vairaak neko citu nav redzeejis kaa tikai iebuuveeto eezeliiti un tapeec arii nezin, ka ir arii citi risinaajumi. paliidzi vinjam izkjepuroties…

    Atbildēt
  27. anti ZBH

    Atvainojos par saviem nekorektajiem izteikumiem un nepamatoto braukšanu augumā apmeklētājam ar vārdu Sunsfuns. Gribēju tikai norādīt, ka Google toolbar priekš Firebird ir piejams šeit. Paldies.

    Atbildēt
  28. Grrr

    Microsoft par WWW browsēšanu atjēdzās visai vēlu.
    Netskrāpis jau sen bija de facto standarts, kad MS atjēdza, ka viņiem trūkst gabala pīrāga. NS 3.x bija kudiš advancētāks un lietojamāks par MS IE 3 (abi pastāvēja aptuveni tajā pašā laikā). Tikai IE4 sāka cik necik iedzīt. Nu un Netskapi nopirka AOL savukārt…
    Un tad uz vienu brīdi IE bija ērtāks un advancētāks browseris. Un pamatoti viņu izmantoja. Tas, ka IE izmanto savus nestandarta papildvariantus W3C HTML standartiem, tāda daudzkārt ir bijusi MS stratēģija cenšoties iekarot savu nišu.
    Taču tas laiks ir PAGĀJIS. Uz doto brīdi IE jau vairs NAV pats labākais browseris, vismaz pēc ērtības, standartu atbalsta un drošības parametriem. Nerunājot nemaz par “fīčām”.
    Tas pats Firebird, ko te piemin visādos locījumos. Reāli labs. Nafig man lietot IE, ja FB ir vairāk (man noderīgu) fīču, kuras jāpiezīmē, es pats varu izvēlēties un savākt pa vienai – nevis esmu spiests izmantot visas, gribu vai nē; un nevaid redzamas tādas drošības problēmas?

    Atbildēt
  29. anti ZBH

    ZBH, Jūs esat tas, kam slikti skan. Paskatieties, kā Jūs rakstāt- ne galotņu, ne garumzīmju. Bērnudārzs kaut kāds. Pameklējiet labāk pats ceļu uz logopēda kabinetu. Jūsu gadījumā problēma ir viena no:
    a) Jūs nevēlaties iemācīties pareizi rakstīt- tātad necienāt savu valodu, kurā sazināties, un sarunas biedrus;
    b) Jūs nevarat iemācīties. Neticu!
    Un tagad nolieniet kaktiņā un nokaunieties.

    Atbildēt
  30. ZBH

    2 Vaards : kops kur laik ar vaard “alternatiiv” apziimee mazaakum? vaardniicaa apsties, ja?
    neviens neir vainiigs pie taa, ka tu iri no tiem, kas eed to, ko dod, un alternatiivs (shii vaard iistajaa noziimee) nepras.
    par onlii diviem unixoiidiem – ieej www.w3c.org un palas veestur. es nezin, kaad WWW attiistiisan Bils uztaisiij liidz pat laikam 1997.gadam, kad W95OSR2 biij ieksaa IE 3.0, ar kur normaal vareej atvilkt cilveeciig Netscape4. IE 2.0 uz NT4 gadaa 1996.-tajaa? kuulaakais vis laik un taut produkts, ne? nu a par to, kas buut, ja nebuut Bils – buut IBM ar cit sisteem, da i ab Stiiv uz ausiim neguleej, iekostos aabols lodeej.
    “proshla zima, nastalo leto, spasibo partii za eto” tev sanaak.
    vot ja Bils buut pielics rok pie VAX vai SUN attiistiibs…

    Atbildēt
  31. ZBH

    2 antins : uh, kaa tev balstinaa grieziigie ton aiziet, kad lab paskalo sav riikliit ar astainajiem!!!
    man iraid pie dirss, patiik mans neoficiaalais teksts kaadam puuristam vai nee. man siis partijs-generaalliinijs-style valods kopsans tradiicijs neimponee. sav valod es cien, a vot kaadaa valodniek kantorii radies lokaalais esperanto neir man valod.
    nomain sev orientaacij, iehavo sieviet, mozj labaak paliks. a to chuulaa iedziivosies, nepaartraukt karojot kaa taads Trockis.

    Atbildēt
  32. ZBH

    2 antins : e, man jautaajums – tev neir uzvaardaa Ronis? mums latens vecmeit ar kasiijaas klaat par izrun, iebrauceej laikam biij.

    Atbildēt
  33. ui

    Vaards teica: ja MS neveelas pielietot standartu, tad muljkjiigi ir paarmest vinjiem taa nepielietoshanu. Driizaak gan – speeciigas firmas biezhi izceljas ar to, ka speej piedaavaat savu risinaajumu, atshkjiriigu no pierastaa un standartizeetaa.
    M$ shaja jomaa patiesham mak izcelties. Bills ir dastandartizejies tik talu, ka tagad pats savus produktus labo atpakalj, lai tie butu saderigi ar neatkarigajiem standartiem.
    Microsoft breaks Mime specification un Valdia Kletnieka pi ebilde par “800-pound gorilla problem”.
    izradijas, ka OL2002 useri nespej atvert attachus no Mac Eudoras un *nix Pines. jauki ne!? labi, ka tautas meistari atrada jauko DLLku, kuru ar rokam pielabojot, shis jaunais “standarts” tika apiets.

    Atbildēt
  34. Pecis

    Pirmaam kaartaam, man liekas alternatiivistiem (kaa muus te ir iesaukshi), naaktos saprast, cik taa tauta ir idiotiski bailiiga un slinka kaut ko jaunu lietot. Visi shie teksti aizstaavot miiljo papu (draazeeju) Microsoft, ir nekas cits kaa Helsinku sindroma izpausmes 😉
    Okej, pa djeeelu – PNG formaats jau sen tika piedaavaats un realizeets un tehniski ir DAUDZ speeciigaaks par jpg un gif formaatiem. Kas notika ar GIF patentu, mees jau zinaaam. Man piemeeram daudz vairaak patiik PNG vienkaarshi kaa formaats. Eeerti izmantot. Visur atver. Jaa, idiots IE neatbalsta caurspiidigumu normaali. Bet es IE tikpat kaa vairs nelietoju.
    Un daleeji arii piekriitu ZBH – nu beidzat puishi slavinaat Microsoft. Nu nav vinsh dievs. Mees arii nee. Linux ne tik, un ne tuvu tam ir BSD. Monokultuura un alternatiivas truukums juus ir trulus un slinkus padarijis. Tikai “internetu” zilaa e burtinja veidolaa un paziistamos interfeisa veidolus vajag. Stulbi.
    p.s. Bills Geits pats gribeeja Internet izniicinaat, jo labi apzinaajas, ka no shii poda var iznaakt daudzi zelta gabalinji, vinjam nebuus kontroles paar informaaciju, ko vinsh vienmeer ir gribeejis. Buut 21. gs fiirers.
    Patiikami apzinaaties, ka neesmu vinja vergs.

    Atbildēt
  35. anti ZBH

    Labvakar vēlreiz, a. god. ZBH. Nez kāpēc pieminat tik bieži skolu? Tāpēc ka pašam tā arī nav izdevies to pabeigt? Spriežot pēc Jūsu tekstiem, arī dzimumattiecības Jums ir sāpīga problēma. Varbūt, kad iesiet pie logopēda, apciemojiet arī vīriešu slimību speciālistu? Nevajag kautrēties no saviem trūkumiem! Piedodiet, ka liku Jums nokaunēties- droši vien vajadzēja Jus palielīt: Vai cik Jūs labs puisītis, mākat jau 10 vārdus uzrakstīt, tas nekas, ka visus nepareizi un trešdaļa no tiem necenzēti.

    Atbildēt
  36. Sunsfuns

    2 ZBH: Paldies par siltajiem vaardiem un linku uz Google Toolbar.
    Vieniigaa fiica, kaapeec lietoju tuulbaari ir PageRank…. tacu Firebird versijai PageRanka nav:(
    Naakas vien lietot paarmainjus Operu un IE.

    Atbildēt
  37. JogiN

    Tik brīnišķīgs vakars pagāja, lasot jūsu komentus. Taisni prieks! Pats kopš 1997. g., kad tiku pie sava pirmā datora lietoju Netscape un neesmu to nomainījis līdz pirms kāda laika izprovēju opera un ie, jo pirms tam cietnis nebija tik liels, lai “pavilktu” jaunos pārlūkus. (win95 ar ~600MB hdd un 16MB RAM – ticat vai ne:))
    Es uzskatu, ka galvenais ir tikt klāt pie nepieciešamās informācijas nevis tas, kā tā tiek attēlota. Tad nu tas man viss un es ar savu pāraizvesturiskiarhasko kompi nemaz nesūdzos, ka man kāds bristu virsū ar monopolu utt.
    Paldies!

    Atbildēt
  38. ndqc

    2 JogiN: a ko ar ram tik shvaki? 32mb 95iektajiem neskaadeetu jo iipashi ja netskapis tiek izmantoc… un uz ko nomainiijaam? 😉

    Atbildēt
  39. JogiN

    2 ndqc: 32mb neskadētu vis, bet tas vēl jāatrod un jāuzliek, turklāt šo veco datoru pēdējā laikā izmantoju tikai dažreiz, tā kā tik un tā nesūdzos! Minētos izmēģinātos pārlūkus, protams, arī pirms tam izmantoju mācību iestādē, interneta kafē un citur, bet tikai nesen (ar papildus 400MB hdd palīdzēšanu) izdevās to visu uzlikt uz mana arhaiskā kompja, uz kura no ~97 –> ~2001 nepārtraukti darbināju Netscape 4 dažādās versijas (vēl tur bija arī ie3, bet to lietot nevarēja viena galvenā iemesla dēļ – tas bija pretīgs! Kļūdas javā un bieža nezināmu kritisku kļūdu parādīšanās u.c.). Tas arī viss… …paldies par uzmanību;-)

    Atbildēt
  40. JogiN

    Ak, jā! Izlasīju Windows XP Shows the Direction Microsoft is Going Patiešām interesanti. Jāsāk domāt vai nākamajā datora konfigurācijā, ko iegādāšos, maz iekļaut kaut ko no M$.

    Atbildēt
  41. ndqc

    2 JogiN: nu man jau ar “arhaiskais” pie ineta pierubiits. k6 200mhz. atradu un saliimeeju. iisteniibaa kompi nevajadzeeja taalu mekleet jo tas ir mans vecais dzelzis. 🙂
    un jaa – ar m$ sapiities, naakotni neredzeet. 🙂

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *