Kā ar JavaScriptiem var izdrāzt tavu pārlūku

Daudzi cilvēki joprojām priecājas par JavaScripts pielietojumu un šo skriptu iespējām, kas it kā uzlabo saita kopējo izskatu, utt. Lai gan es atļaušos oponēt, jo uzskatu, ka JavaScript ziedu laiki bija vismaz gadu atpakaļ vai vairāk. Šobrīd internets ir tādā stadijā, kad baneri uz apmeklētājiem vairs neiedarbojas, pop-up logi jau sen tiek aizvērti (patiesībā nemaz netiek atvērti, jo kā tējkannas tiek noslepkavoti, kamēr maziņi 😉 ) ar speciālu programmu palīdzību vai pat šī iespēja jau ir iebūvēta pašā pārlūkā.

Bet tas jau nenozīmē, ka no tā samazināsies nekrietno webmeistaru skaits. Lai palielinātu sava saita popularitāti reitingos tiek izmantotas dažādas metodes, kas balstītas uz vispopulārākā pārlūka Internet Explorer iespējām. Kā galvenā arī ir šī te nelaimīgā JavaScript izmantošana, lai panāktu savu nekrietno nodomu.
Lūk tāds neliels ievadiņš par tēmu kāpēc es tā nemīlu šos draņķus.
Un tieši pa rokai gadījās viena lapa, kur smuki nodemonstrēts, ko var izdarīt ar Internet Explorer + JavaScripts.
osioniusx.com
Lai *izsargātos* un turpinātu lietot Internet Explorer ir nepieciešams atslēgt šos te JavaScripts. Par to sīkāk var palasīt arhīvā Arhīvs 16.07.2001.
Ja pēkšņi kādam ir radusies liela interese paložņāt pa arhīviem, tad nāksies beigtās norādes palabot ar roku, jo daudzas norādes arhīvos var arī nestrādāt, tā kā tās netika labotas. Tātad, ja pēkšņi kaut kur atrodam norādi uz saitu:
http://coolynx.xxl.lv/13072k1-24072k1.html
tad zinam, ka priekšā ir jāliek
pods.lv/files/
un rezultātā iznāks
https://pods.lv/files/coolynx.xxl.lv/13072k1-24072k1.html

3 thoughts on “Kā ar JavaScriptiem var izdrāzt tavu pārlūku

  1. laacz

    nja. taa ir paranoja [shis vaards nav domaats kaa psihologjisks sleedziens;))].
    kaapeec man, piemeeram, kaa arii nevienam no maniem pazinjaam nav nekas shaadaa veidaa ljauns izdariits? par maz webu browseejam?
    kaalab pasaulee nav saacies nezheeliigais explorer-terorisms?
    luuk, neatbildeetie jautaajumi 🙂

    Atbildēt
  2. coolynx

    Patiesībā jau diezgan sen ir sācies M$ produktu tajā skaitā sExplorera *terorisms*, kas to nav pamanījis pats vainīgs.
    Es tikai norādīju tiem, kas sēž siltumnīcās, ka ir tādas lietas un secinājumus izdarīt jau ir katra paša ziņā …

    Atbildēt
  3. Dreef

    Nu principaa shie ir domaati taadi kaa jaunumi un ja kaadu veel nav panjeemushi priekshaa shaadaa veidaa, tas nenoziimee, ka tas nenotiksies teiksim peec paaris nedeeljaam. Paarsvaraa seerfoju visas lapas bez java scriptiem un juutos daudzreiz droshaak. Taapat arii savu lapu veidoju bez java scriptiem un ieteiktu to dariit citiem, jo reaali vinji ir domaati tikai “spamoshanai” – visaadi pupopi, banneri, animeetie suudinji utt., kas nevienam nav vajadziigi.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *