Ruby.lv – Ruby on Rails kopienas lapa Latvijā

Ruby.lv - Ruby on Rails kopienas lapa LatvijāTā ir, ka nelasa RSS barotnes – palaidu garām jaunu projektu. Pie Atoma tagad hostēsies jaunais Raimonda Simanovska projekts Ruby.lv.

PHP kopienai ir sava lapa php.lv, tad tagad arī Ruby on Rails komūnai būs, kur apspriesties.

Ruby on Rails ir jaunākais modes kliedziens web aplikāciju izstrādātāju vidū. Līdz šim tas, ko esmu lasījis par šo atvērtā koda web aplikāciju platformu nav bijis diez ko glaimojošs, jo piedāvājot iespējas, kur izvērsties programmētājiem, tiek aizmirsts par ātrdarbību un drošību. Varbūt, ka jaunajās versijās pie šīm lietām tiek piestrādāts, es nezinu.

Patiesībā vēl viena lieta, ko gribēju pieminēt šajā sakarā. Runājot par e-paraksta reālo pielietojumu. Var palasīt kādiem pārbaudījumiem bija jāiet cauri, lai varētu piereģistrēt šo domēnu iekš NIC, izmantojot elektronisko parakstu.

Nu bet štrunts par to, sūtīju šo savu elektronisko dokumentu ar e-parakstu uz DNS reģistru.

Pirmā atbilde bija tāda, ka elektroniskos dokumentus viņi nepieņem un ka iesniegums jāsūta “tradicionāli parakstītā” veidā.

Pēc mana atgādinājuma, ka saskaņā ar MK noteikumiem visām valsts institūcijām it kā ir jāpieņem elektroniski parakstīti dokumenti, un pēc manām norādēm, kā šo dokumentu var pārbaudīt, dokuments tomēr tika pieņemts.

Nākamā atbilde bija tāda, ka mans e-paraksts ir nederīgs. Uz to man nācās papildus pakonsultēt, kādā veidā uz datora ir jāpieinstalē Latvijas Pasta saknes sertifikāti, lai mans e-paraksts tomēr tiktu atzīts par derīgu.

9 thoughts on “Ruby.lv – Ruby on Rails kopienas lapa Latvijā

  1. Krišs

    Un jautājums ir pavisam vienkāršs – kāda velna pēc Latvijas Pasta kā CA sertifikātu nevarētu parakstīt kāds uzticams CA (verisign, thawte…) – atkristu tāds sīkums kā sertifikāta reģistrācija uz KATRA datora, kur ir e-parakstītājs.
    Atbilde, šķiet, arī nebūs sarežģīta, jo nopirkt sertifikātu, kas derīgs sertificēšanai, ir padārgi 😉

    Atbildēt
  2. gusc

    Mjā vienu brīdi domāju pamēģināt to RUBY – ļoti ieintriģēja 2 lietas: 1. dinamiskie moduļi (cik sapratu kodēti iekš C), 2. windows (u.c.) aplikāciju veidošana (pat RIDE – RubyIDE ir rakstīts iekš Ruby). Bet tad es atklāju brīnumaino C# un .NET pasauli un nu jau 2 mēnēšus priecājos par to cik vienkārši ir kodēt aplikācijas windosam.

    PS. Manas iepriekšējās zināšanas aprobežojās tikai ar PHP un web tehnoloģijām, bet 2 nedēļu laikā iebraucu visā tajā C# štellē – mošh jauztaisa www.csharp.lv?

    Atbildēt
  3. Atbalss: CSS failu pārbaude » Latvijas interneta pods

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *