Kā dabūt statusa joslu uz IE6 zem Windows XP

Uzliekot Windows XP saskāros ar tādu problēmu kā Internet Explorer 6 noklusēto konfigurāciju, ko piedāvā Micro$oft produktu izstrādātāji. Problēmas būtība slēpjās tajā faktā, ka M$ nez kāpēc uzskata, ka uzliekot šo krāsaino un pēc manām domām ļoti caurumaino, pārsteigumu un vabolīšu pilno OS, ko dēvē par Windows XP, jālieto Internet Explorer 6 BEZ statusa joslas (status bar). Pie tam galveno sāpi rada tas fakts, ka piespiest “normālā” veidā atstāt šo statusa joslu redzamu nav iespējams.

Ja nu gadījumā arī kādam no jums ir nācies saskarties ar šādu piespiedu noklusēto konfigurāciju, tad var mēģināt lasīt turpinājumu, kur soli pa solim varēs izlasīt kā padarīt statusa joslu redzamu.

Visticamāk, ka šo tekstu nāksies izdrukāt vai arī jāizmanto kāds progresīvāks pārlūks, kas uz šo brīdi pēc manām domām ir Mozilla.

1. Atveram vienu IE6 logu, nospiežam “View” un ieliekam ķeksīti: “Status Bar”
2. Nospiežam labo peles pogu uz augšējās rīku joslas un ieliekam ķeksīti: “Lock the Toolbars”
3. Nospiežot un turot Ctrl pogu aizveram IE6 (augšējā labajā stūrī krustiņš)
4. Atveram Windows Explorer (Windows taustiņš + E), nospiežam “View” un ieliekam ķeksīti: “Status Bar”
5. Nospiežam labo peles pogu uz augšējās rīku joslas un ieliekam ķeksīti: “Lock the Toolbars”
6. Izvēlamies Tools -> Folder Options -> View
7. Nospiežam pogu “Apply to all folders”. (Spiežam OK, ja parādās citi dialogi)
8. Nospiežot un turot Ctrl pogu aizveram Windows Explorer (augšējā labajā stūrī krustiņš)
9. Tagad notestējam IE6 un atveram kādu lapu jaunā logā. Nospiežam uz kādas saites peles labo pogu un izvēlamies: “Open in New Window”
Statusa joslai vajadzētu būt aktīvai.
10. Katram gadījumam lietpratēji var pārliecināties par to, ka šie ieraksti ir saglabājušies reģistrā.
Palaižam Regedit. Nospiežam “Start”, izvelamies “Run…”, un ierakstam “regedit” (bez pēdiņām).
11. Pa reģistra koku aizejam līdz sekojošiem ierakstiem.
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain
“Show_StatusBar”=”yes”
“Show_URLinStatusBar”=”yes”

Ja ir vēlme aizsargāt šo statusa rindu no ļauniem skriptiem, kas kādā lapā *nejauši* to nenorautu, tad var izdarīt sekojošas darbības. Vienīgi brīdinu, ka turpinājums

1. Palaižam Regedit
2. Atrodam iepriekš aprakstītos reģistra ierakstus
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain
un izvēlamies: “Show_StatusBar”
3. Nospiežam “Edit” -> “Permissions…” un izvēlamies “Advanced”
4. Atrodam savu lietotāja vārdu un izvēlamies “Edit”
5. Atrodam vērtību “Set value” un ieliekam ķeksi kolonnā “Deny”, tālāk spaidam OK pogas līdz nelabumam.
Principā pēc šādām darbībām Internet Explorer 6 varēs pasūkāt ledenes, jo izmainīt jūsu konfigurāciju varēs tikai sapņos.

Šo pamācību es atradu www.anetforums.com forumā.

24 thoughts on “Kā dabūt statusa joslu uz IE6 zem Windows XP

  1. coolynx

    AB: dziivee biezhi vien ir lietas, kas jaadara pret muusu gribu. 🙂
    Sheit nav runa par to, kas ir labaaks, bet gan kaa atrisinaat probleemu, ja cilveeks ir spiests lietot Windows XP.

    Atbildēt
  2. coolynx

    pievienojos spameriem un saku, ka man pasham arii uz vienas kastes “by default” bija viss OK, bet uz citas liku un nebija statusbaara. Instalaacija taa pati, dzelzhi citi…

    Atbildēt
  3. Elmārs

    Es gan neesmu lietojis XP, taču uzskatu, ka no “logiem” labākais ir Win2000. Vismaz lietošanas laikā nav bijušas nekādas problēmas, kas radušās no pašas OS puses. tuvākajā laikā uz XP nepāriešu.

    Atbildēt
  4. IMAGin

    Nu nez… me straadaa gan uz Win2000Pro gan WinXPPro paraleeli un nekaadu gljuku nava… :)) Un gaidu kad paraadiisies WinXP SE…

    Atbildēt
  5. BigArtist

    Ā kā cilvēks var būt spiests lietot XP ? No Win par labāko atzīstu w2000, kaut gan man stāv w98, w2000, un WXP, jo katru izmantoju savam, piem: iekš XP spaidu tikai podziņas ;)… a vispār laikam atkal es ne pa tēmu…Nu par to MSIE6, var jau uzlikt tur visādas izdaiļotājprogramas, kuras izmaina vispār to W izkatu, piem WindowBlinds un ta ne tikai paneļus varēs pazaudēt…

    Atbildēt
  6. Devil_Inside

    Uzinstalējot WinXP Pro uzreiz sākam no 4. punkta un tikai pēc tam veram vaļā IE, tad visam jābūt O.K.
    A pa registry labāk neložņāt, ja nezina ko dara. Tas pasākums ar aizliegumu pašam sev ir pilnīgs sviesc, jo ja kāds skripts gribēs to izdarīt, tad darīs ar sistēmas tiesībām.

    Atbildēt
  7. coolynx

    Devil_Inside: Runaajot par sviestu – skripts protams, ka var nonjemt to statusa joslu bez probleemaam, bet vinjsh nevarees saglabaat to tavaa profilaa. Un naakoshajaa reizee peec kaada skripta darbiibas tu atveersi jaunu logu ar statusa joslu. Tas arii bija tas, ko vajadzeeja panaakt.

    Atbildēt
  8. procesors

    Lai atrisinaatu probleemas ar I Explorer es panjeemu un aizgaaju uz download.pods.lv un novilku Opera. Straadaa daudz aatraak un labaak. Starpcitu kas ir noticis ar download.pods.lv ?

    Atbildēt
  9. coolynx

    procesors: veel vareeji panjemt Phoenix vai Mozilla, arii labi 🙂
    download.pods.lv straadaa vieniigi tika nomainiita IP adrese taa kaa, ja veel joprojaam neatrod taadu hostu, tad jaapagaida, kad atjaunosies DNS ieraksti. jaunaa IP ir 217.199.122.140. var meegjinaat ieksh hosts faila uz sava datora pierakstiit:
    217.199.122.140 download.pods.lv
    un vajadzeetu aiziet.

    Atbildēt
  10. bez nika

    Tak, ja tev ir WinXP legāls, tad vari tā vietā lietot arī Win2k. Vienīgā “nelaime”, ka nebūs oficiāla supporta, bet licenze saglabājas.

    Atbildēt
  11. eyeless

    me juuzo xprofessional+ie6.. wisi statusbari raadaaz… reizeem pazuudu bet tad iebaazhu ieksh view on un wiss atkal kachaa… taakaa…

    Atbildēt
  12. coolynx

    bez nika: tas ir gadiijumaa, ja taa ir retail licence, bet ne oem. un veel ir viena nianse, kas patiesiibaa ir vieniigais bonuss xp, taa ir iespeeja ielogoties vairaakiem lietotaajiem vienlaiciigi. tas man arii ir nepiecieshams…

    Atbildēt
  13. Stefuks

    Njea, coolynx, ja cilvis havo XP oem licenci, tad driikst lietot da jebkaadu windozi. Shito vienaa seminaaraa microsoft paarstaave lika visiem aiz auss :)) Tipo vieniigaa OEM licence, kas pieljauj cita PO lietoshanu

    Atbildēt
  14. noisex

    Nu nezinu, kas taa par probleemu – liko roku sindroms vai vienkarshi nezinaashana – nezinu vai vispar ir jega apspriest jamo probleemu 🙂

    Atbildēt
  15. JAni5

    IEksh xp iedja taada- ja uzinstalee visu defaulto un atstaaj taa tad status bar ir, bet ja uzliek lai buuutu performance ta shis automaatiski nonjem status bar.

    Atbildēt
  16. bez nika

    Pie kam, tu vari uz vienas kārbas uzlikt gan WinXP Pro, gan Win2K Pro ar dual boot opciju – ne caur VMVare. Un lietot legāli abas.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *