AirBaltic varētu izkonkurēt Sarkanos takšus

Beidzot sanāca izmēģināt AirBaltic taksi. Izvilkos no kroga, lai dotos mājup, tad sekoja pēdējie rokasspiedieni un apkampieni. Garām brauca AirBaltic taksis un es kaut ko nomurgoju, no sērijas: “o, braucam!” Taksists mani sadzirdēja, padeva atpakaļ un pārvaicāja: “Braucam?” Es atbildēju: “davaj, izmēģināsim” un iesēdos taksī.

Nospēru Vitālija bildi no šī raksta.

Gaiši zaļie taksometri ar aviokompānijas airBaltic simboliku Rīgā varētu parādīties «īsi pirms augusta vidus,» apgalvo kompānijas Baltic Taxi īpašnieks Jānis Naglis.

Viņš norādīja, ka jaunais 50 taksometru projekts top sadarbībā ar vairākiem partneriem –  Lidostu Rīga, airBaltic, Nodarbinātības valsts aģentūru u.c.. «Drīz jau varēsiet redzēt šīs mašīnas rindiņā pie Wess Motors Ulmaņa gatvē,» solīja J.Naglis.

Jau ziņots, ka kopējās investīcijas automašīnās, iekārtās un kompānijas izveidē varētu būt 1.5 līdz 2 milj. latu, liecina neoficiālā informācija. SIA Baltic Taxi ir Jānim Naglim šobrīd 100% piederoša kompānija, kas dibināta 2003.gadā, bet pirms dažiem gadiem, strādājot ar citu nosaukumu, pārtrauca savu aktīvo darbību. J.Naglim piederošais Islande Hotel sadarbībā ar aviokompāniju nodrošina Airport Express darbību, kas kursē no lidostas uz Rīgas centru.

Pēdējā laikā braucu tikai ar Red Cab jeb sarkaniem takšiem, kas ir no Rīgas Taksometru parka. Manuprāt tie bija vieni no labākajiem – vienmēr var sazvanīt, ātri atbrauc un nav pārāk dārgi, jo skaitītāji ir tīri, kā arī vienīgais veids kā pārmaksāt ir vizinoties par apkārtceļiem. Cenas gan visiem takšiem daudz maz līdzīgas.

Sirsnīgi papļāpājām ar taksistu un viņš man pastāstīja par to, ka uz gaiši zaļajiem takšiem nemaz neņem vecos taksistus, jo baidās, ka tie “zaga” un turpinās to darīt arī zem jaunā jumta. Cena viņiem esot tāda pati kā Alviksam. To es pārbaudīt nevaru, jo ar Alviksu nebraucu jau daudzus gadus, bet salīdzinu ar sarkanajiem.

Varu teikt, ka man šis brauciens izmaksāja par ~2Ls mazāk nekā, ja es būtu izsaucis sarkano taksi (rēķinājos, ka maksa būtu kaut kur ap ~6Ls). Ja viņi šādi turpinās, tad mierīgi var izkonkurēt sarkanos.

Tūristi jau ir izmācīti un jaunie tiek skoloti jau nosēžoties lidostā, ka jāņem ir Red Cab. Tagad varēs mierīgi teikt, ka jāņem ir AirBaltic cab. Pagaidām viņiem esot ap 25 mašīnām, bet plāno 50, sarkanie šobrīd ir ap 150. Man patīk šāda konkurence.

26 thoughts on “AirBaltic varētu izkonkurēt Sarkanos takšus

  1. Staars

    2 reizes iemēģināju BalticTaxi no lidostas. Pirmajā reizē viss bij baigi forši, čekus dodod bez uzaicinājum, cena arī laba, baigi iepatikās. Darbā visiem baigi reklamēju.
    Bet otrajā reizē pie stūres bija, pretēji Tevis minētajam, vecais taksists, un piebraucot pie mājas, prasot čeku viņš kautko uz skaitītāja spieda spieda līdz beigās nonullēja… un šoreiz nācās par taksi maksāt no savas kabatas, tā vietā, lai par braucienu samaksātu darba vieta.
    BalticTaxi iemēģināšu vēl pāris reizes, bet būšu jau uzmanīgāks. Un priekštats par kompāniju arī izmainījās uz slikto pusi… Vairs nav 5+, bet tāds 4 ar pus+

    Atbildēt
  2. CooLynX Raksta autors

    Staars, zvani dispečeram un to fruktu atlaidīs. Vismaz tā dievojās taksists. Esmu citās vietās tā dzirdējis, bet praksē vēl neesmu redzējis.

    Atbildēt
  3. Bonkajs

    Ķādreiz, kad nebija sava auto vienmēr izmantoju Alviksu. Šķiet būs iemesls pamēģināt Airbaltic taksi, kad sagribēsies pasvinēties pa Rīgu 😐

    Atbildēt
  4. ivanZ

    Alvikss rullē. Pats diezgan bieži braucu tieši ar šiem takšiem, vai arī ar sarkaniem Rīgas taksi. Būs laikam jāpamēģina arī šos.

    Atbildēt
  5. trakais purva aazis

    viss jau labi un atbalstaami tikai lv prihvatizaacijas nelabaa smaka velkas liidzi, kas citiem ir nepaarvarams skjeerslis 🙂

    Atbildēt
  6. k.

    eregi: www.baltictaxi.lv bija grūti uzminēt? 🙂

    Patīk 9ls ideja par fiksētu braucienu no lidostas.
    Vienīgi man no/uz lidostu parasti sanāca 8ls ar sarkanajiem takšiem, bet citiem, noteikti, ka būs izdevīgi.

    Atbildēt
  7. Pow

    Eu džeki, kuriem Alviks rullē – Jūs esat kaut ko sapīpējušies? Pusei šoferu skaitītāji tūnētie, sazvnīt nevar kad vajag. Personīgi sen vairs nelietoju. Kādreiz sen, sen rullēja. Bet rullēja tur tikai cena.
    Par Lady taxi faniem arī kaut kas nav skaidrs. Vienreiz mēģināju, stingrās uzskaites čeku neiedeva. Iedeva kaut kādu papīrīti dzeltenu, ko kā noskaidroju vēlāk pie grāmatvedes var iebāzt pakaļā. Domāju, ka varbūt nepaveicās, bet nesen dienas biznesā bija raksts, kur vienam citam tieši tā pat. Vēl tante, kura toreiz brauca laikam nesen tiesības bija dabūjusi. Pilnīgi garām. No pazīstamiem uzzināju, ka viņas tur strādājot bez līgumiem, utt. Pilnīgi nenopietni.
    Līdz šim braucu tikai ar RTP sarkanajiem Ford S-Max. Ar šoferi (normāls vecis, brauca ar atļauto +30) arī vienreiz normāli parunājām viņš teica, ka viņiem nemaz skaitītājus nav iespējams tūnēt, jo sertifikāciju viņi iet Rīgā, turpretī visi tūnētāji iet Jelgavā, kur par kukulīti var plombes salikt kā vajag. Strādā visi oficiāli ar līgumiem. Viss kā nākas.
    Būs jāiemēģina kādreiz šitie mazie zaļie. Tarifs viņiem kāds? Lidostā speciālais tarifs, vai standarta?

    Atbildēt
  8. CooLynX Raksta autors

    Pow, iz viņu lapas http://www.baltictaxi.lv/tarifi

    Baltic Taxi tarifi:

    Iekāpšana/nolīgšana LVL 1,00

    1km – LVL 0,50

    Gaidīšana: LVL 6,00, vai arī fiksēta maksa par vienu braucienu lidostas un Rīgas pilsētas teritorijā – LVL 9,00.

    Atbildēt
  9. neruup

    Mershu taxi shoferis izstaastija kas un kaa. Viniem (mershiem) pa diennakti firmaa jaasamaxaa 60 lati, par paareejo jaapeerk diizelis un jaanomazagaa auto (3.50). Airbaltic, pagaidaam, no auto prasa 25 latu diennaktii – ir starpiiba. Tapeec shie (mershi) aarzemniekus kaash, lai kko arii sev nopelniitu.

    Atbildēt
  10. Kalns

    Tarifs jau labs ir par iekāpšanu. Īsās distancēs noteikti lētāks kā citi un garajās pa pilsētu arī sanāk lētāks.
    Ja brauc no centra līdz Pļavniekiem teiksim, tad alviks ir lētāks, bet šeit tad vismaz cits servisa līmenis izskatās un mašīnas pilnīgi jaunas.
    Baigi feini, šajās vai nākamajās brīvdienās I will give it a try! 🙂

    Atbildēt
  11. x

    Man gan patīk lady taxi.
    Tīrs salons, nepiepīpets. Meitenes laipnas… skaidrā 🙂 Nerunā rupjības.
    Brauc pēc skaitītāja kurš NAV sakruķīc. Speciāli pārbaudīju cik km ir no mājas līdz darbam… Cipars ko sarēķināju atbilda +/- 30 santīmi.
    Katrā ziņā baigi nostrādā tas ka sievietēm lielāka uzticība. Pa šiem gadiem iegājies steriotips, ka taksists vecis tevi 100% apkrāps

    Atbildēt
  12. Bonkajs

    nezinu kam kas tur saķūnēts, bet man tie čeki nav nekad bijuši vajadzīgi. par braucienu par kurur neviens cits taksis zem desmit latiem ar mani pat nerunāja Alviksa pa 6.50 aizveda un viss bija ok 😉

    Atbildēt
  13. Justice

    Visu cienju Air Baltic takshiem, kautka jau vajag reklamet jauno produktu kaut ari vinjiem pashiem pat tuvu nav nojausmas, kur vinji lien. Jebkuram, kursh sanjemtu lielo naudas pieshprici no Digitalas radio un televizijas centra paraut valja shada veida biznesu butu su** un pieci 😉

    Atbildēt
  14. Raimonds

    Kad beigsies startam atveleta naudinja, tad tikai bus laiks kad vertet shi pakalpojuma kvalitati. Pasha saknee doma laba, varbut vinjiem kopa ar sarkanajiem izdosies aizvakt no lidostas tos melnos izdzimtanjus, kuri ari ir vainojami pie ta bardaka, kursh patreiz valda lidosta un pilseta. Peace!

    Atbildēt
  15. Raimonds >>>> kma

    Es nedomāju, ka melnie un sudraba merši lidostā ir Pārpalikumi no Bona, tie ir rigas taksi komandītu sabiedrība, kura ar savu izcilo nosaukumu bieži tiek jaukta (arī presē) ar rīgas taksometru parku (sarkanie), kuri sevi tagad dēvē par RED CAB.
    Laikam jau sarkanajiem piegriezās, ka viņus visu laiku kāds cenšās atdarināt.
    Meršos dažkārt pat izsniedz vecas, anulētas rīgas taksometru parka kvītis. Pilnīgs bezpridels :(((( Un tiem sukšiem viss “kak s gusja voda” ………………. latviski tik labi nepateiksi 🙂

    Atbildēt
  16. Mike

    Te nav runat par konkuresanu vai izkonkuresanu. Katram ir briva izvele. Jau vairakus gadus ko dzivoju Latvia braucu tikai ar red taxi park. Vinji strada pilnigi neatkarigi no visiem parejiem. Ar pakalpojums vienmert esu apmierinats, cena laba. Baltic taxi ari laikam bus labs taxi.

    Atbildēt
  17. Sarky

    Daudzās dažādās kriminālās epizodes taksometru sakarā norāda tikai uz vienu secinājumu – Rīgas taksometrus vada kriminālnoziedznieki!

    Atbildēt
  18. Atbalss: Pirmā izrēķināšanās ar Baltic Taxi | Pods.lv

  19. Atbalss: Alvikss taksometri krāpj klientus? (papildināts) | Pods.lv

  20. ilgvars

    Es arī braucu ar Lady Taxi. Man jau ir savas favorītšoferītes, kuras arī prasu, kad saucu taksi. Esmu jau ieguvis klientu karti ar 20% atlaidi – forši!
    Ar skaitītāju nekad nav bijušas problēmas un čeku aparāta gan takšos nav, tāpēc vienmēr man izraksta stingrās uzskaites kvīti un ar grāmatvedību nav problēmas. Un cik zinu no pašām meitenēm visas strādā ar līgumiem, izņemot laikam dažas kuras pašas labprātīgi negrib līgumu, jo ir uz bezdarbnieku pabalsta – bet tā jau dara daudzi.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *