Kārtējais mēģinājums ieviest aizsargātus CD

Izraēlas drošības kompānija “Midbar Tech” Japānā izlaidīs 1 miljonu ar pretkopēšanas sistēmu aizsargātus CD, kur tiks izmantota viņu izstrādātā Cactus Data Shield tehnoloģija. Aizsargātas būs tikai dažas dziesmas uz audio CD un šīs dziesmas nebūs iespējams atskaņot uz personālā datora ar domu, lai tos nepārdzītu uz mp3 un tālāk neizplatītu internetā.
Jau agrāk ir bijuši šādi mēģinājumu, bet lielākā daļa no tiem ir izgāzušies.
Sīkāk lasīt:
ZDNet
Info iesūtīja Storms

7 thoughts on “Kārtējais mēģinājums ieviest aizsargātus CD

  1. docentos

    hmm.. nu, es neesmu speciaalists juridiskajos jautaajumos, bet vai gadiijumaa tas nevar tikt uzskatiits par pateereetaaja tiesiibu paarkaapumu attieciibaa pret legaalas muuzikas pirceejiem? – tas, ka es nevaru legaali nopirktu muuziku klausiities taadaa veidaa, kaa es to veelos, proti, vai nu audiocd vai mp3 formaataa.
    Bet, protams, daudzu meeginaajumi ieviest shaadas un liidziigas tehnologijas ir saprotami 🙂

    Atbildēt
  2. Dreef

    Klau. Bet tam cd atskanjotaajam ir tachu taada pati tehnologjija (vai vismaz liidziiga), kaa parastajam cd lasiitaajam datoraa. Ja jau var noklausiities, tad jau var arii paarrakstiit. Un ja parastajaa cd, kas ir datoraa, neiet dazhas dziesmas, tad man liekas tachu var no cd playera caur audio izeju pieleegt pie datora un taisi MP3 cik tev patiik. Varbuut nebuus tik perfekta skanja, bet buus mp3. Taapeec man liekas, ka vinji vairaak ciinaas pret tiem piraatiem, kas razho kaut kur Ukrainaa (fabrikaa) sho CD kopijas. Varbuut, ka es kluudos, bet tas ir mans subjektiivais viedoklis ;-).

    Atbildēt
  3. JarX

    Piemeers: Man ir SONY de875 pastuuzis kuram ir pierubiits sony cd players un protams savienojums starp shiem diviem, MD playeri un veel arii radio iet caur sony optiskajiem kabeljiem nu un tas pastuuzis caur optisko digitaalo izeju/ieeju ir savienoc ar manu SB Audigy prieksheejo paneli, es ielieku pohuj kaadu CD savaa cd lasiitaajaa, panjemu MusicMatch7, sinchronized recording from system mixer. SB system mixerii ielieku lai njem no digital in un kvalitaate man ir IDEAALA un visi data shieldi pohujaa… VOT TAA!

    Atbildēt
  4. Pink

    Nu vispaar zaales ir prieksh shite kaktusu aizsarga. Pajemi kaut vai peediigo CloneCD vai Feurio, nokopee to cd uz hdd, salabo kas jasalabo un uiss, iedzen ieksh jauna audiocd un ripini savas mp3. Visu var nokopeet ja grib, taa tik taada aazhoshanaas vien ir. Un galu galaa es peerku audio cd un man ir tiesiibas to atskanjot uz datora!

    Atbildēt
  5. Acuda

    nu ja, tach Raw read no CD darbosies shaa vai taa.
    ko tur headerus vaidzees salabot kaut gaadus failiem.. hehe..
    diezgan bezjeedziigi centieni. liela kjeza vien tur sanaaks ar to pateereetaaju tiesiibu aizsardziibu etc.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *