Latvijas projektu aktivitātes protesta akcijā

Izdomāju, ka jāsavelk gali kopā un kaut kas jāuzmurgo šīs akcijas sakarā. Galu galā lapa pusotru dienu tika sačakarēta un tauta satraucās.
Te būs uzskaitītas tās lapas, kas piedalījās protesta akcijā (saglabātā versija).

Īslaicīgi slēdza jeb nomainīja sava projekta pirmo lapu:
www.virieshi.lv
soft.eclub.lv
tikai.info
coders.no.lv
didulis.times.lv
secure.hub.lv
no.lv

Izvietoja protesta akcijas baneri:
lovelysoft.colt.lv
journal.bad.lv
gonor.eja.lv
tamster.net

Noteiki, ka bija vēl kāds projekts kurš līdzīgi atbalstīja protesta akciju, bet diemžēl es vai nu nezināju, vai arī vienkārši biju piemirsis šī projekta adresi un tāpēc tas nav šajā sarakstā.

Man bija pārliecība, ka šis likums tiešām būs tik kreiss un vienīgais līdzeklis kā iekustināt kūtro letiņu aizdomāties par to, bija nevis ievietot *kārtējo* rakstu par tēmu, bet gan tieši šādi nomainot pirmo lapu.

Skaidrs, ka nekas nemainītos pat, ja visi privātprojekti pievienotos akcijai. Komercprojekti nepievienotos, jo viņiem no tā nebūtu nekāda tūlītēja taustāma labuma. Bez tam, nav mums to projektu tik daudz kā arī nevienu jau īpaši neuztrauc kaut kādas mazas banānu republikas vēl mazākie privātprojekti. It īpaši, ja runa ir par onkuļa Sema lielo naudas maisu, kas skatās uz eiropas pusi. Pārņems Eiropas Savienotās Valstis visas stulbības no Amerikas Savienotajām Valstīm un būsim laimīgi, jo mēs taču neko nevarējām izdarīt…

Patiesībā jau tās visas ir pupu mizas, jo tuvākajos gados šis likums tieši varētu arī nevienu neskart, bet, kas būs pēc pāris gadiem nevienu īpaši neuztrauc.

Priecē tas, ka vēl ir palikušas baltās vārnas – cīnītāji, kas idejas dēļ nebaidās iesaistīties akcijās pat apzinoties, ka tava balss nebūt nebūs tā izšķirošā…

23 thoughts on “Latvijas projektu aktivitātes protesta akcijā

  1. Vaards

    Mulkjiishu apkopojums beidzot arii tapa 😉
    Veerojot tendences podaa.lv, domaaju nav ilgi jaagaida, kad ieksh pods.lv varees protesteet ne tikai pret IiiEeee, Ms Sux, Patentiem, MDSL, bet arii par valju aizstaaviibu u.c. jautaajumiem.

    Atbildēt
  2. iwaku

    Protams, jauki, ka cilvēki protestē un taisa ciet savas lapas. Daļa no tām varētu arī netaisīties vaļā (piem. coders.no.lv, didulis.times.lv, utt.) – gan jau cilvēce pārdzīvos šo “smago” zaudējumu.

    Atbildēt
  3. coolynx

    Vaards: nu pameegjini, sanjemies un atraujies no spamoshanas un izdrukaa to dokumentu. Teoreetiski tas tev aiznjems mazaak kaa minuuti 🙂

    Atbildēt
  4. Pecis

    Par laka.lv:
    Ja godigi, mana vaina, nesadabuju webadmini laiciigi rokaaa lai to visu uzstaadiitu…
    Par ko bija akcija? Pret 1. septembrii spriest paredzeeto patentu likumu. Rezultaati ir daudzsoloshi: * TV/Radio diezgn plashi to paraadija * likuma pienemshana ir atlikta uz kaadu laicinju…
    Skaidraak un plashaak skatiit coolynx rakstu par sho teemu. Tur ir arii visas saites un noraades.
    Paldies arii visiem, kuri piedalijaas, un tiem, kuriem drusku ruup arii kas notiks peec 3-5 gadiem, ne tikai naakoshajaa piekdienaa.
    Pecis.

    Atbildēt
  5. binary

    hm .. a par tiem patentiem .. tjipa ja pienjems to lietu, tad varees kautvai visparastaako [bet ari labaako] algoritmu patenteet, liedzot to briivi lietot citiem ? tas nu nemaz nau normaali .. [varu mineet piemeeru, ja kaadam interesee, bet nju]

    Atbildēt
  6. Vaards

    binary – da neraudi… Iepaziisties ar patenteeshanas principiem un zini, ka nekaadus sviestus neviens nepatentees. Iisumaa (neiedziljinoties programmatuuras patenteeshanaa):
    1 Nekad, Neviens, Nekur nenopatentees pashsaprotamas un no sevis izrietoshas lietas (tas ir tavs algoritms);
    2 Nekad, Neviens, Nekur nenopatentees lietas, kas bijushas jau zinaamas – tjipa tu uztaisi algoritmu, pirms patenteeshanas to noprezentee, un skuju – neviens vairs nenjems patentpieteikumu pretim. Pat no tevis nenjems.
    3. Ja kaads no shiem principiem tiek paarkaapts, tad speejot pieraadiit, ka taa lieta ir kautkur redzeeta agraak (ja tu tam izgudrotaajam vinju garaazhaa pa lodzinju redzeeji – tas neskaitaas), vai ja taa ir izrietosha no pashsaprotamiem zinaatnes un tehnikas risinaajumiem – to patentu anulees.
    4. Ja gadienaa likums buus pienjemts (kaa visi raudat) paarkaapjot sho uzskaitiito, tad vinjsh buus pretrunaa ar sho uzskaitiito. Bet ja Vaards to ir uzskaitiijis, tas noziimee, ka varees likt miiksto uz to likumu. Zinkaads es autoritaate !? Ujjj!
    5. Domaaju, ka programmatuuras patenteeshanai arii vajadziigs ir likums – savaadaak to patentees peec vispaarpienjemtajiem principiem, kas buutu chaabiigaak, nekaa paardomaats likums programmatuuras risinaajumu izstraadee.
    V.
    P.S. Vaards ir PAR likuma pienjemshanu. 😉

    Atbildēt
  7. coolynx

    Vaards: vareeji nemaz taa necensties un nerakstiit savus spriedeleejumus, jo pilniigi pietiktu tikai ar sho teikumu: Bet ja Vaards to ir uzskaitiijis, tas noziimee, ka varees likt miiksto uz to likumu.
    un veel vareeji pierakstiit, ka tie divsimts tuukstoshi cilveeku, kas parakstiijaas saliidzinaajumaa ar tevi ir vienkaarshi beernu daarzs 😀

    Atbildēt
  8. binary

    Vaards, ne vienmeer visparastaakie algoritmi ir 1 prasta rindinja… ir ari shkjietami parasti algoritmi, kuru izveidei vajag, piemeeram, kaadu nedeelju [normaalam cilviitim] .. un taads algoritms nau tik pashsaprotams, bet iespeejams – savaa nozaree viens no nedaudziem .. vot par taadu algoritmu patenteeshanu gan ir veerts uztraukties ..
    [P.S.] nedaudz murgs, bet nju ko var gribeet no guljoshajiem ..

    Atbildēt
  9. Vaards

    coolynx:
    Atceros kaa parakstiijos zem kautkaada FDM.lv papiiriisha par LV jaunieshu protestu, kas adreseets bija Vairai viikjei freibergai… Ujjj ku daudz tur to parakstu bija… tad aceros, ka cilvji vaaca parakstus esparmieru.lv…
    Un tagad arii tu sev reitingu cel augshaa ar visaadaam glupiibaam ;-)?
    Nevienam tachu no jums nav laika, lai tajaa visaa pamatiigaak iebrauktu, vismaz izlasiitu un saprastu – visi tik bljauj – es pret, es pret! Anarchy foreva!
    Bet kautkaa jau izcelties vajag…
    V.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *