Pods.lv šī gada pārskats

Lasi Pods.lv Gada beigās izdomāju savilkt galus kopā un iespamot pēdējā šī gada dienā par to, kas un kā ir noticis ar Pods.lv.
Pods.lv domēns kā tāds tika piereģistrēts ap 1. aprīli 🙂
Sākotnēji bija grandiozi plāni un tā, bet dažādu apstākļu dēļ nekas nenotika, jo gribējās sākt saita dzīvi jaunajā domēnā ar jaunu izskatu un tapēc tika turpināts iesāktais CooLynX informatīvais saits, bet Pods.lv klusēja. Reāli Pods sāka pildīties ar saturu vai spamu tikai no šī gada 19. oktobra, kad tika izveidots šis joks ar Pods.lv uzlauzšanu. Tas tik tiešām sanāca nejauši un tā kā cilvēki uzķērās, tad radās vēlme paķert šo joku un turpināt uzspēlēt. 🙂 Tātad sanāk ka šo dienu es uzskatīšu par saita dzimšanas dienu.

Pagājušajā gadā ap šādu laiku es priecājos par to, ka dienā manā saitā iegriežas 50 unikāli apmeklētāji Arhīvs 31.12.2000. Šogad es tādus mērķus neuzstādiju, bet bija ļoti liela vēlme izveidot nelielu vortāliņu ar automatizētu ziņu ievadīšanu un to arhivēšanas iespējām. Visu laiku cerēju un paļāvos uz kaut ko un tādā stilā, bet beigās vienkārši pieķēros un uzrāvu šo sviestu, kas šobrīd arī ir redzams. Tas nav gluži tas, ko es vēlējos, bet vismaz ir labāk nekā nekas 🙂

Tātad kā sākās Pods.lv šajā 19. oktobrī.
Spriežot pēc log failiem uz saitu atvilkās 241 unikāls apmeklētājs. Domājams, ka visi interesenti, kas vēlējās apskatīties kā izskatās uzhakots Pods.lv. Viens no lielākiem trafika sūtītājiem bija Cietnis.lv. Tā kā tas nebija ieplānots, jo vienkārši šajā dienā tiku pie servera uz kura pierakstīt šo jauko domēna vārdu, tad negaidīto trafiku negribējās pazaudēt un nācās atsākt spamera gaitas. Pirms tam es pāris mēnešus klusēju un ik pa brīdim šo to iespamoju iekš Cietnis.lv. Pirmajās nedēļās dienas unikālo apmeklētāju skaits turējās ap 160, kas arī veidoja ikdienas lasītāju loku. Pateicoties Cietnis.lv paziņojumam no 1.novembra skaits palielinājās līdz pat 324 unikālām IP adresēm un 2441 apmeklējuma reizēm dienā, un aptuveni tādā līmenī arī turējās.
Pēc tam apmeklētāju skaits lēnītēm turpināja augt līdz pat dienas maksimālajam unikālo IP adrešu skaitam:


Mēnesis Max unikālo IP adrešu skaits dienā
Oktobris 241
Novembris 515
Decembris 667

Diemžēl nemāku pateikt cik šajās dienās bija unikālo apmeklētāji, jo Webalizer uzskaita tikai unikālas IP adreses. Starp šīm adresēm ir arī proxy serveri no kuriem dienā veic vairāk par 2000 lappušu apskatiem. Viens cilvēks to noteikti nespētu, ja nu vienīgi kāds fanāts 😀
Šeit var redzēt kā auga apmeklētāju skaits šajos 2.5 mēnešos.

Savukārt šeit var redzēt, kas darījās decembra mēnesī, kad saitā bija novērots vislielākais apmeklētāju skaits visā saita pastāvēšanas vēsturē 🙂

Nu lūk tādi ir tie pīrāgi. Pie tam visā manu saitu pastāvēšanas gaitā pieturos pie principa – NO spam. Tas nozīmē, ka saits netiek reklamēts no veidotāju puses. Vienīgais, kas tika darīts pirms gada ir baneru demonstrēšana baneru sistēmās. Pods.lv savā beta stadijā no veidotāju puses vēl nav reklamēts vispār. Ja pienāks tas brīdis, kad būs gatava Pods.lv v1.0 beta versija, tad noteikti tiks palaisti baneru sistēmā/s, protams, ja līdz tam brīdim kāds ļaundaris nepaspēs visus uzkrātos baneru rādījumus nočiept…
Par to, kas būs tālāk es nemāku teikt, jo vienkārši nezinu. Gribētos jau daudzas lietas, bet vai izdosies realizēt nezinu.

Manas fantāzijas ne mērķi, ko es gribētu jaunajā gadā:
1. Tikt pie ātras caurules (lasi interneta pieslēguma saitam), jo 3.5 Gigabaiti trafika uz saitu decembra mēnesī lika nedaudz par to aizdomāties.
2. Beidzot palaist Pods.lv v1.0, kas būt ar kaut kādu dizainu + CMS sistēmu apakšā ar iespēju piereģistrēt lietotājus, savu baneru mašīnu, skaitītāju utt. Tas ir reāli, bet dažādu apstākļu dēļ nevar tikt realizēts. (vienkārši pagaidām nav kastes, kur to notestēt. Droši vien, ka, ja nekas nemainīsies, tad pēc pāris mēnešiem tikšu pie jauna datora un, tad būs arī kaste uz kuras eksperimentēt…)
3. Ja realizētos otrais punkts, tad varētu piesaistīt vēl kādu darboni, kas spamotu podā.
4. Izveidot saita logo un līdz vasarai nodrukāt krekliņus ar spēcīgiem tekstiem + logotipiem.
5. Ar vārdu pods likt trūkties visiem, kas dara sliktas lietas internetā.
6. Ar saviem darbiem vai nedarbiem turpināt veicināt un atbalstīt tos, kas kaut ko dara lietas labā un viecina Latvijas Banānu republikas izaugsmi.
7. Kopīgiem spēkiem uzlikt podam vāku…
8. … un nolaist ūdeni 🙂

Lai Jums visiem laimīgs un saticīgs jaunais 2002. gads!
Vesls gars veselā miesā un veiksme ir ar Jums un visu pārējo jau kaut kā nebūt nopelnīsim 🙂

12 thoughts on “Pods.lv šī gada pārskats

  1. UL

    Man jau patiktu (IMHO) vienots autoru kolektīvs, kas taisītu universālu resursu latviešu valodā, apvienojot labāko no poda, cietņa, lam un varbūt newsbox. Bet nu sacerējos laikam. Vienkārši zinu, ka individuāliem projektiem ir tieksme izbeigties tieši tad, kad autoram apnīk 😉 vai iestājas ģimenes vai citas prioritātes…
    UL, ar dažu labu individuālu projektu un daudziem kolektīviem pūrā kopš 1996 gada… šobrīd tikai 1 palicis mans

    Atbildēt
  2. Kuģis

    2UL – nu ne tikai ģimenes… Neaizmirsti, ka katram autoram ir ambīcijas – vairāk vai mazāk bet ir. Tā pat ir liela problēma ir darba organizēšana – tas tikai tā liekas, ka viss notiekas kā pa sviestu – kad rodas vajadzība pēc nopietniem lēmumiem (darba dalīšana, kontaktu uzturēšana ar ārpasauli utml.) rodas zināms problēmas… Podā šijā ziņā viss ir gaužām vienkārši – viens cilvis var komandēt pats sevi:) coolynx – malacis, turies vecais! Labi, ka ir kur dažreiz nolaist ūdeni un vēl aizvērt vāku;)

    Atbildēt
  3. UL

    2Kuģis: zinu jau, zinu, pats cilvēkus darba vajadzībās komandēju… tur talants vajadzīgs, lai no malas liktos, ka viss pats notiek. Darba dalīšanai vai nu mazs kolektīvs vai zivi cērtošs priekšnieks vajadzīgs. Ambīcijas – nu, ja ambīcijas traucē kopēja mērķa saniegšanai, tad tās jāizskauž. Par resursiem runājot – tomēr grūti n-tos saitus browsēt, daudz laika aiziet. Labi, laimīgu, es eju grieķu salātus gatavot, to vienmēr tikai pats daru, citiem neuzticu 😉 Un nesūtiet man īsziņas ar 12 ziemeļbriežu pakaļām – pills telefons jau ! :)))))

    Atbildēt
  4. darkmood

    fantaazijas nemaz nau tikai fantaazijas, taas visas ir ljoti reaalas lietas, kas var tikt piepildiitas zinaamaa laika posmaa. Idejas jau ir tas dzineejspeeks, kas virza uz attiistiibu un tas ir ljoti veertiigi.
    personiski man gan paaraak nepatiik taas fishkas ar juuzeru regjistraaciju, bet tas tikai subj.
    veiksmi .

    Atbildēt
  5. Wiseguy

    Jaapiekriit darkmood, ta juuzeru regjistraacija tieshaam nafig nav vajadziiga. Un dizains(vai taa truukums) man arii liekas prieksh poda pienjemams. Vaitad kaads ir redzeejis iipashi raibu vai kaa savaadaak iipashi izskatiigu podu. Varbuut ir redzeejis, bet nez vai vijsh izskataas labaak, vismaz funkcionalitaates zinjaa toch neatshkjiras no parastaa, baltaa porcelaana tronja. Logo veel vareetu uztaisiit, bet nu skaties coolynx, tavs pods, tu arii izlemsi, kas ar jamo notiks.

    Atbildēt
  6. coolynx

    Jūzeru reģistrācija nav domāta, lai kādu ierobežotu vai apspiestu, jo tas būtu necilvēcīgi cilvēku nelaist uz podu. 🙂
    Podam ir jābūt publiski pieejamam un tikai necilvēki varētu liegt tādu iespēju. Nu pamēģiniet paši noturēties un neaiziet uz podu kādu dienu … 😀
    Būt lietotājam ir labi tādā ziņā, ka *iespējams* nomainīt saita vizuālo izskato izvietojumu utt. jeb citiem vārdiem sakot piemērot sev. Es gan nezinu vai tas tā būs, bet nu. Principā jau šobrīd pastāv tāda iespēja kā mainīt noformējumu, pielikt vai noņemt kādu sadaļu, utt. Vienīgi to es neesmu palaidis.
    Vēl teiksim varētu būt *elīta* lietotāju grupa, kas vēlas kaut ko īpašāku nekā citi, bet to es neesmu teicis un neviens to nav dzirdējis ,-)

    Atbildēt
  7. goga

    Pievienojos UL protams tai pašā laikā saprotu katra vēlmi darīt ko grib utt, bet man kā vienkāršam jūzerim, atliek vien vazāties pa visiem pieminētajiem saitiem apkārt un pasapņot, cik labi būtu, ja tas viss būtu vienuviet. 😉

    Atbildēt
  8. skol

    Kuģim: Jā, jā apmbīcijas, ta apmbīcijas, bet… es katru klikšķinu pa kā minimums 4 lapām – cietni, podu, lam.yo.lv, un newsboxu. un zinu, ka neesmu vienīgais, kas tā sāk savu dienu… viss jau ir forši, bet tomēr neērti… tomēr uzskatu, ka Jums ir jāapvienojas. NOTEIKTI. No tā ieguvēji būs visi, gan Jūs, jo vienots resurss kļūs daudz spēcīgāks un ietekmīgāks, auditorija paplašināsies noteikti, kā arī mēs, lasītāji… Tā ka vīri, davai, saņemās, nu vismaz uz kādu kopēju tikšanos – ar alus kausiem rokās var tomēr daudz ko sarunāt, ja vien ir vēlēšanās… no savas puses varu piedāvāt šādu tādu tehnisko un radošo palīdzību, cik nu vien no sava kantora varētu izspiest… (varbūt kādu kripatiņu CMSa vai ko tādu… 😉

    Atbildēt
  9. Storms

    Nu pods ir un paliek pods, kaads tur veel dizains. Smuks, balts, tiirs un ljoti nepiecieshams un praktisks. Taa kaa dizains ir OK. Nu… vismaz dialupisti nevar paarmest par lieku trafiku e.t.c. 🙂 Bet par to apvienoshanos… A kaapeec jaapvienojas? Kopeeju “vietu” var izveidot arii neapvienojoties: Jaaizveido kautkas liidziigs portaalam kursh njems infu no dazhaadiem serveriem un raadiis to vienuviet (nutur uzrakstot 1 URL tiec pie visiem). Tas paveers iespeeju jebkuraa briidii piesleegties lietai jauniem censonjiem kaa arii otraadi – esoshi jebkuraa briidii bez saapeem varees “pashlikvideeties”. Programmatuuru nekaadu resno nemaz nevajag, viss ir elementaari un pietiekami aatri izveidojams.

    Atbildēt
  10. Acuda

    par variiteem apvienot nevaig.
    manupraat veseliiga konkurence un biskhi flameing starp saitiem un to autoriem vareetu buut diezgan veseliiga kopeejaas rakstu klvalitaates uzlaboshanai.
    mani 0.02 LVL

    Atbildēt
  11. Kuģis

    2skol – palasi coolynx peedejo artiikli par apvienoshanos. /me vinja 100% piekriit. APVIENOSHANAAS NAV IESPEEJAMA UN NAV ARII VAJADZIIGA.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *