Konfigurējam jebkuru Windows tajā skaitā arī XP

Tā kā man pagaidām nav pieejama Windows XP darba stacija, tad neko daudz par šo brīnumu nemāku teikt, bet ļoti ceru, ka pēc kāda laika būs tāda iespēja paspēlēties ar šo jauno Micro$oft mazuli un, tad arī būs vairāk komentāru.
Tas gan netraucē man palēnām vākt informāciju par to kā es *ņirgāšos* par šo operāciju sistēmu (OS), jo kā nekā jebkurai programmai tajā skaitā arī OS ir jākalpo mums un nevis otrādi. Tapēc šai reizie tiek piedāvāti pāris padomi kā arī programmiņas, kas uzlabos mūsu dzīvi, jo tās palīdzēs nokonfigurēt OS tieši tā kā mēs to vēlamies nevis kā kāds amerikas onkulis to ir izdomājis… un neļausim kaut kādai līkai OS ņirgāties par mums.

Sāksim ar to kā tikt vaļā no uzmācīgās Windows XP reģistrācijas. Lūdzams nejaukt ar Windows Product Activation. Sīkāk lasīt šeit axcel216 spogulis uz poda vai arī oriģinālais resurs, kas pāris reizes bija nepieejams un tāpēc atļāvos uztaisīt spoguli uz sava servera axcel216 XP registration.
Principā, ja ir vēlme nosūtīt savus datus uz M$, tad var nemaz nemocīties un nelasīt kā apiet šo procedūru.
Tiem, kam nepatīk, ka pēc katras kļūdas izlec attiecīgs paziņojums un pēc tam šī informācija tiek nosūtīta uz Micro$oft var lejuplādēt programmiņu, kas pielabos attiecīgos ierakstus reģistros, lai šīs lietas vairs neapgrūtinātu darba procesu.
Windows XP AntiSpy XPAntiSpy3-English.zip 42Kb

Bet, ja teiksim ir vēlme pielabot savu Windows var palasīt vēl šādus tādus trikus no tā paša saita. Tas neattiecas tikai uz Windows XP, bet gan arī uz pārējām Windows 95/98/2000/ME/XP + DOS 7.xx/8.00. Viss tas ir pieejams arī saarhivētā veidā.
W95-11D.ZIP satura apraksts HTML formātā ir pieejams apskatei:
uz spoguļa pods.lv vai axcel216 saitā
W95-11D.ZIP 1 089Kb

Ja nav īpašas vēlmes lasīt dokumentāciju un darboties ar Windows reģistriem, tad var lejuplādēt bezmaksas programmiņu X-SETUP 6.1 mājas lapa.
X-SETUP 6.1 3 893Kb
Ar šo programmu var nokonfigurēt gandrīz visas Windows versijas. Es jau paspēju savu Windows 98SE pielabot. Autori raksta, ka šī programma ir spēcīgākā šajā jomā un satur ap 750 slēptām Windows funkcijām, kuras ir iespējams konfigurēt.

Axcel216 saits, kas satur vēl daudz vērtīgas informācijas Windows konfigurēšanā.

4 thoughts on “Konfigurējam jebkuru Windows tajā skaitā arī XP

  1. Neziniitis

    Hmm, liekas, vajadziigs pasaakums! Kaa vareetu drusku siikaak apstaastiit “neziniishiem” kur kas un kaa buutu jaapielabo Win98SE un WinME! Iespeejams, ka pus-Latvijas buutu pateiciigi! Nu vismaz pus-Riigas noteikti, jo principaa lielais vairums kaut arii apieties ar kompi prot, bet liist iekshaa Windows zarnaas baidas, jo sekas var buut neprognozeejamas. Savaadaak ljoti biezji sanaak, ka lielie speci savaa starpaa kaut ko gudru apspriezj un iesaaceejiem nesaprast, bet uz jautaajumiem censhas atbildeet nu tik paargudri, ka otreiz atsit veeleeshanos vispaar ko prasiit! Ljoti patiikams iznjeemums bija Cietnii publiceetaa rakstu seerija ar visaam bildeem par DVD uz DivX paardziishanu! Par to paldies, tik luudzu biezjaak, jo ja iznaaks viens raksts gadaa, iesaaceeji neko neiemaaciisies! Bet interese ir!

    Atbildēt
  2. coolynx

    Neziniitis: izlasot šo dokumentaaciju kļūsi par guru (nopietni) un varēsi mums šo to pastāstīt 🙂
    Paskatīšos, ko var darīt lietas labā…

    Atbildēt
  3. En!rus

    A vot nav ko baitiities liist XP zarnaas. I latviski, i krieviski var paartaisiit kaa nefig delat. Pareiz, ja operativka jeb RAM ir mazaaks par 256, tad nav veerts nemaz saakt cakareeties. Pateiksu, ja vajag XP pielabot, rakstiet uz manu mailu _enirus_@inbox.lv, es atsuutishu i programminjas, i pamaaciibas, a ja vajag, par attieciigu samaksu varu paardot XP latviskotu (En!rusa) versiju. Esmu to papildinaajis ar papildus “poleznaam” opcijaam, ar dazaam bildiiteem, vaardu sakot, RAKSTIET! (ja vajag).

    Atbildēt
  4. En!rus

    A, blin, izlasiiju pirmo komentaaru, un izbriinijos. JAALODAA PA KOMPI UN JAAMEKLEE CAKARS! jaaskataas visi .ini, .inf, .htm faili, un vari vis kaut ko mainiit. tikai iesaku saakumaa paarkopeet attieciigo failinju (uztaisiit rezerves kopiju). Un vispaar labaak buutu, ja buutu rezerves windowss, kaa man- Divi XP un viens 2000 professinal. Un veel KONKURSS. Kas atradiis failu, kuraa var nomainiit Windows XP starta ziimeejumu, dabuus manu Windows XP versiju!
    En!rus
    _enirus_@inbox.lv

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *