LIIS darbinieku patvaļa

Piektdienas spamam pataupīju šo te rakstiņu no maitas dienasgrāmatas.

Šorīt viņam piezvanīja. Pieteicās «Compaq Aero» «pircējs», droši, ka no doska, kur viņš bija publicējis sludinājumu par pārdošanu. Viņi sarunāja satikties uz ielas. Piebrauca vīrietis, melna mašīna, un aicināja iekāpt, lai aprunātos. Viņš gribēja, lai Konrāds parāda notebook apakšu. Keksu laikam interesēja notebook serial number, bet tas ar liku bija stipri apbružāts, tāpēc nesalasāms.

Un tad pēkšņi «pircējs» nobloķēja mašīnas durvis un uzsāka kustību, sakot: «Pabraukāsim mazliet!»

61 thoughts on “LIIS darbinieku patvaļa

  1. Andron Mc

    Nu ja tas buutu Liepaajaa es shim cilveekam piedaavaatu pashu to LIIS pidarasu aizvest uz mezhu. Ir dariits ar visaadiem shitiem pidareljiem. Paliek tik pieklaajiigi peec tam, nevienu vairs neaiztek.

    Atbildēt
  2. Uibis

    Vinjiem [LIIS] jau sen vajadzeeja buut s***os liidz ausiim par to, ka notika taas DB nopluude… Ja tas, kas rakstiits maitas blogaa ir taisniiba, es ceru, ka kaadam galva ripos, lai gan nevienam nenoveelu ljaunu[mu]

    Atbildēt
  3. kurmizz

    Afigetj vispaar! Ar kuru galu vinji izdomaaja shitaa probleemu risinaat. Taa kaa kaut kaados paakjos. Taksh reaali atrausies peec pantiem joptvai! Taa ir kad dziivo vakardienai nevis domaa ar galvu! Es ar to taa neatstaatu. Pohuj ka man taads pats kompis! Tas ir taapat kaa kontrolieri vilcienos katru uzskatiitu par zaki un apsargi veikalos katru par paardeveeju.

    Atbildēt
  4. Rainz

    Konrāds laikam miesās vajāks bija – nav ko ļaut kaut kādam LIIS vīreliem rakņāties pa savu notebooku. Nejau viņam jāpierāda, ka notebooks nav zagts.

    Atbildēt
  5. Gremlins

    Blins es tadam melnajam viram reali iekrautu pa galvu un masinu… vardarbiga sagrabsana jau ir kriminalsodama lieta un it seviski raknasanas svesas mantas. Kaut vai teoretiski zagtaas.

    Atbildēt
  6. mrlobber

    Tieši tādēļ elementāri jautājumi, kas rodas:
    1) kāda modeļa mašīna un kāds numurs, cerams, to Konrāds ir iedomājies piefiksēt?
    2) LIIS tehniķis nezina, kas ir Linux kernelis… “uzzinot, ka tas ir kaut kāda tur Linux kernelis viņam nekas skaidrāks nekļuva”… pat Microsoft darbinieki to noteikti zina. Izklausās pārāk neticami.
    3) ja vēl LIIS būtu privāta iestāde, tad varētu saprast, kā viņiem šāds gājiens var ienākt prātā, bet nu universitātes cilvēki lai ķertos pie šādām metodēm… brrrr
    un, protams, tas, ka Konrāds ļāvās, lai viņu aizved, paņem viņa portatīvo, iztusējas 3 stundas, pēc tam vēl ved atpakaļ – un pa to laiku pat nav varējis vienalga kam, policijai, draugiem vai vēl kādam citam piezvanīt, lai kaut vai lieciniekus dabūtu?

    Atbildēt
  7. hm

    es vienkaarshi pazvaniitu mentiem un pateiktu ka mani meegjina nolaupiit :]
    a to shoferi uz paaris gadiem var ieseedinaat bez nekaadaam probleemaa… :]

    Atbildēt
  8. fak_ie

    mrlobber un hm: a tu pamegjini piezvanit kadam gadijuma ja tev piedraud ar nazi piemeram :] … nuu mozh shaja gadijuma ta nebija.
    .. kaa arii ne jau visi ir varonji

    Atbildēt
  9. Grrr

    Z – tu izlasi maitas žornālu.
    LIIS ir apzagti, un tā kā tas Konrāds bija ielicis sludinājumu, ka pārdod tāda datora modeli, kāds viņiem tika nozagts, tad viņš tika “pārbaudīts” uz to, vai viņa piedāvātais dators nav zagts LIIS. Kā notika šī “pārbaude” arī ir visas šīs šķērmainās lietas sāls.

    Atbildēt
  10. mIm

    jaa visi ir tik gudri runaat ka bail… es shito un es to – peec kaujas duures visi maak vicinaat.
    coolynx, labaak izpiipee/uzzini kas notikaas ar iesniegumu policijaa un attieciigajiem darbiniekiem :)) Tas izklausaas interesanti 😛
    Vai preciizaak, konradz vai kaads cits uzrakstiet podinjam par lietas risinaajumu 😉

    Atbildēt
  11. ss

    Tas viss izskatās pēc Delfu stulbībām, kuras darbojas uz panaivo lasītāju iztēli, bet tikai, lai iegūtu labu statistiku.
    Kas tad ir noticis – nobloķēja, pabraukāja, parunājās. Kā taksī, tikai pa brīvu.

    Atbildēt
  12. ManInBlack

    To, ka LIIS tehnikis varetu nezinat, kas ir linuxa kernelis, varetu ari nojaust.. 🙂 Tas nav uzbrauciens visiem tur stradajoshajiem, bet nu sorz, liela dalja ir galiigi laames… Tipisks piemers musu fakultatee piemeram – uz servera griezas NT4, nekadi pachi un antivirusi nav apdeitoti jau nezin cik ilgu laiku, jo admins vienkarsi negrib kerties klat pie taas svarigaas kastes.. Admins pat nezin isti, kas ir SMTP protokols, kad shamam prasu, vai LU nehavo savejo smtp.. Viens cits kekss tur stradajoshs sez 5min. pie nokaarta pc, kamer iedomajas, ka tomer vajag restartet. Kamer visas kastes griezas, tikmer jau ok, bet kad kaut kas nobruuk, tad paplaata rokas un meklee vainigos..

    Atbildēt
  13. Darkz

    Nafig studeet LR likumdoshanu? Nafig uzreiz nesaukt mentus? – menti h*lji kautko izdariis, pateiks “slikti, kad izbriiveesim laiku riikosimies” vai ko tamliidziigu, shoferi un izjauceeju vaig taisnaa celjaa ieksh tiesas ievilkt. Taa no vinjiem arii normaalu $$ var noslaukt [Piespiedu aresteeshana, moraalaa trauma, nodariitie bojaajumi privaatiipashumam, atkal moraalaa trauma]. Ja buus labs advokaats, par katru taumu, un bojaajumu buus jeedziiga saapjunauda 🙂

    Atbildēt
  14. Djuke

    Darkz: 🙂 neesi gadiijumaa McBeal saskatiijies? … pareizi jau saki – tikai mums nav normaala valsts – uz taadu tiesu vajadzeetu gaidiit n-tos meeneshus… turklaat mums jau privaatiipashums pagaidaam nav sveets (ja vien neesi biezais)… un kas tas taads – moraalaa trauma – taads ir? 🙂

    Atbildēt
  15. Kaitnieks

    Var jau saprast LIIS – nozagti datori, tas ir nepatiikami. Policijai ticiibas droshi vien nav. Bet shaadi riikojoties pashi sev nepatikshanas vien taisa. Virspirms domaajiet, tad dariet.
    Patiesiibaa taas mashiinas shoferim paveicaas, ka Konraads nebija laptopa zaglis, jo taads tips jau nu gan buutu devis pa galvu vai duuris nazi ribaas un laidies prom – come on, vinjsh tachu saprot, ka galapunktaa buus vairaak cilveeku un, kad atklaasies, ka laptops ir zagts, tad vairs nekur aizbeegt nevarees.

    Atbildēt
  16. xtra

    Kādi visi gudri. Kad pašiem kaut ko nozags, tad parunāsim. Manā bijušajā darba vietā nozaga digitālo kameru. To atradām caur sludinājumiem…

    Atbildēt
  17. njam_njam

    xtra: tatad, ja man nozog mobiilo, tad es varu atskirt avizi vai atvert doska, katru kurs pardod, teiksim 3310, savakt, uz paris stundam noturet, censoties identificet savu mob?

    Atbildēt
  18. Kaklz

    izklausaas paaraak neticami prieksh LIIS ..
    a par to pa galvu doshanu un paareejo – liekas, ka nevienam no tiem, kas te taa izteicaas, nav bijusi pieredze shaadaas situaacijaas, taapeec arii ir tik lielas mutes.
    [Kaklz, ar nepatiikamu pieredzi]

    Atbildēt
  19. xtra

    njam_njam: es nevienu neattaisnoju, bet gribētu redzēt kā paši līdzīgā situācijā reaģētu. mobilo telefonu šādā veidā mēģināt dabūt atpakaļ ir vairāk kā stulbi, jo iespējamība ka trāpīsi uz pareizo ir pārāk niecīga (regulārais piedāvājums ir pārāk liels), bet lietotus portatīvos datorus tik bieži jau nepārdod. tāpat kā digitālās kameras. nav smuki šitā darīties kā te aprakstīts, to tehniķi līdzi vajadzēja vilkt un mierīgi uz vietas to visu noskaidrot, tas gan. Bet atzīsti – nobružājies seriālais nr, pirmajā momentā tiešām ir aizdomīgi.
    Cita starpā, ja policija būtu daudz maz aktīva, tad viņi pielietotu ļoti līdzīgas metodes. Un vēl pa starpai pa seju sadotu, par to ka izrunājas.

    Atbildēt
  20. MZM

    xtra: es domaaju gan ka tev ljoti patiktu – gribi paardot riteni – vispirms pirceejs sado pa muti tev un peectam atvainojas un aiziet. neko sev ne?

    Atbildēt
  21. lupus

    ir suudiig, bet fakts – latvijas likumdoshana neparedz moraalaas kompensaacijas. var izvilkt par goda un cienjas aizskarshanu, bet – tad tam atkal jaabuut publiski…

    Atbildēt
  22. kjencis

    Smejmoon: aahaa, ir ir tagad publiski. bet tas attiektos uz coolynx iesuudzamiibu, ja izraadiitos, ka (kaut vai neapdomiibas peec) izplatiita dezinformaacija.

    Atbildēt
  23. hvz

    Kjencis: Tad jau arī google varētu iesūdzēt, ka ar jamā palīdzību var atrast teroristu pamācības. CLX jau te ir tikai linku ielicis .

    Atbildēt
  24. Maita

    Beigsim nu par dezinformāciju vai feik. Notikums ir patiess. Cita lieta, cik daudz no tā ir atklāts un vai šeit ir sniegta visa informācija par notikuma attīstību.
    * Konrāds laikam miesās vajāks bija – nav ko ļaut kaut kādam LIIS vīreliem rakņāties pa savu notebooku. – Rainz
    Jā, man ari, pirmo reizi lasot mailu, ienāca tāda doma prātā: “Kāpēc tu viņam nemauci pa purnu?” Bet cik nu miesās vājš, cik nu otrs dūšīgs. Un es nezinu, ko es darītu, ja būtu viņa vietā. Ir jaizvērtē konkrētā situācijā, un tikai tad jārīkojās.
    * Kāda modeļa mašīna un kāds numurs, cerams, to Konrāds ir iedomājies piefiksēt? – mrlobber
    Ir, bet apstākļi neļauj to publicēt. Protams, ka numurs tika iegaumēts, kā arī citas detaļas.
    *LIIS tehniķis nezina, kas ir Linux kernelis…pat Microsoft darbinieki to noteikti zina. – mrlobber
    Nekorekts salīdzinājums.

    Tagad par noklusēto pusi. Un kāpēc iesniegums netika līdz policijai. Pēc aizturēšanas Konrādu uzaicināja darbā (haltura) iekš to LIISu. Par incidentu, vismaz oficiāli, šobrīd viss tiek aizmirsts. Ko jūs izvēlētos: tiesu darbus vai naudu?

    Atbildēt
  25. asiic

    zinu personiigi dazhus no LIIS, un zinu pilniigi noteikti, ka vinji paziist linux. tas tehnikjis pilniigi droshi vareeja buut kaads apsargs vai kas tmldz. katraa zinjaa vaax – ne tu uz polichiem vari cereet, ne nepaarkaapjot likumus pats mekleet!

    Atbildēt
  26. Pow

    btw (offtopic), kaads iznjemot mani ir noveerojis, ka icmp baigi suudiigi iet? piezvaniiju latnetam, shamie tur laikam neko daudz nerubiija, bet teica, ka iespeejams, ka tas esot izfiltreets sakaraa ar kautkaadiem wormiem.
    bet nu fakts kaa uz delnas — udp uz ns.lv iet normaalaa aatrumaa, a ping nefiga, kaadi 70% loss ar mazaako paku, kaada iespeejama, ar lielaam 100% loss.
    es taa iisti nerubiiju, ko muusdienaas viirusi/wormi ar icmp izplataas? pilniigs biezpiens..

    Atbildēt
  27. coolynx

    Pow: latnets IR nogriezis, ja ne visiem, tad ljoti daudziem ICMP un dazhviet pat vispaar nets ir norubiits. gribeeju likt postu, bet informaacijas truukuma deelj neieliku.

    Atbildēt
  28. Pow

    nee, vinsh nau nogriezts. vinjsh tiek sheipots. peec bazara ircaa ar nightman, nonaacaam pie secinaajuma, ka latnets sheipo icmp ar zemaako prioritaati, savukaart ljaunais worms, kas aardaas sietaa, lieto icmp echo request pakas lai noskaidrotu vai hosts ir up, liidz ar to taadas lietas.

    Atbildēt
  29. Baigi Balts

    Sviests kaut kaads. Raksts ir tik glups un pilns ar izteikumiem, kurus var sacereet tikai tas, kas nekad nav saskaaries ar LIIS un par to lasiijis tikai aviizees.

    Atbildēt
  30. broadcast255

    es dotaa subjekta vietaa buutu ar mobiilaa paliidziibu izsaucis policiju, visa probleema, domaaju, ka sho cilveeku pashdarbiiba beigtos ar pirmajaam sekundeem peec zvana. attieciibaa par darbu man buutu kauns iet tur straadaat, lai cik maxotu :]

    Atbildēt
  31. BMWPower

    Pats esmu pārdevis 2 notebook. Visus mājās. Tā drošāk. Vispār visu, ko agrāk esmu tirgojis, tigoju mājās vai centrā kur daudz cilvēku.
    Bet tie džeki ar melnu mašīnu rullē. Ceru, ka viņi bija ar BMW 🙂

    Atbildēt
  32. Darkz

    Djuke: neesmu neko saskatijies – par to moraalo traumu izcelt pikji ir pavisam reaali, vaig tikai ar aarstiem visu sarunaat kaa naakas, lai uzraksta ka tev rokas triic, un bezmiegs moka.

    Atbildēt
  33. GonZOo

    Mja cru ka PODAA arii paradisies lietas turpinajums un atrisinajums!!!
    Mja isteniba man part gribetos nokljuut shadaa situacijaa 😉

    Atbildēt
  34. endrju

    Pow: Daudzi ISP šobrīd ir nogriezuši ICMP uz āru (no viņu klientiem), daži pat nogriezuši iespēju pingot provaideru rūteri.
    What’s wrong with fsckin’ world?

    Atbildēt
  35. smii

    ieksh reklama.lv ir viens sludinaajums notebukam, kas izskataas kaut kur nopizdiits.
    Nav mineets modelis – tikai rams, cietais un procha tips (bet ne frekvence) – tik cik var apskatiities ieksh windows. un arii summa apalja.

    Atbildēt
  36. NezinKas

    Bļins Klintons, ja LIISisti nezin LINUXu, kas tad ir šis? Besī ārā šitie aprobežotie idioti, kas pēc viena cilvēka spriež uzreiz par visu iestādi.

    Atbildēt
  37. Kirils

    2 nezinkas: nezinu, kas ir _shis_, bet vinjiem tur viss karaas un nekas neiet.. missing faili, etc.
    un kas par DB nopluuudi? es jau 2 gadus itkaa kachaaju no liisa IR, bet nevienam neteicu, domaaju, ka diezvai kaac cits ir ierubiijies… par to iet runa, a?
    nu bet jau jau ir :)) varu piedaavaat mysql formaataa nevis nozheelojamaa lotusaa… (man 48h porteejaas ar pashataisiitu progu)

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *