Kā tauta ņirgājās par Aigaru Kalvīti iekš Wikipedia

Pēc raksta par to, ka ierakstot meklētājā vārdu cuka, kur tiek atrasts Aigars Kalvītis iekš Wikipedia, tautieši sāka izklaidēties ar šo ierakstu.

Papuass nosoda to kā vandāļi čakarē Wikipedia. Es saprotu, ka visiem ir jautri, bet tāpēc jau nevajag visu čakarēt. Tādiem mērķiem ir domāts Uncyclopedia (Latvia).

Kaltīvis cūka

Papētīju sīkāk, kas tur ir samainīts. Te būs daži ekrānuzņēmumi ar vandālistu nedarbiem.

Dažādos laikos, dažādi cilvēki ir mainījuši tekstus.

Šajā bildē Ministru Kabineta adrese nomainīta uz gribu.lv.

MK lapa gribu.lv

 Te vārds loceklis aizstāts ar līdzīgu vārdu.

Pimpis

Šeit vienkārši cilvēks ir mācījies rakstīt.

Cūkmens

Te jau ir mēģināts pielāgot Wikipedia ierakstu Googles meklējuma rezultātiem.

Cūka cūkas kungs

Un te turpina.

Cūka

60 thoughts on “Kā tauta ņirgājās par Aigaru Kalvīti iekš Wikipedia

  1. krizdabz

    Vandālis ta varbūt viens, bet ņirgājas jau visa tauta. Diezgan nožēlojama rīcība un tikpat stulbi, ka prieks tik daudziem cilvēkiem par šo.. Sprasti!

    Atbildēt
  2. Taustiņklabeklis

    P.S. Smieklīgi man būtu tad, kad kādu no šiem “saukātājiem” paņemtu aiz olām. Tad i aprautos gudrinieki.

    Atbildēt
  3. budzis

    Ko lai dara, ka kuilitis par primprezi ir. Nezinu nevienu, kasvinju sauktu uzvardaa, visi tikai par kuiliti, cuumenu, shreku saukaa…

    Faktiski jau shis palamas ljoti trapigi atspogljo vinja darbiibu ienjemamajaaamataa.

    Atbildēt
  4. Vaards

    Dīvaini, ka budzis sev tādu nickneimu izvēlējies. Budži parasti bija visai izglītoti uzņēmēji – bet šeit prasts zemnieks cenšas par budzi izlikties.

    Atbildēt
  5. Taustiņklabeklis

    budzis, paskaidro sīkāk, lūdzu. Ir aizdomas, ka Tu nemaz nespētu izdarīt ar pamatotiem argumentiem.

    Un atka tiek runāts “visu” vārdā. Es piemēram viņu saucu uzvārdā, nevis par kādu dzīvnieku.

    Un nē, neesmu no Tautas Partijas, vienkārši riebj šitā kopistiskā aplikšana, pašiem nesaprotot līdz galam par ko tas.

    Atbildēt
  6. elmars

    Aiz olām vajadzētu paņemt par valsts nolaišanu līdz kliņķim – paskatieties, kas apkārt darās! Ieslēdziet TV! Paklausieties, ko mūsu ministri runā! Cilvēki paši lec Daugavā, bet ieministrs smaida un saka, ka viss ir “štokos”. Paskatieties, ka uz neko nereaģē – atcerēsimies, ka tikko valdība aizmirsa solījumu par naudas piemaksām. Nu padomājiet. Cūka – tas ir maigi. Pārāk maigi. Un visbeidzot. Atrodiet kādu mprezidenta bildi pirms dažiem gadiem. Un apskatieties to tagad – gandrīz divi dažādi cilvēki…
    Skumji. Un kauns. Kauns par šo valsti, kur man nācās piedzimt.

    Atbildēt
  7. Shadowbird

    Vai tad tiešām kāds vēl naivi tic, ka viņa iesaukai ir kaut vismazākais sakars ar viņa darbu? Netēlosim nu augsti krutos, Latvijas valdība ir bijusi pilna ar sūdīgiem politiķiem, bet kāpēc tieši Kalvītis izpelnījies cūkas iesauku? pateikšu priekšā – tieši tā paša iemesla pēc, kā dēļ Repši sauc par citplanētieti un Birkavu par “smaidošo galvaskausu”. Cilvēki ir sekli – ja Kalvītis būtu tievs, viņš varētu vēl 2x vairāk sūdus vārīt, un par cūku viņu nosauktu labi ja retais. Viņš būtu tāds pats “biezais”, “zaglis”, “laupītājs” un “krāpnieks”, kā visi pārējie deputāti.

    Atbildēt
  8. Platais

    2 Taustiņklabeklis

    Argumenti:
    1. skandalozie drošības likumu grozījumi, kuru iniciators bija Ministru Kabinets (dīvaini, bet sakrita ar Lemberga epopejas sākumu)
    2. Vēl joprojām iztiekam bez 0 deklarācijām, jo TP sponsoriem vajag laiku lai noslēptu “melno” piķi
    3. Inflācijas apkarošanas plāna sastāvdaļa par spekulācijām ar nekustamiem īpašumiem stāsies spēkā labi, ja pēc 1-2 gadiem, kad lielākie spekulanti būs paklusām atbrīvojušies no liekajiem īpašumiem un iztiks bez ienākuma nodokļa nomaksas, kas paredzēta par šādiem darījumiem.
    4. TP ar Dema[g]ovu un K[uil]īti priekšgalā vēl joprojām cīnās par 3 brāļu projektu, kaut gan pie šī brīža saskrūvētajām celtniecības izmaksām un inflācijas būtu jāļauj šiem projektiem pagaidīt gadu 3-5 (kā minimums)
    4.1. Interesants bija veids kā atbrīvojās no Aksenoka, lai dabūtu izsistu atbalstu koncertzāles būvniecībai uz AB dambja (laikam Daugavā varēs paklusām nopludināt vēl pāris miljonus)
    4.2. “gaismas pils” projektam jau iztērēti 15 milj.
    5. tikko parādījās informācija, ka ģenerālprokuratūra gatavojos uz apsūdzēto sola nosēdināt (gan jau ne bez KNABja palīdzības) vēl dažas personas, tiek atstādināts KNAB šefs par pārkāpumiem, kas konstatēti pirms mēnešiem četriem (kaut arī disciplinārlietu drīkst ierosināt nevēlāk kā mēnesi pēc konstatēta pārkāpuma), bez tam K[uil]ītim nav nemaz tiesību to darīt. Sudraba atzīst, ka tādā gadījumā vajadzēja no krēsla lidot nevien loskutovam, bet +/- visam ministru kabinetam, jo citās valsts institūcijās situācija ir krietni vien nopietnāka.
    5.1. Jā protams mūs prezidentam nav viedokļa šajā jautājumā. (der atcerēties kura no partijām cīnijās par Zatleru kā prezidentu un kuras partijas pārstāvis atklāti atļāvās parādīt f… žestu sanākušajiem)

    Vai ar šiem pagaidām nepietiks. Cūka – tas vēl ir ļoti maigi.

    P.S. Wikipedia’s cūkošanu gan nedrīkstētu pieļaut. Ja kādam ir kas sakāms tad labāk mēģināt pārliecināt savu līdzcilvēkus, ka būtu pēdējais laiks kādām pret mūsu valsts izsaimniekošanu vērstām protesta akcijām (piketiem, sapulcēm, streikiem utml. jaukiem pasākumiem). Varbūt pienācis laiks beigt ļaut “dir.t” sev uz galvas.

    Atbildēt
  9. Platais

    2 DD

    tur jau tā lieta, ka mēs (tauta) tikai gaidām, kad tas beigsies. Vajag mācīties no citām Eiropas valstīm, kā ir problēmas, tā dodas ielās un problēmas tiek risinātas.

    Atbildēt
  10. RedStar

    Tāda prasta ņirgāšanās vien ir. Šoreiz tiešām Kalvīša vietā būtu varējis būt jebkurš cits cilvēks un viņam arī “tiktu”. Kaut gan Kalvītis, protams, ir traģiskākais valsts vadonis kopš Brežņeva laikiem.

    Atbildēt
  11. Vaards

    Slikto medniekiem dīvaina pasaules uztvere – viņi bieži raud, ka neviens neko nedarot un nolaiž valsti līdz kliņķim. Bet ja kāds cenšas sakārtot bardaku ar drošības iestādēm un izsmelt visas zampas ar pārējiem sūdiem – šams tak vēl sliktāks!

    No kā secinam – labāk būtu programmējuši mazie datortārpiņi un cēluši savu tādu pašu tārpiņu-bosu labklājību, nevis fantazējuši par lietām no kurām tāpat neko sparast nav jums lemts. Tas ir – jo vairāk fantazējat, jo labāk izpildat “pasūtītāja” vēlmes.

    Atbildēt
  12. Skurstenis

    Pastāv versija, ka visas tādas “ķengāšanas un cūkošanas” organizē pati persona, t.i. šoreiz Kalvītis. Tā sistēma ir sena, un darbojās arī padomju laikos – anekdotes par Brežņevu esot sacerējuši čekisti paši. Tāpat valsts atbalstīja visus Hazanovus un citus humora večus, no kuru uzstāšanās tikai tika nolaists tvaiks un pilsoņi cēla komunismu tālāk.
    Neapmierinātība izlādējas pa tukšo, nevarīgu lamu un joku veidā. Reālas darbības nenotiek, to vietā notiek mutes virināšana un gaisa tricināšana. Palamājies un nomierinājies, palika ap dūšu labāk. Pa to laiku karavāna iet tālāk.
    Padomju laikā bija vēl dubults labums – valsts zināja savus nelabvēļus.

    Atbildēt
  13. pinkz

    Nu ne jau JL gremdee , bet pati TP ar saviem darbiem gremdeejaas. Un vispaar ar ko JL ir labaaks par citiem? Tie pashi daarzenji vien ir, tikai blakus dobee.

    Atbildēt
  14. hmm - Vaardam

    Vai tu Vaards vari apgalvot, ka valsts nav nolaista, ka nav problēmas ar inflāciju un cenām?

    Un tie kurus, tu te gribi aplikt ir vieni no tiem arī strādā, lai
    celtu savu un savu tuvāko labklājību.

    Bet tie 100 un vēl pāris kas mums skaitās tautas vēlēti, lai celtu tautas labklājību strādā lielāko tiesu sev un tuvākajiem, nevis tautai …. kādi mums te bija nesenie referendumi, skandāli, darījumi un domu graudi presē un TV ēterā?

    Un ar Kalvīša vārdu radītās asociācijas ir TP politiskās darbības loģisks rezultāts.

    Atbildēt
  15. Bukete

    šis premjers ir ne tikai lielākais slaists (kam vajag, var pats tonnām neizdarītus elementāri nepieciešamos darbus saskaitīt), nepraša (tāpat kam vajag, var atrast cik uziet piemērus), bet arī neprot pats aiziet ar mazāko negodu …
    http://www.apollo.lv/portal/news/articles/110447

    Atbildēt
  16. Vaards

    hmmm

    > Vai tu Vaards vari apgalvot, ka valsts nav nolaista, ka nav problēmas ar inflāciju un cenām?

    Diivaini. Un naivi.

    Tak saac straadaat par velti un piekodini bosam lai vinjsh tavu algas tiesu no pakalpojuma njem aaraa!

    Un nesaprotu – tie kas te spamo un shad tad pastraadaa savas un tuvaako labklaajiibas celshanai, tie ir labie, jo vinji taa dara. Bet tie 100 taa darot automaatiski ir sliktie ;-)?

    Saki, TP – kas tie taadi ir? No kurienes taadi radushies? ar ko vinji sliktaaki par Rubikieshiem, piemeeram?

    Vai arii par RIMI veikaliem, vai Lattelcoma iipashnieku radiitaajiem, vai Ofshoriem vencpilii?

    Ko tu gribeetu savaadaak tajaa visaa :)?

    Atbildēt
  17. Bet

    Vaards varētu sakoncentrēties un izteikt savu sāpi īsāk un saprotamāk.
    Kādēļ gan Vaards vēlas sacīt (pierakstīt), ka te es un varbūt vēl kāds “spamotājs” uzskata, ka ir tie labie un pareizie? Es tā nedomāju un pieļauju, ka mani uzskati var mainīties, ka tie var būt kļūdaini.
    Kādēļ gan mans uzskats (pamatots tikai uz kas man zināms, reālo bildi un nedaudz loģikas), ka viss ir dziļā d…ā, ka šobrīd tur cītīgi palīdz šī valdība un šābrīža politiķi un ka mums kopumā pagaidām nav reālas iespējas šo bildi mainīt (jā grūti to atzīt, bet tā nu ir gan – ja vien padomā); kādēļ gan tas kādu tik ļoti satrauc?

    Atbildēt
  18. ha ha

    Laps. Un grūti teikt teikt, ka nepelnīti – kāda attieksme pret tautu, tāda nāk atpakaļ.
    Varētu vēl palaist tālruņa mp3 ar kviecieniem un beigās kādu balsi, kas saka lai liek Kalvītim mieru…

    Atbildēt
  19. ha ha

    Shadowbird:
    Cik nu var saprast, tad Wikipedia čakarēšana nedos to rezultātu, lai meklējot pēc cuka atrastu ierakstu par Aigaru Kalvīti – drīzāk izskatās pēc blogeru jociņiem ar norādēm.

    Atbildēt
  20. Vaards

    > Kādēļ gan mans uzskats (..), ka viss ir dziļā d…ā

    Kādā vēl d***ā?
    Ir tik labi, cik labi neviens nevarēja iedomāties ka būs. Attopies!

    Iecerētie attīstības plāni pārsniedza visas optimistiskākās prognozes – dzīves līmenis, algas, viss tak pāris gados ar tādu rāvienu aizgāja debesīs, ka pat lielākie kaitnieki uz tādu brīnumu nebija cerējuši.

    Par cik attīstība ir pārāk strauja, šobrīd funktieris ir elementārs – to nedaudz piebremzēt.

    Atceros kā pāris gadus atpakaļ šejienes iemītnieki vāvuļoja pret Eiropas Savienību. Bija pat kaut kādu pensionētu LU ekonomistu pētījums šeit iepeistots (žēl, toreiz podu mazie hackori nokāva, Kūlinks uzmeta lūpu, nevar tagad iemest linku uz tiem vecajiem komentiem). Un pētījumā bija baigās šaizes sapētītas – kā ekonomika ies uz grunti un vāks būs klāt. Bet nekā, IKP ieskrējās debesīs vienā rāvienā.

    Pat pārspējot otru pētījumu, Eirooptimista Ulda Oša visai optimistisko scenāriju.

    Starp citu, Ulda Oša kantoris vasarā bija nācis klajā ar jaunu pētījumu – tur var lasīt par šādām tādām pesimistiskām atziņām arī:

    http://www.konsorts.lv/page.php?id=158

    ===

    Ja runājam par to, kas man personīgi nepatīk, tad nedaudz baida “āfrikas banku shēma”. Ideja tāda – Atver āfrikas valstī bankas filiāli, iedod valdībai aizdevumu, valdība to aizdevumu nozog, bet naudu tāpat tie ierēdņi nogulda tajā pašā bankā. Tātad nauda ir bankas rīcībā, bet nigērijas valsts maksā %.

    Tā ir ar mums, dienvidu tilta, bibliotēkas u.c. gadījumos.

    Atbildēt
  21. Briinums

    kalvītis pilnīgi 100% pelnījis šādu attieksmi. tā nav wikipedias piekakāšana, vnk reāli tautas viedoklis. tā turpināt.

    Atbildēt
  22. Platais

    2 Vaards
    Kur tad tā attīstība ir, ja Tu domā IKP tad tā ir pilnīga laža praktiski visa “ekonomiskā” izaugsme ir balstīta +/- uz zemes spekulācijā un nekustamo īpašumu celtniecību ražošanas attīstība ir vairāk kā neapmierinoša. Ja strauji kritīs nekustamo īpašumu cenas (kā to prognozē praktiski visi banku eksperti), tad no mūsu ekonomikas un IKP paliks slapja vieta.

    Atbildēt
  23. Vaards

    > ražošanas attīstība ir vairāk kā neapmierinoša.

    Ko nu stāsti. Tas tev tā liekas, jo pats neko lietderīgu nedari, tāpat kā citi dator-podziņ-spiešanas-darbinieki.

    Patin lejā un paskaties uz līknītēm:

    http://www.masoc.lv/index.php?id=13&lang=1

    Pašā apakšā vari redzēt cik stabila tā izaugsme – jo eksporta tirgi ir vienmērīgi sadalīti pa visu pasauli. Nav kā ar šprotu biznesu – viens noteicošs tirgus bija. Tādejādi, ja kādā kantorītī ies švakucki, speciālisti savas nozares ietvaros noteikti spēs migrēt uz līdzīgiem uzņēmumiem (nenotiks zināšanu un pieredzes bojāeja, kā tas ir noticis ar pusvadītāju u.c. nozarēm – Alfas veikals Un Dominas veikals).

    Esmu vairākiem šīs nozares uzņēmumiem veidojis vadības sistēmas – neviens nevarētu sūdzēties, ka nebūtu jaunas iekārtas nopirkuši, vai jaunas mašīnas priekšniekiem, vai arī to, ka pasūtījumi rindā nestāvētu.

    Protams – esošajā situācijā, kad tirgus mainās strauji, ražotājiem, kas slēdz līgumus uz vairākiem gadiem par +- fiksētiem nosācījumiem ir visai riskanti normāli plānot ražošanu, nepieciešamās iekārtas, telpas, infrastruktūru, cilvēkresursus, ražošanas procesus u.c. Tapēc ir ok, ka nekustamo īpašumu tirgus piebremzēsies – ikurāt ražotāju līknes pieaugums neatdursies pret strādnieku neesamību u.c. jautājumiem – mierīgi visi stroiķeļi varēs iet dzelžus staipīt ķieģeļu vietā.

    Atbildēt
  24. Platais

    2 Vaards
    o jē, līknes tu gribi teikt, ka pēdējo gadu inflācijas rezultātā šie ražotāju nav cēluši cenas savai produkcijai – padomā cik strauji augtu šī pati līkne, ja cenas neceltos atbilstoši un vēl paskaties papēti cik strauji ir auguši importa apjomi pirms virināt muti par vienas nozares panākumiem.

    Atbildēt
  25. hmm - Vaards

    Godīgi sakot man ir dziļš ‘PO’ par tām tavām līknītēm… zīmēt tu vari kā vien gribi…

    Realitāte ir citur.

    Atbildēt
  26. budzis

    to Vaards

    Vari nosaukt suudiigaaku pirmprezi par Kuiliiti? Kura laikaa emigreejushi veel vairaak iedziivotaaji? Kura laikaa inflaacija bija veel lielaaka (ja ari bija, tad tulit taa tiks parsista).

    P.S. Tavai zinashanai, “budzi” bija nevis labaak izgliitotie, bet gan labaak straadaajoshie, progresiivakie un tapec labak dzivojoshie. Bet kur nu to tev zinaat…

    Atbildēt
  27. budzis

    to Vaards,

    Kur tu redzi kadu dizu attistibu? Radit kaut kadas virtualas liknes nav praata darbs. Tas visas liiknes ir uzstutetas uz krediitiem, bet kas buus, kad krediitus vairs nedos? Iznjemot tirdzniecibu un celtniecibu un tas apkalpojoshas sferas, nekas nav gaajis uz augshu.

    Atbildēt
  28. Vaards

    Diivaini – cik tupi var buut podzinjspiedeeju profesijas paaarstaavji. Gadiem briinos par shiis kategorijas cilveeku shauro domaashanu 🙂

    Daljeeji pie vainas ir divi faktori:

    a) Vinji dziivo savaa realitaatee, savaas lapaas un savaa informaacijas izoleetiibaa.

    b) par cik saskare ar reaalu razhoshanu un dziives procesiem ir neliela, tad punktaa a) apskatiitaa inkubaacija nenormaali pastiprinaas.

    Atbildēt
  29. Vaards

    Platais – Mashiinbuuves asociaacijaa neseezh taadi advanceeti diikdienji kaa sheit, vinji nezin par podzinjspiedeeju labo stilu. Toties vinji zin par razhoshanu – savukaar tev par to nav nekaadas saprashanas. Tik dikti nav, ka tu pat nespeej uztvert to, ko tev saka. 🙂

    Atbildēt
  30. Vaards

    Platais,

    Kaada veel inflaacija?! Kur tur redzi inflaaciju!? Es inflaaciju neredzu. Jej bogu neredzu!

    Ja Gadus piecus atpakalj es par 57 Ls vareeju dabuut kaadus 100USD, tad tagad jau par 50 Ls varu dabuut 100USD.

    Deflaacija !!!

    Ja gadus piecus atpakalj (straadaajot taadu pashu vaodshu darbu lielaa uznjeemumaa) es no algas kraaju pusgadu, lai nopirktu digitaalo ziepiiti par 500$, tad tagad es shomeenes esmu nopircis Digitaalo spoguljkameru, divus daargaa gala objektiivus, bachas, zibspuldzi (daargaa gala), atstarotaaju, atminjas karti. Un tas viss njemot veeraa, ka man jau ir divas spoguljkameras digitaalaas, padsmit objektiivi (pirkti jauni), triis videejaa formaata aparaati, viens lielformaata, paaris parastie filminju un kas tik veel ne. Un veel vienu dienu iepirku laptopu, kas ar krutaaku cietni un ekraanu WUXGA pavilka shtuku bakshu…

    Inflaacija – cilveeks no razhoshanas var mieriigi nopirkt katru meenesi visaadus mimuljus neiespringstot.

    Atceros, ka 90-to gadu saakumaa valuutas kurss bija aptuveni taads pats, bet tad es ar 15 Ls centos kaa students izvilkt veselu meenesi.

    ===

    Uz podzinjspiedeejiem, protams, valsts izaugsme neattiecas, jo vinju devums nekaadi neietekmee kopainu, razhoshanu un visu paareejo, bet nu tomeer – tas ir noziegums gausties par to, ka dziives liimenis uzlabojas 9tas ir, pakalpojumi paliek daargaaki, jo cilveekiem maksaa lielaakas algas).

    Atbildēt
  31. Platais

    2 Vaards, ja tev nav nekādas nojēgas par ekonomiku un tās darbības principiem, tad visamz šeit to neizrādi.

    Nav tādas profesijas taustiņspiedējs.

    1. USD dolārs arī pret eiro nekad nav bijis tik lēts kākt ds ir šobrīd – un ko tu bez tiem zaļajiem štruntiem vēl vari nopirtk par to naudimu.
    2. Ražojot arvien lielākos apjomos loģiski, ka tās pašas kameras paliek lētākas, kā arī beidzas viena vai ootra patenta termiņš (vari paskatīties cik pirms 5 gadi maksāja DVD rakstītājs un cik šobrīd)
    3. Pamēģini šobrīd izvilkt mēnesi ar tiem Ls 15 un tad beidz muldēt par deflāciju.
    4. Bez mums “podziņspiedējiem” tu savu jauno ražošanas iekārtu, kas bez programēšanas un atiiecīgas programmnodrošinājuma pielāgošanas būtu lūžņu kaudze. Bez tam mūsdienās varbūt vienīgi sētniekam un ķieģeļu pienesējam ir iespējas iztikt bez datortehnikas. Paskaties uz jebkuru nozari – visu ir datorthenika, kuras dīgstāve (kuru mēs cenšamies nepieļaut) nes milzīgus zaudējumus. Tu dzīvo informācijas gadsimtā un rēķinies ar to.

    Atbildēt
  32. Platais

    > mashiinbuuves asociaacijaa neseezh taadi advanceeti diikdienji kaa sheit, vinji nezin par podzinjspiedeeju labo stilu. Toties vinji zin par razhoshanu – savukaar tev par to nav nekaadas saprashanas. Tik dikti nav, ka tu pat nespeej uztvert to, ko tev saka. 🙂

    Par ražošanu es pilnīgi iespējams zinu vairāk kā Tu, mazprātiņ.
    Ir jābīk pilnīgam mudakam, lai internetā informāciju publicētu doc formātā, bet spriežot pēc tā, ka arī valsts iestādes dara līdzīgi varu izdarīt secinājumus par to, kas ir tavi paziņas 🙂

    Atbildēt
  33. Vaards

    > Nav tādas profesijas taustiņspiedējs.

    Es nesaku taustiņspiedējs. Es saku podziņspaidītājs.

    1. Es varu nopirkt daudz vairāk kronas, jenas, dirhamus un daudz, daudz vairāk rubļus. Savukārt par tām jenām es varu nopirkt jau daudz vairāk (desmitiem reižu vairāk) visādus labumus kā agrāk.

    2. DVD rakstītājs nav rādītājs. Fotokameru jomā tu neko nesaproti tātad un šo tēmu neturpinam. Tur visi par visu izgrūž arvien lielāku kāpostu – modes lieta.

    3. Es nemaz nemēģinu. Es tev saku, ka uz mums neattiecas pamatskolnieku teorijas un saprašana par inflāciju. Mēs dzīvojam globālā sistēmā un esam maza valsts – tā nav inflācija kas ceļ cenas- tā ir attīstība un ar to saistīta cenu izlīdzināšanās. Jo redzi, pavārs man steiku pa 1.20 vairs pūt vēji”nos netaisīs… Bet es tādu ēdu tur deviņdesmito gadu otrajā pusē, kad RTU kaļķos studēju un ikurāt gāju tur uzēst.

    4. Nu jau tu par podziņspiedējiem pārspīlē un mēģini piedēvēt podziņspiedējiem laurus, kuri tev galīgi nepienākas. Tas ir – mikrokontrolieru programmēšanu un precīzu 01001010 shēmošanu mācija tādiem kā man – mehānikas, automātikas u.c. študentiem. Par asembleri stāstīja Edvīns Karnītis, ja tev ko tas izsaka. Par to kā dzelzis iegūst kustēšanās un vadāmības pazīmes tev arī nav nekādas nojēgas (man arī nav, jo tālāk ar’šiem jautājumiem neņēmos) un nejauc modernās iekārtas tajā visā iekšā, jo neviens no latvijas podziņspiedējiem pie tā roku nav pielicis. Pretējā gadījumā viņi pasaules tirgū piedāvātu savus risinājumus, nevis nodarbotos ar sava sīkā gara izrādīšanu – meklējot skabargas kalvīša darbā, meklējot skabargas tiltu un ceļu cēlāju darbā un cītīgi visus pamācot, un zinot, ka bibliotēka ir nevajadzīga, jo podziņas spiežot var visu ieblog… pardon, iežurnālēto jau izlasīt. Lūk tie ir īsti latvijas podziņspiedēju profesijas pārstāvji – podā tiem vieta, ar visu viņu lietderību, arī zināšanām un veselo saprātu.

    Un par to, ka jūs cenšaties datortehnikas dīktāvi nepieļaut – ņizkij vam paklon! Darbs no apkopēju sērijas. Un tik pat vērtīgs tas būs pēc desmit/divdesmit gadiem. Tieši tāpat kā ierindas programmētājs u.c. profesijas, kas ik pa pāris gadiem nomainās un izgaist jau saknē, ar veseliem sektoriem.

    > Ir jābīk pilnīgam mudakam, lai internetā informāciju publicētu doc formātā, (..) secinājumus par to, kas ir tavi paziņas 🙂

    Labi, tu atkārtojies. Pats vainīgs. Tātad – kas vainas worda dokumentam? Vai ir vēl universālāks dokumenta formāts, ko ne-podziņspiedējs darbinieks spēj atvērt? Vai ir universālāks dokuments no kura gūt informāciju un ietvert citos dokumentos, prezentācijās ar nodefinētu formatējumu un ērtu tā apmaināmību – Copy – paste un gatvs. Dīvaini, ka podzīņspiedēji ir tik sapodziņojušies, safirefoksojušies, salinuksojušies (daži tīņi, bet ne visi), ka pat savā nozarē ar galvu nedraudzējas un nesaprot kurš tūlis un kad ir labāk lietojams. Saki – vai tu nespēji doc formātu atvērt, koa? Ja tu spēj, tad jau Tev nevajadzētu satraukties.

    Un par tiem “paziņām” runājot – jau tāda jēdziena izvirzīšana norāda, ka tev ir tik grandiozi tāla nojēga par ražošanu un lietām ar to saistītām, ka bail. Ievadi savā rīkā goglainājā šo: Vilnis Rantiņš izlasi kādus desmit dokumentus ko atradīsi – uzreiz šaurā podziņspiedēju pasaulīte paliks nedaudz plašāka. Tad arī varēsi viltīgākas atbildes saģenerēt 🙂

    Mašīnbūves asociācija apvieno savas nozares uzņēmumus un virza visādsu jautājumus gan valdībā, gan citur. Tajā asociācijā ir daudz tādu uzņēmumu, kuru apgrozījumus ir lielāks (katram ņemot) nekā visi podziņspiedēji kopā spēj apgrozīt – es domāju visi – Exigeni, webdeveloperi u.c. jomas pakalpojumu sniedzēji. Un katrs krutāks par visiem podziņspiedējiem (a cik viņu daudz!) kopā ņemtiem.

    Tapēc – ej, ka tu uz asociācijas mājas lapu un lasi to word dokumentu. Ibo to uztaisījuši nenormāli daudz reizes krutāki džeki.

    Atceros kaučkādu gadu 2000-šo, kad biju Zviedrijā seminārā (visādu baltijas veiksmīgu un topā esošu uzņēmumu vadošie darbinieki tur bija uzaicināti, starp citu – caur EM un mašīnbūves asociāciju tur nokļuvu). Tur bija viens frīks no Datiem, attīstības direktors laikam. Baigi lepns tāds – nu tur Dati, tāds zvērs un monstrs – slavēnība un grands austrumeiropas podziņspiešanas nozarē. Staigāja tāds pārāks par visiem runājās no debesīm (ar elektroniku, inovācijām un attīstību tēmas bija saistītas tajā visā semināru kopumā)

    Tad vienu dien bija jāprezentē savas darba vietas – Datiem tur abarots kaučkādi 3milj Ls peļņas gandrīz nav, strādā 500 cilvēki (ja pareizi atceros).

    Tad es tā pieticīgi nosaucu savus cipariņus (Es jau sens spameris, zināju, ka podziņspiedēji dzīvo nenormāli pašizolētā pasaulītē)… Skarbi bija redzēt viņa seju, ka prostķaki-ražotāji ar divreiz mazāk cilvēkiem nopelna gandrīz tikpat cik šamie spēj apgrozīt.

    Tā kā – spaidi podziņas divreiz cītīgāk un ātrāk. Sako šī visa nozare, sako. Jo ir podziņspiedēji mūžīgie – nav pelnījuši tapt izdalīti sīkākās vienībās.

    Pārraide ar šo pārtraukta. Ir interesatākas vietas kur spamot un pieaugušāki oponenti. Ja nu vienīgi Kūlinks vēl kādu provokatīvu tēmu iemetīs. Diezi – kas šim aiz ādas – provokatīvas tēmas cītīgi iespamo – ceļ reitingu poņķikam, vai taisās pārdot projectu?

    Atbildēt
  34. Platais

    2 vaards acīmredzot sūdīgi RTU esi studējis, ja par ekonomiskiem procesiem nav pat mazākās nojēgas, tādiem kadriem kā tu vari teikt cik gribi, ka melns ir melns, Tev vienmēr melns būs balts.

    Atbildēt
  35. budzis

    Platais, nenjem vinju pieree – ins i parliecinats, ka visa musu ekonomika turas uz vinja kantora pleciem. Bet kadiet runa par inflaciju, taa tek piesauktas jenas u.c., bet par to, ka maize, piens, komunalie pa sho laiku i palikushi 3x dargaki, bet videas algas tikai 2x lielas, par to vish klusee

    Atbildēt
  36. Vaards

    budzi, neņem pierē algu dīkstāvi. Paskaties kā pēdējos gados pieaguši “žurnalēšanas” apjomi. Domāju, ka kūlinks žmiegsies un ne tev, ne man par šeit ievietotajām vērtīgajām domām neko nemaksās.

    Dīvaini ne?

    Bet ja jūs abi ar plato tā draudzīgi sadotos rociņās, nobučotu viens otru uz vaidziņa, uzbīdītu savu SIA (iesaistot tajā visus pārējos, kas šajā tēmā iespamojuši savas dusmas uz slikto Kalvīti), un uz priekšu – Jevropa vaļā! Kas liedz piedāvāt savus nenovērtējamos IT pakalpojumus pasaulē un pelnīt tik nenovērtējamo importa piķi? Nevienai nozarei to nav tik vienkārši izdarīt – sēdi tik šeit un spamo ieinteresētajiem piedāvājot savus pakalpojumus. Nav nekādas papildus atbilstības visādiem tirgus regulatoru nosacījumiem, tirdzniecības tīklu ķēdēm un HVZ kam jāpanāk.

    Kalvītis vainīgs ka tu tā nedari !?

    Muahāaaa! Vai ne?

    Vopšem – podziņspiedēji.

    Atbildēt
  37. zK

    Nu bet – ja jau cūkas gads, tad cūkas gads. Tad arī Kalvītim tiek piedēvēts gada simbols. Vai nav pagodinājums, ko? 😉

    Atbildēt
  38. Evely

    Cilvēks politikā nav jāskata pēc ārējā, bet pēc tā kā viņš māk apieties ar valsti un cik godīgi viņš to dara!! tas ka viņš dara visādas “cūcības” un ir pietiekami dūšīgs, lai viņu nosauktu par cūku – nenozīmē ka tā jādara!
    bez maz liekas, ka kaut kādi skolēni apsmej resnāku puišeli!
    ja jūs apvainojat viņu, tad nevis saucot par cūku, vai kā tamlīdzīgi, bet pamatotā apvainojumā! ;p nav smuki tomēr tā – par cūku…

    Atbildēt
  39. ragnarok

    es saprotu, ka vairs nav aktuaali, bet ierakstot google cuka, joprojaam pirmaa atsauce ir uz bijusho ministru prezidentu. jaa, neapmierinaatiibai piemiit liela inerce.

    Atbildēt
  40. Platais

    Ir pagājuši vēl 5 gadi un skaidrs ir viens tādus kā “vaards” ļoti precīzi definē interneta vidē – trollis. Spriežot pēc tā kā virzās Kuilīša karjeras līkloči izkristalizējas fakts, ka gan kuilītis gan vārds velk uz kremlinu pusi.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *