OMD kareivjiem vēlas dubultot algas

Delfos ir aizskarta viena no sāpīgākajām tēmām, kas ir apspriesta arī podā – obligātais militārais dienests. Tikai šoreit it kā laba ziņa, jo valdība lemšot par to vai palielināt algas nabaga obligātā militārā dienesta kareivjiem, vai nē.

Valdība pirmdien lems par algu dubultošanu obligātā militārā dienesta karavīriem, paredzot tiem ikmēneša atalgojumu 20 latu apjomā līdzšinējo 10 latu vietā, informē valdības Komunikācijas departaments.

Es savu viedokli jau agrāk esmu izteicis, jo esmu par profesionālo armiju un nekad neesmu atzinis brīvprātīgo-obligāto militāro dienestu.

Tāpat arī neuzskatu, ka desmit lati, kas iespējams tiks pielikti OMD kareivjiem kaut ko būtiski mainīs, ja nu vienīgi tiem, kam mājās ir palikušas sievas ar maziem bērniem, jo pārējie man šķiet, ka to naudu vienkārši nodzers. Vismaz man tāds priekšstats ir radies no tiem nostāstiem, ko ir stāstījuši pazīstamie, kas ir atgriezušies no dienesta.

Starp citu, toreiz, kad Tautas partija pirmo reizi startēja uz Saeimu, savā priekšvēlēšanu aģitācijā iekļāva punktu par profesionālo armiju, nu un es kā naivs cilveks būdams arī uzķēros un nobalsoju par viņiem, bet viņi mani tāpat kā daudzus citus ņēma un piekāsa, jo šo jautājumu visā savā darbības laikā tā arī neaizskāra.

Tiem, kam reāli sāp un joprojām ir aktuāla šī problēma, var iet uz īpaši OMD tēmai veltītu lapu, kur forumā var izlikt žulti.

79 thoughts on “OMD kareivjiem vēlas dubultot algas

  1. puksis

    nuu… gruuti spriest par puku paartaisiishanu, tik daudz idiotu aiziet uz armiju – atnaakot vinji ir taadi pashi idiooti varbut tikai piebremzeetaaki, bet praatiigie ciliki kuri aiziet armijaa arii atnaak taadi pashi – praatiigi, taka nezinu ka ir ar to paartaisiishanu

    Atbildēt
  2. wx

    kaaada buutu dzilajaa doma, ka armijaa jaaiet tikai pilsonjiem? valstii, kur 500’000 nepilsonju?
    starp citu, ja buutu profesionaalaa armija, tie nepilsonji arii vareetu tikt lietderiigi nodarbinaati.

    Atbildēt
  3. to K|NG

    Nu tad tu taa vietaa, lai taisiitu paartaisiitu www.on-line.lv dizainu galliigi nebaudaamu, vareetu iet tajaa armijaa padieneet?

    Atbildēt
  4. K|NG

    Autors: to K|NG :: 23.12.2002 / 18:26 :
    Un vispār lai uztaisītu to “baudāmo” dizainu vajag kudiš stundas un līdzekļu,
    Jāstaigā pa bibliotēkām, jāpārlasa grāmatas, Internetā jāmeklē, jāiet uz kino, jābrauc fotogrāfēt objekti,
    viss nepieciešamais konkrētajam dizainam. Un tad nebūs jāņem gatavas templates un tēmas…

    Atbildēt
  5. hmmm

    armijaa NAV jaaiet visiem, jo ne visiem ir vienaada dziives uztvere un psihe, attieksme jau visiem zinaama savaa starpaa un nejeedziigie armiajs uzdevumi arii ir ‘unikums’, ja armijaa var novest cilveeku ka tas apshauj savus biedrus tad par ko vispaar var runaat.

    Atbildēt
  6. Budzis

    Armijaa taapat kaa visur vajadziigi profinji. Tikai vai mees esam gatavi par to maksaat? Viniem jau nu noteikti nemaksaasi tos 20 Ls. tas viens. Otrs. Tie kash apdirsh armiju, lielaakoties ir miikstie, kas pie klavieres teelo baigi kuulos, bet reaali neko smagaaku par peli vai klavieri no viena galda liidz otram nav nesushi (un arii nav speejiigi!)

    Atbildēt
  7. zhj

    Eu, a ja man jau tas vecusm pāri var vēl tikt armijā? Pašaudīties būtu baisi cool. Ar kādu mīnmetēju pa govīm no poligona nejauši 🙂

    Atbildēt
  8. :)

    vispaar diskusija vienkarshi super. katrs muld pa ko savu. kaut kads kings pac ar sevi tur par web dizainu klaaree, budzis paziist tikai sportistus un tizlenus apdirsh, zhj vispaar neko vairak par krievu filmam redzejis nava un neko iemacijies arii no taam nava. a tie paareejie taapat kaa es muld tik taa kaut ko muldeeshanas peec. jaa un skaidrs ir viens. neviens no shitiem aakstiem armijaa nav bijis. taa tureet. var jau buut ka neesmu izguleejies, bet kaut kaadu logiku tajos viedoklos kas te izskaneejushi nu neredzu miiljaas daamas, neredzu. vienkarshi muldam.

    Atbildēt
  9. Stupicz

    Sauciet mani par miiksto, man pofig, galvenais sauciet 🙂 , bet armijaa tik un taa neieshu. Ok, ok, uztaisiis tur mani par iistu viiru. Iemaaciis kalashnjikovu notureet pareizaa lenkjii (ar stobru uz leju) utt.. A kam tas vajadziigs? Valstij? Muljkjiibas. Vieniigaa jeega, kuru saskatu armijaa ir cietumu apsargaashana. Paareejais ir kakjim zem astes. Ienaidnieks? Kas ir muusu ienaidnieks? Krievija tipa esot. Tikai man naak smiekli, kad iedomaajos, ka muusu brunjoto speeku kaajinieki ciinas pret krievu tankiem, kugjiem, lidmashiinaam etc.
    Viens te izmeta, ka armija vajadziiga lai cilveekus pataisiitu par viiriem (ar domu viiru no beernelja). A es te taa padomaaju. Kas tad ir tas iistais viirietis? Tas, kas atnaacis no armijas gadus 3 nodzeras liidz nemanjai un saka, ka tas ir kruta? Vai tas, kas iedzeeris 200 gr dziras vicina duures uz visaam puseem? Tos juus dieneejushie sauciet par viirieshiem? 🙂
    Daudz manas pazinjas ir dieneejushas, bet nez kapeec es ne no viena neesmu dzirdeejis, ka jaa, vot armijaa ir veerts iet un ka taa ir dziives neatnjemama sastaavdalja.
    Un veel, kursh veelas zaudeet darbu, atnaakot maajaas no dienesta?

    Atbildēt
  10. K|NG

    🙂 [tas esot jāsaprot kā smiekliņš] Nēesi gan tu pamodies. Palikt Tevi zem kalpaka, kopā ar visu šito virtuālo sviestmassu un vadoņiem, tad atmostos pa īstam. Šitā nav Matrica paskaties pa labi un tad pa kreisi, un tad ieonanē kaut ko čatā !!!!!!

    Atbildēt
  11. K|NG

    “:)” beidzot viena praatiiga doma…
    Autors: coolynx :: 23.12.2002 / 22:44

    Kāda tur doma? Šitas viss taču ir TEĀTRIS. Viens te ir režisors pārējie aktieri. T.E.Ā.T.R.I.S !!!

    Atbildēt
  12. Benvenuto

    kas tur ir ar to alternatiivo dienestu? itkaa no pirmaa juulija pienjeema a zinaams nekas nav par to. kaa tas vispaar izpauzhas?

    Atbildēt
  13. Stupicz

    K|NG, cik noprotu, esi dieneejis un esi taa pat notrulinaajies, kaa paareejie. To vien proti, kaa stuurgalviigi bliezt savus emocionaalos savaarstiijumus par labu militaarajam dienestam, bet galu galaa, neesi mineejis nevienu iemeslu, kas runaatu par labu pirmkaart tev pasham; otrkaart – dienestam. Saliec kreklu biksees un pasaki reiz ko sakariigu, vai vismaz pameegjini pamatot ieprieksh saciito. Varbuut kaads pat tevii ieklausaas 🙂

    Atbildēt
  14. K|NG

    Stupicz: Neņem pierē! Cik argumentiem pilns raksts, tik argumentēti komentāri un otrādi, kādi komentāri tādi raksti. “…jo valdība lemšot…” Ne jau te, internetā kāds kaut ko izlems tavā vietā. Tādēļ arī iznāk tāda tukša sviesta kulšana…

    Atbildēt
  15. Andris

    Man kaut kaa nevelk iet armijaa vinalga vai tur 10 vai 20 ls meenesii pikotu. Pa to laiku galiigi no dziives atpaliks. Piekriitu, ka jaabuut profesionaalai armijai, lai tajaa iet tie kam taa lieta interesee.

    Atbildēt
  16. kex

    coolynx, kāds bija tavs mērķis ievietojot podā šo ziņu? Tas taču skaidrs ka komentāros iznāks flejms, tādēļ ka šo lapu lasa 70% tīņu-hakeru un pārējie jau vairs nav oficiālajā iesaukšanas vecumā.
    Iesaku visiem kas nevēlas doties armija, iesākumam izlasīt likumu un tad ja kaut vai mazliet prātā, jums tas palīdzēs.
    Mazliet no oficiāliem/neoficiāliem avotiem:
    * Latvijas armijā patstāvīgi janodrošina 3000 cilvēku lielu militāro vienību.
    * Latvijā ir 15000 18-19 gadīgu pilsoņu.
    * 2005. gadā šī armija tiks likvidēta.
    * Kareivjus vairs neiesauc sardzes pūlkā.
    * 2004. gadā Latvijā pases vietā tiks lietota personu apliecinoša kartiņa, lai to iegūtu būs jāiesniedz isziņa no militārās iesaukšanas komisijas.
    * http://www.mod.gov.lv – sadaļa OMD

    Atbildēt
  17. Budzis

    Stupicz : Ko tad citu tu gaidi no armijas, ja tu pats ejot tajaa (neuztver personiigi) ej ar vienu domu – dzert un laist fufeli… Kaada sabiedriiba – taada armija 🙁

    Atbildēt
  18. jedi

    ir taads teiciens: lai kljuutu par viirieti, ir gadu jaadraateejas ar viirieshiem… :)))
    nu labi, labi, pievienojos tiem, kas saka NEE!

    Atbildēt
  19. jedi

    ir taads teiciens: lai kljuutu par viirieti, ir gadu jaadraateejas ar viirieshiem… :)))
    nu labi, labi, pievienojos tiem, kas saka NEE, jo kam tad es taads buushu vajadziigs – nodzeeries, reti mazgaajies un gadu atpalicis no dziives…

    Atbildēt
  20. Heremit

    Nu vispaar es atbalstiitu 1 meenesha kursus visiem pamatskolas vai vidusskolai atbilstoshas maaciibu iestaades beidzeejiem – tas buutu patieshaam normaali. iemesls: 1) vismaz visiem buutu nojeega kas ir ierochi – ja nu ievaigas. 2) zinaams priekshstats par valsts juridisko pusi (te komentos var redzeet, ka dazhiem tas netrauceetu). 3) taa ietvaros var salikt arii taadas sabiedriibaa noderiigas lietas, kaa pirmaas palidziibas sniegshana, varbuut veel kastamliidziigs.

    Atbildēt
  21. garaamejot

    Nu nav jau tik traki tai armijaa, ja galva nav tikai uudens uzkraashanai un mute maizes koshljaashanai, tad arii tai armijaa var atrast siltu vietinju, pat vairaakas. Bet neskatoties uz to, gadu tur padi… taapeec jau es pats nupataas paldies sev un dievam izvairiijos.

    Atbildēt
  22. Vaards

    Armijaa jaaiet ( jo man vairs nav tas vecums ;), bet citiem gan dereetu – lai iemaacaas dziives garshu 😛 Lai pastraadaa sabiedriibas labaa (diemzheel valsts nemaak shos vergus pienaaciigi izmantot), lai procentuaali vairaak forshas beibes paliek briivas prieksh armijaa negaajeejiem (man), lai lielaaks pieprasiijums darba tirguu peec manis…
    Zheel tikai, ka ilgaakaa shkjeersgriezumaa skatoties, valsts tomeer zaudee zinaamu tiesu savas potenciaalaas izaugsmes, taadejaadi vareetu pat teikt, ka armija rada preteeju efektu – pavaajina valsti:
    Jo, taa EEEEED finansu resursus, kas buutu gana labi pielietojami attiistoshaakaas jomaas, piemeeram, zinaatnee un izgliitiibaa;
    Jo taa neko neiemaaca, bet degradee neveiksminiekus, kas tur traapaas – jo iet armijaa tikai neveiksminieki, un ja kaads normaalaaks traapaas, tad videejais liimenis armijaa ir saliidzinoshi zems – taadejaadi 1.gads/no 18.dziives gadiem kameer veidojas shii “viiriesha personiiba” tiek pavadiits atmosfeeraa ar zemu intelektuaalo liimeni;
    Jo visiem shiem tiinjiem-hakeriem, kameer vinji pa pljavu skraidiis, nebuus iespeeja uzzinaat, ka, piemeeram, ir iznaacis WinRAR 3.10 – nemaz nerunaajot par citaadu fiichu nezinaashanu, aizmirshanu un atrofeeshanos;
    Un darba ruukjiem, kas aizies straadaat – vinji atgriezhotes buus daudz nekonkureetspeejiigaaki…
    Un nepilsonjiem, kuri tikmeer neies dieneet, bet maaciisies, straadaas un veidos karjeru – taadejaadi vaajinot muusu valsti no iekshienes (preteejaa gadiijumaa buutu kljuvushi par pilsonjiem)- izspiezhot padieneejushos, degradeetos, bik atpalikushaakos pilsonj-jaunieshus.
    Un… apnikaaas man 😉
    Vienkaarshi sen neesmu komenteejis – un iegribeejaas iesveert kaadu Kb ar savu sviestu shajaa listee (pa seniem laikiem)…
    Un… Prieciigus visiem Ziemsveetkus! Eeediet daudz zirnjus un spekji arii eediet! Un ja dzersiet viinu, tad par mani arii atcerieties! 🙂
    V.

    Atbildēt
  23. K|NG

    Date: 2002-12-24 09:23:47
    IP: 194.19.233.208
    Ceļš: …
    referrer: /arhivs/2002/12/23/1044
    vēlāk Spams no: aeriform@inbox.lv
    IP: 194.19.233.208
    Agents: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0)
    Os: Win2000
    Pārlukpr.: IE 6.0
    Ekrāns: 1280x1024x32 (acis nesāp?)
    Par šito savu _blank vēstulīti atbildēsi!

    Atbildēt
  24. K|NG

    Date: 2002-12-24 09:23:47, IP: 194.19.233.208 referrer: storyid=2002/12/23/1044
    vēlāk Spams no: aeriform@inbox.lv
    Os: Win2000, Pārlukpr.: IE 6.0 etc.Par šito savu _blank vēstulīti atbildēsi!

    Atbildēt
  25. DeenRave

    Armijā iet lūzeri jo normālie džeki izvairās… armijā tā pat kā visur citur iet ARĪ lūzeri un tie normālie džeki kas uzskata, ka izvairīties un uzpirkt ārstus ir zem viņu goda, un kuriem šķiet, ka tāds sīkums kā Satverses ievērošana un pilsoniskā pienākuma izpildīšana un padzīvošana nedaudz nepierastākos apstākļos kā pie mātes siltumnīcā viņiem var dot pieredzi kas palīdzēs turpmāk dzīvē.
    kā kāds kretīns var gribēt no valsts, lai viņa samazina nodokļus, nodrošina par velti dažādas lietas, ja pats par to tikai vien sapņo kā nemaksāt nodokļus, neiet armijā vai “nahaļavu” iegūt dzīvokli.
    darbu zaudēšot no armijas atnācis… sūdīgs darbinieks esi, ja jau esi dabūjis vienu mazu vietiņu un citur tevi neņems.
    armijā dzer ne vairāk kā ārpus tās. paskaiti cik reizes pēdējā mēneša laikā esi lietojis alkoholu…
    armijā dzer tie, kas dzer arī tāpat, tie kam tas nepatīk to nedaru. Tur TIEŠĀM (es saprotu, tam ir grūti noticēt) nevienam ar varu mutē nelej.
    aizej armijā, tad varēsi vismaz savu meiteni naktī aizstāvēt no tādiem pašiem kā tu pats.

    Atbildēt
  26. Kaklz

    DeenRave: par darbu tu SMAGI KLJUUDIES. Lielaakaa dalja no klaatesoshajiem ir kaut kaadaa meeraa saistiiti ar IT nozari, programmeeshanu vai dzelzhiem .. un tad tu paskaties, kas ir mainiijies peedeejaa gada laikaa .. kaut kas jauns rodas jau gandriiz katru dienu .. un ja buusi gadu no vietas no taa atstumts, tad diez vai atnaakot no armijas vareesi taa uzreiz bez jebkaadaam probleemaam atrast sev darbinju .. 😉 .. vismaz man tas kaut kaa neliekas reaali.
    Kas attiecas uz fizisko audzinaashanu, pilniibaa piekriitu, ir jau labi, ka tiek noruudiiti cilveeki, un taa taalaak .. tachu tad es labaak pats vakaraa peec darba aizeju uz svaru zaali vai paskrienu, nekaa gadu no vietas dziivoju kaut kur nezin kur, maacos kaut ko nezin ko, nezin kaapeec .. un peec tam peec gada domaaju, kaa turpinaat savu dziivi tikai taapeec, ka jaunaas tehnologjijas gada laikaa ir paspeejushas pamatiigi ieskrieties.
    un ko man dariit gadiijumaa, ja peec paarlieciibas esmu pacifists? Kaut kaa neliekas, ka man buutu iistaa vieta armijaa .. tad labaak pa to laiku ieguustu normaalu izgliitiibu un ar saviem nodokljiem tieshi taapat, kaa tagad atbalstu tos, kam ir taada interese ciiniities pa to armiju. Vienkaarshi nedomaaju, ka armija ir taa sfeera, kuraa es savai valstij vareetu paliidzeet .. 😉
    taa luuk .. taapeec esmu 100% par profesionaalu armiju .. 😉

    Atbildēt
  27. centrs

    –>DeenRave, tas pēdējais teikums gan nebija pa tēmu…Vai tu, zaķīt, domā, ka tie, kas neiet armijā, nemācēs savu beibi aizstāvēt?
    Pirmajā rindkopā savukārt atkal ir kreiss bazars, jo ne visi uzpērk ārstus…es piem., mācos, līdz ar to man tāds prieks kā iet armijā atkrīt.
    Un vēl viens jautājums – ja jau Tev tā patīk armija, kādēļ Tu, un Vprochem arī pārējie “armijnieki” šeit nevienu vārdu nav teikuši par profesionāļu armiju Latvijā, par ko, vismaz man šķita, rakstā bija pietiekoši konkrēti spriests?

    Atbildēt
  28. DeenRave

    Kaklz, es pēc sevis un saviem draugiem spriežu – pirms armijas bijām saistīti ar IT nozari un pēc tam arī apmēram mēneša laikā gan es, gan viņi dabūja darbu bez jebkādām problēmām.
    Īstenībā tā situācija pat ir tāda, ka man reāli vajag 2 darbiniekus – nevar atrast cilvēkus daudz maz piemērotus. Ok var teikt – prasības ne tādas, bet pat interesi diezgan minimāli izrāda…
    Vispār, tas viss ir atkarīgs no paša cilvēka iekšējās pārliecības. Ja viņš domā, ka viss smird, tad viss arī smirdēs.

    Atbildēt
  29. Tigers

    Nu Es arii piemetiishu kaadu pagaliiti!
    Uzskatu, ka shito dirshanu par – Arnija cool, vajag iet armijaa – armijaa tu kjluusti par istu viirieti (gaili) ganjaa tikai tie, kas vai nu sava STULBUMA deelj jau pabijushi armijaa, vai kuriem tas laiks jau garaam, respektiivi vairs nedraud. Paraadiet man to plaanpraatinju, kursh labpraatiigi iet armijaa. Es domaaju, ka ja arii taadi ir, tad vinji tieshaam ir luuzeri, kas ar gruutiibam ir pabeigushi 9 vai labaakajaa gadiijumaa 12 klases, un nu nekaadi nevar tikt universitaatee.
    Apgalvojumi, ka armijaa tu kautko iemaaciisies – tas ir ABSOLUUTS SVIESTS. Visi cilveeki (kurus es paziistu), kas no turienes ir atnaakushi, saka, ka tas ir zemee nomests gads! Tu gadu atpaliec no dziives, par tevi njirgaajaas, un, nedod Dievs, izdraazh.
    Sorry, es to jums skalji deklameeju – es armijaa neieshu, kaut mani nosit.
    To DeenRave: Sorry veciit (vai vecene? 😉 ), kur tu dziivo? Nu varbuut tikai par miesnieku vai kraaveeju straadaajot, tev nav nepiecieshama nepaartraukta izgliitiiba, lai tu notureetos topaa. Gribu redzeet kursh darba deveejs gribees njemt pie sevis programmeetaaju, kas gadu! neko nav dariijis, un nezin kas notiek. Pie mums tehnologjias mainaas pa meeneshiem!
    Un tu tieshaam domaa, ka ja nevareeji savu meiteni aizstaaveet, tad peec armijas vareesi? ;)))) Kliba sunja murgi! Tu laikam pabiji armijaa, nu ko… man tevis zheel. Nopietni. Man zheel visu, kas pabijushi muusu krutajaa armijaa.
    Un veel, ja tu te apele pie kautkaada godapraata – pienaakuma apzinjas. Sorry. Es uzskatu, ka pildu savu pienaakumu katru gadu nomaksaajot vairaak kaa 3000Ls nodokljos. Diez vai gadu cauraam dienaam skraidot pa mezhu es valstij buushu noderiigaaks.

    Atbildēt
  30. DeenRave

    to centrs, viennozīmīgi atbalstu profesionālu armiju, BET arī kaut kādai vispārējai militārajai izglītībai ir jābūt. Vai tas ir gads vai 6 mēneši un kā tas tiek realizēts ir diskutējams jautājums…
    Par beibes aizstāvēšanu runājot… esmu redzējis visādus sportistus un cīkstoņus kaudzēm, kas ringā brīnum lietas dara, bet kad lieta nonāk līdz reālai spēju izmantošanai kādu aizstāvot, tad ir čiks. Psiholoģiskās bremzes, panika etc.
    Ļoti labi, ka Tu mācies, jāskatās gan ir uz to kādēļ Tu mācies: Tev tā lieta patīk, interesē, gribi saistīt ar to nākotni, vai varbūt arī tādēļ, ka gribās ilgāk pavilkt garumā un nestrādāt, vai arī tieši tāpēc, lai neietu armijā.

    Atbildēt
  31. DeenRave

    to Tigers, ai ai kāds drosmīgs, vai Tu varēsi to pašu man pateikt sejā?
    Bet runājot par lietu, jā es esmu bijis armijā. Brīvprātīgi un dienēju Sužu izlūkdesant bataljonā.
    Par krāvēju nestrādāju, pat ne uz to pusi, ieņemu labu amatu ar latvijas apstākļiem varētu teikt pat diezgan lielu algu.
    Tu laikam piederi pie tiem, kam šķiet ka viss smird… Tev arī noteikti šķiet, ka valdība ir vieni pedofīli un zagļi, ka visi policisti ir zagļi, un ka otras tik korumpētas valsts vispār nav. Vai ne?

    Atbildēt
  32. U

    hm… tehnologijas – kaads taa konkreeti ar pirkstu var pabakstiit – _kas_ gada laikaa ir _kardinaali_ mainiijis programmeeshanu? oracle peekshnji vairs nav savaldaams? delphi lasa domas un pats gjeneree kodu? windowsam vairs nav briinumaino atshkjiriigo funkciju vienas lietas veikshanai atkariibaa no taa vai w9x, wxp, w2k, wnt???
    cik raada mana pieredze – tad galvenais ir nevis programmeeshana, bet speeja pieiet tam visam nedaudz globaali, nevis kaa php paraadiit to vai css-aa shitaadu fishku uztaisiit… un RTFM vienmeer ir liidzeejis 😉
    p.s. atgriezhoties pie teemas – neesmu bijis armijaa, bet man domaat galvenais ko tur ieguust – psihologisko treninju… peec tam vienkaarshi vairs nav apshu lapas drebeeshanas, ka “kur nu es silto vietinju atradiishu” ar lielaam naudinjaam un aatri-aatri. vai varbuut es idealizeeju?

    Atbildēt
  33. Tigers

    To DeenRave:
    Jaa, droshi varu to tev pateikt sejaa.
    Ja tieshaam biji briivpraatiigi, tad varbuut padaliisies ar motiiviem kaapeec tu tur gaaji? 😉
    Nee, man neshkjiet ka VISS smird, bvet ir vietas, kur svaigaaks gaiss tieshaam dereetu. Un lielaakie pedofiili no valdiibas jau ir klusiiteem aizgaajushi 🙂
    Visi policisti arii nav zaglji, bet kukuljus njem apmeeram 90-99% no tiem. Senaak runaaja, ka Specrota nenjem.. Jaasmejas! Un kaa veel njem.
    Ir jau arii korumpeetaakas valstis kaa Latvija.
    Bet ja tu esi no tiem, kam viss ir rozhainaas kraasaas, Andris un TP savu naudu pelna suuri un gruuti straadaajot godiigu darbu, Birkavs miil beernus nesavtiigu iemeslu deelj un privatizaacija ir izdevusies godiiga, tad es tev saku: zaales piipeeshana un narkotikas nepiekaa laba nenoved! Met tu to nost vinreiz!

    Atbildēt
  34. Tigers

    Jaa, jaa armijaa ieguust psihlologjisko trenninju… :)))))
    Iemaacaas kaa jaalien dirsaa vecaakiem iesaukumiem, kaa ieniist citus cilveekus, kaa nedomaat un truli klausiit paveeleem. Ja tev shiis iemanjas liekas ljoti veertiigas, un tu zini, ka tu taas vari ieguut tikai armjaa un gada laikaa, tad uz priekshu!
    Gribu redzeet kaa tu vareesi pakodeet ieksh Javas peec gada nekaa nedariishanas 😉

    Atbildēt
  35. DeenRave

    to Tigers, ar prieku uzklausīšu :c))
    motīvs – girbēju pierādīt sev, ka varu iztikt bez vecāku atbalsta vidē kur intelektuālās spējas un vērtības netiek diez ko augstu vērtētas, ka varu palikt godīgs pret sevi.
    Dzīvē nevar darīt tikai to ko gribās. Un ja tu esi spējis sevi pats pārvarēt vai arī kāds ir *palīdzējis* jebkādā veidā to darīt to ko tev toč negribās, pret ko ir riebums, tad pēc tam dzīvē tev ir vieglāk darīt darbus, kuri tev nešķiet tīkami.
    Īstenībā pēc armijas daudzas problēmas, kuras pirms tam bija būtiskas, sāka šķist vienkārši smieklīgas.
    Nē man pasaule nešķiet rožaina, tas bija tā – starp citu, lai pārliecinātos vai Tu esi absolūtais mūžīgais hemoroja cietējs vai ne. Izskatās, ka tik traki nav.
    P.S. tjipa beztēma, te reku, studenti plosās par cilvēktiesībām, cieņas un goda aizskaršanu utml. Es arī pirms armijas to darīju, tikai armijā vispār sapratu, kas tās cilvēktiesības, gods un cieņa vispār ir.

    Atbildēt
  36. ZBH

    Tigeram : pastaasti man, adminam, kas peedeejo paars meenes laikaa iraid buutisks izmainiijies programmeesans tehnologijaas? iznaakus jaunaa M$ visual basic versij ar paplasinaataam komentaar apziimeesans iespeejaam? 😀
    piekriitu, ka vaig profesionaalo armij, bet obligaatajos nebijuso argument man parast izsauc negant smiin.

    Atbildēt
  37. ZBH

    q visiem tiem, kas iid par teem “es tad labaak eju pats pa vakariem pacilaat svarus un paskriet”. nu, un daudzi no jums iet pa vakariem kacaaties un skriet? nedomaaju vis, kaut kaa no skreejeejiem sasodiiti tuksas ielas, zaaliitees staigaataaji arii vairaak pumps pie spoguliem spaid.

    Atbildēt
  38. Kaklz

    ZBH: paskaties piemeeram, uz Web standartu attiistiibu .. 😉 .. vismaz man ir taada aizdoma, ka katru meenesi tur kaut kas jauns paraadaas .. 😉 .. un runa jau iet ne tikai par to vien, ka buus peec tam jaaapguust atkal kaut kas jauns lielos tempos, bet programmeetaajs, kas gadu no vietas nav darbojies ar kompi, programmeejis nopietnaa liimenii, vareetu buut bikin’ atradis no sava darba, pa armiju dziivodams .. 😉 .. un man ir taada aizdoma, ka darba deveejs labpraataak darbu dos taadam, kas peedeejaa gada laikaa ir kaut ko buutisku paveicis un ir uznjeemis labu aatrumu savas kvalifikaacijas celshanai .. 😉

    Atbildēt
  39. Kaklz

    ZBH: ja tu teemeeji uz mani par to skrieshanu un svaru cilaashanu, tad laikam naaksies tev likt aplauzties, es ne tikai skrienu, cilaaju svarus, bet arii slidoju gan vasaraa gan ziemaa, nedeeljas nogalees snowoju, reizeem basketbolu speeleeju, utt. .. 😉 .. taa kaa ar mani shajaa zinjaa viss ir ok .. 🙂

    Atbildēt
  40. Lasītājs

    Nu tie kas domā kad armijā kādu iemāca kaut ko aizstāvēt, kad tur tik spiests uz fizisko, vai nu tur nav bijuši vai arī ir bijuši un neko vairāk kā kaut ko sargāt (cietumus, autobāzes, vecas kazarmas, noliktavas u.c.) nav jēguši. Normāls cilvēks tur katru rītu ceļas un iet uz darbu, tā pat kā te ārpu žoga, tikai viņam par to nemaksā. Ēdināt gan vietām ēdina gandrīz kā pie Ķirsona, bet viss pārējais galīgi…. Tāpēc es saku- zemē nosviests gads.

    Atbildēt
  41. ZBH

    Kaklz : nu paraadi man to suuro changelog w3c standartos peedeejo div meenes laikaa, un kas tur taads max meenes laikaa neapguustams.
    ja kauks buutisk jauns taniis web lietaas ar taad regularitaat paraadaas, tad tikai nospersans veert dizain 🙂 viss paareejais iznaak retaak.

    Atbildēt
  42. ZBH

    Kaklz : no taa, ka kaad desmitaa dal no breeceejiem kau ko arri dar, es neaplauziisos. man uzbraucien meerkauditorij – tukso dirseej puulis.

    Atbildēt
  43. Kaklz

    ZBH, ja jau gribaas par web standartiem intereseeties, tad lasiit ir ko .. 🙂 .. ja vieniigais, kas interesee ir HTML + CSS, tad jaapiekriit, ka nekaa iipashi jauna paaris meeneshu vai pat gada laikaa nebuus. changelog vareetu shajaa gadiijienaa uzskatiit par news arhiivu: http://www.w3.org/News/2002
    STARP CITU, VISIEM PRIECIIGUS ZIEMASSVEETKUS .. 🙂
    /me off

    Atbildēt
  44. ZBH

    Pow : tiem, kas uz motoroller – vai tie, kas stast, ka var pastaaviigi, neviena nespiesti, skriet un kacaaties, to arii visi dara? par Kaklu skaidrs – vins sakaas taa un veel vairaak daraam. par lielaakaa bar reaalajaam fiziskajam aktivitaateem man saubs.
    ja veel ne doshlo, tad man jautaajum hex kodos peec kur charset konverteet?

    Atbildēt
  45. ZBH

    Kaklz : ja no taa changelog izmet laukaa visaads meetings un drafts, tad neks paaraak daudz paari nepaliek 🙂 es nedomaa, ka seit kaads piedalaas standart izstraadee, lai vis tie pusfabrikaat uz viniem tiesaa veidaa attiektos un baig ietekmeet darb 🙂

    Atbildēt
  46. Partizaans

    paarfraazeejot DeenRave – jeb motīvs kaapeec nieshu – girbu pierādīt sev, ka varu iztikt bez vecāku atbalsta (un atbalstiit vecaakus) vidē, kur intelektuālās spējas tiek novērtētas.
    “Dzīvē nevar darīt tikai to ko gribās.” Dariit ko gribaas var atljauties nu LJOTI nedaudzi… es domaaju ka neviens no tiem, kas lasa sho fleimu, var to atlajuties.
    “Un ja tu esi spējis sevi pats pārvarēt vai arī kāds ir *palīdzējis* jebkādā veidā to darīt to ko tev toč negribās, pret ko ir riebums, tad pēc tam dzīvē tev ir vieglāk darīt darbus, kuri tev nešķiet tīkami.” Un armija protams ir vieniigais briinumliidzeklis, kas to visu var paveikt.
    “Īstenībā pēc armijas daudzas problēmas, kuras pirms tam bija būtiskas, sāka šķist vienkārši smieklīgas.” Es zinu vienu “probleemu”, kas peec armijas skjiet smiekliiga – pati armija.
    “tikai armijā vispār sapratu, kas tās cilvēktiesības, gods un cieņa vispār ir” Kautkaa ljoti biezhi naacies lasiit tieshi shitaada rakstura tekstus… varbuut taa tomeer ir taisniiba… kaameer tavas cilveektiesiibas netiek paarkaaptas nespeej izteeloties, kas ir cilveektiesiibas…

    Atbildēt
  47. DeenRave

    to Partizaans, nu, nu, nevajag pārspīlēt. Es nekur neesmu deklarējis, ka armija ir panaceja pret visām kaitēm. Tā kā šobrīd šeit tiek spamots par OMD vs. profesionālā armija, tad attiecīgi visi argumenti/pretargumenti tiek piedāvāti izejot no tā. Ja runa būtu par reliģiju vai ko tamlīdzīgu, tad arī būtu savādāki teksti, droši, ka tik pat (bez)gaumīgi.
    Btw, darīt to ko gribās var atļauties jebkurš cilvēks. To nevar tikai tie (jāpiezīmē gan, ka tādi absolūtākais vairākums) kuriem to liedz viņu pašu kompleksi, vai doma: “Ko tad es varu, man nav naudas un vispār.”

    Atbildēt
  48. Tigers

    To ZBH:
    Nu jaa, adminu jomaa jau nu tochna nekas nemainaas. Zinu, jo pats kaadus 2 gadus straadaaju par adminu. Piegriezaas, jo nebija ko dariit. Apnika savu dziivi izcuukot seezhot un nekaa nedarot. Tad saaku kodeet. Vismaz kautkaada jaunrade, juut atdevi.
    Manupraat, iesaistoties shajaa fleima vajadzeetu pazinjot vispirms to, vai tev armija draud, vai tu jau esi bijis tur, lai cilveeks saprot ap ko lieta grozaas un uz kuru pusi katrs velk.
    Labi, liidz naakoshgadam.
    PS. Kas grib savu dziivi maitaat, lai iet armijaa, bet es piedaavaaju labaaku variantu. Es maksaaju nevis 20 Ls/meenesii, bet 40Ls, un apsolu visus citus labumus kas armijaa – kronja apgjeerbs no humankaam, celshanaas 6:00, guleetieshana 21:00, nekaada televizora/radio/preses/izklaides, nezheeliigu bljaushanu, putru katru dienu pusdienaas, ateju tiiriishanu un pilnveertiigu fiziski smagu darbu. Kursh piesakaas?

    Atbildēt
  49. DeenRave

    to Tigers. Vai Tu piedāvā arī mācības Norvēģijā uz 3 nedēļām, cinema un hokeju for free, pašaut ar stroķiem, no rīta jogurtu un augļus, pusdienās vismaz 2x nedēļā ceptu vistiņu, pārgājienus, lekšanu ar izpletni, sakarīgu bibliotēku un katru rītu svaigākos preses izdevumus?

    Atbildēt
  50. ZBH

    Tigers : nezinu, ko jaaadmino, lai nebuut nepieciesamiib maaciities ko jaun. toc, nespeeju izteeloties, programmeejamos kalkulators fiziks laboratorijaa, vai? 🙂
    man viels, ko vaig samaciities kaa adminam uz so briid, iraid vismaz 3 gadiem uz prieks, ja neskait asm atkaartosan.

    Atbildēt
  51. ZBH

    DeenRave : ja sisteem neir maniijusies, taads kurss piedaavaa ne kuram katram tagad mozj vismaz 6 meeness nodieneejusam (muus laikaa – 9, jo tad veel sroks biij 18). cirks un zoodaarzs gan katram buus redzams vis laik 🙂

    Atbildēt
  52. Anonīmais

    “nekur neesmu deklarējis, ka armija ir panaceja pret visām kaitēm”
    Vai katru cilveeku armija speest tik labi paarveidot kaa tevi? Kas vienam labi, tas citam “naave”… Ja jau taa nav pret visaam kaiteem, tad varbuut nevajadzeetu visus “aarsteet” ar sho briinumliidzekli.
    “Ja runa būtu par reliģiju” – “Slava bogu – Boga net” labi ka nav ieviesta obligaataa ticiiba…
    “Btw, darīt to ko gribās var atļauties jebkurš cilvēks.” Jaa.. ko eest vakarinjaas piemeeram (i to ne katrs)… “dariit to ko gribaas” != “dariit visu, kas ir atljauts”

    Atbildēt
  53. Partizaans

    “nekur neesmu deklarējis, ka armija ir panaceja pret visām kaitēm”
    Vai katru cilveeku armija spees tik labi paarveidot kaa tevi (tas nekaadaa zinjaa nav “uzbrauciens”)? Kas vienam labi, tas citam “naave”… Ja jau taa nav pret visaam kaiteem, tad varbuut nevajadzeetu visus “aarsteet” ar sho briinumliidzekli.
    “Ja runa būtu par reliģiju” – “Slava bogu – Boga net” labi ka nav ieviesta obligaataa ticiiba…
    “Btw, darīt to ko gribās var atļauties jebkurš cilvēks.” Jaa.. ko eest vakarinjaas piemeeram (i to ne katrs)… “dariit to ko gribaas” != “dariit visu, kas ir atljauts”

    Atbildēt
  54. Budzis

    Tigers – piedod, bet tu izskaties no tiem, kas gatavi laisties lapaas pie pirmajaam gruutiibaam… Un tad veel shitie tipinji atlaujas raudaat, ka par shiem valsts nedomaajot… Vai varbuut tieshi tu esi gatavs arii maksaat par 15% vairaak valstij visu muuzu, ka neesi bijis armijaa uz vienu gadu?

    Atbildēt
  55. Budzis

    Tiger: Admins muusu dienaas ir zemaakais no amatiem, kas +/- saistiits ar IT. Naakaas ganiit dazus taadus adminveidiigos kodetaajus kaa tu – tizlenji, kas savaa zinjaa geeniji programmeeshanaa, vai veci ar muskuliem, bet pilniigi bez fantaazijas…

    Atbildēt
  56. Tigers

    Budzi, tavi uzbraucieni ir pilniigi idiotiski, un liecina par tavu intelekta liimeni.
    To ZBH: Vai tu nejuuti, ka esi nonaacis pretrunaa savos izteikumos? Pirmstam tu apgalvoji, ka gada laikaa nekas nemainaas, un ka var droshi seenjot vismaz gadu. Tagad, pat kaa adminam tev jau 3 gadus uz priekshu ir ko maaciities :)))))
    Ravotaajam: Veciit, tas ko tu tur uzskaitiiji ir pieejams tikai pulkvezhu un gjeneraalju deelinjiem. Keep it real! (C)AliG :)))

    Atbildēt
  57. jan09

    Cik atceros, shaada diskusija turpinaas jau 4 reizi 🙂 vairs neizteikshos, nav veerts… Es uzskatu par savu godu dieneet Zemessardzee (virsdienestaa) un lepojos ar to, ka aizstaavu savu valsti! Negribat dieneet, ejiet bekot, iespeejas izvairiities ir jums visiem! Tiem, kas par savu dziivi ir izveeleejushies kalpot savai valstij, nav vajadziigas ne lielaas algas, ne NATO… Taa kaa izveelieties katrs dziivee savu celju un beidziet spamot! Laimiigu Jauno Gadu visiem, kas dieneejushi un dienees LR NBS! jan09 from ZS (starp citu no likvideejama bataljona :)) )

    Atbildēt
  58. Repeklis

    Galiigais sviests. Ja kaads dien vai grib dieneet savas paarlieciibas peec – uz priekshu! FLAG VAM V RUKI! 🙂
    Es jau ilgus gadus izvairos (liekas 4 vai 5) un ticiet vai nee – lepnojos ar to, ka esmu speejiigs to dariit. Taada ir mana paarlieciiba. Kaapeec man buutu jaalasa seenes gadu tikai taapeec, lai komandeejusham sastaavam pietiktu darba. Ko? Naudinjas profesionaalam karaspeekam nau? Peedeejos desmit gados armijaa ir iegruusts gandriiz miljards dolaaru. Piedodiet, atvainojiet – par miljardu var divas profesionaalaas armijas izveidot! vismaz tik mazai valtij kaa muuseejaa.
    Armijas vajadziibaam tiek iepirkta paartika,ierochi utt. Tur grozaas lielas naudas. Vienkaarshi tur tiek veiktas lielas naudas mahinaacijas. Tiek izzakti lieli naudas liidzeklji. Un tas vis tiek perfekti nomaskeets ar patriotismu.
    Te kaads nosauca “pie klaviereem” seedoshos par miikstiem? Nu tad taa-panjemsim desmit adminus ieliksim armijaa un uzkachaasim vinjiem muskuljus. Varu dereet ka tas izdosies. A panjemsim desmit virsdienesta kareivjus un paproveesim no vinjiem gada laikaa iztaisiit par adminiem. Neticu, ka tas izdosies…

    Atbildēt
  59. marexz

    Jaa pilniigais sviests dazhiem, bet dazhi komentaari cool. Lasot coment liekas ka lielaakaa dalja vispaar nav redzeejusi kaa ir ieshpusee “zhogam”. Atbalstu tos kuri sheit rakstiija par profesionaalo, jo obligaato dieneeju Sardzes pulkaa, gan jau kaads zin kas tas ir, un kaa ir.
    Bet par peedeejo coment`u tb Repeklja ticu ka gada laikaa par adminu neuztaisiis. Iisteniibaa neviens gada laikaa nevar iemaaciities tik daudz lai kljuutu par adminu, piemeeram es maacos jau 13 gadus, saaku veel ar vecajaam labajaam BeKaam un Basic. Taa kaa nav obligaati njemt virsdienesta karaviirus, jebkuru var njemt un nekas nesanaaks.
    Par “klaviereem” ir arii obligaatajaa gudri klviermeistari viens taads dienee pie manis, teikshu godiigi choms zin daudz un progresee.

    Tas arii viss, ja gadiijumaa uzrakstiiju sviestu variet droshi man rakstiit mareks@campadazi.mil.lv vai admin@baltmil.org padiskuteesim.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *