Paste.PHP.lv – PHP koda glabātuve

Cilvēkiem, kas mācās programmēt PHP, bieži vien rodas dažādas ķibeles ar saviem skriptiem. Lai atrisinātu šīs problēmas viņi griežas pēc palīdzības pie gudrākiem programmētājiem un mēģina pastāstīt par savu problēmu.

Pase.PHP.lv

Ja tas notiek IRCā, tad nu viņi gāž savu skriptu koda gabalus vai nu kādam privātajā vai arī kanāla logā, kas gandrīz vienmēr ir nepārskatāmi. Attiecīgi reti kuram gribas tērēt savu dārgo laiku, lai sākumā iebrauktu šādā kodā un pēc tam mēģināt saprast, kur ir problēma. Pat, ja problēma ir lokalizēta un risinājums atrasts atkal saskaramies ar šērsli, jo parasti iesācējam ir jāiebaksta ar pirkstu, ka te lūk tu esi aizmirsis to un to ierakstīt un tāpēc tev tas skripts nestrādā. Un atkal plēšam koda gabalus…

Cilvēki šai problēmai ir izdomājuši vienkāršu risinājumu.

Tiek izveidota speciāla web lapa kurā var ierakstīt vai iekopēt (ievietot, *ielīmēt*) PHP kodu, kas tiks saglabāts uz servera un būs ar atbilstošu sintakses iekrāsojumu. Tālāk jau šo adresi mēs iedodam cilvēkam, kas bez problēmām apskatīsies ievietoto koda gabalu un mēģinās atrisināt problēmu.

Es uzplijos laacz ar ideju par šādas lapas izveidi arī Latvijā, jo mums PHP.lv forumā ar koda ievietošanu nav viss tik labi kā gribētos un šāda iespēja, manuprāt, būtu ļoti pat noderīga. Tā nu laacz paņēma un uzcepa Paste.PHP.lv lapu.

Par nepilnībām un kļūdiņām lūdzam izteikties PHP.lv forumā.

27 thoughts on “Paste.PHP.lv – PHP koda glabātuve

  1. sn1per

    vieniigi vareetu uztaisiit taa ka glabaajas nevis paste.php.lv/nn (nn – cipari) bet gan kaukaadus random charus , jo ja nu es gribu paraadiit kodu tikai vienam cilveekam taa lai citi neskataas ? …

    Atbildēt
  2. kriptohitons

    NU sen jau vajadzeeja. Liels man priex par sho projektu. Bet moska buutu labi, ja visi shie kodi buutu pieejami publiski. Nezinaataaji vareetu smelties idejas (paskatiitos, iebrauktu un tad varbuut neuzdotu debiilus jaut.), bet kaads kas ar shaadu probleemu ir jau saskaaries, atbildi un risinaajumu variantus spees dot daudz aatraak kaa cilveeks kuram naaksies kodaa iebraukt un veel probleemu risinaat. Shitaads variants, manupraat, vareetu buut tiiri laps. Jeb es kljuudos ???

    Atbildēt
  3. gismo

    sn1per: cita izstrādātu publisku bezmaksas pakalpojumu izmantot- o.k, bet ar savām zināšanām padalīties nevēlies? 😛

    Atbildēt
  4. sn1per

    man peedeejaa laikaa nav laika taadaam lietaam kaa php , bet uz hackers.lv es esmu iemetis sho to noderiigu … ja kaac miilji paluudz un es speeju paliidzeet tad irok , neesmu nekaac php specs , maaciijos 4erez zhopu un ko vaidzeeja to iemaaciijos :))

    Atbildēt
  5. coolynx

    gatavo skriptu kraatuvee arii buus paskaidrojumi par attieciigo skriptu un komentaaru iespeeja. shii ir pagaidu PHP koda glabaatuve prieksh debugoshanas un koda atteeloshanas. vai tieshaam neviens nekad nav neko taadu lietojis? 🙂

    Atbildēt
  6. raymo

    Bet vai tad nevaidzeetu kaadu saakumlapu taa teikt, kur vareetu redzeet pasta nr. un pirmos 20 burtus no apraksta (nu kaut kaa taa apmeeram). Lai vareetu atrast kautko arii tie kuriem nav neviens iedevis nr. Un aktiivaakie posteetaaji var arii neatcereeties savus nr.

    Atbildēt
  7. Krotow

    Ideja nav slikta 🙂 Vienīgi tur kaut kas gļuko, kad skatās no Opera 7.11 – pēdējās 6-7 rindas nav krāsainas un sabrauc kopā.

    Atbildēt
  8. MZM

    Neizpeetiju, tachu kaa no jamaa var savu paraugu izvaakt aaraa? Ja nu negribas, lai apkaart meetaajas?
    Sintakses iekraasojums gluzhi kaa ieksh Kate 🙂

    Atbildēt
  9. greven

    Greven chrienen cur shopen. heh idomu latviai supranta lietuviskai? :))) gal koky nors zody latviskai ir atspesiu
    Kuzia ar koks ten yra pas juos keiksmazodis :))
    jusen durnen nemoken kurten su PHP 😀 ir puslaapyjas var musu geresnar.
    kaip sakyjas gyvenkyt ir mokykytese :))

    Atbildēt
  10. viesna

    hmz, nav ne jausmas, kas ir php, bet saprotu, ka buus jaaiepaziistas ar sho zveeru (ak, Dievs, kursh to speej saprast!!!). nekaads hakeris neesmu, bet ar elemtaaro Front page ir par iisu. turklaat visu kaa Wordaa saliku bez nekaadaam valodaam. esmu bikinj cirvis tai IT jomaa. help. nav ne jausmas, ar ko saakt!

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *