Lattelekom ir gatavs fiksēto telekomunikāciju tirgus liberalizācijai

Lattelekom Nejauši ieklīdu Lattelekom mājas lapā, kur uzdūros divām ziņām. Pirmā vēsta par to, ka Lattelekom ir gatavs fiksēto telekomunikāciju tirgus liberalizācijai un otrā ir informācija par Mājas DSL klientiem pieejamo Turbo pakalpojumu.

Diemžēl arī šajā rakstā par Turbo pakalpojumu nav minēti nekādi konkrēti cipari, kas sarūgtina, jo apkārt klīst dažādas baumas. Viens variants ir 30 santīmi par stundu, bet cits variants it kā esot par fiksētu mēneša maksu. Lai vai kā, bet kādi izcenojumi būs šim pakalpojumam, mēs uzzināsim pēc jaunā gada, kad “haļavas” prieki beigsies un tiks ieslēgts skaitītājs.

Starp citu, runājot par Lattelekom gatavošanos tirgus liberalizācijai, laikam derētu pieminēt vienu jaunu pakalpojumu par kuru pirms kāda laika man pavēstīja, HELDON. i-Māja – ātrgaitas internets daudzdzīvokļu mājām.

i-Mājas izmaksas Tarifi         (Ls)
Pakalpojuma ierīkošana 12,50
Abonēšanas maksa mēnesī 14,97

Pagaidām pakalpojums ir pieejams tikai šīm mājām:
Aptiekas ielā 8, Rīgā
Katrīnas ielā 5, Rīgā
Nīcgales ielā 4, Rīgā
Patversmes ielā 30/2, Rīgā
Sarkandaugavas ielā 5/7, Rīgā
Staiceles ielā 1/1, Rīgā
Staiceles ielā 1/2, Rīgā
Staiceles ielā 15, Rīgā

Es gan netiektu, ka tas būtu kāds cukurs, lai gan labāks nekā iezvanpieeja, tomēr būs. Spriediet paši:

Pirmajam klientam tiek nodrošināts pieslēgums ar datu pārraides ātrumu līdz 192 Kbit/s. Taču tas tiek palielināts proporcionāli i-Mājas lietotāju skaitam jūsu mājā. Tā piemēram, ja uz pakalpojumu piesakās jauns klients (jūsu mājas iedzīvotājs), pieslēguma ātrums tiek palielināts par 64 Kbit/s. Jo vairāk ir pakalpojuma i-Māja lietotāju jūsu mājā, jo izdevīgāks tas kļūst – pieslēguma ātrumu var palielināt līdz pat 2 Mbit/s.

Savukārt mājas robežās datortīkls nodrošina datu pārraidi ar pastāvīgu ātrumu – 10 Mbit/s. Pateicoties tam, savas mājas ietvaros jūs varat brīvi apmainīties ar liela apjoma datiem.

32 thoughts on “Lattelekom ir gatavs fiksēto telekomunikāciju tirgus liberalizācijai

  1. K

    raksta virsraksts baig nopietnais izdevies coolynxam 😀
    bet vispaar – nu forshi ka taada iespeeja tagad buus, bet diemzheel vel jo projaam ir veitas kur vieniigais piesleeguma veids ir dialups…

    Atbildēt
  2. hmm

    galvenais lai ne 30sanji/stundaa, tas jau uz ‘advanceeto dial-up’ velk, besii, pareekinot sanaak 220Ls/meenesii apmeeram…brrrrr.

    Atbildēt
  3. GXC

    Turbo
    Veidojot jaunu datu pārraides pakalpojumu Turbo, Lattelekom sāk tā testēšanu. Piedāvājam Mājas DSL lietotājiem piedalīties šajā projektā un izmēģināt Pakalpojumu izvēles loga jaunāko iespēju – ievērojami palielināt piekļuves ātrumu Latvijas interneta resursiem. Pakalpojuma lietošana testēšanas laikā – bez maksas!
    Mēs vēlamies iesaistīt pakalpojuma izstrādē un veidošanā arī mūsu klientus, tādēļ būsim pateicīgi, ja arī jūs piedalīsieties topošā pakalpojuma testa projektā. Testēšana notiks līdz šā gada beigām.
    Pakalpojuma Turbo apraksts
    Turbo nodrošina iespēju piekļūt Latvijas interneta resursiem ar ātrumu līdz 2 Mbit/s. Pateicoties tam, jūs varēsiet vēl ātrāk lejupielādēt jaunākās filmas, mūzikas failus, skatīties online TV u.c. Pakalpojuma Turbo ātrums testēšanas laikā var mainīties!
    Pakalpojumu var aktivizēt Pakalpojumu izvēles logā tikai sestdienās, svētdienās un svētku dienās.
    Pakalpojumu var aktivizēt uz 1 stundu. Pēc stundas tas automātiski atslēgsies. Nepieciešamības gadījumā pakalpojumu varat aktivizēt atkārtoti.
    Pakalpojuma Turbo darbībā tiek izmantota NAT(tīkla adrešu translācijas) tehnoloģija, kas var ierobežot atsevišķu lietojumprogrammu funkciju darbību.
    Gaidīsim jūsu ieteikumus un komentārus pa e-pastu turbo@lattelekom.lv.

    Atbildēt
  4. Budzis

    Buutu labaak uztaisiijushi iezvanpieeju par konstantu summu meenesii – bez visaadaam minuutem… Vot tas gan dotu pamatiigu ieguldiijumu visas Latvijas internetizaacijaa

    Atbildēt
  5. ZBH

    Budzim : nereaali, jo infrastruktuur taadam jokam neir paredzeet. padomaa, kas sanaaks, ja vis purn, kas pie viens centraals pierubiit, sagribees seedeet internetaa – visiem nepietiks.

    Atbildēt
  6. ZBH

    LTK ohujel, Ls450 par 2Mbps DSL piesleegum uz maaj. Nu lab, Ls449.10
    Kaa ieguv – juuzer skaits iraid 1+(2048-192)/64. Ja vairaak juuzer – veel vairaak peso par to pas aatrum.
    Incant, EUnet piedaavaas taad aatro piesleegum, kaads iraid Laacplees ielaa vienaa eekaa (Ls30 par lab aatrum privaatpersonaam, kantoriem uz kaad Ls80 vai), arri citur centraa?

    Atbildēt
  7. Ice

    Labāk protams būtu par fiksētu maksu mēnesī, jo 30s/h būtu tā kā par sālītu, kaut gan no otras puses 30s/h par 2Mbit/s ir saprātīga cena, bet tikai tādā gadījumā, ja nepārtraukti kačā lielus failus. Sanāk, ka visu laiku jāsēž DC un jākačā filmas/spēles citādi noteikti neatmaksājas.

    Atbildēt
  8. MZM

    K :: 17.12.2002 / 23:52 : da priecaajies, man Juurmalaa pat Dialups nav pieejams – uz liinijas ir blokators un suukaa chupachupsi 🙂 Vieniigi var izmantot LMT pakalpojumus 😉 Kad vasaraa aizbraucu uz laukiem, tur ne mob. zona irad ne normaali var kautkur piezvaniit par taadaam extraam kaa dialup vispaar var aizmirst…

    Atbildēt
  9. Sonic

    vini jau gudri ja iepatiksies uz uzliks normalu cenniku un nem un
    kaca par kadi 45Ls menesi bet tas ir mazliet par saliti…varetu
    kaut ko normalu izdomat…Kas butu gatavs par 2 Mbit/s maksat
    45Ls,
    menesi.??????

    Atbildēt
  10. Wiseguy

    Nezinu cik maksaa 2Mbit/s, bet zinu, ka 4Mbits/s man izmaksaa 20Ls/meen un nejuutos iipashi apdaliits. A par to i-hauziiti tieshaam jaabriinaas, kaapeec 10Mbit pa iekshieni? Sleegs kopaa ar koaksiaalo kabeli? Vot tas buutu skats, pa vienu sienu ienaak kabelis, pa otru aiziet taalaak uz kaiminja kompi. Un kad “krainjijs” norautu “terminatoru” visi paareejie vareetu zvaniities uz Apollo bezpaliidziibas dienestu.:)

    Atbildēt
  11. StZ

    Man ir about 6-8Mbps pa Latviju pa 20Ls meenesii 🙂 Konkreetaak Purvciemaa, kantoris saucaas mits.lv Juuzoju jau kaadus triis meeneshus un probleemas nav bijushas. Taa kaa 4Mbps pa 20Ls veel nav nekas briesmiigs 🙂

    Atbildēt
  12. Pow

    Jogijs, es domaaju, ka taa arii ir, vienkaarshi vinji pasaka, ka garanteeti ir 10Mbps. Kur tad musdienaas var 10Mbps switchus izrakt?

    Atbildēt
  13. jedi

    es nemaz negribeetu ka mani kaiminji zina ka man ir kompis… kur nu veel tiiklaa sleegties ar vinjiem… dzivoklja apzagshana garanteeta…

    Atbildēt
  14. Juris

    Jaa…..Tie 4 mbit/s droshi vien ir ar radiolinku ?Ja taa tad pasaki, cik biti ir lietainaa laikaa :)) un veel ja kaads kaiminsh arii grib piesleegties tad uzreiz ir 2mbit/s ? Cik zinu RadioStinks veel ir cieshams kameer tas ir Point to point liidzko tas ir point to multipoint – ZHOPA. Un pirmkaart 4 mbit/s ir lidz tam kantorim, jo kur tu domaa tas kantoris njem inetu , no gaisa ? Protams ka no lieliem provaideriem kur arii ir jaamaksaa. A taa Imaajai nevar 100 mbit/s nevis taapeec ka ir koaksiaalais kabelis, bet taapeec ka tur staav hubs vai switch 10 mbit/s.Principaa Imaaja ir domaats ja tev nav tel liinija dziivoklii bet gribas linku un maajai ir piesleegta tel liinija, vissi kaiminji barinjaa sarunaa kursh sleegsies kursh nee un ievelk dsl . Laikam lattelekoms pats pa maaju savelk tiiklu( viito paari) un uzliek ruuteri or hubu or switchu.
    Vissiem ir pieejams internets un informaacija, bet vai vissi maak lasiit ?

    Atbildēt
  15. coolynx

    Rzh: sheit jau neviens neko nefilozofee, ja nepamaniiji citaatu no Lattelekom lapas, tad tur melns uz balta ir rakstiits 10Mbit/s. Kaads sakars Lattelekom ar Digital times? Vai tagad, lai ieguutu informaaciju par Lattelekom pakalojumiem jaaintereseejas kaut kur citur un nevis Lattelekom maajas lapaa?

    Atbildēt
  16. Floyd

    par radiopieslegumu nemuldiet ja nav ne sajeegas – musdienaas aparatura ir cita uun nekads lietus tam pasakumam netraucee. Un par to naudu – es maksaaju 15 ls meenesii un man ir 10Mbit (reaali max 8) pa latviju un 512KB/s pa arzemem. Taa kaa .. domajiet un tad runajiet

    Atbildēt
  17. Wiseguy

    Skeptiķiem. Man ir tieši tas kantoris, ko te jau minēja – mits.lv Jābūt ir 6Mbit, reāli ir 4Mbit, lietainā laikā vai saulainā laikā, kautkā starpību nemanu. Nezinu vai mani kaimiņi ir pieslēgti vai nav, kautkā vienalga, jo tie 4Mbit ir visu laiku, protams ar retiem gadījumiem, kad kautkas nobrūk (tie gan ir retāk nekā dažam labam mega lielam kantorim, ko tautā sauc par Lattelekom). Bez tam, nesen viņi kautko samuķīja un upload tagad arī ir līdz 800-900KB/s. Ārzemes gan sūkā, bet ņemot vērā, ka ārzemēs man nav ko meklēt, tad īpaši nesūdzos. Tāpēc lūgums visiem asprāšiem izvilkt savus uberkūlos chupa-chups un sūkājot meklēt pogu Turbo, tikai sagaidiet plkst. 18:00.:)

    Atbildēt
  18. Pow

    Floyd, musdienu tehnologjijas attiistiibai nav nekaada sakara ar radiovilnju izplatiishanos. Nevajag fizikaa guleet.
    Protams, tas nenoziimee, ka lietuu ir _aarpraatiiga_ pakalja, bet nu vareetu buut kaadi -3dB uz kilometru (tas ir ljoti aptuveni, balstiits uz eksperimentiem un es to neizreekjinaaju matemaatiski 🙂
    Juris, beidz bullshitu liet par to kaa radiolink sakko point – miltipoint. Sakko vinsh taapeec, ka visi warezo un tas radiolink, par ko tu runaa nav full-duplex. Bet protams, ja provaiderim ir liikas rokas un neprot izveeleeties klienta un accesspoint antenas pareizi, tad arii vareetu sakkot 🙂

    Atbildēt
  19. hmmm

    pofig cik maksaa, ja nesaprataat veel riigu lielie ispi iedaliija pa rajoniem pashi, bet ir joprojaam dazhi rajoni kur labaaku par telekomu nav, vienkaarshi nav, un tad jaaizveelas kas kur kad telekoms vai kaads cic kantoris kas caur telekomu straadaa.
    2mbit cena, interesants jautaajums, ja turbo buus taads pats kaa testa periodaa tad 50Ls es par to izliktu bez probleemaam, jo man vajag TIKAI aarzemes un turbo smuki straadaa 😉 protams daargi, bet no otras puses kas nu kuram vajadziigs un kas nu kuram makaa meetaajas.

    Atbildēt
  20. rudy

    kipa, kad kaadas fiicas buus arii vecriigaa, nevis tikai zolikaa un velns zin kur…
    bet nu tas taa, ja jau pat normaalu kabelteleviiziju nevar dabuut vecriigaa (baltcom SUX ASS), kas ir vieniigais pieejamais, tad spriediet pashi…..

    Atbildēt
  21. hmmm

    nu 50Ls inetam es speetu samekleet(sveeta lieta labs ients maajaa ;D), bet daudz nemeetaajas, pasham daudz pa iisu, bet kaa teicu, inets=sveets 😉

    Atbildēt
  22. uuggyy

    es gribeeju teikt ka lattelekom pilniibaa suukaaa! vinji pat nevar liepaajas centraa ievilkt kabeli! gribu zinaat cik ilgi veel muusu valsts dziivos akmens laikmetaa! jo cik zinju tad visaas normaali attiistiitas valstiis interneta ievilksana pilseetas centraa nav probleema! es domaaju ka so lietu vajadzeetu risinaat!

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *