IE8 beta 1

Laacz jau uzrakstīja par tikko iznākušo IE8 beta 1 versiju. Uzliku. Apskatījos, bet tā arī nesapratu, kas ir mainījies kopš IE7 versijas. Ja nu vienīgi ir parādījusies poga Emulate IE7. Pēc skata tāds pats IE7. Iespējams, ka man kā Firefox lietotājam, kas reizi mēnesī vai pat retāk palaiž IE, ir grūti novērtēt jaunās iespējas. Tāpēc arī nemēģināšu to darīt.

IE8 beta

Tikai ņemiet vērā, ka šī ir beta versija un, ja jums IE ir piesiets pie kādas dīvainas Microsoft sistēmas, tad es silti ieteiktu labāk neriskēt, nečakarēt sistēmu un nelikt šo versiju. Visādi citādi var eksperimentēt uz veselību. Iepriekšējās versijas ir iespējams dabūt ar veco paņēmienu – Multiple IE. Visvairāk man patika, ka viņi tiešām ir bikses pielaiduši no konkurences.

Liekot sistēmu tiek piedāvāts ieimportēt grāmatzīmes, barotnes un paplašinājumus. Sākumā saimportēja grāmatzīmes, tad tiku līdz pēdējam logam un gaidīju kā izskatīsies Firefox paplašinājumu instalēšana. Izrādās viņi to nemaz nedara, bet gan piedāvā aiziet uz savu mājaslapu un pameklēt līdzīgus paplašinājumus.

Ļoti dīvaini izskatās adreses lauciņš. Adrese bez www ir melnā krāsā, bet viss pārējais ir pelēks. Patīkami bija tas, ka uz neseno viltus Parex internetbankas lapu parādīja, ka tā bīstama. Vismaz bankām nebūs jāliek savās lapās muļķīgi piedāvājumi par datora skenēšanu.

IE8 importsIE8 forgery

17 thoughts on “IE8 beta 1

  1. daskilla

    Un vēl joprojām kāds lieto Win95 skinu Windows skinu… varbūt, ja jūs pamēģinātu kaut ko jaunāku, krāsaināku un skaistāku, nebūtu tādi dusmīgi, depresīvi un citādi negatīvi noskaņoti cilvēki…

    Atbildēt
  2. ZBH

    daskilla : cho to neaceros, ka 1995. gadaa Win95 interfeiss buut pasniegts dusms un depresij izraisoss 🙂 happy viepljiem tik reklameets. sobsna kaa taga Garragu Vista.
    man vienmeer iefascinee reklaamfilms ar smaidiigajiem muuljiem, kas staast, ka vin vairs nevar iedomaaties sav dziiv ar to meesl, bez kur sav dziiv tie pas muulj nevareej iedomaaties dazs gads pirms tam :g:
    ak jaa, es veel avien no Windaam lieto 2000.

    Atbildēt
  3. CooLynX Raksta autors

    Eu, vīri, tas ir XP vispār. 😉

    XP bloatotās tēmas ir pirmais, kas tiek noņemts uzreiz kā uzlieku šo OS.

    Atbildēt
  4. KSB

    Man arii pirmais ko ar ikspee izdaru ir pokemonu skina atsleegshana 😉
    Bet par teemu runaajot – izskataas ka kaarteejo reizi kautkas piepljurinaats un viss, kaa teikt – shoreiz gandriiz izdariijaam to ko gribeejaam ieprieksheejaa versijaa.

    Atbildēt
  5. raish

    Pielaiduši bikses? Clx, tu esi dzirdējis/lasījis kāda IE izstrādātāja viedokli par šo visu? Viņi četrus gadus neko nedarīja un pirms tam vienīgie konkurenti bija Netscape. Da kāda tur cīņa? Kāda konkurence? Vai tiešām cilvēki nesaprot, ka MS vienkārši nebija nepieciešamības pēc jauna pārlūka līdz šim? Viņi bija pirmie, ir pirmie un ja vēlēsies, tad būs pirmie. Jā, firefox ir labākais, safari ir labs. Bet IE7 ir uztaisīts tiem cilvēkiem, kas negrib, neprot lietot neko citu. IE8 izstrādā pilnīgi jauna komanda un viņiem pirmo reizi ir uzstādīts mērķis (līdz šim vienkārši nebija vajadzības) izstrādāt standartus atbalstošu produktu.

    Atbildēt
  6. CooLynX Raksta autors

    Tu droši vien citē to, ko es pirms kāda laika rakstīju podā. 😉

    Vienīgi jaunā komanda sāka strādāt jau ar IE7.

    Atbildēt
  7. ZBH

    raish :
    > MS vienkārši nebija nepieciešamības
    > pēc jauna pārlūka līdz šim

    taapat kaa degunradzim neir nepieciesamiibs peec brilleem. paareejiem buut labaak, ja taads buut, bet pasham taa neir vin probleem 🙂
    a taa komand nevs neko nedariij, bet AFAIR biij izformeet, znacit developer dariij dajebko cit, ko lik.
    universitaatee IE7 palietoj, nu, ko lai sak, pincipaa velk peec Firefox krustojum ar Aero interfeis 🙂 abstraheejoties no taa, ka ar IE7 man kauks ar JS smag saistiits iist negaaj.

    Atbildēt
  8. Taka

    Diemžēl MSIE tā arī nav ticis apgādāts ar normālu download menedžeri…
    Tā kā nevarētu teikt, ka viņi ļoti springst konkurēt ar citiem pārlūkiem, jo tiem praktiski visiem tāda fīča ir.

    Atbildēt
  9. Atbalss: Firefox 3 bookmarks jeb grāmatzīmes » Pods.lv - Latvijas interneta pods

  10. Atbalss: Internet Explorer 8 Beta 2 | Pods.lv

  11. Atbalss: Windows update piedāvā Internet Explorer 8 | Pods.lv

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *